четверг, 29 мая 2014 г.

Okna kot element dekor

"Luknjo v steni svetlobe in zraka, kot tudi okvir s steklom, ki zajema luknjo" - ta opredelitev daje oknu razlagalni slovar ruskega jezika. V resnici okno ni samo svetloba in zrak v naši hiši, pa neomejene možnosti oblikovanja, ki jih ne bi smeli uporabljati. Govorimo o dekorativne obdelave okno odprtosti zaslonke, niti ne more dotik zunanje atribute, kot so zavese, napušči, senčila in zavese. Windows sami - o'CT neverjetno in obetajoče v smislu bogastva materialov in oblik.

Magic obliki

Ne glede na to, kaj se bo v sobi - je lahko prazen, toda če vam je okno, ki niso standardni obrazec, med'jer bo spremenilo čudežno. Izgleda zelo impresivno celega okna - še posebej če se nahaja na vsakem nadstropju (prvi zgoraj) in ponuja panoramski pogled. Ne manj primerna v tem primeru se bo okno, široko pol-krožni loki (trda vezava ne sme biti preveč debela).

Na Splošno, obokan in Lancet Windows je, kot pravilo, vrnitev zgodovinski slogi - Gotiko, Barok, Rokoko, ali art Nouveau. Jih uporabljajo v sodobnih projektov, najbolj pomembna stvar je, da ne potisnite v parodija in enostavno slediti: na žalost, vse "psevdo", ki so pogosto na robu slab okus. Najboljši vzorci sodobne postmodernism le "ponudbo" stare ločenih fragmentov in podrobnosti. Okna in različne geometrijske oblike - okrogle, ovalne, trikotne, trapezno - lahko uspešno ustvarite občutek za stil.

Poleg tega non-standard okno včasih edina možna rešitev, če govorimo o kompleksnih prostorih, kot so na podstrešju, podstrešje, stekleni strop, itd. Kot je za oblikovanje možnosti sistema Windows, eden od sveže ponudbe na trgu, so harmonika-naguban žaluzije, ki je pod silo konfiguracijskih okenski okvirji.

Okno zraste in izgubi obliko...

Nekdo, ki ima rad malo okno na ta dan spominjajo vgrajen v stenske svetilke. Drugi pa, nasprotno, meni, da je okno je večja, več svetlobe prehaja, bolje je. Za primer, to mnenje delijo tudi francoski, katerega svetlobo roko globalno razpršen tako imenovane "francoski" okno - odprtine od tal do stropa in, praviloma, z dveh velikih vrat. Ne glede na stanovanju, ni bila takšna okna (tudi v normalnih "hruschevke"), vas ne bo pustil občutek, da je za prosojno zaveso - Pariz ulici ali vsaj, slikovito vrt.

In čeprav skušnjavi, da bi podlegel skušnjavi in bi se to okno uporabo tradicionalne zavese in bujne zavese z lastniki (a La 19. stoletja), še bolje, da je ne (in prašni, in težkih). Odlično (če je vaš okno nekoga, videz) je, da zapustijo svoje francoski vrata brez dekoracijo. Če pa še vedno ste prisiljeni, da pokrov okna, se je v varčujejo način: mala tkanine (morda neposredno na steklo), ali svetlobe in laconic zavese. Enaka pravila veljajo za bolj sodobno (potegnili na absurdnost) francoski različici sistema Windows: steklene stene. Še, da se takega načrta, so našli več v filmih o Ameriških življenje v nebotičnikov, ampak trend je trend, in zunanji stekla prostor je postopoma vedno bolj priljubljena v Rusiji. Polkrožno, v celoti zastekljena, bivalni prostor, ki je skupna lastnost sodobne ruske hiše, kljub hladno podnebje.

Vitražni okna: okno kot umetniško delo

Barvne svetlobe, ki ima ogromen vpliv na človeško psiho, in ta lastnost je bila uporabljena v oblikovanje Gotske katedrale srednjega veka. Osvetljena s soncem svetle barve vitražni Okna je lahko vzbuja v nas občutek veselje in užitek, ne glede na to, kaj je upodobljena. Vendar, če se boste odločili za uporabo v inter'notranjost vitraž, je bolje, da ne zapravljajo svoj čas, na potrošniško blago. Lahko bi avtor je copy - in v tem primeru so vaše okno bo edino in edinstveno umetniško delo. Lahko ponovite nekatera znana zgodba ali okras Gothic: v ali ozek obokan Lancet Windows te tehnologije je, da bo videti bolje kot ekološke.

Ne manj bogato dekorativne funkcije, ki je prežeta s vitraž, art Nouveau slog: m', ki prehodne barve, fine in asimetrične cvet kompozicije, ki teče linije (odlična tema za vaša spalnica). Poleg tega vitražni Okna se pogosto uporabljajo kot "blendes", jih položimo na zid, kjer je resnično okno za določanje položaja, je nemogoče. S to preprosto metodo (ena vitraž okna je prisotna, ostali trim okno) lahko povečajo količino svetlobe v sobi vsaj dvakrat. Vendar, trim okno vprašanje, ne samo s pomočjo vitražni Okna: ta dekoracijo metoda se lahko izvaja z uporabo zavese, žaluzije, razsvetljavo in sobne rastline.

Povabite okno v inter'jer

Včasih soba je zasnovan tako, da okna in prostora okoli njega, je najbolje, da se vključujejo v Splošno inter'stopnicah namen prostora. Pogosto (še posebej v otroških sobah) oblikovalci ponujajo windowsills, "zrasel" do celotno namizje - včasih z'Združeni v eno vrstico in gladko v omare in police. Okno lahko učinkovito uokvirjen portret in drugih policah - in celo v uvodnem oknu, ki ga lahko postavite na polico sistem, ki v prisotnosti sobne rastline, da lahko nadomestek za tekstilne in druge dekor.

Druga možnost oblikovanja okno brez mirovanju zavese ali žaluzije - mobile zaslona, s katero lahko, če je potrebno, kako zaščititi prostor pred soncem in radoveden oči. Ni treba posebej poudarjati, da tak trik, kot zaveso, lahko resnično mojstrovina obrti - za primer, če je prinesel iz nekatere Vzhodne države. Drugo nenavadno možnost pri oblikovanju okenskih odprtin, je leafing dreves'lesene rolete, ki se lahko popolnoma podporo drugih pohištva in opažev v kopalnici (mimogrede, te rolete lahko občutljivo in predalčni - v tem primeru vaš zaveznik bodo še vedno in sonce).

In - končno - rad bi, da bi opomba: kaj bi bilo optimalno konstrukcijo okno odprtosti zaslonke izberete, spodbuditi njihovo domišljijo, ne pozabite na nekaj formalnosti. Tako, glede na gradbenih predpisov, na območju vse steklene površine v višini, ki mora biti vsaj 10-12, 5% celotne površine prostorov, in optimalne svetlobne razmere na fiziološke kazalniki, ki so bili doseženi na oknu širina je enaka 55% širine dnevni sobi. Poleg tega premalo ali napačno polje, ki se nahaja lahko, da je soba temna in comfortless, in prevelika... odvzelo nam občutek varnosti.

Besedilo: Marina Voronezhskaya
Foto: Gettyimages

Vir: Revija "Lastnik"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика