понедельник, 31 марта 2014 г.

Ustvarite svojo lastno hišo: ideja

Vsakdo razume, da mesto, apartma, celo osem-sobno, ne morem dati, kaj lahko skromne tri spalnice počitnice doma, je občutek absolutne avtonomije. Prepričani smo, da s časom, selitve prebivalstva iz mesta v predmestje postane razširjen pojav, za našo državo: standardi življenja, smo postopoma prišli v razvitih državah. Lepota osamljene stanovanj očitno. Še posebej za naše ljudi, ki so preveč koncentrirana v prenaseljenih mestih. Seveda, da živijo v mestu, apartma je cenejši, kot v svoji državi hišo. To je, seveda, lahko zgradite hišo enake vrednosti, da je apartma, vendar to verjetno ni smiselno, ker ta hiša ni boljši od nje, ali slabše. Po našem mnenju, ni zelo pametno priti in tisti, ki želijo, gradbeništvo, ne bi mogli zgraditi nekaj, vsaj iz praktičnega vidika, da ne omenjam, arhitekturne vrednosti.

Veliko individualne hiše, zgrajene v zadnjem desetletju, neprijetno, in včasih zaskrbljujoče. Vse vrste pravijo, da še ni Zrel. S'rodil pred svojim strankam, ki so ustanovljene polnopravni načrt za vaš novi dom.


Promet tipično palače

Ne samo-spoštovanju stranka ne bo zgraditi hišo brez projekta. Vendar, kot vse na tem svetu, projekti so različne.

Tipični projekti, ki se razvijajo za hipotetični povprečni G. ali sedem'th tri ali štiri ljudi, katerih način življenja in dejanske potrebe arhitekt naj bi, v najboljšem primeru, bi morali raziskati, ocenjevanje in reševanje. Seveda, vzorčni projekti zdi udobno (prihranek časa) in dobro (poceni). Narejene so z dobrim namenom, da bi olajšali življenje za stranke, in smo v nobenem primeru ne želijo diskreditirati ustvarjalci teh izdelkov. Ampak, še vedno... Ker arhitekture obstaja zaradi človeka in ne človek za arhitekturo.

Voznamerilas, da uporabite standardni model, razmišljati o tem, kaj se na zemlji že imajo (ali so o'pojavi) isti hiši (ali več hiš) - morda celo v naslednji ulici. Če je ta faktor je ne briga, potem ste lahko videli, da natančno oceno ustreza vam, vaši družini načrtovanje modela projekta.


Dvorci "druge roke",

Vendar pa, med zaključenimi projekti so v grobem bi lahko rekli, kot posameznika. Niso bile ustvarjene za namišljene in resnične ljudi. Za tiste, ki se je pritožila, da isti arhitekt za vas. Dejstvo, da je osebni projekt preveč, lahko gredo v žrebanje. Res je, da ne izginejo dobro! Če je bil razvoj uspeh, zakaj ne širijo med ljudi? Ste že kaj neprijetno? Ste prestrašeni, ki jih možnost, da posamezen projekt, ki se nekega dne ne bo več edinstven, izključno tvoja? Ne skrbite. Pogovorite se pogoj, ki ste ga ustvarili na vaše naročilo, projekt ne bo uporabljala bolj kot kdajkoli kdorkoli. In da je ustrezno postavko v pogodbi z arhitektom. Vendar ne mislite, da je z nakupom končal projekt, ki je cenejši kot vaši stroški načrtovanje se je končalo. Brez sprememb na tem projektu, boste še vedno ni dovolj.

Najprej spremembe se lahko nanaša na Temelj. Njegova oblika je zelo odvisna od vrste tal in topografija mesta. Po tleh raziskave, lahko ugotovite, da pritličju, pod pogojem, pripravljen projekt za izgradnjo zelo drago ali nemogoče zaradi bližine podzemne vode. In ste bili v upanju, da pritličju je savna, sprostitveni prostor in kotel sobi. Kje pa so sedaj mestu? Projekt pa je že kupil, in vlak je izginila. Tako ne mudi kupiti pripravljen projekt - vsaj ne brez posvetovanja s kvalificirano neodvisni arhitekt in pristojni gradbeniki.


Individualno... preoblikovanje

Če pričakujete, da v pripravljen projekt lahko naredite manjše spremembe v programu, potem ne mislite, da je to enostavno in preprosto. Na žalost, to je običajna napaka narejena za neizkušene uporabnike, gojijo nepošteno, ki jih nekateri direktorji gradbenih podjetij. Najbolj od vseh, da lahko računate brez večjih preoblikovanje je sprememba dekoracijo na fasadi. Bolj resne spremembe gradnji hiše je skoraj vedno povzroči novih izračunov in kalkulacij, modelov, obremenitev, porabo materialov in podobno ), ki mora biti razvidno iz projektne dokumentacije. Če to ni bilo storjeno, ampak preprosto pick up in premakniti na naključno nekaj steno pustimo vse druge elemente hiše kot-je, boste razumeli, kaj se lahko zgodi. Hiše bodo izgubi svojo trdnost, bo predmet na {e napake, ki se lahko kaj kmalu vodi ga uničenje. To je, na tak ali drugačen način še vedno boste prišli do posameznega modela, le začasna rešitev.

Ideja je. Funkcionalni element


Od znotraj navzven

Preden greš v iskanju arhitekt, pisanje neke vrste eseja, V katero hišo želim živeti? ". Premakniti na papir svoje misli o prihodnosti hiša, idejo, kaj bi bilo treba znotraj in zunaj. To je v redu, če se bo naključno se prepletajo izvlečkov iz različnih območij". Na primer: "rad stolpce, ki sem jih videl na Univerzi v Atenah" in "sem dolgo, da ostanejo na knjige, medtem ko je moja žena gre v posteljo ne kasneje kot enajst, in otroci dobijo na šoli ob sedmih zjutraj". Arhitekti pravijo tehnične naloga ali zaposlitvenega načrta. Brez njega nihče, tudi najbolj super Maestro ne bodo mogli pomagati. Po vsem, nihče pa vam ničesar ne ve o tem, kakšne so vaše ideje o tem, kaj je lepo in kakšen način življenja vas vodijo in kako so prijazni, vaši družinski člani.

Najenostavnejši način je, da pridejo gor s funkcionalno komponento prihodnosti hišo, ki je, število sob, njihov namen in želeno postavitev (npr. spalnica bi morala biti nujno'nujno, stran od otrok in v Kabinetu zagotovo želite, da se iz dnevne sobe). Ne smemo biti presenečeni, da moramo izhajati iz tega. Načelo oblikovanja iz notranjosti in je ena temeljnih v moderno arhitekturo.

Najprej poskusite predstavljati, kako veliko ljudi, ki živijo v hiši (ob upoštevanju možnih perspektiv, goste in uslužbencev, varovala, Varstvo otrok). Kakšno okolje si želijo, da bi vsak od njih? Poleg tega je v hiši'mora temeljiti na skupnem prostoru, ki izpolnjujejo vse vaše sedem'I (ne le za gledanje TV), neke vrste družino duhovno središče. Po stari tradiciji (sprejet ne samo v ruščini) v tej vlogi, jedilnico. Dnevna soba, prazen, skoraj ves čas, preveč.

Prav nič

Sem lahko storite brez potrebne,
pa ne osnovni - nikoli.
A. P. Čehov

Vas prosimo, čudne želje. Če menite, da je ena od Kabineta je povsem dovolj za vaš široko ustvarjalne narave, načrt dva ali tri. Eno za igranje glasbe, drugi - za pisanje spominu, tretji za sprejem obiskovalcev.

Obvezna'bodite prepričani, da razmislite o svojih Konjičkih in razmišljati o tem, delavnice, knjižnica, Muzej, telovadnice, plavalni bazen, savno, zimski vrt, kino, kamin. Pam'ne pozabite, da ste izgradnjo hiše za sebe in ne za prijatelje, sosede, prijatelje ali daljni sorodniki. Nekateri psihologi menijo, da velika velikost spalnica (20 km. Metrov) lahko povzroči oseba tesnobe. Ali se strinjate? Pravijo, da otroci ne bi smeli biti zelo odstrani iz "matično": otrok potrebuje pomoč in podporo odraslih. Vendar, če je vaš otrok nagnjen k osamljenosti in neodvisnost, morda, da ne bi surround njegovo pretirano tutelage?

Če se nameravate veliko hišo, in otrok, ki jih še vedno majhen, je smiselno, da imajo ločeno igre sobo ali celo območje. Otroci radi vse nenavadno, skrivnostno, ki jih potrebujejo kotičke, možnost predvajanja, ki gredo skozi več prostorov: te tako imenovane igre sled, kjer se po hodnikih, stopnicah in prostor pod njimi, kleti in podstrešja. Jasno je, da 's poti morali hraniti ločeno od matičnega Kabineta.

Ne hitite, da se srečajo s arhitekt. Bolje je, psihično "v živo" v izmišljena hišo za nekaj časa, nato pa pojdite nazaj na delo, in boste želeli nekaj špekulativnih spremeniti. Bolj jasno je vaš koncept, ki si dal arhitekt, lažje je doseči pozitiven rezultat.

Obvezna'bodite prepričani, da razpravljajo o vseh idejah v krogu sedmih'th. Bolje je, da pozna in upošteva želje njihovih sorodnikov v najzgodnejših fazah načrtovanja: to je veliko lepše in cenejše. Potrebo po komuniciranju in poslušali drug drugega in ne samo sebe. Ste obvezna'vedno bodo razlike, zato bodite pripravljeni. Zato je najbolj primerna oblika družine govori o novi dom - nekaj podobnega smešno skit, ne parlamentarnem zasedanju močno nasprotujejo vsaki druge stranke.

Otroštvo, krajine in Geologijo

Kaj je mogoče storiti več, da bi hiša zagotovo šel ven, da družine in prijetni? Poskusite vključiti prijetne spomine na svoje otroštvo. Morda imate radi, da se zbudiš v podstrešju pod streho in poslušati zvok dežja ali še vedno pam'ne pozabite, vaša strast za igro svetlobe, barve vitražni? Poskusite ponoviti podrobnosti iz tistega časa. Hvala za to, vaše življenje bo postalo bolj skupaj.

Ne pozabite, ter zemljišča, na katerih stojijo vaš dom. Kjer je in kar ga obdaja? Arhitekt je bolje, da greš na spletno stran načrt. On mora biti med dokumenti, ki potrjuje pravico do lastnega zemljišča. Če sheme za nekatere razlog, ne, izdela načrt, vsaj z roko. Hiša je del okolja, in to je menda, da ga vnesete. Mislim, da skladbe, Alpsko strani, fontane, pergole okoli vaše hiše. To je tudi del, vendar popolnoma ločeni.

Obvezna'nujno potrebne geološke študije. Arhitekt zahtevajo informacije o vrstah tal, na vaši spletni strani in na globino watertable. Brez tega, da načrt hiše je preprosto nemogoče. Nekatere stranke poskusite shraniti nekaj sto dolarjev v geološki dela. Posledice takšne prihranke lahko za posledico na deset tisoče dolarjev, porabljenih za popravila ali spremembe. Iz rezultatov geoloških pregled najbolj neposredno odvisna od izbire tipa Temelj, klet in pritličje.

Zaključek design


Dobre misli vedno pridejo brez potrkala

Če še niste odločili, kateri arhitekturne smeri, da raje, obstaja veliko knjig, revij, katalogov, več sto ali celo več tisoč fotografij, ki vam bo pomagal najti pravo umetniško smer. Pogled v ilustrirana albumov na arhitekturo. Izbira slog ne pomeni, da je vaš dom mora biti kopija enega izmed stavb iz antične dobe ali zadnjih XX stoletja To bo samo "citiranje" poseben slog, sodobno in prilagojeno lomom. Če se vam zdi, da je težko prepoznati in izberite arhitekturni slog, vsaj, našli doma, da si je všeč.

Kot rezultat trdega in zanimiv razmislek o funkcionalnih in umetniških strani vaše bodoče hiše, morate obrazec naloga arhitekta. To lahko traja več mesecev in verjetno več knjig osnutkov, izvlečkov in opombe. Vsak mislil, da je prišla na pamet, je vreden razmislek na papirju, drugače pa lahko pozabite po 2:00. In ne, da imate slab spomin'bolje in da ustvarjalne ideje trenutek v moji glavi pikčasto črto, je treba aretirali takoj, v nasprotnem primeru je lahko odleteli za vedno. Torej, več podrobnosti in deli svoj načrt vam bo dal arhitekt, boljše, bolj natančno in hitreje bo lahko za njeno izvajanje.

Alexey Antonov, Marina Penkina

Vir: yondi. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика