среда, 26 марта 2014 г.

Polimerne cevi. Obseg, kakovost 2008-10-15 13:26:47

Gradnja in rekonstrukcija.

Polimerne cevi. Obseg, kakovost
2008-10-15 13:26:47

Beseda "cevi" vedno bilo naše Združenje. Za študij statistika času Sovjetske zveze, nehote mislil, da je proizvodnja jeklenih cevi, je bilo vprašanje življenja za vse ljudi. Do 1990, smo "jaz" jih več kot zda, Anglija, Francija, Nemčija, Italija in Japonska skupaj, in še cevi bilo nikoli dovolj!

V civiliziranem svetu že zdavnaj spoznal, da je prevajanje kovinskih cevi je impermissible razkošje. Vsaj zato, ker polimerne cevi cenejši, in služijo tri-p'petkrat več. To je veliko bolje, da uporabite različne polimere, vključno z polietilen, polipropilen, polybutene, polivinil klorida (PVC), vlaknin, stekla in drugih materialov. Danes so zlahka na voljo v Rusiji, poleg tega proizvodnjo plastičnih cevi za več let, kot je določen v naši državi.

Dejstva.

  • Večina proizvajalcev polimernih cevi zagotavlja brezhibno delovanje, za pol stoletja, medtem ko kovinsko cev je povprečno 15 - 20 let, in v sistemih ogrevanja in manj.
  • Hvala rjavenje kovinskih cevi postane grobo ali, kot pravijo, sanitarna oprema, poraščena. S tem se zmanjša pasovno širino vode, struženje turbulentni tok v curek barvo šibka čaj. To "zabavno"če kanalizacijske cevi. Ni treba posebej poudarjati, kjer je njihova vsebina, če ne stisnemo z suh cevi.
  • Polimerni materiali ne rje, tako da ni nobenih takih problemov.
  • Skupaj z pokrivna kovinskih cevi je redčenje, njihove stene. In če pomislite, da cevovoda, ki je podprta z določenim pritiskom, enostavno razumeti, zakaj se v cevi so zračniki, ki je sestavljen v pesek, zemlja in vse, kar je v njej pokopan...
  • Pesek in umazanijo v cevovodov, ki vodi poškodovana tesnila tesnila, so glasno v vodo, ogrevanje, radiatorji, zmanjšati toplotne izgube, medtem ko visokih koncentracijah lahko povzročijo puščanje. Tam so bili primeri, ko je pesek je kot šmirgl papir drgnjenje luknje v radiatorji za ogrevanje sanitarne vode. Polimerne cevi ne postanejo tanjše, ne sesati umazanijo, zato, voda in bistvene life support sistem bo ostala nedotaknjena.
  • Plastične cevi so cenejše kovine. Povprečni prihranek je približno 15 odstotkov, z najbolj donosne so plastične cevi manjših premerov, ki predstavljajo levji delež komunikacij v stanovanja in hiše. Če isti zapis v ceno kovinske cevi stroškov slikarstvo, razlika je še bolj pomemben.
  • Polimerne cevi, ki je lažji od kovinskega, in zato je njihova namestitev, nakladanje in prevoz bo veliko cenejši. To vam omogoča, da uporabite "Gazela", kjer je bilo prej potrebno "KAMAZ". Poleg tega, da odstranite plastično, je veliko lažje in bolj prijetno, kot za prevoz težkih jekla ali litega železa, cevi - za lažji transport polimerne cevi (razen neprilagodljive kanalizacije) zložiti v Zalivu, velikost, ki ponavadi ne presegajo velikosti avto pnevmatike.
  • Kovinske cevi zahtevajo izobraževanje. Preden namestite "kos kovine", še posebej velik premer, zato je potrebno za rezanje, krivljenje, povzroči nit. Vse to zahteva predhodne meritve in posebna orodja. V primerjavi z vrsto bolečine za namestitev plastičnih cevi bo samo zdi zabavno. Cut plastične cevi lahko takoj na kraju samem in vam ni treba, da bi vse izredne. To je majhen poseben nož in kanalizacijskih cevi v Splošnem je mogoče videl izven običajnih nozhovkoj. Ne bo treba masterly posedovanje sledgehammer in delovanje kot gibljive cevi. Bodo bend brez večjega napora. Mimogrede, lahko in ne upogibajte in uporaba različnih adapter, koristi z'enotnost polimerne cevi malega premera - primeru p'ATI minut.

Za polipropilena in polybutene (cevi Nvo "Stroypolimer", Aquaterm, Prandelli, Arili, Ege Polimer) običajno uporabljajo metode difuzije varjenje, za PVC (Nibco) agresivno lepila. Cevi iz križno polietilen (Wirsbo, Rehau, Uponor)in plasmatorches (RTI Gume, NMT, Henco, Giacomini, Kitek, Valsir in Unicor) ne kuhamo, in zato so določene z navojnim stiskanje ali naguba rokave.

V vsakem primeru, hitrost namestitve se lahko poveča 2-3 krat. Poleg difuzije varjenje, iz polimerov in varjenje kovin je dveh različnih procesov. Ko s'Unije plastične cevi, ki ne potrebujejo acetylene in kisika, ni potrebe za elektrode.

Še lažje z odplak. V nasprotju z vodo in sistemov za ogrevanje, ki je ne podpira, tlak, in s tem kanalizacijskih cevi (Nvo "Stroypolimer", Nvo "Plastične", "Teploimport", Rehau, KWH in drugi)'so povezani z uporabo sklopke in pribor vožnje. Za tesnjenje uporabo običajnih gume tesnila. Da traja dolgo časa, se je potrebno strogo držati tehnologija'povezave so na voljo za vsako vrsto cevi. Vse pobude v tej zadevi nesreče-nagnjeni, in je zato nesprejemljivo!

Območje uporabe polimernih cevi.

To je zelo obsežen. To je hladno in toplo vodo, ravnanje z odpadki, toplotno izolirana tla in postavitev sistemov za ogrevanje. V vsakem od teh sistemov ima svoje značilnosti, med katerimi je najbolj pomembno, vode, temperature in tlaka. Te vrednote so odločilni pri izbiri polimernih cevi kot močan vpliv na njihovo trajnost.

Za hladno vodo (do +20 stopinj Celzija), se uporablja poceni tankimi stenami cevi; za distribucijo ogrevalne sisteme (do +90 stopinj Celzija) ponavadi zapleteno, ojačane ali kovinsko-plastičnih cevi. Slednji imajo aluminijasto okno, ki vam omogoča, da ohrani trdnost tudi pri visokih temperaturah.

Obstajajo sistemi cevi, izdelani posebej za toplo vodo (+70 C) in topla tla (+50 C). Seveda, cev je namenjen za ogrevalne sisteme, se lahko uporabljajo za hladno vodo. Nato se bo zadnjih 50 in vsaj 100 let, vendar to ni primerno iz ekonomskega vidika.

Polimerne cevi lahko uporablja za povezavo pralne stroje, kot izolacija za električne kable, in tudi za prevoz na stisnjen zrak in kemično agresivnih medijev.

Kako preveriti kakovost cevi?

Da se ne da kupiti " prašiča v vrečko", boste morali naučiti, prednji rez. Notranje in zunanje stene mora biti usklajena, in cev je, da imajo popoln okroglo obliko. Ne imeti grobih robov ali tokov. Drug zanesljiv znak, kramp, če polipropilena in polybutene cevi'povezovanje s priborom tudi v hladnem stanju. Se morate prijaviti v drug drugega in varjenje s silo, in samo vroče!

Zakaj "shrani"?

Stroški opremljanja na običajno mesto apartma (WC, kopalnica, kuhinja) polimerne cevi se lahko spreminjajo zelo pogosto. To v veliki meri odvisna od stroškov cevi in pribor (fitingi), ampak v veliko večji meri na "apetite" in gradbena podjetja. Strošek cevi teče premer je navadno v razponu od $ 1-8 na linearni merilnik, adapterji, t-spoji in pribor na splošno štejejo za eno vožnjo meter cevi, ustrezno znamk in premer. Najbolj dostopen - ruski in turški cevi, najdražja, italijanski in nemški.

Pred krizo namestitveni program vprašal za $ 50-120 za eno točko (pranje-stojalo, kadi, stranišča školjka, umivalnik). Zato je skupni stroški opreme apartmaja v skladu z najnovejšo tehnologijo, ki je ležala v roki od $ 500-600 pri sestavljanju ekipe domačih proizvajalcev, do $ 1000-3000 v mala podjetja z uvoz. Če menite, pogum, da naredite vse, kar sami, boste lahko dobili približno $ 200-300, najem vseh potrebnih orodij (kot priložnost je zaradi nekaterih prodajalcev ruske cevi). Vendar pa se v primeru nesreče "po meri" vodovodne popravila sosedovo stanovanje bo naredil za sebe.

Za primerjavo je vredno navedbo cen storitev je bolj ali manj smiselno birokratskih barve vodovodarji. Natančno izdelan iz skrite ali izbrane v odlagališče jeklene cevi sistem bo strošek najemnika, približno $ 400-600 ob upoštevanju stroški materiala.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика