воскресенье, 30 марта 2014 г.

Rockwool

Danes, več kot 60% vse porabljene v Rusiji izolacija pade na vlaknatih snovi, ki so predstavljene na trgu steklo, mineralne in bazalt volne, izdelane na osnovi tankih in super tanka vlakna. To je mineral, bazalt volne, kako je to storjeno, kakšne pozitivne in negativne značilnosti, ki bodo razpravljali v tem članku.

Koncept in izdelava bazalt volne

Proizvodnja bazalt volne zmanjša na posebni stroji in skale z namenom, vlaknastih materialov. V Rockwool to gradivo, ki je naključno postavljene vlaknin. Kot osnovni material za proizvodnjo bazalt volne uporabo taline dejansko bazalt. To se lahko uporablja tudi blizu, da ga kamenje bazalt skupine.

Po prvotnih tehnologija, proizvodnja bazalt volna je brez dodatkov, na primer, sintetičnih ali mineralne snovi. Pred kratkim, pa je, da bi dosegli večjo pretočnost tanke bazalt vlakna v stopijo sestavi jekla dodati 10-35% apnenca ali polnjenje nadomešča kot material.

Taka proizvodnja bazalt volne naredi material popustiti, ki jih visoke temperature ter agresivne lastnosti. In v vseh pravičnosti, je treba reči, da tako pridobljene vlaken lahko ne imenuje v celoti bazalt, tako da proizvajalci pogosto imenuje svoje mineralna volna ali mineralnih vlaken, na podlagi bazalt.

Mineralna volna je tanka bazalt vlakna, ki se lahko razlikujejo glede na vnaprej opredeljenih kazalnikov debelino in dolžino. Tam so bazalt super-tanek vlaken (BSTF) (debelina je od 1 do 3 micron in dolžina > 50 mm), bazalt tankih vlaken (BTV) (debelina - 5 - 15 mikronov in dolžine do 50 mm). Tudi priljubljeni so narejene iz bazalta mineralna volna mineralna volna.

Bazalt volne je odličen izolacijski material. Področje njene uporabe je toplotna izolacija stanovanj, civilne in industrijske gradnje. To se pogosto uporablja za izolacijo, industrijske in energetske opreme, ladijski trup struktur in poslovnih prostorov. Uporaben je kot toplotno izolacijski material za izolacijo površin s temperaturo do +700 C.

Prednosti in slabosti bazalt volne

Glavne prednosti bazalt volne je mogoče upoštevati naslednje vidike:
1. Nizko toplotno prevodnost. Omogoča, da dosežejo enake lastnosti toplotna prevodnost, z uporabo različnih materialov za uporabo manj toplote-izolacijski proizvodi, ki posledično zmanjšuje stroške dela in stroške časa.

2. Ima dolgo življenjsko dobo. Praviloma proizvajalci določite obdobje od 30-40 let, ki je nekajkrat višja kot pri drugih mineralne volne.



3. Ne vpliva na glive, plesni, in se ne boji a uv.

4. Ne bo poškodovana zaradi vibracij, medtem ko so mnogi drugi izolacijski strah vibracije.

5. Ima dober zvok,-dokazilo lastnosti.

6. Ima nizko gostoto, ki označuje visoko toplotno in zvočno izolacijo značilnosti.

7. Različne kemične odpornosti.

8. Ima visoke Vnetljivosti, požarne varnosti in eksplozijami.

9. Ne uničijo, če so izpostavljeni temperaturne spremembe in je dobro prenaša "ogrevanje-hlajenje". Krožne dejavnosti in dvig temperature ne spremeni svojih lastnosti in geometrijske oblike.

10. Imajo višjo temperaturo aplikacije. Če druga mineralna volna materialov, ki se uporabljajo, da temperatura 400 C, izdelki iz bazalt vlakna so temperaturi dolgo uporabo je do 700 C in kratkoročno - do 1100 & deg C.

11. Je okolju prijazen, ker ne vsebuje organskih, vnetljivih in rakotvornih snovi, je kemijska formula iz naravnega kamna - bazalt. Veliko drugih grelniki vsebujejo 4-5% organskih snovi.

Vendar bazalt mineralne volne, na žalost, je svojstvena nekaj slabosti:
1. Kot vsak zvitek toplotna izolacija, ki jo morda ima razpoke in spoji med ploščami, ki bo sčasoma začnejo naj topel zrak zunaj.

2. Precej visoko ceno.

V luči te pomanjkljivosti, vendar glede na veliko število prednosti, ki so v teh zimskih dneh se lahko odločite za dodatno izolacijo hiše. Morda s časom, mineralnih bazalt volne bo odlična toplotna izolacija, za vaš dom.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика