пятница, 28 марта 2014 г.

Nastavitev se odpre novo okno - ne pozabite na lahkomiselno! 2006-11-02 16:30:36

Gradnja in rekonstrukcija.

Nastavitev se odpre novo okno - ne pozabite na lahkomiselno!
2006-11-02 16:30:36

V mnogih starih in novih hišah v Ukrajini pred kratkim namestili nova Okna iz PVC in aluminija (t.i. "Okna"), ki imajo odlične toplotne in zvočne izolacijske lastnosti. Vendar prve izkušnje z delovanjem, kot Windows, svoje izolacijske lastnosti povzroči težave: broken zraka v prostorih in stene so mokre. Tema pravilno prezračevanje nenadoma postal pomembno, da so mnogi, ki so nameščeni na domu nova Okna. Avtor naredi poskus rešiti problem, ki temelji na obstoječih v Ukrajini in v Nemčiji izkušnje, kot tudi že obstoječe na tem področju prvi tuji publikacije.
Sodobno okno konstrukcij
Namestitev novega operacijskega sistema Windows v hiši ali stanovanju lahko bistveno zmanjšajo toplotne izgube in tako prihranite finančni strošek za ogrevanje. V bistvu vodi do dveh strukturnih značilnosti novega sistema Windows:
• na eni strani zaradi svoje izolacije in izolirno steklo v kombinaciji z okvirjem struktura močno zmanjšuje toplotne izgube skozi površino zasteklitve;
• na drugi strani, šivov in sklepov v sodobnih okenskih konstrukcij so tako tesen, da je izguba toplote zaradi izmenjave zraka, je zelo majhna.
Povečanimi zahtevami zakonodaje in standardov, kot tudi na pojav novih materialov in metod izdelave je privedlo v zadnjih letih pojav velikega števila novostih na področju okna modelov. S tehnično in energetsko varčnih vidika sodobna okna imajo naslednje prednosti:
• visoko toplotno izolacijske lastnosti;
• odpornost na udarce obremenitve, v dež in toča;
• ne prepih;
• visoko integriteto šivov in sklepov, in posledično visoko izolacijske lastnosti;
• izključitev nekontrolirane izgube toplote med delovanjem.
Take odlične tehnične lastnosti sodobnih oken so, na eni strani, če želite spremeniti kakovost in lastnosti zrak v notranjosti prostorov in, na drugi strani, da se spremembe v vlažnosti. Na te trenutke naj pripravi posebno pozornost. Ker naprave zaprti okno modelov preprečuje izmenjavo zraka z zunanjim okoljem, je potrebno skrbeti za zadostno in redno zračenje notranjih prostorih.
Samo pri zamenjavi starih Oken z novimi v procesu popravila in obnovo stavbe prebivalci obvezna'bodite prepričani, da želite spremeniti svoje stare navade prezračevanje prostorov. Če v stanovanjske površine s sodobno Windows manjka nastavljiv prezračevanje ali redno zračenje, lahko to privede do visoke ravni škodljivih snovi notranjega zraka in posledično tudi do resnih zdravstvenih težav,'jamo ljudi, ki živijo na teh območjih.
Plesni v notranjih prostorih
Jasna posledica slabe prezračevanje prostorov, kot posledica nezadostnega prezračevanja postane plesni, ki rastejo na notranji površini vlažnih zidov. Plesni rastejo zaradi aktivnosti mikroorganizmov in gliv. Običajno stroški plesni ne gre za nobene posebne vrste gliv, vendar skupino različnih vrst mikroorganizmov. Semena, glive, spore, so dimenzije ene thousandth milimetra. Nahajajo se v zrak in prostorov, načeloma, lahko dobite kjerkoli. Še posebej dobro "hranil medija" planeeritud gliv je celuloza, ki vsebujejo materiale, kot so papir, stene-papir, lepila za stenske-papir, lepila, barve in druge organske snovi. In tudi "slabe" za napajanje mikroorganizmov okolje, na primer, osebne predmete, usnja blaga, ki je lahko tudi prostor za plesen. V izjemnih primerih za razvoj glivične spore bo dovolj, tudi prah iz zraka. Planeeritud gliv, za razliko od običajnih rastlin, ne potrebuje svetloba za razvoj (ne vsebujejo klorofil). Tako lahko razvijejo v temnih prostorih, kot so pohištvo. Plesni ne le zgolj okvare vida, in lahko povzroči resne bolezni dihal. Zato se mora ta proces obvezna'bodite prepričani, da se prepreči, tudi če to zahteva več ogrevanje in zračenje.
Na suhih površinah glivične spore so neškodljivi. Za njihovo reprodukcijo in nadaljnji razvoj je potrebno ne samo s prehrano, ampak tudi dovolj vlage. V domovih z visoko vlažnostjo, imajo lahko zelo različne izvore. O tem, duh Ravni napisal na svojih straneh. V večini primerov, plesni, je posledica vlage na površini, zaradi kondenza iz zraka.
Še posebej veliko tveganje za nastanek plesni so lahko v spalne prostore Vašega doma. Spanje v hladnem prostoru je bolje in bolj zdravo za telo in tudi zaradi tega lahko varčevanje z energijo na ogrevanje spalnice prostorov. Posledično se poveča nevarnost kondenzacije, še posebej, ko po dolgem času, odprl vrata iz spalnice za intenzivno ogrevanih prostorov. Zaradi dejstva, da v hiši med različnimi območji je predvsem nemoten pretok zraka, hkrati razširja in vlažnost v prostoru. V neogrevane ali labotamy področja stenah so običajno hladno. In pri nizkih temperaturah okolice, vlage iz zraka v notranjosti prostorov bo strniti na hladno površino stene.
Ukrepe za odpravo plesni
Plesni odstranitev od površine uporabljajo konvencionalne metode: brisanje in pranje proč, barvanje površine, novo lepljenje Tapet ali enkratna obdelava posebnih kemikalij, ki pogosto ne deluje. Pred temi dogodki, morate najprej temeljito proučiti vzroke kondenzacije na površini in preprečuje nastajanje plesni v prihodnosti, in šele nato izvajati katerega koli dogodka. Ie z drugimi besedami: najprej, diagnozo, nato pa zdravljenje! Tudi uporaba sodobnih dehumidifiers, ki vsebujejo posebne absorbira kemikalij ali zrna, ne vedno pomaga rešiti problem. Poleg tega trajanje uporabe teh snovi, ki je prav tako omejena.

17, 3 g vode 9, 4 g vode
izgube kot kondenzata 7, 9 gramov vode

Tabela. Vrne ali izhlapevanje na temperaturo zraka v notranjosti prostorov 20 C, g / h a lončnica, povprečna velikost 15
človek spi 40
ljudje, ki sodelujejo enostavno upravljanje 90
sušenje microkini perilo 300
sušenje mokro perilo 500
tuširanju 2400

Gradbena fizika - za boljše razumevanje
Kondenzacija iz zraka je s stališča fizike je povsem normalen proces. Da bi razumeli to bolje, potrebujete določeno znanje na področju fizike.
Obdaja nas in se uporablja nas za dihanje zraka vsebuje vlago v obliki vodne pare. Vodne pare, nastale zaradi normalno življenje procesov v naši hiši: pranje, kuhanje, tuširanje, dihanje, potenje ipd., Tudi rastline dovolj bogati, zrak in vodno paro. Za usklajevanje nekaterih virov povečala vlažnost zraka v zaprtih prostorih lahko zastopali.
Kubični meter zraka pri temperaturi 20 C lahko absorbirajo maksimalno 17, 3 g vode. To bo primerna relativna vlažnost 100%. In en kubični meter zraka pri temperaturi od +10 C lahko absorbirajo samo 9, 4 g, ki bo tudi tekmo relativna vlažnost 100%. To pomeni: shroeter bo pokazal v obeh primerih 100% relativna vlažnost, in zato, topel zrak v več kot hladno lahko vsebujejo vlage (Sl. 1).
Kondenzacija iz zraka
Kondenzata je nastala v primeru, ko je površina gradbenih konstrukcij znotraj prostorov bo dosegel tako imenovani kondenzacije temperatura. Ie pod temperaturo kondenzacije, da je vrsta temperatura, pri kateri vodna para condenses, t.j. obarva vodo. Kondenzacijski temperatura je odvisna od vlažnosti zraka. Če, na primer, površinska temperatura zunanje stene pod temperaturo kondenzacije, zrak v prostoru stene tudi ohlajen na to temperaturo. Rezultat bo zmanjšanje temperature lahko sam po sebi ne vsebujejo enako količino vodne pare, in zato spada v obliki kondenza na hladne površine stene.
V številkah, ta proces je lahko predstavljeno kot naslednji način (glej Fig. 1). Če'prostornina zraka, ki je enaka za en kubični meter na relativna vlažnost 100%, chill na 10 C, potem je to oblik 7, 9 gramov vode. Si lahko predstavljate tega procesa in obratno: ko temperatura enako pa'količine zraka od 10 C do 20 C zrak lahko absorbira 7, 9 gramov vode.
Kondenzata pade predvsem na materiale in konstrukcije, ki imajo nizko temperaturo zunanje površine, najprej na nezadostno izolirani objekti in najprej tam, kjer so toplotni mostovi. To, na primer, takih območjih stenske konstrukcije, kjer je temperatura nekaj stopinj nižja kot na celotno površino stene. V teh krajih je vlage konstrukcij iz kondenzirane vlage tam z dodatno pospeševanje tega procesa, ker je mokro materiala, ki obdaja strukture, ki je bistveno slabše toplotno izolacijske lastnosti. S tem, kar je 5% vlage ovoja stavbe, njeno toplotno izolacijske sposobnosti slabše za 50%.
Kratek kondenzacije ponavadi ni problem v primeru, ko lahko voda hitro izhlapi, na primer, prihajajo iz hladilnika toplote iz zraka, ki se lahko enostavno vzpenjanja vzdolž sten in stropov. Ampak, če predpostavka je, z zelo visoko vlažnost dovolj prezračen, na primer kopalnice in kuhinje, hitro izparevanje vlage s površine nemogoče. To velja tudi na tistih mestih, ki nimajo dostopa do toplega zraka, na primer zaradi neuspešnega postavitev pohištva v stanovanje ali če okensko polico nad grelci in to je eden od razlogov, ki vodi do nastanka kondenzata v spodnjem delu okna. Pravo mesto za ogrevanje naprave, ima velik pomen pri preprečevanju nastanka kondenzata. Vogali, niše in površino stene, daleč od ogrevalnih naprav, se ni tako toplo, in kot posledica tega, kondenzata je verjetno, da bo ustvaril v teh krajih.
Najpomembnejši predpogoji za udobje v Vaši hiši brez kondenzacije in plesni so:
• dovolj visoka temperatura zunanje površine ovoja stavbe nad temperaturo kondenzacije;
• nizka vlažnost zraka v zaprtih prostorih, ki jih zagotovi zadostno prezračevanje.
Temperatura notranje površine obloge se lahko močno poveča za učinkovito toplotno izolacijo zgradb.
Zakaj je potrebno, da prezračite?
Potrebo po absolutni tesnjenje stavbe iz zunanjega okolja št. Poleg tega, ta pečat se lahko samo vodi v težave, in če je temu tako, potem izmenjavo zraka mora biti izvedena na račun drugih znanih metodah. Redno in zadostno izmenjavo zraka med notranjih prostorih stavbe in zunanjega okolja ni le potrebna, temveč nujna.
Soba prezračevanje ima naslednje cilje:
• posodabljanje uporablja in nasičenih z emisijami ogljikovega dioksida zraka;
• odstranitev iz prostorov škodljivih snovi, ki nastanejo, na primer, z odprtim ognjem (kamini), ali pa Kajenje;
• odstranjevanje vonjav in drugih v zrak snovi (npr. znoj diši kuhanje in tako naprej );
• zmanjšanje števila spor različnih gliv, v zrak dihamo;
• prilagoditev temperature zraka;
• prilagoditev visoko vlažnost zraka, površinskih', povezanih s človeško dejavnost.

Prezračevanje - psihološke težave
Pri zamenjavi starih Oken za nova živi v hiši, ljudje se morajo naučiti pravilno prezračite sobo. Kot oblikovalci mora načrt prezračevanje stavb, samo enako in civilno inženirjev v popravilo in obnovo stavb mora predvideti potencialne težave z prezračevanje prostorov in pick up potrebne vrste operacijskega sistema Windows s posebnimi napravami za izmenjavo zraka.
In če specialist v primeru pojava prve okvare priporočamo, da lastnik apartmaja bolj pogosto in bolj učinkovito prezračite sobo, da bo spremenil svoje navade, ni nobenega jamstva. Če v naše stare hiše s staro Windows prezračevanje prostorov je sama zaradi slabo tesnjenje struktur v hišah s sodobno Windows je improvethe izključena (Sl. 2).
Poleg tega je v navado, da veliko Gospodinje postala obvezna'obvezno sekundarni sredstva za zapiranje škatle z uporabo vseh razpoložljivih orodij: kiti in polnjenje škatel z uporabo različnih materialov in z različnimi metodami. In tudi v primeru zamenjave Oken v novih take Gospodinje, težko prepričati, da spremenijo svoje navade.
Pravilno prezračevanje
Kako učinkovito in brez velike izgube toplote so lahko na sporedu? V praksi obstaja več metod, ki zagotavljajo zračenje prostorov:
1. Prezračevanje skozi okna ali tresk ob odprtju sami zložljivi Windows (Sl. 3 (a).
V tem primeru se odpre okno, le delno in izmenjavo zraka v prostoru je počasen. Še posebej v zimskem času, je ta vrsta prezračevanje ni mogoče uporabljati za dolgo časa čez dan. Ta vrsta prezračevanje velikih toplotnih izgub in znesek zamenljive zraku je veliko krat presega zahtevani znesek. Na področju okno naklon površine modela se ohladi toliko, da v teh krajih lahko opazovali nastajanje kondenzata. V mrzlih mesecih leta (od novembra do Marca) izmenjave zraka je izboljšan, s velike razlike v temperaturi znotraj in zunaj prostorov. Ki je nastala z izmenjavo zraka le zaradi razlike v temperaturah, ko tok toplega zraka na hladno. Izmenjave zraka, t.j. popolna zamenjava starih zrak iz predpostavke za novo, je, ki jih izvajajo v 30-75 minutah.
2. Zračenje na načelu "odprte široko" (Fig. 3 b).
Pri uporabi te vrste prezračevanje je hitro izmenjavo zraka v prostorih. Če to polje je popolnoma odprta in skoraj ves zrak v zaprtih prostorih je menjava za 4-10 minut. Pomemben učinek hlajenja modelov, kot v prejšnjem načinu prezračevanja, ne opazi, saj vpliv hladnega zraka na notranji del soba je relativno kratkem času.
V primeru zračenje, ko odprete in okna in vrata, ki jih je dosegel boljši rezultat. Vsa Okna v hiši in odpre vrata na stežaj odprta, in tam je suša. Izmenjave zraka se izvaja v 2-4 minut
Prisilno prezračevanje prostorov
Naravno prezračevanje skozi prezračevanje ni vedno sprejemljiv, če je Vaš apartma, na primer, se nahaja v zaseden centra mesta z veliko prometa ali v ekološko nevarnih področju. Poleg tega stereotip razmišljanje ljudi, ki se trudijo z vsemi sredstvi, ki izolirati popolnoma izključiti izgube toplote "v oknu". Kaj na Splošno, in logično, če, seveda, obstajajo tudi drugi načini za izmenjavo zraka. Z gradnjo hiše v večini primerih, predvidenih Saharneanu prezračevanje naravno prezračevanje. Pričakovati je bilo, da sveži pretok zraka skozi netesna v okna in vrata odprtine, zaradi razlike v tlaku. To, seveda, ne pride, ko namestite tako imenovane "Euro Windows", ki izključujejo samovoljno pretok zraka. In če ne želite, da izgubijo drago toplote, da bi se izognili visoka vlažnost in verige negativne posledice, z njo stati's tem povezana, da bi bilo dobro, da skrbijo za prisilno prezračevanje prostorov. Ne gredo v načrtovanje in vgradnjo teh sistemov (to je tema za ločeno razpravo), lahko rečemo, da je sistem izgleda. Izpušni zrak skozi sistem navijači prisilno odstranili iz prostorov (običajno kopalnice in kuhinje), ki zmanjšuje pritisk v komuniciranju sobe in svežega zraka (posebej določa način). To zagotavlja, da je normalno prezračevanje prostorov, zato smo odstranite težave visoka vlažnost (seveda, če je povezan z nezadostno zračenje prostorov). Poleg tega je na vhodu v prezračevalni sistem, se običajno zagotavlja za sistem filtrov, zajemanje ne samo "lepo" satelitov mestnega zraka (prah, saje, Pooh in drugih delcev).
V smislu energije bo zanimivo tehnologijo, ki zagotavlja ogrevanje (hladilnega) zraka zaradi toplota (hlajenje) je že preživel. Ta učinek se doseže z vgradnjo sistema prezračevanja toplotno recuperator (obnovitev namestitve). Takšni sistemi so ne le ekonomično, da se zrak v prostorih, ampak tudi temeljito proč vlage iz tradicionalno mokro področjih (kuhinja, wc, kopalnice).
Zaključki in priporočila za preprečevanje škode, povezane z izpostavljenostjo visoka vlažnost
1. Škoda, povezana s povečano vlažnost v prostorih s sodobno Windows, pride v hladni sezoni zaradi kondenzacije vlage.
2. Zaradi dovolj in pravilno prezračevanje med ogrevanje obdobju, take škode ni mogoče preprečiti.
3. Zračenje je učinkovitejše od zunaj hladneje. Tudi če je zunaj dež ali megla je še vedno lahkomiselno vodi do nižje vlažnosti v prostoru.
4. Pravilen način zračenje "Okna na stežaj odprta: 3-4 krat na dan okna morajo biti popolnoma odprta približno 5 minut in nato takoj zapre. V tem primeru je najbolj učinkovito izmenjavo zraka v hladnem zunanjega zraka. Energetske izgube v ta relativno majhna in svež zrak se segreva že v naslednjih nekaj minutah, kot so stene, strop, pohištvo, itd., za sušenja čas še ni imel časa, da se ohladi. Na ogrevanje svežega zraka vpija vlago.
5. Dolgo zračenje z vrtljivo okno v zgornjem delu ali zaradi nepopolne odpiranje škatle le na ozko zarezo je napačen način svežega zraka v zimskem času. V procesu takšno prezračevanje znatne toplotne izgube; v bližini Windows supercooled stene, tla, pohištvo in tako naprej ; se pojavi nad tlemi prostor hladen zrak, ki v kombinaciji z ugreza naredi mikroklime v zaprtih prostorih neprijetno.
6. Pravilno prezračevanje je še posebej pomembno pri hiši je veliko število virov vlage, ki so pogosto: ljudi, živali, rastlin, akvariji, in, seveda, proces, kuhanje, kopanje in pranje.
7. Če vam omogočajo gradnjo in finančne sposobnosti za učinkovito reševanje težav zraka in prihranek energije, bi morali razmišljati o namestitvi prisilno prezračevanje sistem s toploto recuperator.
8. Umetni vlažilniki so nevarne dobavitelji vlažnost v prostoru. Ne morejo uporabljati za dolgo časa brez nadzora, ki je del prebivalcev prebivalcev.

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика