суббота, 31 мая 2014 г.

Krepitev pobočja na mestu

Sama po sebi, naklon - to ni tako slabo, morda le neprijetno z vidika gradnje in prihranite prostor. Veliko bolj nevarno plazovi, premik tal, erozije tal, kdo je na teh pobočjih zgodilo. Za krepitev pobočju uporaba različnih materialov. Vse je odvisno od tega, kako velik naklon, in nevarnost plazov.



Naravni materiali


Najlažji možnost je, da okrepi majhnem naklonu (do 8% naklon), naravno, pristal na to obrat vertikalni in horizontalni ukrepi drevesa. Rastline z dobro razvito koreninskega sistema, okrepiti tal, preprečuje, da erozije in drsna procesov.



Med majhnimi obrati za Stingray izberite tla-pokrivna rastline. Raste, tvori na pobočju gosto in lepo preprogo. Poleg tega te rastline so zelo lepe. Tukaj so: ivy, zimzelen, šentjanževka velika (velike Zlate rože), cerastium volnata, sončnično (na tla, površinske oblike debele blazine majhnih cvetov).



Sajenje dreves na pobočjih, v vsakem primeru krepi njih. Vendar je bolje, da ne obrat tesno med seboj zid grmovja ni vedno lepa. Drevesa in grmi so lahko posajene samostojno ali v manjših skupinah: barberry, Japonske kutine, metlo, cotoneaster, meadowsweet, bezeg, cotinus in drugi. Okrasite naklon lahko plazi boki s prilagodljivim dolge veje in plezanje vrtnice. Vendar v majhen vrt in naklon bolje, da ne, da se vključijo takoj, mnoge vrste, in da se odločijo za 1-2 rastlin.

Najbolj pogosto pobočju na parceli vesel ljubitelje rock vrtovi. So zadovoljni, da pa normalno pobočju v Rocard (QAM'Anesti vrt). Ampak za rock vrtovi na pobočjih bi morala biti bogata in prepustna tla in prehod na plot in možnost, da redno zalivanje. Med rastline, ki so posajene v rock vrtovi, je canalului bitja, ki so prijatelji, z apnenčastih tleh. Odtenek-ljubeč, nasprotno, raje kisla tla (listnata humusa). Torej, včasih moraš spati na tleh želeno snovi. Plast zemlje ni odplavilo, ki so že bili na pobočju, bi majhen police.

Umetne konstrukcije

To se zgodi, da strmine ni mogoče semena rastlin, ali strmine, na pobočju, je precej velik (8-15%) in okrepiti pobočju potrebujejo nekaj okrepitev elementov. Nato uporabite umetne konstrukcije: kamni, dnevniki, bonati, geogrids, travnik omrežij in drugih materialov. Osnovni princip vnašanja teh materialov v debelini pobočje oblikovanje okvira. Včasih okvir, ki je določen s kovinski vijak sidra.


builderclub. com

Vse stopnje priprave in pobočjih lahko razdelimo na tri dele. Prvi izračun celotnega tlaka tal, glede na naklon in vrsta zemlje izberite okrepitev materiala. V zadnjem koraku izberite specifično področje krepitev in vrst podpira, saj obstaja možnost vodo, odvajanje, spodkopava na pobočju itd., Seveda, da je bolje, da vas vabimo, da preverijo svoje diapozitive in nasveti za inženirje. Razmislite o kakovosti in značilnosti sklenitvi nekaterih snovi za krepitev pobočjih.

Kamni, bloki, log

Tradicionalni materiali za krepitev pobočja so diamanti, debele hlode, keramični bloki. Ko so dani znotraj gore. V tem primeru, če nagib se nenehno teče zelo močan tok vode, nad ali med kamni (dnevniki) poskrbi vodnik pladenj za vodo, da ne uniči zemljo.


lifenatural. ru

Veliki kamni so postavljeni v pripravljeni poglobiti tesno drug z drugim. Poleg tega je osnova pobočje, ki je zgrajena iz velikih kamnov in zgornji del ustreza manjše. S pomočjo obloge je mogoče okrepiti s površino največ nagnjeno kotom 60 stopinj. Če želite okrepiti kamni strm naklon, kamenje, da bi sedel na cementa smrtniki. Tako opravljajo backfilled s peskom in zgladi možganov. Največ naklona za oblogo iz 90.
Prijavite se lahko normalno dnevnike in table. Za to, se prekine po pobočju in popraviti.

Krepitev uporabo geotextile

Za zaščito pobočja pred zemeljskimi plazovi in uničenje bo lahko posebnega materiala, - geotextiles. Premik iz svoje mesto, je veliko težje od tal, on je velik strižna trdnost, in je sposoben, da prenese veliko stretch (120%). Iz tega geotextile pravilno je njihova storitev okrepitev.


gidrogroup. ru

O'tuši njegove lastnosti tal in geotextiles lahko prenesejo vse vrste sile gravitacije. Poleg tega materiala ni neprepustna. Ščiti tla iz zmrzal (frost sam), preprečuje mešanje plasti v tleh med vzpon vode.

V deželi geotextile ne proizvaja proizvode, ne dirke'jesti gliv in plesni, ne razpada in ne razpadejo.
Geotextiles preprosto in hitro določiti. Enostaven transport in narežemo na želene kose redni nož. Geotextiles so dani na pobočjih z nakloni do 60 stopinj. Glede na dolžino in višino pobočju, območje zapiranja je lahko različna.


builderclub. com

Pred polaganjem izenačiti površino pobočju. Kot pravilo, geotextiles so dani pod površino, nato pa izpolnite spletno mesto je bilo poravnan s površino. Vzeti podlago 20-50 glejte spodnji in reže v medli geotextile, vlije na vrhu plast drobljen kamen in gramoz. Ta plast je spet iz geotextiles. Na vrhu druge plasti geotextile pour pesek, in že je na vrhu, pesek, tlakovanje kamen, dekorativni kamen, ploščice (to se lahko izvede na cementa smrtni).
Igrišče z geotextile nad ravnjo ostali pobočje, ki je določena podobno, le z namestitvijo timbering na obodu geotextile mesto.



Prekrivajo del geotextile slike morajo biti zavarovana z berglami, naramnice ali majhne količine razsutega materiala skupaj šivi (roll standard širina 2-6 metrov). Bergle in oklepaji so lahko narejena iz lesa ali kovine - približno 20 cm dolgo. Polaganje geotextile je bolje, da ne, tik preden je zaspal, a polnila (drobljen kamen, prod, pesek), še posebej, ko je vreme vetrovno vreme.

Geomate

Drugi sovražnik, plazov in drugih pobočjih je geomat. To polimernega materiala, ki spominja na gobo z velikimi luknjami, ustvarjanje plasti, iz polipropilena lattices, postavljenih druga na drugo, in s'Združenem toplotne način. Struktura geomat lahko za zaščito tal, in v zgornji plasti rastline lahko rastejo, brstenje korenine med vlakna, material in ustvarjanje bolj robusten sistem. To pobočje, ki se ne boji haroeris, erozijo in plazovi. Geomate lahko semeni trav, zapolniti praznino z drobljen kamen, asfalt, itd.,



Geomate lahko uporabili že pri naklon 70 stopinj. Pogosto svoje sklepe o', ki so povezane z oblog plast geotextile. Kakovost teh materialov so podobni. Geomate odporen na agresivne okolje in vode in same po sebi niso nevarni. Lahko ohranili svoje fizikalne lastnosti pri temperaturi od -30 do +100 stopinj C. Za enostavno vgradnjo in montažo.


td-fnm. ru

Ko o-dimenzionalni površina nagib tudi raven in brez razbitin, in ker je stisnjena z valjčki. Na osnovi pobočju in na vrhu in na dnu udarec sidro jarek globina približno 30 glej Vode iz pobočju mora biti prikazano, cevi, kanali, utori. Potrebujejo tudi opremiti.



Rob preproge se določi v jarek nageljami, sidrnimi vijaki, drevesa'leseni rogatiye. Geomate kup nemoteno strani na tla. Če ste postavili v vzdolžni smeri, da ne prekrivajo 15 cm, in v prečni smeri - lap top Mat na dnu - 20 glej sredi strmine sidra se določi na stopnji 2 sidro / 1 sq m površine.



Širijo geomate, da se prilega tudi nagib, ponavljanje svojih obrisov. Po namestitvi jarek je prekrita z zemljo in stisnjena. Geomate prekriti s tal, da rastline plast 2-5 videli Celotno površino preproge morajo biti zaprta. Zemlje in sejanje semen. Še bolje združiti možnosti sejanje. Dve tretjini semen, ki so posejane na bolj odprto geomate ali celo pod njim, pred polaganjem, in še enega, tretji pa je že na mater, ki je napolnjena z zelenjavo tal.


Kamni in geotextiles

Za zaščito naklon lahko'združiti geotextiles, da so kamni, ki so prilepljena na geotextile. Prvič, kamni, ki so izbrane za lastnosti (velikosti, odpornost proti zmrzali in tako naprej ) Obliki in izvoru kamni so lahko različne: granites, sandstones, skrilavci, gabbro. Kamni oprati, očistiti iz gline, suho. Po tem, kamni so postavljeni na geomat (določen na kovinskih sider). Kamni so postavljeni v dveh nizih.



Na vrhu kamnov in skal, ki so zložene plasti geotextile, rezan v trakove in prepojen z lepilom. Lepilo mora zagotoviti prilagodljive'spajanje plasti kamenja, zato je bolje, da uporabite poliuretan kompozicije.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика