понедельник, 31 марта 2014 г.

Pasti koči gradbeništvo

Kako zgraditi hiše? Kaj bi morali vedeti o tem, kupci, razvijalci in gradbeniki? Danes naš pogovor z glavni inženir modela Predsedstva "A. Perilo" Alexandr Grigorievich Weiner.

Aleksander Grigoryevich, bo končana letos izgradnjo veliko koči poravnave v Repino - "Konzularnih vasi", glavni oblikovalec, ki je "A. Len". Zdaj nosijo na okoli te'predmet lažje kot pred desetimi leti?

"Konzularnih vasi" danes, najmočnejša naše delo. Vendar "A. Lan "in začel z zasnovo vasi v 130 hiš v Poroshkino. Seveda, prvi o'bil objekt ne manj, in je lahko bolj kompleksna, kot pa kasneje. V tistem času, koča gradnje se je pravkar začelo, veliko je bilo znova.

To je bil prvi izkušnje, ki Jih očitno nekaj koristnega naredil?

Najprej smo se nato z'pojavil prvi osnova projekti hiš. Veliko naših sedanjih vikend njegove korenine so od tam, od Poroshkino. Drugič, smo soočeni s problemom, pa'subjektivno gospodarstvo, ki je ustvaril številne težave, in se naučili, da se to stanje odpravi. Ker gradnjo vasi pogosto stojijo'je povezan z željo razvijalec za mesto na mestu, kot veliko hiš v škodo na cestah, pločnikih in zelenih površin. Razvoj Splošni načrt mesta, mi je dal na pločniku risbe, drevesa, ki pogosto ostaja le v projekt. Vendar pa izkušnje, pridobljene HC'ASCI predpisane zahteve in zahteve naročnika, to nas je v Repolovo, kjer so bile zgrajene 8 vikend, in v Kareliji, in v Repino.

Zdaj verjetno veste, kako najbolje, da delo s stranko?

Prinesel sem tri vrste kupcev, ki kupujejo model projektov. Prvi vedeli, da kupuje, in se ukvarja z naslednjimi vprašanji sam. To je idealen kupec. Drugi ne razumejo, da je kupil model projekta, ki jo želite Pref'zbrati svojstvenih, v klimatski coni, inženiring in geoloških pogojev. Tako danes večina. Varčevanje denarja na Pref'jazz projekt, te stranke so soočeni s težavami, ki so že v procesu gradnje in bo zagotovo dobili jih po gradnjo hiše. Tretji, najbolj redkih in najbolj zapletenih v delu vrsta, je naročnik-arhitekt, ki kupuje standardno projekta in zahteva dokumentacijo z vsemi arhitekturnimi detajli inter'notranje zadeve in Exter'notranjosti stavbe, ki smo jih namenoma naredili, da zapustijo kupec izbira končna pokrivna, notranjih stopnicah. Moram reči, da težav pri delu z vsako stranka ne pride, če je pravilno oblikovano delo načrta, razpravlja o vseh podrobnosti, vse izražene želje. Poleg tega mu je priložnost, da vidite, kako je projekt, ki gradi svojo hišo, in je arhitekt v svojem delu poskuša zagotoviti podrobno in vnaprej, da se o njih pogovorite s svojo stranko.

Govorimo o individualni načrt?

In prilagoditev modela projekta je tudi zaskrbljujoče. In obstajajo primeri nesporazum.

Če "A. Lan", je Splošno oblikovalec koča poravnave, vse prilagoditve podjetje zapre sama. Kako biti posameznik kupec projekta?

Torej, če smo udeleženi pri oblikovanju vasi, vse prilagoditve, Pref'ASKO na področjih, narediti sami. Če projekt postane posamezne stranke, Pref'ASKO na njegovo spletno mesto, je lahko zaračuna izbrani projekt organizacije. "A. Lan "je pripravljen za povezavo v kompleksna in najbolj hudih primerih. Vendar kupec mora vedeti, da ceno standardne projekt ne vključuje prilagoditve in Pref'ASCI na teren. Vse te dodatne storitve, ki zahtevajo ločeno stroškov.

Kaj hočejo, ali ti nisem hotel današnje stranke?

Več in več strank, zavrne nagnjena letal stropov v prostorih zgornjega nadstropja. To je uporabno za mladinska soba ali vrtcu, na koncu, na podstrešju. Ampak druge funkcionalne površine za vožnjo pod naklonom strehe nihče ne želi. In še ena zanimiva tema. Naročnik potrebuje, da se zmanjša skupna površina stavbe je predmet obtožnice, ampak ob istem času, če želite uporabljati katero koli območje, ki niso vključene v izračun celotnega območja. Na primer, v projektu določiti parametre podstrešju, kot nestanovanjski prostori, vendar se stranka namerava postaviti tam v prihodnjih nekaj drugega. Pod to funkcijo prekrivajo nas so z večjo nosilnostjo. In dejansko, za gradnje, ni podstrešju, ampak v izračunu celotne površine tej sobi ni vključen. Ali na tla z oznako tla pod zemljo lahko rečemo kleti, in se lahko kažejo v kleti, vse je odvisno od številnih regulativni dejavniki. Vendar je kupec mora razumeti, da smo pripravljeni zadovoljiti njegove želje, da določeno mejo. Ne moremo iti proti norme. Njegova želja narediti v vašem domu vse, kar želi, je njegova pravica, ampak smo kršijo stavbe kode države niso. Upoštevanje formula, določenimi v vseh naših projektne dokumentacije, vključno z osnovno projektov električne energije in ravnanje z odpadki. Ogrevanje in prezračevanje mi ne, razlog je, da se lahko uporabljajo tudi različni sistemi z bistveno različnimi shemami. Projekt ogrevalne in prezračevalne sisteme, priporočamo, zaupanih specializiranih podjetij, ki so praviloma vključeni v načrtovanje, dobavo opreme in njeno namestitev. Kar zadeva razvoj projekta zunanje mreže za koči naselja, smo zaupali to delo za posebne družbe, ki bo naredil in inštalacij.

In še, koča naselij ima svoje posebnosti?

Poleg problem glavnega načrta, omenil bi problem odnos strank do drug drugega. Včasih svoje nasprotovanje prihaja do'iskanje-out "razmerja stene do stene". Najbolj pogosto izvira na dejstvo, da stranka kupi sosednje parcele, ki nič ne pokvari pogled od svojega operacijskega sistema Windows. Vendar v Repino v delih kupci s'uvajati zahteve za namestitev električnega kotla, ki je, ko je bil videz izdelka ne šteje. Namestitev takšnega kotla, ki bistveno spreminjajo sliko porabe energije, kar lahko vodi v svetovnem za samo reševanje problema. Seveda, tudi v tem primeru je možno, da izpolnjujejo strank, na primer, zgraditi postajo, vendar le na svoje stroške.

Kar zadeva kakovost hiše je odvisna od usposobljenosti gradbeniki?

Takoj, ko razvijalcev in oblikovalcev, so različne. Včasih sem nastavite resolucijo na črke od gradbenih podjetij: "Nismo poučevanja podjetja in ne pisanje učbenikov", ko so zahtevali od nas postavitev drywall. Včasih neverjetne zamisli izvajalec zamenjava materiala ali nosilne konstrukcije. Glavna stvar za oblikovalce, ne bi bilo neumno o o gradbeniki, zaradi pomanjkljivosti gradnje se lahko pojavijo takoj, lahko v letu ali dveh, in krivdo nosi design podjetje, pristal na predlog Builder. Skupne težave sodobne gradbena podjetja, zlasti mala podjetja: pomanjkanje tehnične in normativne literature, nevednost, in pogosto nepripravljenost, da poznate pravila: ne series (album končal z deli konstrukcij), pomanjkanje tehnološkega kartice ali tehnične smernice za proizvajalce. Nekaj pravil izvedbo del v Builder v otroku je treba. Kot v tsarist krat je! Gradbeniki vedel polico odtok je treba spraviti pod omet. Jasno je bilo, in je živel v podzavest. Ampak, kot sem videl sodobne plimovanje, ki so na mavca: voda rush tam toliko, kot želite, Ledenyov. Ob oseki slunk mora braniti iz mavca, vendar ne mejijo na površini stene. To je malenkost, in pokvarijo mavca, uniči zid. V SV's tem v zvezi bi rad poudaril potrebo po tehnični nadzor med gradnjo predmet'predmet. Odsotnost od njih huje, to je težko reči. Vendar se mi zdi, da pomanjkanje tehničnega nadzora nevarnega. Zakonske gradbeniki povečuje stroške projekta včasih dvakrat ali več. Stroški tehničnega nadzora doseže le 10% stroškov. Nadzor je od 3% - 7%. Strošek je majhna, in prihranki so precejšnji. Obstaja veliko stvari, ki jih je treba pregledati, jih oti. Najprej in predvsem, to je tehnika, oblikovanje in ocena dokumentacije. Če so kakršne koli težave ali pritožbe na projektu, njihovo pravočasno, preden'predstavljajte si, valjanje v 18 dneh. Kakovost gradnje in projekt o izpolnjevanju pogojev, je treba spremljati. Ko gradbeniki rekel: "opravili Smo strogo glede projekta, jaz ne morem verjeti, ker iz izkušenj vem, da so nekaj je bilo narobe. So časi, ko nekaj centimetrov rešili veliko.

Zanimivo je, da v naravi obstaja idealen projekt, ki ga nikoli nihče vprašanja?

Lahko idealno je, da je projekt najenostavnejša Buda. Vendar stavbe je preveč zapleten organizem in posameznih koči. To ne pomeni, da ne smemo in ne prizadevajte si za ideal. Dober projekt je že tista, v kateri ni globalno napako.

Olga Voronina

Vir: uradni List "Koči Zbirko"

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика