четверг, 1 мая 2014 г.

Oblikovanje dreves'lesena hiša

Preden boste gradili hišo, pa bi morala biti načrtovana. Načrt je sestavni'capacious del gradbenega procesa, je prvi in najbolj pomemben korak. Hiša mora v projektu, in dreves'vse. Prvi, ki pravilno oblikovanje hiše bo omogočilo, da prihranite do 30% sredstev za njeno gradnjo. Drugič, smo imeli žalostne izkušnje nedovoljene gradnje. In še mnogi razvijalci menijo, da je moja dolžnost, da predstavi gradbeniki lasten projekt prihodnosti družinsko gnezdo, ne da bi sploh razmišljal o nedopustnosti nestrokovno projekt - še posebej pri gradnji drevesa'lesene hiše. Ker je les živ material, zato je gradnja hiš iz lesa ima svoje posebnosti, in zahteva posebno znanje strokovnjakov. Poleg tega niso vsi profesionalni arhitekti in gradbeniki so se jim v celoti. To je razlog, zakaj je tako pomembno, da posvečamo načrtovanju in gradnji dreves'leseni hiši samo za tiste osebe in institucije, ki razumejo točko in že se priporočili iz najboljše strani na tem področju.

V času gradnje dreves'lesena hiša v veliko primerih to ni potrebno,'bodite prepričani, da bi celoten paket oblikovanja ocen. Predvsem gre za majhne zgradbe in objekti (kopel, garaže in podobno ). Najbolj podroben načrt, potrebne za proizvodnjo in gradnjo hiš iz hlodov. To je zato, ker so vsi elementi strukture so narejene v tovarni, in vsako odstopanje od predvidene v projektu, vodi v nezmožnost nadaljnje Montaže na gradbišču. Vendar tudi v tem primeru so stroški projektne dokumentacije je mogoče zmanjšati. Sestava dokumentov, dovolj, da bi in zgraditi hišo iz otsilindrovannogo dnevnik, obvezno'nujno bi bilo enter: idejni načrt, specifikacija elementov (z risbo in označevanju vsakega dnevnik) in tehnološki zemljevidi hišnih Skupščine (scan stene). Osnutek projekta, prvič, daje razvijalcem popolno predstavo o tem, kaj naj bi se zgodilo v procesu gradnje, in drugič, je glavni dokument, na hišo in med najpomembnejše dokumente, potrebne za vodenje pogajanj z izdajo licenc, organi lokalne oblasti. On je obvezna'nujno bi bilo enter:

  • Splošno pojasnilo z začetno dovoljenje dokumentacijo, tehnično-ekonomskih kazalnikov, pomagajo vodjem projekta o skladnosti predloga standardov;
  • načrt kleti (klet, pritličje);
  • načrti tla;
  • fasade so z barvo;
  • kosi (vzdolžna in prečna).



Specifikacija na elemente, potrebne za zagotovitev, da bi se lahko proizvodnja pravilno, da vse elemente konstrukcije in tehnološki kartico Zbor bo pomagalo gradbeniki vse to pravilno sestavljeni. V nekaterih primerih, samo-spoštovanju arhitektov in oblikovalcev dopolni ta seznam dokumentov kartico za optimizacijo rezanja dnevnikov, ki omogoča, da se zmanjša odpadnega lesa.

Na oblikovanje log hiše je treba zavedati, da večina podjetij uporabite za njeno proizvodnjo standard, šest metrov gozda. Kot stene hiš, v mnogih primerih presegajo ta dolžina, hlodi so, da se združijo. V vsakem primeru to ni priporočljivo, da to storite na zunanjo steno. Vsi spoji morajo biti zagotovljena na pererabotki, tako da bi lahko zapre toplotne zaklepanje izključiti, in, tako hladno, mostovi. Naj pam', da ne pozabite, da za togost okvirja in popraviti krčenje prijavi mora močan dež seboj.

Zato je zaželeno, da se pridružijo prijavi na enem mestu več kot tri zaporedna kron. Obstajajo tudi spodbujati, da bodo kosi kasneje kot v 4, 5-5 m drug od drugega, da bi se izognili horizontalnih premikov dnevniki, ki lahko povzroči nastanek razpoke v steni. To velja tudi za hiše, sesekljan ročno. In, seveda, načelu, ki se pogosto pozablja (še posebej pri oblikovanju Bay Windows): v dnevnik, v hiši lahko le celo število robov.

Quote



Ampak zdaj, končno, zasnovo vaše hiše pripravljena in zdaj, ste se soočajo z drugo nalogo proračuna. Ocena omogoča štetje vseh gradnjo in dekoracijo v hiši in potrebnih materialov, kot tudi stroške tako. V oceno vključuje tudi režijske stroške (prevoz, storitve administrativnega osebja podjetje), ki predstavlja 15% vseh. Poleg tega proračuna, ki določa tako imenovane nepredvidenih (približno 2%), in dobiček, gradbeno(12 - 15%).

Jasno je, da so ocene, ki so predmet razprave in urejanje. S stranko naj se vsi strinjali, iz betona na modeli za sanitarno inženirstvo (če ne boste dobili sami). Ocena odobren s strani naročnika in je sestavni'capacious del pogodbe. Pozneje spremembe proračuna se dovoli samo s soglasjem stranke ali na njegovo zahtevo (seveda, če je to primerno materiali, ki niso bili kupljeni, in delo se ne izvaja). V prihodnosti ocene, ki vam bo pomagal preveriti izpolnjevanje trenutni fazi izgradnje in plačati za njih, kot se je sestavila urnik in financiranja dejavnosti.

Veliko podjetij, pristop k proračunskemu načrtovanju dovolj prožen (to je utemeljeno s prakso gradnje). Na zahtevo stranke ocena je sestavljena v več različicah (spremembe materialov in opreme), po katerem lahko izberete najbolj sprejemljiva za vas. Ocene pokažejo, kako svoje finančne zmogljivosti izpolnjujejo stroškov. Morda boste morali odreči vitražni Okna, umetniški tip-nastavitev parket, ampak se namesto tega ogrevalni kotel iz Nemčije za poravnavo domačih (ali obratno).

Vendar pa ta pristop ima meje, določene s projektom.

Cena storitve je arhitekt, je odvisno od več dejavnikov: izkušnje in njegov ugled, projekta, kompleksnosti, in tako na, kot tudi ugled podjetja. Delo, ki se opravi po posebnem dogovoru. Lahko uporabite standardni projekti, ki so cenejši.

Arhitekt lahko s pogajanji posamično, in jih lahko uporabite storitve, gradbeno. Prepričajte se, da je podjetje obvezno'zagotovo naredil projekt, ki jih pregleda specialist na področju načrtovanja in gradnje. Ne pozabite, nadzor. Projekt razvijalec mora nenehno spremlja napredek gradnje, k njemu na obisk in za odpravo opombe inženirja, ki bo prinesla v življenje njegove stvaritve, ena stvar, ki je lepa za risanje, in še zgraditi. Stroški nadzora je 20% stroškov projektov.

Pogodba



Naročila za gradnje - to je dokument, v pripravo katerega je v nasprotju z projekta, morate vzeti najbolj aktiven del. Nekatere stranke zanemarjajo sklenitvi pogodbe za gradnjo, glede na to da zgolj formalnost. Drugi videla dogovor, ki bi ustrezal na dva-tri strani, hitro teči na svoje oči, in takoj podpisal. Zadeve, ki se tičejo neprijetnih trenutkov, veliko gradbenih podjetij preprosto prezreti. Včasih stranka vpraša, "kaj pa če... " - in pogosto dobi odgovor: "Ne, to preprosto ne more biti, smo se dostojno družbo! " In dvomljive, za kupca točke, ki niso navedene v pogodbi.

V pogodbi je prav in potrebno, v primeru, ko se bo to zgodilo "če", potem pa bodo nastale izredne razmere. Zaželeno je, da se kažejo naročila za odvetnike, ki so specializirana v gradbeništvu. S svojo udeležbo lahko in ponujajo svojo različico naročila.

Včasih besedila pogodbe, izvajalec želi prenesti na kupca točk odgovornosti. Na primer, lahko Zobov', da mora trgovina gradbena oprema po zaključku del in podpis sprejem zakona hiše (to se zgodi, da javnost strani izvajalca traja dva tedna). Bi na tej postavki! Za primer požara, zaradi gradbeniki in tretjih oseb, dodelijo odgovornosti izvajalca, ki je potrebna'zagotovijo, izvajanje varnostne standarde in varnostne o'predmet (to zahteva tudi vključitev v pogodbi).

In tudi strele mogoče razlagati kot višje sile le v primeru, če v skladu z urnikom opravljanja dela še ni prišel čas, da naprave tleh zanke okoli hiše. Razširjena naročila, v katerem je zapisano, da "vesoljskih smeti zbiranje ugotavlja in soglaša kupec".

Morate prebrati pogodbo, skrbno preberite in se pogovarjajte vsak element, ki povzroča razvijalec vprašanja ali nestrinjanja. Nepismeni pisno in nejasno besedilo mora biti urejena.

Povpraševanje iz gradbeno podatke o podizvajalcih, ki privablja za izvedbo posameznih faz dela. Seveda, vsak izvajalec ima pravico, da v najem, podizvajalcev, če je tako primeren. Ni vedno v gradbeni družbi obstajajo ljudje vseh poklicev. Da, in usposobljenost zaposlenih v specializiranih podjetij, kot pravilo, ki je višja. Vendar morate vedeti, kam iti, v nekaj letih, na primer, če imate težave z ogrevalnih naprav.

Delo z eno podjetje, lahko skleneta sporazum ne v celoti, in postopno oblikovanje. Ni nujno,'bodite prepričani, da graditi hišo "na ključ". Na prvi stopnji je možno, da se dogovorijo o gradnji "škatla" s streho, Okna in vrata. Po vaše "polje", ki je pripravljen, ga lahko naročite namestitev inženiring sistemov in komunikacij. In tako v fazi sklepanja pogodb za določene vrste del, z izvajalci, ki so se izkazali za pravi strokovnjaki, in boste dosegli zaključni fazi gradnje. In vaša hiša bo točno to, kar si je želel, in tisto, ki ste ga videli v sanjah.

Po uporabljenih materialov iz priročnika "Drevesa'lesena hiša". Založba OOO "Budinform"

Vir: Časopis "Stroyka"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика