суббота, 31 мая 2014 г.

Priprava gradbišča in izkopa 2010-10-07 10:43:36

Gradnja in rekonstrukcija.

Priprava gradbišča in izkopa delo
2010-10-07 10:43:36

Za skladiščenje gradbenega materiala, da jih zaščiti pred vremenskimi vplivi, je priporočljivo, da pred gradnjo zgraditi začasno postavitev ali skladišče za skladiščenje, ki bo v prihodnje lahko uporablja kot gazebo, skladišče ali poletno kuhinjo. Začasna struktura zbirajo iz desk ali končnih elementov. V tej sobi lahko shranite gradbena oprema potrebna za gradbeni fazi orodje. V zaprtih prostorih ga shranite v'veziva ( cementa, apna, mavca in toplotno izolacijskih materialov, ki se bojijo vlage, kot tudi ločeni elementi izdelani doma.

Velikih predmetov, ki so težko in izvajanje majhne začasnih prostorov, trgovina pod milim nebom na podlago in pokrijte s plastično zaviti ali drugih vodoodporni material. Asbestotsementnye listi z dreves in'lesni izdelki, shranjevanje, prenos je na podlagah iz bruskov oddelek 100x150 mm vodoravno zložene do 1 m, opeka - na paletah.

Pred gradnjo je treba v skladu s projektno hiše za izvedbo geodetskih del na podlagi hrbteničnega omrežja, ki na površini območja je podana v obliki posebne oznake - okvirji.

Če zemljišče je na pobočju, mora obrazložitev. Lopata nepravilnosti, ki so se odstrani in napolni kotlini, je krepitev stran od škodljivih učinkov dež in odpadnih voda. Za ta namen kopati odpadkov utori. Ta spletna stran je ustvaril majhen naklon (0, 015-0, 02 stopinj) za površinske vode runoff.

Zelo pomembno je, pred velika dela rešiti vprašanje vodo gradbeništvo. Za gradnjo ni mogoče uporabiti okužene ali kemično agresivnih vode, kot to lahko povzroči korozije betona in rešitev, putties. Če centraliziran vodo v zemljišče je manjka, lahko uporabite vodo iz vodnjaka.

Za gradbena dela je pred ce gradbeno linijo. Na tej stopnji je zelo priporočljivo, da prisotnost sosedov, da bi se v prihodnje izognili terjatve. Obvezna'obvezna prisotnost normativnih dokumentov na gradnje, dogovorjena z ustreznimi tehničnimi službami.

Na tej stopnji boste potrebovali 10 - ali 20-meter ruleta, drevesa'lesena delovna mesta s premerom 120-140 mm, dolžina 1, 2-1, 5 m, Odbor dolžina 1, 2-1, 3 m in debeline 2-3 cm, drevesa'lesene kljukice, tanke žice ali dvonitne vrvi, vrvje, kladivo, žeblji, velikih dreves'vsak trikotnik s razmerje 3:4:5 m, gradbeno Črto označena z kljukice glasno z koncih nohti (dolžina peg - 50 cm). Kljukice glasno v vogalih stavbe mestu in med njimi potegnite kabel. Za označevanje pravokotno na uporabo trikotnika s 3 kraki in 4 m Po risba prvi pravim kotom od enega konca do gradbeništvo še naprej Catete "oči" na zahtevane dolžine, kjer vozite vložek in dal vrvic. Ponovno postavite pod pravim kotom in označite ostali dolžino. Za nadzor drugega konca gradbeno linijo znamke pravim kotom na zadnji peg in zmede okrožna sodišča popraviti ali jih označite znova.

Po prenehanju dela na načrtovanje začeli razčlenitev osmi hiši, tj. prenos načrt stavbe z risanjem na gradbišču z uporabo ruleta in velik kvadrat. Določanje kotov, točkovanje deležev.

Za zagotovitev predvidene točke, ne obnosku. Če hiša je majhna, potem obnosku bolje, da ne nesli, ali "klop". Če želite to narediti, na razdalji 1, 5-2 m od meje hiše v deželi ubijanje dreves'leseni delovnih mest, ki je zgornji rob, da premagati ravni, vodoravno dani na Krovu na vrhuncu 60-70 cm od tal. Odbor mora biti jasno vzporedno obrisa stavbe in popolnoma vodoravno. To je zlasti pomembno na območjih z naklonom. Poskrbi obnosku vogalih stavbe in na stičišču osi. Z drugimi besedami, lahko rečemo, da stopinjah cast-off morali ponoviti točno tako načrt vaše hiše. To je prenesena točk, ki so značilni za linije stavbe in praznujejo serif ali z nohti. Za to midmoves.com stretch žico ali vrvico in uporabo plumb preverite točno lokacijo cast-off nad obrisa stavbe, po katerih se opravijo točke v krpe. Vleče v te kraje žice ali niz s pomočjo plumb, lahko nadzorujete natančnost lokacije jarkih, enota znanja in tako naprej, ki vam bo pomagal, da bi se izognili veliko napak v o Fundacije. Po začetku dela na izgradnji stene obnosku odstrani. Gradnja območje za boljšo zaščito, tako da nihče ne bo po nesreči poškodoval.

Po označevanje obliko hiša s štirimi kotu kljukice tleh in izvedbo izkopa delo. Vrhnja plast tal se odstrani do globine najmanj 30 cm (bayonet lopate) in se uporabljajo za načrtovanje prostora v vrtu. Ta plast je običajno oslabljen in puhasto, in organske nečistoče in zato ne more služiti kot zanesljivo podlago za hišo. V SV'ASCO to običajno temelje poglobila na tleh, ki so lahko zdrži tlak doma in ne vpliva sezonskih zamrzovanje in odmrzovanje.

Med jarek izkopa za hišo njegova širina mora biti imenovan ob upoštevanju splošno dimenzije (vključno s hidroizolacijo in opaž) in vijaki z dodatkom 0, 2 M. Strmine pobočju jarek nad tlemi nivo vode je odvisna od tal, vrsta in globina proizvodnji.

Veliko vrednost za trajnost hiša je globina polaganja je Fundacija, ki je odvisna od lastnosti tal v mestu. Najbolj tal onesnaženih voda, ki je na zamrznitev posebne tal površino, in, če je Temelj položen nad lediščem, globina, v zimskem hiša je poškodovana sluchitsya tal. V tabeli. 1 prikazuje globino zmrzovanja tal v različnih regijah.

Pred izkopa jarkov in jam za Temelje, bi morali predstaviti svoje stopinje na zemlji. Za to, da se ujemajo dimenzije kleti nohti ali zareze v krpe potegnite kabel ali žico in oris vogalih jarkih in centrov luknje ki uporabljajo trak ukrep in plumb. V krajih rezultat kljukice, na katerih potegnite vrvico in praznovanje obrisi jarkov na zemlji. Po tem boste lahko začeli izkopavanja na tla. Tako v jarek v dežju ni vode, je treba na razdalji približno pol metra od roba jarka vzdolž obrisa, da bi majhen kupček iz izkopani zemlji. Če je delo opravljeno na pobočju, drenažo zagotoviti drenažo utori. Stene jarki in jame je treba strogo vertikalno, velikost pa je blizu dimenzije kleti. Če verticality je dosežen, stene je treba zagotoviti pobočju, da se ne sesuje do tal.

Lahko naredite opaž, vendar ga je treba spomniti, da če se s tem poveča stroške časa, dela in materiala. Opažev za Temelj določa obliki stene in predvsem potrebo po lije betonske Temelje. Za njegovo uporabo plošče v debelini 20 in 25 mm, kratka bloki za varnostno kopiranje in deležev.

Po odstranitvi plošč iz ohišja se lahko uporablja za prekrivanje strehe, ali za mimoletnye roll naprej.

Vrste opažev je odvisna od globine temeljev.

V ohišje do globine 30-50 cm (odvisno od tal Foundation), morate priložiti polja za registracijo prezračevalnih odprtin (lukenj). Običajno vent delaš velikost 100x250 mm Jih ne sme biti manj kot dve na eni strani Fundacije.

Na zunaj je Fundacija v teh Windows, morate namestiti mrežo s celicami 10x10 mm, raztegne na okvir kotu železa 20x20 mm v vtičnico, ki ni mogel prodreti male živali. Okvir in očesa obdelujejo za namene preprečevanja uničujoči učinek korozijo (rjavenje).

Da bi luknje za vodo, za polivanje Fundacije, je mogoče določiti v njega, ki je napolnjena z vodo ali peska je plastenko in po otrdelih betonska mešanica, da ga odstranite unscrewing cevi in odstranjevanje vsebine. Velikost luknjo, ki je ostalo za vodo, omogočajo priročno namestitev vodo sistemov in preživite izolacija cevi.

Po koncu izkopavalna dela na obnosku spet vlečenje žice in s pomočjo strmine na nekaj mestih, da preverite natančnost lokacije jarkih. Globina določite merilno palico. Dno jarka mora biti vodoravna.

To ni priporočljivo za začetek izkopavanja pred zimo in pustite izkopali jarkov za zimo. Naj pam'ne pozabite, da je kakovost surovin je odvisna od trajnosti in zanesljivosti vašega doma, učinkovitost preživel svoj trud in denar.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика