понедельник, 31 марта 2014 г.

Hiša-stavbe, kot je eksaktna znanost

Ne vsi kupci zemljišča, ki sanje njegove nepremičnine, se zavedaš, koliko jih bo stalo, da zgraditi hišo. Medtem, trajnih vprašanje "Kaj potrebujemo za gradnjo hiše? " Kar je danes še vedno obstaja. To samo zdi, da dobi nedokončane koči škatle " scatter " (v dolinah in hribih,'s okolici St. Petersburg, so potonila v pozabo. Stalno povečanje stroškov surovin in dela, vodi mnoge prihodnje lastnike stanovanj, da poostrijo svoje pasovi, če ne odloži načrti za vzpostavitev splošni vtičnico na zadnji gorilnika.

Poljudnih z nasveti glede izbire arhitekturne projekte in gradnjo domov danes, so le dimetanonaftalen ducat. Redki izdaja sijajni, tudi daleč od primestnih nepremičninski trg, je ohranil iz skušnjavi, da bi mesto na svojih straneh svetle slike lepih hiš in opis užitke življenja v naravi. Celovite informacije o tem, kako mnogi danes so pripravljeni koč na sekundarnem trgu, in hiš, ki so zgrajene v koči naselja, težko najti. Vendar, če lastnik zemljišča bi si mislil, da izberete projekta in Sklepanje pogodb organizacija sama, se bo verjetno se soočajo s tako stream napačnih informacij, kar lahko povzroči zmedo, tudi za izkušene razvijalce. Vse to zato, ker, seveda, konkurenco: različna gradbena podjetja prizadevajo, da bi pritegnili pozornost potencialnih strank, skušnjava, cene, tako da lahko pozneje, ko je žrtev na kljuki, da se začeti izdelavo začetnih ocen "dodatnih stroškov". Toda naj je jasno, da dejstva iz oglaševanja lupina, da vsak lastnik spletne strani bil sposoben pravilno oceniti svoje finančne zmožnosti.

Kako začeti ocena

Tako, recimo, da so vse stiske, stojalo', povezane z izbiro, nakup in registracijo zemljišča parcele stoji, in ste naleteli na problem iskanja projekta in gradnje države hiš. Preden se boste odločili za projekt, je potrebno za izvedbo geoloških inženiring ankete na spletnem mestu, da vidim, kaj hiše je lahko dal, in ki jih ni. Tako, prvi izdelki iz letnega proračuna, bo vrtanje za določitev globina vodonosnika (približno $ 1000) in topografskih ankete, stroškov, ki je odvisen od posebnosti spletne strani. Če parcela je ravna ali brez izrazito olajšave in, da ne obstaja veliko število dreves, stroški anketiranja v merilu 1:200 (1 cm na načrt, ki ustreza 2 m v območju) bo približno $ 10 na sto kvadratnih metrov. In ko reliefno površino ("z znatno pade") ali zaraščenih dreves in zato potrebuje tako imenovani "poderevnoy streljanje" storitev geodetov bo stala približno 20 dolarjev na sto kvadratnih metrov.

Ne smemo pozabiti tudi o priprava gradbišča in zemljišč glede na stanje, velikost parcele in pričakovanja vlagateljev, stroški lahko manjše in precej velik. To vključuje, na primer, zagotavljanje gradnje vode in električne energije, izvoz zemljišč in gradbenih odpadkov, gradnja začasnih ograje, konstrukcije, in po zaključku, - ograje, vrata, wicketi, pridobitev smeti, pločnik in korakov pred vstopom v hišo, po'pogon za garaže ( in če je garaža, Parkirišče za avto ali najem, terase, trate (izravnavanje tal, gnojenje, sajenje grmovja in dreves, in morda rezanje stara drevesa. Tudi, če je mesto, ki se nahaja v Sankt Peterburgu (recimo v središče območja), za uničevanje dreves, na to bo treba dovoljenje iz okrožja Department of landscape management (vrednost do 500 $ za vsako visoke vrednosti drevo, vendar se lahko pogaja in cenejši ). Še ena pomembna cost - utility omrežij (elektrika, plin, Kanalizacijo, vodovod). Tukaj je nekaj povprečne cene absurdno: vse je odvisno od posebnih pogojev in potreb za razvijalce. Na primer, nekateri lastniki spletnih strani se dogaja, da kupite moči podpostaje vrednost $ 40 tisoč evrov, drugi dosežek razmislite o posameznih wc-septic tank za 2000 dolarjev.

V nekaterih primerih bodo tudi zahteva, da zagotovi določene stroške (od 1000 USD in več) na drenažo dela, zamenjava tal, itd., Ampak ne skrbite! V vseh Leningrada regiji, ste verjetno, da bi našli vsaj eno področje, ki bo zahtevalo naložbe na VSEH zgoraj navedenih členov. Poleg tega je na trgu še vedno nudi dovolj področjih, ki ne bo prinesel kupci "šopek" za znane težave.

Recimo, da je vse delo na ankete in pripravo mesto, ki se izvaja, potem v naslednji fazi je izbira projekta. Prvo vprašanje, na katerega bo treba odgovoriti: "Kaj vrsto projekta, ki se vam je všeč? " Ko izberete "izključni", v kateri bo vsem izpolnjujejo vaše zahteve, biti pripravljeni na lupini 25-70 dolarjev na kvadratni meter (12-15 tisoč dolarjev za posamezen projekt). Če želite, da je končal projekt, njegova cena bo 500-700 dolarjev. Tretja možnost je novega v St. Peterburgu trg posameznih projektov, metal-uokvirjena hiše s katerimi se sooča na ceno standardne.

Pred poskuša primerjavo stroškov izgradnje hiše s stene, izdelane iz različnih materialov, je treba upoštevati dve pomembni točki.

Prvi. Nekatere stranke zabavala sami v prepričanje, da lahko shranite precej, gospodarstvo gradnje "lastnih sredstev". To je, prvič, da bi našli ekipo "cenejši" za gradnjo baze, in potem, da najdete gradbeniki, ki si bodo zvišali zid, nekdo drug, za plačilo za pokritje strehe, obdelava, zagotavljanje inženiring sistemov, itd., Ker to ni žalostno, je ta pristop v večini primerov ne le zamude pri gradnji, ampak tudi povzroča dodatne stroške, namesto rezanje proračuna. Kot rezultat, nekaj "pametnih glav", da popravi, kar so naredili drugi, delo se bo zelo slabo, vendar se nihče ne vpraša... Pam'ne pozabite, slavni monolog Arkady Raikin: "prosim, kdo je šivala kostume? Pojdi sto ljudi in reči, "Smo! " Fantje, da ste storili dobro delo! "Torej je tukaj: ko je pravna oseba, ki je prevzela vlogo glavnega izvajalca za nepravilnosti in kršitve tehnologij ni odgovoren nihče. Če se strinjate s teh razlogov, se morajo porabiti vsaj 10% ocenjene gradbeni stroški za plačilo storitev Splošnega izvajalca, podjetje, ki (v skladu s pogodbo. ) Bo prevzel vodenje gradnje in odgovornost za kakovost dela izvaja s podizvajalci. Na prvi pogled govorimo o dodatnih stroškov, vendar praksa kaže, da v tem primeru skupne gradnje proračun ni povečala, hkrati pa lahko pogodbo je zaradi odsotnosti stroškov za sloppiness. Da je zakaj ponujamo v ocenjeni stroški gradnje koča z udeležbo enega (! ), Splošnega izvajalca,-organ, ki je odgovoren za usklajevanje dela podizvajalcev, za zagotovitev celostnega upravljanja projektov.

Igra v polju

In druga točka. Problem desno "usmerjenost" stranke na trgu gradbenih storitev je poslabšalo dejstvo, da nekateri izvajalci, ki je spregovoril o stroških "polje", pomeni, stroški le na stene, drugi - na stenah, Fundacije in posameznih strukturnih elementov streho, in še drugi imajo v mislih formuli za izračun je : Temelj plus steno s tla, plus vse strehe (vključno z strešnik). Tako primerjava je bila bolj ali manj o'veno, dogovorili se bomo za štetje cena "škatle" (in, natančneje, kapitala gradnje brez končane in inženiring omrežij), na zadnjo različico. Primerjamo? To je pomembno, ker ko so postavili kapitala, gradbeništvo, gradnja je v polnem cvetu o'nepremičnine predmet, ki lahko prinese um tako dolgo, kot želite (izbira med'm rešitev, dodelavo materialov, sanitarne keramike, pohištva in podobno ) brez vpliva na likvidnost. Ampak, če stranka, ki je vložila stava na "gosspass", je bila omejena, na primer, Temelj in stene, prvi pozimi lahko za posledico nepopolno gradnje v slabem stanju, in prodajno ceno parcele s tem nedogona bo nekoliko drugačna od cene zemljišča.

Ni skrivnost, da je največ povpraševanja med zasebnimi razvijalci za desetletjih so zidane hiše. Pred kratkim, v skladu z njimi dogaja, in sodavice konkretne hiše. Vendar pa priznava, opeke in sodavice beton, moramo razumeti, da se ti materiali niso samo priljubljena, vendar tudi najdražji. Glede na to, da noben material stene danes ne uporablja (če sodavice betona, opeke sooča, če opeko, izolacijo), lahko "pisanje" takšne hiše v istem cenovnem kategorija - 500-600 dolarjev na kvadratni meter (poudarjamo znova, da se tu in v nadaljevanju, cena na polje sestavljajo stroški zemljo izkopa, Fundacije, gradnja polje, tla, streha in strošek vseh potrebnih materialov).

Po ceni vrstico - hiša s kovinskim okvirjem, različnih polnil in s katerimi se sooča predvsem iz opeke (približno 400 $ na kvadratni meter). Tak okvir hiši hitro zgrajena, enostavno in ne zahteva ogromen Foundation, ki močno zmanjšuje stroške za njihovo gradnjo. Poleg tega, kovinski lahko dajo design kakršni koli obliki, brez omejitev domišljijo arhitekt. Uporaba oblikovanja pocinkanega jekla poveča izraz (design) delovanja. In ta okvir tehnologij lahko bistveno zmanjša stroške posameznega modela koča.

Posebno mesto dreves'lesene hiše (iz profiliranih ali lepljen les, normalno in dnevniki). Kamnu ročno dnevnik je najdražja (približno $ 800), kalibrirane je najcenejši ($350). V vsaki kategoriji lahko najdete primere izdelkov, recimo, najbolj prestižnih proizvajalcev, cena presega standard območju (na primer, hiše iz umerjen žarek enega znanega finskega podjetja stane kupca 800-900 na kvadratni Meter). In končno, najcenejši (če ostane zunaj okvira montažne hiše) - gradnja zidanice kanadski vrsto z uporabo drevesa'leseni okvir iz lesa - od 300 evrov na kvadratni meter.

Obdobje gradnje opeke škatle koči - od tri do šest mesecev, gradbeništvo opeke škatle "na ključ" - od šestih mesecev do enega leta. V času gradnje koča na okvir tehnologije pogoji, zmanjšana najmanj dvakrat. Majhnih dreves,'lesena hiša neposredno na gradbišču se lahko dajo v nekaj mesecih.

Če ste vzeli vseh stroškov, razen stroškov projekta in na kraju, ki se imenuje "krog" (priprava gradbišča, zunanje in notranje inženiring omrežij, gradbenega materiala in dela, kapitala, gradbeništvo, zaključna dela za razred "poceni in veselo", minimalne krajinsko in vseh soglasij), stane manj kot 1000 evrov na kvadratni m ni vredno in sanje. In to kljub temu, da bo izbral najbolj stroškovno učinkovite stavbe tehnologij in materialov - cevi in kablov, za ploščice in Ozadja. Tako, relativno skromno okvir hiši s površino 100 km. m bo stalo ne manj kot 100 tisoč dolarjev. Opeke - malo dražje. Vendar pa vsi, da je veliko cenejši, izdelani ali "lastnih sredstev", ali... tudi to je težko predstavljati, kako.

Če želite shraniti, seveda, mogoče sploh, ampak tudi v razmerah hude varčevalne poskusite držati dve načeli. Prvič v zgodovini se raztezajo cikel gradnje "škatle" za nekaj sezon, če ne želite, da izgubijo še ni zgradil hišo "na vrhu. In drugič, če se življenje prisili nas, da se zmanjša gradnje proračun, za zmanjšanje stroškov na račun notranje zadeve, in ne na račun kapitala, dela in inženiring. Beloruski ploščice v kopalnici s časom lahko zlahka nadomesti v španščini. Toda slaba končna opeko, ki vas bo ugriznila v kolena več let.

Paul CHERNYAKOV

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика