воскресенье, 30 марта 2014 г.

Za zaščito lesa pred glivami, žuželkami in ogenj

Zaščita pred glive

Nedvomno znake, da je vaš lesa zadela gliva je temne lise na to in pridobivanje moči gnilobo. Vrsta glive, ki vplivajo na les veliko. Najpogostejši gostje so slikarstvo in les-uničuje gliv glive. Prvi glive lahko pokvari videz deske in dnevnike, ki jih z'so temnenje in napadov. Plesni (plesni, glive), ki lahko uniči celoten lesa, vlaknene plošče je že bolj škodljiva, je močno moisturizes ploščo, in je narejena iz plošče se zmanjša moč. Plesni spore lahko močno alergeni. Posebej, plesni mogoče odstraniti, očistiti lesnih samo kožo. Z drugimi, za boj bolj aktivno, kot je obravnavano v nadaljevanju.


newshouse. ru

Po nedolžni za les napad in te gobe so uničevalci - na primer, hišna goba pravi. Posebno ji je bilo všeč, les iglavcev pasem. Drevo je uničil encimov, ki te glive proizvajajo.

Najbolj pogosto, gliv v gozdu se začne v obdobju od mokro poletje (vlažnost več kot 30%), ko drevo mokro in toplo. Najpogostejša deliverycrestor je "rjave gnilobe". Iz njenega drevo postane rjav odtenek, in sčasoma izgubi moč in padla na kubični kosov.



Drevo je bolan, "bela plesen". Iz te glive les postane porozna, postopoma zmanjšuje njegovo trajnost. Pomembno je, da je slabe kakovosti gob je zmožnost, da zadrži vlago v lesu. Da ni pomembno, mokro celotno drevo ali ne. Ugotovili bodo kos vlažen les v hiši in se lahko razpršijo po vsem prostoru.

Odporna na upadanje vrst: bor, cedra, macesen, hrast, jesen. Povprečna odpornih: smreka, jelka, bukev. Marostica, da rot vrst: breza, bukev,'lang, hornbeam, javor. Nestabilno, da rot vrst: bukev, Lipa, aspen.

Za zaščito lesa pred glivami in lahko bi še pred začetkom gradnje. Za nehmen načine velja. Temeljito suho drevo na ravni vlažnosti, ne več kot 20%. Pri načrtovanju hiše, da se zagotovi, da je okvir, ki je bila zaščitena pred dežjem dobro streho, žlebove in vizir, kopičenje vlage - prezračevanje pod streho, in iz podtalnice, - uporabite drenažni sistem.



Povečanje vlažnosti dreves'lesene stene je odvisna od kondenza, ki se lahko oblikuje dosegel slabo, z veliko vrzeli okenske okvirje, vrata, kopalnice, itd., To je mogoče izogniti, če skrbno vse caulked in za kritje z mastic.

Najbolj dovzetni za okužbe glive dreves'lesena hiša, ki je neposredno dotik tal (spodaj venci na bazi drevesa'vse skp). Od razpada in bioloških uničevalci lesa bo rešil antiseptiki. Lahko se sol rešitve, algaecides, fungicidi ali kombinacija snovi. Pogosto ta zdravila so strupene, izhlapi in se zardel od materiala. Po impregnacija lesa, tla obvezna'bodite prepričani, da bo plast izolacijski premazi. Drugi antiseptiki obliki na les zaščitno folijo in dodatna izolacija ni potrebna.



Rešitev bi morala biti udobno delo. Gospodinjski antiseptično se lahko uporablja za drevesa'leseni deli s čopičem, valjčkom ali barve razpršilec. Včasih antiseptiki se uporablja za drevo z metodo namakanjem v segreto rešitev. To ni vedno priročno. Način uporabe je vedno označena na embalaži. Če se sestava antiseptično ne ustvarite dekorativni učinek, kar morate vedeti, če bo to v kombinaciji z barvo in lakom materialov (na primer sušenje olje + barva). Brez plast laka in barve pod vplivom padavin zaščite, se lahko izgubijo svojih lastnosti.

Vendar pa obstajajo med antiseptiki in tiste, ki združujejo dekorativne in zaščitna lastnosti - atmosferski kompozicije, ki se ne spere jih dež in ne izginejo. Slednje vključujejo, na primer, ruska drog "BIOXY", na finskem "barve Sten", nemško "Maršal Park", "Pinotex Classic" in drugi.

Zaščita lesa pred insekti

V bližini gobe šla in žuželke. So tudi zelo pogosto vpliva na les. Lahko photocity drevo v prah, ali pa pustite v debelini lesa črvje luknje, ki prodre v notranjosti gliv in bakterij.



Lahko ostanejo pod lubjem in se širijo glivične okužbe. Žuželke lahko jemo tako mokrega in suhega lesa, tako sušenje ni vedno shranite, pred škodljivci.





Nekateri škodljivci: Cerambycidae, borers, lubje hrošči, les, rezalniki, brušenje; termite, mravlje. Črvje luknje ne na drevesu, ličinke žuželk, ki so sposobni izjedamo iz premakne do 40 m v dolžino.

V boju proti uničevalci lesa, uporabljajo različne insekticidi - kemičnih agensov. To je najbolj učinkovit način. Vendar ta zdravila lahko slabo vpliva na živali in ljudi. In morate skrbno prebrati navodila za uporabo, ki je insekticid. Med zdravila, ki jih lahko imenujemo "Les zdravnik" (ena izmed oznak), "Bicept", pomeni serije "aligator Foundn" in "Remmers idol" (Nemčija).

Zaščita za les ogenj

Čeprav je ogenj ni že naravni dejavnik, ki vpliva na drevo, ampak delo moške roke, les lahko zaščito pred ognjem - pokrov zaviralci gorenja. Za izboljšanje požarne hiše je zelo dobro. Les je vedno v nevarnosti.


stupinodrev. ru

Snovi za protipožarno zaščito znanstveno imenuje v zaviralci gorenja. So tekočine, ki impregnate gradnjo drevesa'leseni deli. Zaviralci gorenja, niso mogli seveda opraviti z dreves'lesena hiša varna, vendar se lahko bistveno upočasni širjenje požara. Ko majhno področja distribucije impregnacija retardants lahko in preprečili požar.



Zaviralci gorenja, so razdeljene tako globoko in površinsko. Globoko obdelavo lesa, ki je izpostavljen predvsem v industrijski proizvodnji v goryachekatny kopeli in avtoklavi. V začetnem, ta način ni na voljo. Vendar pa obstajajo tudi druge površine zahtevo ščetko ali pršilom. Površina retardants se dobro absorbira v strukturo drevesa, je tudi imunski za temperaturah se lahko uporablja, in 15 stopinj mrazom in poletno vročino do 50 stopinj C.



V skladu s svojimi ukrepi retardants so tudi drugačne. Obstaja intumescent ogenj retardants. Načelo njihovega delovanja je - lahko počasi gori, ki tvorijo pena plast. Snovi v sestavi teh materialov pri visokih temperaturah začne nabreknejo in tvorijo procoxae plast. Ta plast, ki preprečuje dostop kisika in toplote na drevo. Takšne kompozicije so zelo učinkoviti, ker so sposobni obdržati plamena'I.

Drugo skupino zaviralcev gorenja je newspusher zaščitnih rešitev. Uporabljajo nepremičnine tekoče kalij stekla, bolj sposobni, da tvorijo film, ki so odporne na gorenje. V drugih primerih uporabe daphni fosfat. Ta snov oddaja visoke temperature oksidi fosforja in fosfor tudi oblike drevo zaščitno folijo.

V zaviralci gorenja, so lahko odporni na vlago in št. Vlage-dokazilo kompozicije opravljanje dveh funkcij hkrati - dekorativne in zaščitna. Newlistobj je treba v kombinaciji z lakom in barva premaza. Poleg pam'ne pozabite, antiseptiki, ki se uporablja na isti steni. V zaviralci gorenja, je treba uskladiti z antiseptiki, ki so jih naredili, ne izgubijo svojih lastnosti, vendar ne blokira zaščitna kot protiglivično in anti-vnetnih rešitve. Zato je zelo pogosto zamenjati skladišča ene blagovne znamke in serije z različnimi namen, ki bodo med seboj dopolnjujejo.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика