пятница, 30 мая 2014 г.

Čiščenje odpadnih voda: metode.

Obstajajo tri glavna metoda zdravljenja, uporabljajo v lokalnih, ali, z drugimi besedami, Avtonomnih Kanalizacijskih sistemov: bioloških, mehanskih in kemičnih. Izbira metode je odvisna od tečaja, o pogojih, v katerih ravnanja z odpadnimi vodami.

Sposobnost mikroorganizmov za uporabo vsebovanih v odpadne vode organskih in anorganskih elementov, kot rastoči medij, tj. na podlagi bioloških čistilnih način. Biološka obdelava, ki se izvaja v anaerobnih in aerobnih pogojih (to je, brez prejme zrak, in za njegovo sodelovanje): en del snovi, oksidacijskimi mikroorganizmi, ki se uporablja za nastanek biomase (biofilmov ali aktivnega blata), druga pa zavije v varno povezavo ( ogljikov dioksid, voda). Poluchivshimsya aktivno blato, izboljšuje in pospešuje proces odpadnih voda, zbiranje onesnaževanja ali jih spreminja v aktivna sredstva.

Mehanske metode, ki se uporablja za čiščenje odpadnih voda, zaprti v svoje filtracija in sedimentation. Opozoriti je treba, da ta tehnologija je temeljila na sposobnosti odpadnih voda čiščenje. V usedanje suspendiranih delcev, ki onesnažujejo vodo, na dnu rezervoarja (septic tank), ki zagotavlja zelo visoko stopnjo pretoka odpadne vode v septic tank. Na dnu rezervoarja in je anaerobna mikrobne proces je popoln razpad, z dodeljevanjem posebnih vonj metana. V plasti, drobljen kamen in sosednje plasti tal je končno čiščenje kanalov. Voda, glede na vrsto tal, ali gre navzdol, ali je bilo poslano na naravno okolje skozi odtočne cevi. Glavne prednosti mehansko čiščenje metoda - nizko volatilnost in ceno. Vendar pa, ta metoda zahteva, flush ali zamenjavo lomljen kamen v jarkov in redno odstranjevanje usedlin iz septic tank. Mehanska metoda se uporablja v majhnih stavbe gostoto in relativno majhen (enem do dveh kubičnih metrov na dan) na količine odpadne vode.

Uporaba različnih kemikalij, ki prenese vse raztopljene v odpadne vode nečistoč v trdne, tj. na podlagi kemičnih odpadkov, čiščenje vode. Odlaganje teh snovi, ki je v naslednji fazi kemično čiščenje metoda. Vendar, kemikalij, so dokaj drage in zahtevajo natančno upoštevanje odmerek. V zvezi s tem, kemično čiščenje metoda se običajno uporablja za velike tovarne.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика