четверг, 29 мая 2014 г.

In v daljavi, in v bližini dobro žaluzije

Zato, oblikovanje polkna, ki temelji na uporabi dosledno omejeno letvice, tj. trakovi materiala (tkanina, plastika, les). Glede na njihovo lokacijo obstajata dve veliki skupini žaluzije: horizontalno in vertikalno. Horizontalne žaluzije poudarjajo širino okna, in navpična višina.

Horizontalni žaluzije lahko upravičeno se imenuje klasična. So zelo močna, ker zagotavljajo odlično zaščito pred svetlobo in radoveden oči. Takšni modeli so se tradicionalno uporablja v poslovnih inter'Arah, ki je nastalo v svoj čas, mit o povsem urad za njihovo imenovanje. Res so videti dobro v preprosto opremljenih sob, vendar je bogastvo barve rešitve lahko uspešno uporabili v domačem inter'Yeri. Kot material za horizontalne žaluzije so najbolj pogosto uporabljajo lesa, plastike in aluminija.



Vertikalne žaluzije primeren za vsak prostor - in funkcionalne in estetske lastnosti omogočajo, da se uporaba v skoraj vsakem inter'Yeri. So idealen za kombinacijo dveh glavnih funkcij: kot horizontalno, zaščito hiše pred soncem in kot zavese so del inter'jer. Gladko uredbe svetlobnega toka v tem primeru izvede rotacijo vertikalne letvice okoli osi. Če želite odpreti te žaluzije, je veliko lažje: zložiti plavuti so se preselili na strani ali od ene regije do druge, ali na robove center. Mehanizem vertikalne žaluzije zahteva manj napora, kot horizontalni mehanizem, tako da je bilo več.


Vodoravne ali navpične vrste žaluzije lahko spremenite nepopolne razsežnosti prostora. Ti se lahko nahajajo ne samo v oknu odpiranje, ampak tudi med dvojno okenski okvirji, na pobočju, v kompleks okno strukture in loki. Hvala žaluzije čez dan lahko spremenite osvetlitev in barve, poudarki, med'jer. Bogato različnih tekstur in barv vam omogoča, da se prilega žaluzije v stilu koli inter'notranje zadeve - od klasične do avantgarde.

Kljub nesporno prednosti obeh vrst žaluzije ima slabosti. Tako, na maksimalno odprtem položaju niso krasijo okna, skoraj popolnoma izpostavljanju svojega videza. Več polepšajo despondency žaluzije v tem primeru bo pomagalo kader jih od strani in vrhu zavese prosojno materiala.



Pri nakupu žaluzije, najprej morate izračuna dimenzije. Ti so se zavezale, najprej, kako se bo nahajal v design okno (zapri celotno steno pri oknu, ali steklo). Če želite priložiti jalousie na steno nad oknom, je bolje, da so bili nekoliko širše in je šel ven okna na 10-15 cm. Če ste se odločili, da visi jalousie znotraj okna zaslonke odštejemo višino odpiranja 2 cm, tako da je lamella ne postaviti na okno-polico. Razdalja med seiling in jalousie ne sme biti manj kot 5 centimetrov. V idealnem primeru - če žaluzije so narejene izključno po točnih dimenzij vaših Oken.

Z vidika estetike, ni zaželeno, da opremiti navpično jalousie Windows, višina, ki je dvakrat večja kot je širina in horizontalno jalousie - okna, širino, ki presega višino. Če je okno je dovolj široko in v skladu z njim ni ogrevalnih naprav, navpične žaluzije so bolje dati na vseh višino sobe.

Izbira žaluzije, morate upoštevati, kakšne lastnosti mora imeti material, iz katerega so narejeni. Če je kuhinja je načrtovano, da namestite vertikalne žaluzije, vam priporočamo, da uporabite steklenih vlaken (odbija vodo in je enostavna za brisanje). V dnevni sobi in pisarni boljšo uporabo žakarske tkanine. V poslovnih prostorih in hodnikih fit navadno krpo ali netkanih materialov, glede na stopnjo kontaminacije in prahu v prostoru.

Tradicionalno, kuhinje, kopalnice, savne bolje opremiti žaluzije iz plastike ali kovin (so odporna na vlago in enostavno čistijo). Vendar pa so skoraj vse tkanine žaluzije so razvrščene kot voda-in grotthus, tako pranje mora biti zelo redka. V inter'Yeri, kjer je veliko TV in video bo videti dobro kovinske ali plastične rolete.



Nakup žaluzije, morate vedeti, in zlasti skrbeti za njih. Najlažji način, kot smo že omenili, da skrbi za plastične in kovinske rolete. Dovolj je, da občasno jih obrišite z delovna halja, navlažiti v milnici ali detergentom in kovinskih lahko tudi treba očistiti s krtačo. Drevesa'lesene rolete obrišite s krpo in vakuum. Teme, ki drži skupaj drevesa'leseni deli so obdelani privlekatelnaya impregnacija, tako da presegajo celo čiščenje s sesalnikom.

Za žaluzije iz stekla, ki je primerna le za suho čiščenje. Opozoriti je treba, da na zunanjih površinah slepi horizontalne žaluzije hitro nabira prah, zato potrebujejo bolj intenzivno kot vertikalne žaluzije, nego.

Rimma Malov

Vir: IDH. SL - interior design'jer

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика