вторник, 27 мая 2014 г.

Otroška soba kot prostor za razvoj

Psihologi že dolgo ugotovila, da elemente, okoli nas prostor kot barvo, obliko, črto, teksture, zvoke, vonje in različnih slik in simbolov, - vse to ima vpliv na čustveno stanje osebe, njegovo razpoloženje in psiholoških značilnosti. Različne sestavine razmerah, vzdušje v kombinaciji vplivajo na odločanje, predvsem komunikacijo med ljudmi, psihološko razpoloženje in vedenje. Poleg tega vse te elemente, ki lahko prispevajo k razvoju specifičnih spretnosti, znanj in spretnosti, ki se lahko uporabljajo v državah v razvoju okolje za otroke.


Z vid, sluh, dotik in okus občutkov otrok se uči vse, kar ga obdaja. Zato posebej pripravljeno in ustvarjeno starejši razvoj okolja je ključno vlogo v življenje otroka od prvih dni svojega rojstva. Um deluje kot kompleksna sesalnega sistema. To pomeni, da ne samo, strokovni učitelji morajo biti občutljiv za oblikovanje, ki so posebej pripravljeni za svoje študente, razvoj okolju, toda običajni starši v hiši z'tam so bili otroci, moramo razmišljati o tem, kako organizirati prostor svojega življenja z največjo korist.



V otroštvu in v zgodnjem otroštvu je zelo pomembno, da se zagotovi pogoje za nastanek različnih psihološke lastnosti. V teh obdobjih je aktivno oblikovanje otrokove osebnosti, tako da boste morali narediti prostor za razvoj otroka, tako uporabne, kot je mogoče. Če želite ustvariti za vašega otroka okolju, ki je ugodna za njegov zdrav razvoj, razvoj inter'soba notranje zadeve za novorojenčka je treba upoštevati nekaj pomembnih načel, ki bodo obravnavani v nadaljevanju.

Oblike in linije okolici imajo neposreden vpliv na čustveno stanje osebe. V inter'Yeri število linij lahko videli pri oblikovanju zavese, slike in fotografije, table, ovinki na Ozadje in na številke, Ozadje, komponente ogledala in različne plošče. Prilagodi prostor ni prestrašen in ni motilo majhnega otroka, uporabite v dekoraciji sobi gladke linije in zaokroženo. Ti vzbudijo prijetna čustva, enostavno dojema in daje občutek zanesljivosti in stabilnosti. Velike količine cik-cak, polyline in nepravilne oblike nadležno in drži v napetosti. Včasih pa so uporabne, ker jih lahko vključite v telesu in pomaga razvedriti.


Gradiva na temo

Otroci soba - lastne "hiša"
Otrok za dve
Otroška soba: evolucijo slike od
Otrok v barva: kaj izbrati?
Otroška soba: lahko in ne more
Vendar teksture lahko povsem drugačne: gladka, hrapava, neravan. Majhen otrok prejme informacije o svetu okoli sebe skozi otipljivo občutkov, skozi dlani in prstov, tako različni računi, ki bo koristno za njega in zanimivo. Dojemanje neenakomerno in grobih površin, ki vodi do aktivacije živčni sistem, in za utrditev virov človeškega telesa. Vse to prispeva k čustveno prizadete Članice, povečuje aktivnost aktivnost. Ravni in m'površina povzroča sprostitev organizma, zmanjšanje fizioloških aktivnosti. Dojemanje take teksture lahko pomirja, za zmanjšanje stresa, da nevtralizira strah in živčni stanju.

Nasveti za uporabo:

1. Če je Vaš otrok preveč počasen in otrpel, malo govori, je lahko spodbudi "razburljiv" elementi med'jer. Če želite to narediti, in to je dobro, kotne oblike, neenakomerno in grobo površino, cik-cak črte, ki vizualno in z otipljivo ravni, ki bo sposoben, da bi njegov živčni sistem, da bi fizični aktivnosti, ukrepov in psihičnih stanj. To lahko grobo lepo vunast preprogo, kričečimi pribor nepravilnih oblik (vaze, plenice, foto okvirji), trdo gobo.

2. Če otrok, nasprotno, hiperaktivni, hitro excitable, preveč živahni in nemirni ali agresivno, pogosto živčni in razdražljivi, nato v prostor sobe je dobro, da uporabite "pomirja" komponente. V tem primeru je potrebno, da bi se izognili ostre linije in oblike kapljice, ostri koti in okroglo obliko, m'kaj teksturo in gladke linije. Vse to se lahko zgodi pri oblikovanju Okna, ogledala, police.

3. V nasprotju z večinskim mnenjem, v prvem letu življenja se ne sme uporabljati, na tleh m'preproge z velikimi puhasto kupu. Trdna tla - parket ali laminat - otrok bo lažje iskanje po vsebini, in on bo hitro naučiti stati na nogah in naredite prvi korak.

4. Če želite, da vaš otrok, kaj ne pozabite,'eno uporabo za ta krog. Kaj je potrebno videti in vedeti,', da ne pozabite najprej potekala v prijetnem obrazec po meri.

5. Želite, da se osredotoči na nekaj pomembno, da je v kvadrat ali pravokotnik, po možnosti rumeno.

6. Otroka stres, objavil m', da odejo, odejo, daje prijeten m'kakšna igrača ali samo ponudbo za igranje z velike napihljive m'achikam.
Igrače so prav tako pomembni za pravilen razvoj otroka. Šteje se, da je od dveh mesecev star otrok začne nekako igrati, kažejo zanimanje za različne predmete, stvari.

V SV'ASCO z dejstvom, da v začetnem obdobju življenja otroka je potrebno aktivno razvijati vse strani, čustveno in fizično področjih, njegovih igračah, bi se lahko razlikuje glede na funkcionalni namen. Za vizualno stimulacijo, je potrebno barvita, svetlo, presenetljivo igrače. Z 1-1, 5 mesecev nad jaslice lahko visijo mobilne konstrukcije z igračami, in poskusite, da se razporedi tako, da otrok lahko obrnete nanje in zgrabi ročaj.

Pomembno je, da otrok igrače, da bi zvoki: ropota, visoko, peni, piščalke, in potem bolj zapletena, kot je na primer otroška klavir, glockenspiel s kladivi. Psihologi ugotovila, da te igrače, ki prispevajo k razvoju tako imenovanih "zvukorezhissery" jezik.

Začenši od druge polovice leta, uporabo igrače, namenjene za razvoj motiva. V tem času začne otrok se počasi zavedaš, in ne pozabite,', da ne pozabite, značilnosti njihove igrače. Tam je dobro znano načelo: "razvoj prsti - razvoj možganov, torej pripravite več predmetov-združljivost', povezanih z finih motoričnih spretnosti. To lahko dreves'lesene kroglice, ki se razlikuje po velikosti kocke, figurice. Sposobnost spodbuditi razmišljanje igre v piramide, upogljivi gradbena, dajanje eno pod drugo.

Ko staranje baby - od 1, 5 do 3 let postopoma accustom to, da stvari za vsakdanjo rabo: start dati za igro, skodelice, žlice, krožniki. Obvezna'se prepričajte, da nakup lutke, : male živali, kot tudi pohištvo, kuhinja, sprehajalci, da je na primer igra z njimi je otrok naučil odnos in skrb, ki lahko sprejme družbeno vlogo.

Slike in simboliko

Tukaj govorimo o elementi slike ali celotno sliko za spodbujanje razvoja. V prostoru okrog nas, obstaja veliko znakov. Nekateri od njih so univerzalne za vse človeštvo, medtem ko druge spadajo v določeno kulturo ali družbeni razred. Znaki so prirojene in pridobljene. Prirojene znake iz generacije v generacijo na ravni genov, ki povzročajo nekaterih stereotipnih odzivov od vsakogar. Pridobili znaki oseba prejme kot odbojem (žig), in so postali gonilna sila v določenih reakcij in vedenja, kot so se odraža modeli v psihi.

Znaki so kot samodejni gumbe, ki povzročajo reakcije, in jo pošljite do določene točke. Za prenos potrebnih informacij v strukturo določene znak lahko doseže želeni rezultat njegovega zaznavanja, se zavežejo, vnatreshni obdelavo in asimilacijo. Na primer, srce je simbol ljubezni in prijaznosti, se je takoj pripravimo za dober fant, ampak serija strele vedno govori o nevarnosti in vas naredi sumljivo.

Čeprav se je Vaš otrok še majhen, kopalnico, je bolje, da poskusite razdeljena na cone. Naj bo tudi pogojno, ampak ta pristop bo ustvariti maksimalno udobje za otroka, in za Vas. Delitev na cone je zelo pomembno, saj pomaga, da se bogatijo okolje, raznoliko in organizirajo aktivnost otrok, in najbolj urejene na vsakem območju sestavnih delov in predmetov, ki so odgovorni za razvoj v enem določenem območju.

Redna prostor lahko razdelimo v naslednje cone:

Privez. Za njegovo oblikovanje, uporabo m', da miren ton, bolj zeleno in modro, ampak ločeno tem področju lahko slepe ali prozorno tančico.

Igre območja. Bo treba zbrati vse igrače za Vašega otroka, montažne, kocke in piramid. To je lahko okrašena z svetle barve in pustimo, da se pripravi neposredno na Ozadje.

Območje fizični razvoj. Če želite učiti vaš otrok za zdrav način življenja z "na začetku", visi v ta del prostora, gugalnica, lestev in majhen bar.

Ustvarite vaš sin je impromptu "hiši" ali zavetju majhno pohištvo in gospodinjski predmeti. To bo omogočilo mu je včasih, da bi bila sama in se skriti, in bo predstavljalo samostojen pristop v razvoju svoje osebno življenje.

Če želite deliti sobo, lahko uporabite malo "svetloba" in stene: preglednimi zasloni ali stojala; lahko gradijo sadra bar'EP ali uporabiti pohištva, prsih predali, garderobo. Tudi dobra ideja, ločevanje z dodelavo materialov: različne talne obloge, teksturo stene ali različnih ravneh, tla, strop niše.

Mobilnost med'jer

Za otroka, ki zaradi svoje narave vedno dosegli za nove vtise in čustva, bo pomembna prednost bolj pogosto, da spremeni situacijo okoli njega. Zato je vedno dobro, ko imate priložnost, da vsaj spremeni malo prostora v barvi in materialnih zmogljivosti. Poskuša to je z uporabo Mebel-transformer, mobilne zajema, zasloni, tablete, Ozadja-chameleons ali druge odločitve.

Maria Pugacheva, psiholog

Vir: Ženske revije myJane. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика