пятница, 31 января 2014 г.

Kako izvajati zemeljska dela pri gradnji hiše? 2010-08-23 19:27:43

Gradnja in rekonstrukcija.

Kako izvajati zemeljska dela pri gradnji hiše?
2010-08-23 19:27:43

Ko ste storili razčlenitev doma lahko začnete izkopavalna dela . Najbolj verjamejo, da so te gradnje so samo kopati jarek za Temelj in sploh ni pomembno. Vendar to ni. Moramo imeti v mislih, da je od kakovost izkopavanja je odvisno, koliko izpadov svojo hišo v prihodnosti.


Pred začetkom izkopa treba pam'ne pozabite, da:


Velikost in globino jarka za Temelj je odvisna od lastnosti tal;
Podzemne vode ravni;
Globina tal zamrzovanje.

Najbolj nevarno je, tal zamrzovanje in poznejše pomladi dviganje. Stvar je v tem, da pozimi voda v pore in votline zamrzne in ustvarja prevelik pritisk na okoliških kamnin. Spomladi zgornji plasti stali, in spodnji plasti pod tlakom potisnil Foundation. Takšni primeri so opazili v glino in šote'les tla.

Zato v teh tleh bodo morali kopati jarek na globini tal zamrzovanje. Če želite shraniti na dnu jarka 1/3 lahko prelijemo pesek ali izkopanega materiala mešati z drobljen kamen v enakem razmerju.

Takih tal kot ilovica, pesek ilovica, finega peska manj nagnjeni wipuchanin. Pod pogojem, da so tla suha, t.j. vode je na globini večji od 2 metrov, jarek je mogoče storiti z globino 0, 6 -, 8 M. Dno jarka mora biti trebovat. Teža nabijanje ne manj kot 50 kg,


Po tem, tal postane zelo gosto imajo manj časa in vlago. Če podzemne vode je blizu površine (približno 0, 5 m) globina jarka mora spet biti na globini tal zamrzovanje.

Najboljša tla - gramoz in čiščenje peska. Niso uchatsya in globino jarka, tudi po dva-nadstropni hiši ne more narediti nič več kot 0, 6 m


Če so tla suha in je z velikimi porami, visoka vlažnost, obstaja tveganje, da bo svoje velike količine padavin, ki bo prinesel veliko škodo zgrajena hiša. Kako ugotoviti, porozni tal? Če želite to narediti, izkopani tal navlažitev in vrgel nazaj v jarek. Pogrezanja tal ni dovolj, da izpolnite jarek.

Ta tla jarek opraviti z globino 0, 8-1, 0 m in pre-namakanje z vodo na dnu RAM-a. Ko je naprava skp potreba, da izpolnite v slepi območje širine 0, 8 m, izdelava osnutka navzven iz steni hiše. V zgornjem vode ne bo mogel vlažne kleti.

Narava tal in podtalnice ravni je treba opredeliti v poletnih mesecih. Spomladi nivo vode je lahko visoka, v zimskem času zaradi zamrznitve nizka.


Za gradnjo vrsta je določena z globino in velikost jarek. Če sten iz lahkih materialov - morali narediti pole ozko Temelj, na globino tal zamrznitev ali obratno globoko in trdno, ne succumbing tlaka vitran. Če stene so narejeni iz težkega materiala, da njihova teža ne daje Temelj vitray, ki jih lahko storite manj močne Temelje.

Pred kopanjem jame za jarek mora odstraniti vse trate na območju celotne hiše skupaj s slepe področju. Če pustimo rastline znotraj Fundacije, t.j. iz tal prihodnosti hiša, gnitje rastlin, ki ima lahko škodljive učinke na drevesih'Jan nadstropju hiše. Zgornjo rodovitno plast se lahko prenese na parcelo. Preostali del tal je napolnjena nazaj.

V tem terenu ni ostankov, in to ni nevarno za dreves'lesena tla v hiši. Te organizacije zemljišča dela tal je v celoti izkoriščena, in ni treba vzeti. Enako tal se uporablja za hladno polnjenje-v skp in Banke pod pod zemljo. Barrow je storiti, da bi hiša voda ne bi tok iz ulice.

V trajnostni neosypayushiisya tleh jarek je narejen širine, ki ne presega 0, 6 m debele stene s trdnimi temelji) in 0, 5 g (tanke stene). Preveč širok jarek bo privedla do odpadnega materiala in presežek dela. Območje podporo Fundacije, širina 0, 6 m prenese obremenitev več ocenjeno 3 krat, take širine, ki je potrebna samo za udobje.


Jarek tako imenovano varnostno "vraspor". Če v širok jarek, da bi Temelj, stene, druge krite tleh spomladi daje pot, ki bo pripeljala do uničenja otmostku in pod Temelj voda bo prodreti.

Če želite, da bi jarek tudi shranjevanje materiala za Temelje morate težka zbijanja žig spodaj. Tako je mogoče, da se zmanjša poraba snovi na pol.

Če je hiša enega ali dveh nadstropjih, z debelimi zidovi, on lahko naredi ne neprekinjeno trakovi Temelj in steber z skakalec med stebri.


Če ste se odločili, da naredimo band Fundacija, lahko zmanjšala poraba snovi, zaradi česar dnu jarka sawtooth.

Ko je suha ali peščenih tleh jarek je mogoče storiti zbliževanje na dno. Širina jarka v vrhu 0, 6 m, in na dnu 0, 35 m

Pri polnjenju pomol Temelj "vraspor" racionalno, da dig okrogle luknje. Ob istem območju dnu, so manjše pravokotne jarkov.


Za hitrejše delo je priporočljivo, kjer je mogoče, uporablja tehniko. Na primer, vrh zemlje, je najbolje, da odstranite buldožer. Če na površino, je šota, je zaželeno, da odstranite ročno, ob narežemo na ploščice. Z njihovo pomočjo je mogoče okrepiti slepi območju in za kritje izpostavljenih področjih tal, ki je lahko občutljiva na erozijo.

Jarek za Temelj lahko kopati backhoe na podlagi traktor "Belorusija". Gosenicah traktorji ni priporočljivo - preveč širok jarek.

Za kopanje steber baz, lahko uporabite posebno strojno orodje. S to stroj, ki ga bo hitro kopati jamo globine 1 m in premera 0, 4 m


Ta tehnika je v gradbena in montažna podjetja. Lahko najamete njih po ugodni ceni.

Pred začetkom dela področje temeljito pripravljeni. Vse vogale hiše je kljukice. Rob jarka opozoriti, groove, dosežen na linijo kabel. Globina jarek, merjena po železnici od površine zemlje. Vogalih jarek je treba vzeti lopato - bagri jih uničuje.
Vse tal je obvezno'bodite prepričani, da bi vrgel v oboda hiše.

VIR: http://beybitblog. ru

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика