суббота, 31 мая 2014 г.

Netradicionalne vrste vrtnarjenje doma

Tradicionalne vrste krajinsko vključujejo oblikovanje vrtov, trate, zelenice, cvetlične postelj, in tako naprej. V netradicionalne vrste krajinsko zemljišča in hiše, vključuje zelene strehe in vertikalno vrtnarjenje. O njih in se bo razpravljalo v današnjem članku.

Zasaditev zelenja na strehah

Če želite narediti vrtnarjenje doma in dajo prednost zelene strehe, potem bodite prepričani,, to delo je neopažena nikoli zapustil. Takšne strehe obvezna'prepričan, da bi pritegnili občudovali in videz presenetite svoje goste in sosedje.

Sistem zelene strehe morajo biti izbrani na podlagi gradnjo hiše. Na Splošno obstajata dve glavni vrsti zelene strehe - obsežna in intenzivna. Obsežno urejanje okolice hiše vključuje uporabo unpretentious rastline, ki lahko uspevajo na tankih lahkih tleh in prenos veter, zmrzal in vlago. V tem primeru, pogosto uporablja naslednje vrste objektov: saxifrage, različne vrste Sedum, zapestnice, rejuvenated in travnik trava.

Debelina tal za takšne naprave, kot pravilo, ni več kot 15-20 glej Tako, obremenitev na ostrešje sistem je majhen - približno 7-15 kg na 1 cm. M. Običajno obsežno stališča zelene strehe se uporablja za okrasitev majhni državi, hiše, garaže, lope in drugih podobnih struktur.

Intenzivno vrtnarstvo domače vključuje ustvarjanje enako zasnovo krajine, ki je možno na površini zemlje. Z uporabo te vrste krajinsko strehi vaše hiše, ki se lahko spremeni v lep, cvetoč vrt z rožo postelj, drevesa, tlakovane pešpoti, dreves, grmovnic, in tudi stopnja.

Intenzivne zelene strehe omogoča poveljniku, da se zavedaš skoraj vsako idejo, zasnovo krajine, in da strehi območju izključne osvežujoč narave. Ni čudno, da po takem pretvorbo prej ne uporablja del hiše bo postal vaš najljubši kraj za počitek in sprostitev.

Če želite ustvariti te vrste vrtnarjenje doma bo treba plast rodovitne, mineralno bogata zemlja. S intenzivne zelene strehe njegovega dimnika debeline od 20 do 80 vidite V tem primeru, da tovor na strehi bo približno 200 do 900 kg na 1 cm. meter. Ta vrsta vrtnarjenje doma, zahteva uporabo prevračanja rastline, trajnice, mala grmovja in dreves z višine do 4 m

Odgovor na vprašanje, ali bo splavarji so dodatne obremenitve pri dajanju zemljišča na strehi, bi morali prejeti specialisti po temeljitem pregledu stavbe in izračun statika. Izkušnje kažejo, da je najlažji način za to ozelenitev strehe, ki so na fero-konkretne prekrivanja: dobro so sposobni obvladovati dodatne obremenitve.

Seveda, kot na strehi vrt zahteva dobro skrbi za rastline, ki potrebujejo redno zalivanje, krme, gnojil, plevelov, obrezovanje ipd. Intenzivno vrsta je dobro za krajinsko, države, hiše, vikend in tudi strehe multi-nadstropne hiše, ki se nahaja v centru mesta.

Krajinsko navpično

Vertikalno vrtnarjenje ni le globalna dekorativne vrednosti za hišo dekoracijo, ampak tudi velik praktični pomen. Tako, listi rastlin, ki se uporabljajo za to vrsto vrtnarjenje, toplote je lahko za zaščito stene stavbe iz pregrevanje in približno 50-70% zmanjša njihovo toplotno sevanje. Tudi v'plezalne rastline, ki se zaradi naravnih izhlapevanje, povečanje relativne vlažnosti, ki pozitivno vpliva na Teploobmena oseba.

Čudovito in ki vertikalno vrtnarjenje je sposoben rastlinskih listov zamudo prah, ki se nato spere na naraven način - z dežjem. V'creepers zmanjšanje ravni mestnega hrupa, ki prihajajo v stanovanje. Poleg tega ta vrsta vrtnarjenje doma vam omogoča, da skrijete gluhih in maloestetichnoy površino, in tudi vrhunec posebni arhitekturni elementi stavbe.

Poseben pomen vertikalno vrtnarjenje je glede na maso stavbe tipi objektov, saj omogoča, da rastline za dodeljevanje struktura brezosebna mase in jih naredi bolj privlačne. Še posebej veliko vlogo v tej vrsti vrtne hiše na ozemljih, za zeleni nasadi dodeljenih zelo malo prostora.

Za vertikalno krajinsko lahko uspešno uporabo letnih rastlin, kot so sladki grah, zjutraj slavo, kapucinke, in fižol (Phaseolus), kot tudi trajnice, kot so trajnica trto, Actinidia, Aristolochia od Kirketon, dekorativni grozdja, Amur, grozdni, drevogubets krupali in orlovi kodraste

Uporaba vertikalno vrtnarjenje vam omogoča, da ustvarite neodvisno, lepo sestavo. Rastline lahko postavite v dva glavna načina. Po prvi metodi, rastline, zemljišča, v bližini o'predmet, krajinsko, tako da trto, ki lahko zrastejo in zaprite površinske strukture. Drugi način pomeni, da rastline bodo zasajene nadstropju o'predmete, tako da dejansko je šlo navzdol.

Vertikalno vrtnarjenje vam omogoča, da naredite tako, da rastline bodo zasajene ali brez podpira, ali s svojo napravo. Razpoložljivost ležaji različnih modelov pomaga obliki poganjki plezalne rastline posebne pesmi. Poleg tega vertikalno vrtnarjenje omogoča, je zato, da okrasite ne le doma, ampak tudi, na primer, gazebos.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика