вторник, 21 января 2014 г.

Znanih oblikovalcev inter''erov. V Claesson Koivisto Rune

Najbolj znana pohištvo podjetja Evrope tekmovanje povabi k sodelovanju z oblikovalci iz Japonske. To leto v Milanu, pravična, morda, ni bilo nobenih glasnih zbirk, med katerimi so avtorji niso omenili vsaj en Japonski ei'I. In Japonci sami, medtem pa z veseljem povabi oblikovalce drugih narodnosti. In predvsem Skandinavci, med katerimi so nekateri najbolj znanih arhitekturnih Birojev Claesson Koivisto rune".

Čeprav Skandinavci in Japonci živijo na nasprotnih koncih sveta, na delu med'jer njihove želje so enake. Ti in drugi, ki jih odlikujejo ljubezen naravnih materialov in miren odtenki, preprostost, prilagodljivost in masterly sposobnost, da vključite preprosto, a prefinjeno in elegantno.

"Več dobrih stvari vsak dan" in "Obliki, mora iti z roko v roki s funkcijo" sta dva osnovna vzoru Skandinavskih design. Dolgo zimo naredi prebivalce na Skandinavskem Polotoku in v sosednjih državah, za reševanje domačih dogovora z posebno pozornost: sem, da ostanejo v zaprtih prostorih, zato naj jim bo udobno, sproščeno in brez draži dejavnikov. In dejansko, izraz "Scandinavian design", ki je bil rojen leta 1950, ko Amerika je uspeh razstave pohištva iz Danska, Švedska, Norveška in Finska. Na svetu je postala znana imena Arne Jacobsen (KO, № 5), Verner Panton (KO, № 8) in Alvar Aalto (KO, № 9) - veliko oblikovalcev, ki v svoji domovini še vedno resnico, kot nacionalno Svetišče. Kasneje, vendar, strasti so se umirile. In Danci, Švedi in Finci, seveda, še naprej proizvajajo pohištvo, ampak dosežkov na mednarodni ravni skoraj ni bilo. V letu 1980 se je skupina samoranovo mladih iz Osla v šali celo vroči Requiem maso v Skandinavski design. Toda govorice o njeni smrti so bili močno pretirana. V zadnjih nekaj letih se je o northerners reči glasneje in pohištvo razstavi v Stockholm in Kopenhagen privabiti več udeležencev in gledalcev.

Morten Claesson, Eero Koivisto in Ola rune ne zadnji na seznamu tistih, ki o tem, komu pravijo. Spoznala sta se na Univerzi umetnosti, obrti in oblikovanja v Stockholmu, ki je diplomirala leta 1994. Leto kasneje je ustanovil arhitekturni Biro univerzalni profil: Bureau modelov zgradb, med'kariera, pohištvo in malih gospodinjskih aparatov. Večina projektov, ki se izvajajo v sodelovanju, torej, če boste videli na kateri koli predmet žig design Claesson Koivisto rune" (v angleškem jeziku pisanje točno brez narekovajev in ločila), potem veste, pod težko ei'pit ne leži eno osebo, ampak tri. Prav tako spretno krivljenje vezane plošče, kot Aalto, kot tudi milino upravljanje obliki, kot Jacobsen, in prav tako pripravljeni na preizkus z materiali in tehnologije, kot Panton. Če bi javnost nov izdelek, kot je ona takoj prejel nobene nagrade, nominiran za nagrado ali vključujejo v Muzejske zbirke.

V kaj je razlog za tak uspeh? Odgovorna Eero Koivisto: "vedno sem povedati moji učenci poskušajo najti svoj jezik, tudi če jasno vidimo trend. Izogibajte se delaš stvari, ki so priljubljena v tej drugi. Šele takrat se bo obrazec, svoj stil in to je najbolj pomembna stvar v naše delo ".

Vir: Revija "Stanovanjski problem"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика