четверг, 1 мая 2014 г.

Poskusite sam projekt

Danes pozornost v prihodnosti lastnikom ponuja številne projekte, optimalno in racionalno hiše, ki so namenjeni desetine imenikov (ruščina in tuji), kot tudi ustreznih Internetnih virov. Zdi se, da se primanjkljaj projektnih predlogov št. Ampak včasih, ko gledam skozi kup gradiva, potencialni ponudnik, ne najde ničesar primernega. Ta članek vam bo v pomoč pri izbiri je to, ali ta projekt.

Nakup hiša (ali projekta, - ni pomembno) za več generacij družinskih obiskov gostov, sorodnikov in bistveno drugačen od nakupa, na primer avto ali jakno. Odločili smo se zamenjati vsaka tri p'pet let (včasih tudi več), in oblačila, ki niso bili na osebo, lahko varno pošiljanje prahu v daljni smeti v omaro. V hiši je vse veliko bolj zapleteno tukaj, cena je precej višja, in odgovornost do sebe in članov sedmih'th. Dosežki in pomanjkljivosti v fazi izbire, o'predmet načrta ali Pref'ASCI končal projekt za območje, ki bo, da naj vemo o sebi kot eno leto, in morda celo desetletja.

Iz različnih predlogov, običajno je treba izbrati le eno možnost, da si za kompromis med želje, potrebe in finančne zmožnosti. Ampak, poleg tega, hiša je vseeno Zobov'mora biti tekočine na'nepremičnine predmeta. Struktura, ki kot izključna kostum, preveč dobro prilagoditi, da se njegov lastnik, je praktično nemogoče prodati, pokrov izdelana naložbe. In v svojo omaro, človek ne more skriti, tudi če predlagana rešitev arhitektov iz mode.

Okus in preference potencialnih kupcev, tudi ne stojte, in spremembe, in zelo hitro. Šel je žalostno, Kam'kamen "polje" začni deklic'devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Brez dimenzije opeke gradov s stolpi tudi videti staromodna in ne boža oči kupca. Na vrhuncu priljubljenosti dreves'lesene hiše, gradnja in frame tehnologijo. (Tukaj je, posebnost trenutka! Tudi premožni kupci cilj za racionalno in ergonomsko načrtovanje rešitve: hiša naj le segrejemo, osvetljena s soncem, ne sme biti odveč prostori, labirintih in temne kotičke.

Nihče ne more reči z gotovostjo, kaj tehnologij in načrtovanje odločitve zasebnih hiš se bo povpraševanje po desetih letih-p'petnajst (bi vedeli, kje sparknotes, bi se izognili bi slama). Vendar na podlagi izkušenj iz zasebne stanovanjske gradnje v Rusiji in v tujini, glavni trendi in meril še vedno mogoče. Torej, kaj je treba racionalno eno družino doma vzorec prvi polovici XXI stoletja?

Brez podstavka, vendar pod zanesljive strehe

Tradicionalni pred kratkim struktura - visoka hiša, šest pa šest metrov z podstrešje, pod lomljeno streho, ki temelji na ogromen klet z garažo, kopalnica in les'lesni kotel, je izginila. Pojav je ta "mojstrovina" rationalism v naših zemljepisnih širinah, imamo dolžnost's tem povezana Sestroretsky vrtnarjenje, ustanovljena s statutom omejitev zgrajena področju. Vendar tudi v zgodnjih deklic'devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je arhitekturna misel naglo zunaj kvadrata, šest -, tri-in štiri-ravni hišo z garažo in pranje podstavek je menila, znak bogastva. Prodaja statistike projektov za prvi p'Atiku XXI stoletja prikazuje odločni zavrnitvi takega sklep: ni bilo zelo racionalno.

V sodobnih projektov vozila premikajo v hlevu ali na strani garaža razširitev, kopalnice s tuši približevala spalnica in kletni savne-"žar" je način, da klasični ruski par, ki se nahajajo v ločenih stavbah.

Sodobna razvijalec vse, ki želijo opustiti nerodno nestanovanjskih kleti, in malo uporabo podstrešju, dati način prijeten "spalno" podstrešja. V zadnjem času, nagnjena streha okna so bila ovrednotena znak ne elite hiši, ampak proizvajalci okenskih sistemov, strešne kritine in izolacijo materialov pozvala lastnike stanovanj v "demokratični značaj", in razpoložljivosti svojih izdelkov.

Plus-minus nadstropju

Izberite število nadstropij prihodnosti hiša je odvisna od potrebe posameznih sedem'th, starosti, ki živijo in značilnosti mesta. Finci pogosto zavračajo iz drugem nadstropju, v korist mezzanines višina 1, 6 m, kjer je kraj za goste postelj, na podeželju, - kot trg, za razliko od polnega delovnega časa stanovanjskih etažah, Severni sosedi niso obdavčeni. V Rusiji takšne frakcija'Ascoli" ni upravičena. Optimalno rešitev za naše razvijalce, ki je gost in poslovna prostora v pritličju in zasebnih (master) v mansardi.

Eno-nadstropni hiši

Prednosti:
udobno, prostorno, postavitve
ni potrebe po stopnicah,
udobno za starejše ljudi.

Slabosti:
velik gradnja območje,
velika površina kleti,
omejen pogled v sistemu Windows,
velike površine na hodnikih in pomožne prostore.

Dve nadstropni hiši

Prednosti:
racionalna raba zemljišč,
možnost uporabe vse o zgradbi'količino prostora pod streho,
super pogled iz drugem nadstropju,
več priložnosti za coniranje prostorov.

Slabosti:
neprijetno za starejše ljudi,
nujnost uporabe prostora pod stopnicami.

Dve nadstropni hiši z kleti

Prednosti:
prostor za pripomoček sobe,
možnost stavbe v zapletenih relief mesta,
funkcionalno uporabo zemljišča.

Slabosti:
zaradi zapletenosti in visokih stroškov gradnje,
ni dovolj udobno (prezračevanje in razsvetljavo prostorov v kleti.

Coniranje triple

Pri izbiri načrtovanje odločitve morajo upoštevati interese vseh članov sedem'th. Če govorimo o tekočih racionalno, potem bi moral pritožbe, ne samo za vas, ampak tudi (če je potrebno) morebitni kupci - povprečno sedem'th.

Sprejeti vaš um ogled hiše za stalno živijo tri do štiri ljudi, ugotavlja, skupaj optimalno, iz našega vidika, načrtovanje odločitve.

Stanovanje se začne z hodniku. Na vhodu je treba platforma za izravnavanje temperature med znotraj in zunaj. Zaželeno je, da je območje veža je mogoče določiti kraj, kjer si lahko ustrelil in visi oblačila. Ni smiselno, da je to preveč prostorna veža. Ona mora imeti naravno svetlobo, na primer vrata s steklom element, zgornji del svetlobe ali prednje okno. Sobi brez svetlobe iz ulice ljudje jasno zaznava kot neprijetno in celo nevarno. Vendar načrtovanje rešitev, ko je odprl vrata od zunaj mnenje sloni ne na stene in okna, ki bi bilo idealno, ampak na žalost to ni vedno enostavno doseči.

Splošni območju vhoda vključuje prostoru, kjer je kotel za ogrevanje. Ruski stavbe kode, ki zahtevajo, da je bil ločenem prostoru. Če je hiša v vasi organizirana vzdrževanje, kotel bolje, da bi ločenim vhodom za strokovnjake imel priložnost za hiter dostop do opreme, in v odsotnosti lastnikov.

V skupnem prostoru je kuhinja, dnevni in jedilnico. Glede na želje lastnikov hiše, vseh teh področjih je mogoče ločiti. Danes, vendar pa ni nujno, da se "skrije" v kuhinjo iz radoveden oči: njegovo oblikovanje lahko postanejo lastniki ponos in sodobnim prezračevalnim sistemom, ki bo z lahkoto obvladovati UAI'Slivki kulinaričnih okusov. Pomembne prednosti prostora, nerazrezani particij, možnost preoblikovanje prostorov, svoboda v pohištvo ureditev, občutke o'obseg in prostor.

V pritličju bi morala zagotoviti spalnica. To moči zaslužiti starejši družinski člani ali gostje. Površina tega prostora, kot tudi za druge, ne sme biti manjša od 12 kvadratnih M. Bližini spalnice treba je kopalnica, in je bolje, če je pot, da to ne leži po dnevni sobi.

Pojdi na drugem nadstropju. Stopnice se lahko namestijo v posebno sobo ali del inter'notranjost skupnih prostorih. Zadnja varianta je bolj zaželeno, iz psihološkega vidika. Veliko ljudi verjetno poznate občutek tesnobe, ki se pojavijo, včasih v dveh storeyed hiše z zunanjim življenjski prostor, stopnice: vsak hrup, ki je pod ali nad glavo, da se boste shudder in poslušati. Dnevna soba mora takoj poročati drugem nadstropju: to bo zagotoviti psihološko udobje, ustvarja občutek nadzor nad celotno prostor v hiši. In seveda, dobra ideja, da prevzame stopnice, strešna okna, ki bo zagotovil vedno primerna naravna svetloba in bo dala priložnost, da se osredotoči na stopnicah, brez uporabe električne energije.

Zato smo se v drugem nadstropju. V tem projektu so tri spalnice, idealen za povprečno sedem'th treh moških in treh generacij. Velika spalnica z balkonom se lahko uporablja kot primarni. Drugi, odvisno od situacije, kot vrtec ali v pisarni. S prihodom drugi otrok, ki jih vlada lahko žrtvoval za drugega otroka.

Mala dvorana, ki se SV'sodelavci prostorih v drugem nadstropju, je popolnoma upravičeno, da proračun hiše. Vendar, če obstaja možnost, je bolje, da se nameni veliko skupnega območja. To je lahko družina, dnevna soba, domači kino, športne opreme. Sodobne tehnologije podstrešju konstrukcije omogočajo, da se organizirajo tukaj in zimski vrt. Zadnja pomembna za naše podnebje. Ampak v vsakem primeru bi moral pam'zavedati eno veliko prednost v drugem nadstropju pred prvo stališča iz sistema Windows.

Kopalnico, v drugem nadstropju, ni razkošje tudi za najbolj racionalno hiši in da je treba načrtovati optimalno.

Svetloba, velikost, vrsta

Nemogoče je, da bi določen recept udoben dom. Sestoji iz veliko pomembnih stvari, kot so naravna svetloba, prezračevanje, načrtovanje količine, pogled iz okna. Naloga arhitekta je, da ustvarite teh elementov udobno bivalno okolje. Vendar, prvi stvari prvi.

Naravne osvetlitve. Zahteve Škarje (so označene najmanjše sprejemljive parametre) kažejo, da z uporabo vertikalnega okna, steklene površine je treba 1/8 talne površine, ki je, za osvetljevanje 8 cm.. m 1 sq. m zasteklitev (to okno blok s površino 1, 3 kvadratnih metrov). Pri uporabi svetlin, to razmerje je enako 1/10. Vendar pa je veliko na svetu ne zgodi: večje območje Windows, lažji in bolj udobno sobo. Poleg tega je naravno razsvetljavo mora biti enakomerna (brez temne kotičke in koti) in "zanimivo" (bleščanje odbite od različnih površin, ustvarjajo edinstveno igro svetlobe in arhitekt, morajo zagotoviti, da jih "dela" na en scenarij). Upoštevati čas insolation: v območjih, kjer je doma preživijo večino dneva, ni priporočljivo, da postavite vsa Okna v eni ravnini.

Velika Okna zagotavljajo SV'stiki z zunanjim svetom. To je še posebej pomembno pri naših zemljepisnih širinah, kjer pozimi je včasih traja 6-8 mesecev. Ta trend se je odražalo v sodobni Zahodni projekte, na primer v Skandinavskih, in v nekaterih delih ruske arhitektov. Velika Okna, ali kombinacija podstrešju dati priložnost, da zimski vrt.

Prezračevanje in mikroklima. Toplino in svež zrak v hiši v našem času se vse pogosteje, ki s pomočjo "pametnih" inženirska oprema. Medtem umetni sistemi, ki so dobra le, če ni naravno. Prejšnje generacije lastnikom ni vedel, elektronske načine doma podnebje. In danes nepismeni načrt okno, nato pa ustvariti prijetno vzdušje, uporaba klimatske naprave, prisilno prezračevanje in procesorje s senzorji, ki ni najbolj racionalno rešitev za lastnika racionalno hiši, obkrožen z naravo.

Zagotoviti toplote okna morajo biti postavljeni, ob upoštevanju usmeritev iz stavbe na straneh sveta: da je največje površine zasteklitev biti usmerjene na Jug. Poletno pregrevanje bo pomagal spopasti odtenkih: žaluzije, zavese ali več učinkovito zunanjo napravo - rolete in žaluzije. Najnovejše iz vidika fizike je bolj učinkovito. Taki dodatki so za vertikalnih in strešnih Oken. Okna na stopnišču, v dveh ravni prostori, resnično najti za organizacijo naravno prezračevanje.

Obsega prostor. To je tudi eden od najpomembnejših elementov udobje. Primeri so ne daleč, da iščemo: večina bi raje stanovanje v "Stalin" hiša stanovanj v "hrushove" le skozi strop višine. V pritličju je mogoče doseči je potrebno o'volumen, zaradi česar spalnici ne manj kot 12 kvadratnih m in skupni dnevni prostor o'dawsi dveh ravneh hiše. Na drugem nadstropju, če je to podstrešje, vse, kar je bolj zapleteno. Predvsem ne bi smeli imeti nobenih cilj je zagotoviti prostor seznanjeni kubičnih obliko zaradi visoke stene in majhne bevels. Izkazalo se je linija, ki vizualno zmanjša prostor. Če je naklon strehe je 450, kpl. lahko tudi začnete na vrhuncu 80-90 cm od tal je dovolj, da dajo m'pohištvo, pisalno Mizo, sanitarne naprave. Na isti kvadratura prostorov, trapezastega preseka, ki je razumljena kot slabše kot trikotnika. V danem tukaj za ponazoritev projekta se izračuna višine. Znatno poveča količino mansardno stanovanje v primerjavi z normalno mejo vložitve po grebenu.

Stanovanjska hiša se lahko tekoče ali nelikvidni, prijetno ali neprijetno... Seveda, v kratkem pregledu je nemogoče opisati vse komponente za racionalno doma in udobno bivalno okolje. Naslednje publikacije, moramo nujno'še naprej bo pogovor o racionalno načrtovanje in funkcionalnih območij.

Vodja projektne skupine "VELUX Rusija" Oleg PANITKOV,
Philip URBAN

Vir: Revija "Država pregled"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика