Malo o pese 2008-11-13 11:03:11
Vsi smo ljubezen pese. Njene korenine so bogate ogljikovih hidratov, soli kalija, kalcija, fosforja in železa. Prav tako pa je vitamini C, PP. V pese vsebuje saharoze, je ugotovila, jabolčna in oxalic acid. Uporabljajo se pri kuhanju, konzerviranje zelenjave, hranijo tudi v zimskem času. To je dragoceno prehransko izdelek z povišan krvni tlak, bolezni prebavil, avonosam'krvnih bolezni. V pese vsebuje anthocyanin, ki rdeča pesa rdeče madeže. Boste lahko jesti in mladi listi pese.
Veliko narodi opozoriti koristne lastnosti pese. Čeprav stari Perzijci pese je bil šteje simbol razprtij in razdora, prav tako simbolizira čenče. Stari Rus pese upoštevati: za pomoč juho, uniči škodljive žuželke. Grki ljubil, da bi pese znance in prijatelje. Asirci in Babylonians vedel pese kot zdravilna rastlina.
Rus pese postala splošno znana, saj štirinajstem stoletju. Ampak potem je bila ona običajno ukrajinski zelenjave. Znani ukrajinski borsch brez pese nemogoče zamisliti. V industrijskem merilu pese začel se uporablja, ko je odprl, je možno, da bo sladkor. Napoleon Bonaparte je obljubil nagrado milijon frankov tistemu, ki bo izumiti tehnologije proizvodnje sladkorne pese, vendar, ko je njegovo življenje nikoli ni'pojavil. Vendar v deklic'devetnajstega stoletja industrijske proizvodnja sladkor iz pese je postala vsakdanja. Čeprav je za navadne ljudi, sladkor je bil bolj zdravi kot dnevne porabe izdelka.
Kako rastejo pese? Razlog za sladkorne pese treba humusa ali lahka, bogata z enostavno prebavljivih hranilnih snovi. Optimalna temperatura za rast - 19 z razponom nihanja v 7 Sekundah. Semena, ki vzklijejo na 4 C, ampak počasi - stopnice z'na 22., in na 10 C - 10-14 dni. Poganjki prenesejo zmrzali do minus 1-2 C, in v jeseni odrasle rastline 2-3 pod ničlo. Tla potrebujejo redno zalivanje. V suhih letih brez namakanja produktivnost je zelo zmanjšala, korenovk in gomoljnic postane groba, drevesa'anista, grenak okus. Tabela pese primeren je za mešani posevki v Mirada krompir, kumare, poleg skladbe.
Pese je nepogrešljive v naši prehrani. Hrana je bolje jesti pese temno, brez obročev, raw pese malo grenak okus, vendar kuhanega pese okus ni. Pese se uporablja predvsem za juhe in solate, včasih pa za druge jedi.


Комментариев нет:
Отправить комментарий