понедельник, 27 января 2014 г.

Pet mitov o pitni vodi.

"Če za POŽIREK iz mehurček, ki pravi
"Strup", potem skoraj zagotovo počutili malo slabo počutje ".
L. Carroll

Pred nekaj desetletji, nam ni mar, kako je zrak dihamo, kaj vode smo pijačo. Smo samo dihanje, ki pije iz pipe, in so bili zadovoljni z življenjem. Življenje, kot vedno narejeni popravki. Večina že ne mislim o vprašanju: če želite uporabiti ali ne uporabiti filter za pitno vodo. Mislim, da od drugih: kaj filter za uporabo jug ali nepremični filter, domači ali uvozi..., na koncu lahko kupite namestitev z grozljivo ime "povratne osmoze"? Ta tema je za naše stranke je relativno nov in je še vedno na splošno slabo poznani. In pomanjkanje preglednosti v vprašanje postavljeno, kot vemo, če ne pošasti, vsaj mite. Ni minilo Pokal in temo čiščenje pitne vode. Iz mitov skozi čas raste epic, vendar pa boste morali najprej ločiti resnico od napako. Bomo govorili o tem v našem članku.

Prvi mit.
Če je manj MPC - ki ni škodljiva! ali Če niso vidne, ni slabo!







"Filter * - naprave za filtriranje tekočin, odlog vrednotena v svojem nečistoč, turbidity in tuje telo, zaradi katerega prihaja iz F. čisto in jasno. Domače F. jasno blatna voda, ki se uporablja že od antičnih časov. V Egiptu, npr. Doslej uporablja "grad" - plovila, izdelana iz porozne gline (v oblikovanju gline testo dodali premoga, ki vžigom plovila, opekline, šolanja pore), v kateri se napolni z vodo, ki je izvirki skozi stene in v čistem in octodianome z izhlapevanjem se zbirajo v obliki substituiranih skledo. " Enciklopedije Brockhaus in Efron.



Tako so naši predniki videli vodni filter. Tokovi pregleden, in zato čisto vodo, in da je v redu. Včasih smo tako mislim. Na žalost, napako, odpuščati v 19. stoletju, neodpustljiv zdaj. In važno je, da človek sam. Industrijski razvoj v 19. in 20. stoletja privedla do skupne onesnaževanja, vključno z vodnimi viri. Najpogostejša onesnaževal v površinskih vodah Rusiji so naftni proizvodi, fenoli, legkomyslennyh organskih snovi, kovine, spojine, amoniak in nitrit dušika in posebnih onesnaževal: lignin, xanthate, formaldehida in drugih, glavni vir, ki odpadne vode za različne vrste industrije, podjetja, kmetijstvo, javne službe, površina runoff. Glavne reke v Rusiji - Volga, ne, Kuban, Ob, Yenisei, Lena, Pechora so ocenili kot "onesnažen", njihov glavni pritoki - Oka, Kama, Tom, Irtysh, Tobol, Miass, Iset, Tour kot "visoko kontaminiranih", ta kategorija vključuje R. Ural. V slabem stanju, manjših rek, zlasti v območjih velikih industrijskih centrov, ker jih vnesete s površino runoff in odpadne vode, velike količine onesnaževal. Strinjam se, to besedilo, ki izgleda kot povzetek področju sovražnosti.

In, bodite pozorni, vse snovi, ki onesnažujejo vodo organi ne izpolnjujejo. Oni so umetnih. Človeško telo jih ne pozna, in zato ni posebnih mehanizmov za nevtralizacijo, se je razvila kot rezultat evolucije. Rezultat - Osebe - plaža dvajsetega stoletja.

Danes, človek je prisiljen, da lastovka, ki izhaja iz pipo. V tem primeru mora družba prevzeti odgovornost za varnost proizvoda, porabljene. In za izvajanje nadzora, da vnese nekaj parametrov, ki mora izpolnjevati vodo. Ti parametri, določenimi v koncept "Sanitarna pravila in norme" "pitne Vode"". Ta dokument določa najvišje dovoljene koncentracije (MPC) različnih snovi v pitni vodi. Zato je menila, da vodo, ki izpolnjuje te zahteve, je varna in primerna za prehrano. Dejansko obseg SanPiN precej pogojno in pogosto ugotovljeno, da ne za biološke potrebe in tehnične zmogljivosti. Poleg tega moramo vedeti, da je vsako človeško telo ima svoje individualne značilnosti, in prag koncentracija, po katerem se začne reakcija na snov za različne ljudi, se lahko znatno razlikujejo.

Na žalost, večina državljanov v odnosu do vode, ki vodi po načelu: "ni Vidna, tako čisto!", ne da bi pri tem upoštevati, da veliko od najbolj nevarnih snovi, ki so raztopljene v vodi nimajo niti okus niti ne vonja, ne barve.

Drugi mit.
Minerali v vodi ali je škodljivo za pijačo destilirano vodo?


Uporabljamo vodo, da raztopimo nekaj količina mineralnih soli. Kot pravilo, njihova kakovostna in količinska sestava je določena s geološke značilnosti regije.

Zahvaljujoč prizadevanjem za srednje šole in revije "Zdravje" večina od nas samozavestno delež teh mineralnih soli na škodljive in koristne. Za uporabna, vključujejo kacije, kalija, natrij, kalcij in magnezij, škodljivih - vse druge. Najbolj naprednih državljani ne pozabite, da enkrat v vodi je kationski (pozitivno nabite ione), jo je treba in anion (negativnih ionov) ugodnosti, ki vemo nič, razen, da je fluorid je dobro, in nitrate - slabo!

Kot rezultat celotnega vodopoi volilnih upravičencev je razdeljen na dva tabora. Nekateri osumljenci vpraša prodajalca: "In mineralov v vode iz filtra ostati? "drugi: "ne, otlojitsa ali presežek soli v moje ledvice? "

Poskusite razumeti.
Iz tabele je razvidno, da količina vode, ki vsebuje dnevni znesek določen element.

































ElementDnevne potrebe, mgPovprečna koncentracija elementa v s pitno vodo mg/lPotrebno količino vode za dopolnitev dnevnega vnosa, l
Kalcij8001008
Magnezij5005010
Kalij200012167
Natrijev5000200265

Povprečna oseba porabi približno 2 litra vode na dan (če ne upošteva post-počitniških dni). Izkazalo se je, da v najboljšem primeru bomo dobili iz vode bolj ali manj pomemben delež kalcija. Vendar pa je treba opozoriti, da kot anorganske soli kalcija, ki se slabo absorbira v telesu, in vodo, s koncentracijo 100 mg / liter zelo težko, s takšno vodo, dober čaj ne bo!

Na drugi strani, v nekaterih primerih, veliko vsebnost vode, kalcija in magnezija preprečuje odstranitev škodljivih elementov, kot so svinec, živo srebro, kadmij, itd.) Za njihovo popolno odstranitev iz potrebe po posebnih selektivno sorbents. Na primer, ionska izmenjava chelate vlaken Vodne-2 uporablja v filtrih Aquaphor. Brez uporabe takšnih sorbents, da se zagotovi popolna odstranitev težkih kovin iz trde vode ne morejo.

Kje smo jih dobili manjkajoče minerale in soli? Da hrane! Sir, skuto in mleka več kot nadomestilo za pomanjkanje kalcija, in marelice, fižol, jabolka spopasti z primanjkljaj kalija.

In vendar ne mineralne sestave vode, ki smo pijačo, brez učinka? Učinek! In kako! To vpliva na naš prebavni trakt. In, ko smo morali spremeniti običajno vodi v drugo, na primer med potovanjem na poslovno ali prosti čas, še posebej v občutljive narave tega lahko konec zadrega! Vendar po nekaj časa, telo se prilagaja, in vse bounces.

Zaključek: seveda je bolje piti vodo, ki se uporablja, če ni nič škodljivo, vendar krajši od dveh zla, je najbolje, da se odstrani iz pitne vode, vse, celo koristno, kot da pustite malo škodljivih!

Obstaja mnenje:







P. Tekočimi po 50 letih pitne destilirane vode in svetuje drugim, da to storite. On je menil, da je ena od rešitev in poudaril: "Ona ni mrtev vode. Ona je najbolj čista voda, ki jih lahko pijete ljudi. Destilirana voda pomaga, da se raztopi toksinov, ki se nabirajo v telesu sodobnega civiliziranega človeka, ki prehaja skozi ledvice, česar ni anorganske ostanki kamnov. To je mehko vodo. Umijte lase v destilirano vodo, in boste videli"



Tretji mit.
Srebro je ne samo škodljive, ampak tudi koristno ali "silver starost zdravljenje"!


Beremo v enciklopediji: "srebro (Ag - argentum) kemijski element prve skupine periodnega sistema D. In. Mendeleev. Bela kovinski, kovati, nodularne. Kemično neaktiven. Je bactericidal lastnosti: srebrni ioni so sterilizirane vode". Tukaj! Lahko poveste o, da!
Zagovorniki "silver shield" pozivam, da pijte vodo z visoko vsebnostjo srebra. Mi smo prepričani, da srebrnih ionov, ne samo ubiti vse škodljivih bakterij, ampak tudi koristno za človeško telo, pošiljanje dokaz v Cerkvi in proizvajalci srebrne posode. Pravijo, če so naši predniki jedli v srebrni, potem pa smo se le daj!
Srebro je v ionski obliki, res je bactericides, tj. ubija bakterije. Kaj? In skoraj vse! In škodljive patogene, in neškodljivi, in to potrebno - sodelujejo v življenju v telesu in telesnih celic! Kako? Ioni srebra ionov zamenjavo elementov v sledovih, encimi, na primer, ki je odgovoren za presnovo in razmnoževanje. To vodi do okvare celic in do njene smrti. In ne dajejo velike oči! Da, srebro celice strup, xenobiotic. Obstaja celo bolezni - argentos, povezane z visoko vsebnostjo srebra v telesu.
In kako, Vam vzklikajo:! Kaj pa izkušnje generacij, - jedilni pribor za najbolj koristne člane družbe, tradicionalne žlico na prvi zob, končno, "Sveto vodo", s srebrno križa! Ne skrbite! "Ne v Cerkvi, ne Boste zavedeni! " Res, dolgo časa ena redkih metod boja je prišel skupaj z urbanizacijo in košnjo celotno mesto, epidemije, je bila srebrna in zlata. Da, zlata ioni so tudi bactericides (branje lastnosti), vendar je to le za elite! To je spet dialektike obstoja - želim živeti, piti strup! Na srečo danes obstaja strupov in cenejše! Treba pa je povedati nekaj besed v obrambo jedilni pribor. Ali ste opazili, da je bactericidal lastnosti srebrnih ionov, ki je, srebra soli, raztopljene v vodi? Kovinsko srebro neškodljiva - Bon dober tek! Vendar piti vodo s srebrnimi ioni sme. Mimogrede, "Sveto vodo" in zato ne bo poslabšalo mesecev, kar je strup za vse življenje.
In kaj naši Nadzorni organi? Kaj, na primer, pravi, SES o "silver" vode? Pravi, zelo težko: MAC (maksimalna dovoljena koncentracija) za srebro 0.05 mg / liter. Enako kot vodilno. Se vam ne bi zgodilo, da mislijo vodi je uporabna kovina? Mimogrede, uporabo srebra kot bactericide - v vsakem koncentracija - v vodi, namenjeni za otroško hrano, ki je prepovedana z zakonom.
Tu in ne vem, kaj naj odgovori radovedni, vendar ne zelo pristojni stranka, ki zahteva vprašanje: "v filter srebro? " Reči "Ne" - naročnik ne bo razumel, rekel, "Da" - občutek poisoner človeštva. Če samo tam so bili, kot filter, v katerem srebro, in vode ni dodeljena! Kako je to mogoče? Ja, je mogoče! Običajno za stalnost srebra v domači filter za pitno vodo uporabo aktivnim ogljem. Vendar pa ta tehnologija ne zagotavlja spontan, rdečica srebrnih ionov v filtrirano vodo. Da bi se prepričajte, da ves denar, ki je, kjer je moral biti, moral bi uporabiti večjo stalnost. Na primer, na ionoobmennogo materiala selektivno, ki je, selektivno vezavo težkih kovin, in skupaj s srebrom. In je tam v naravi takega materiala? Obstaja. In tudi pogosto uporablja v filtrov za pitno vodo, vendar le z blagovno znamko "Aquaphor". Ime tega materiala Akvalon-2 in tam je bil tablice z ionsko izmenjavo vlaken. Smo že omenili, ko govorimo o volitvah nevarnih vlog. Srebrni ioni na ta vlakna so fiksni zelo trdno, pa ne izgublja svojih bactericidal.

Četrti mit.
Več fluorida je močnejša, kot si zobe!

V zadnjem desetletju, televizijsko oglaševanje nas je naučila, da mislim, da za zdrave zobe organizem nujno fluora. Seveda, ne kot prosti element, ki je močno oxidizer in strup, ampak v obliki fluorid - zaračuna ion (F-). Oglaševanje prednost, ki daje prisotnost fluora v zobno pasto je bilo tako vabljivo, da se je pojavila filtri ne le očisti vodo, ampak tudi ga obogatil z fluora ionov! V oglaševanje knjižica, ki je ena od družb, ki proizvajajo čistilniki ("Ovira") v podrobno in jasno razloži prednosti fluorid - "najbolj pomembne za človeški organizem sled". Tukaj je celoten citat:

"Pridružil v hidroksiapatita kristali, ki sestavljajo zobno sklenino, fluor jim daje gostoto in odpornost na fizikalne in kemične vplive in kot posledico - v 2-4 krat, zmanjšuje tveganje za nastanek kariesa. Poleg fluorid je biocatalyst procese mineralizacije, ki prispevajo k vezi tkiva, kalcijev fosfat, ki se uporablja medicinske namene, pri osteoporozi, osteomalacia, rickets in druge bolezni, povezane s kršitvijo mineralizacija kosti. Fluorid igra tudi vlogo regulatorja in pečat v lasje, nohti in povrhnjica in izboljšuje immunobiological reaktivnost ".


Fiziološke norm vsebnost fluora (ali bolje fluorid-anion) v vode je, v skladu s knjižico, 0. 5 - 1. 5 mg / L. Spomnite te številke.
Zdi se, da je vse jasno. Nakup filter ("Ovira-5"), uporabnik, ki se bo znebiti škodljivih nečistoč v pitno vodo in bo okrepila vaše telo z fluora. Ampak... kot kaže SanPiN "pitno Vodo", smo ugotovili, da so vsebine fluorid v pitni vodi ne sme preseči 0. 7-1. 5 mg / l, odvisno od regije. Zanimivo je, da vodi seznam snovi, med katerimi omenimo fluora: aluminij, berilij, molibden, arzen, nitrati, polyacrylamide, svinec, selen, stroncij. Večina teh snovi je najmočnejši strupi.
Odpiranje knjiga "Škodljivih snovi v industriji", tako-2 (Leningrada, 1971), str 54-55, beremo:

"Vprašanje o optimalni ravni fluorid v pitni vodi, ne moremo šteti, da je treba končno rešiti, čeprav veliko podatkov je v prid koncentraciji 1 mg / L. "


Ampak takoj:

"Kronične zastrupitve [fluora] ljudje doživeli v bolezni zob in kosti, včasih teče ločeno, včasih hkrati. Posebna oblika endemične bolezni je opisano v območjih, kjer je pitna voda vsebuje znatne količine fluorida (1 - 2 mg / l in več). Otroci, ki pijejo to vodo v starosti spremembe mlečnih zob, ki trpijo za zobozdravstveno fluorosis stalnih zob, ki se imenuje "mottling" ali "spot emajl". Nastavite določen odnos med fluorid v pitni vodi in razširjenosti te bolezni. Tako je v raziskavi 20.000 ljudi, je ugotovil, da ko je koncentracija fluorida v vodi, ki je pod 1 mg / l fluorosis skoraj ni. Pri koncentraciji 1 mg / l stopnja poraz dramatično poveča; pri koncentraciji 1. 5 mg / l ali več, - hude poškodbe zob. Pri odraslih fluora deluje predvsem na dentine, povzroča zob postane svoboden, šibkejše. Na nekaterih področjih, ki jih jedo vode in zelenjava z visoko vsebnostjo fluora med prebivalstvom bolezni je bilo z mehčanje kosti, kot če osteomalacia, nato cachexia, zlatenica in želodčno-črevesne pojavov. "


Kaj je zaključek dolgotrajen in sporna ponudbe? Koristno fluor ali škodljiva? Kot se to zgodi zelo pogosto, je odgovor, da ni.
Da, fluora je potrebno za telo. Ampak meja med fiziološko potrebno količino fluora v pitno vodo in največje dovoljene ravni, je zelo negotova. Za posledicami prevelikega odmerka, ki je lahko zelo težka. Človeške potrebe v fluora, je odvisno od njegove starosti, zdravje, prehranjenost, regiji prebivališča, itd.

Peti mit.
Uvoz filter je najboljši!

Kateri filter za nakup ali uvoz ali domače? Pravilen odgovor na to vprašanje je - treba kupiti tistega, ki je boljši od čisto vodo. Vendar pa je mnenja, da je delo bolje uvoz filtri, pomotoma. V večini primerov, ruski filtri niso na noben način slabše zunanje, in pogosto celo prekašajo jih v svoje značilnosti. Znanih tujih podjetij, kot pravilo, je največja pozornost je namenjena izgled svoje izdelke, in ne "notranje". Rezultat je izdelkov, ki vrsto propagandni stroj, ki predstavljajo najnovejše dosežke znanosti in tehnologije: znotraj starega tovornjaka, zunaj - vezane plošče, s sliko vesoljsko plovilo.
V zadnjem času se veliko govori o tem, da je ruski filtri bolje, uvoženih, ki so ga razvili za čiščenje naše vode iz pipe. To je tako res, in pretiravanja.
Pretiravanja je res dober filter lahko kvalitativno očisti vse vode, - tako v Rusiji, zda, čeprav Afriške. In to ne glede na to, kje narejen filter. "Filtri" AQUAPHOR ", na primer, se proizvajajo v Rusiji, pa uspešno delo tako v ZDA in v Evropi, in v Aziji.
To je delno res, ker v Rusiji vodo je res ena od najbolj umazane na svetu. In cevi so iz železa in zarjaveli, ne iz plastike, kot v nekaterih Zahodnih državah,. Zato je mogoče, da proizvajalci uvoznega filtra in ni imel pojma, da voda lahko toliko različnih, včasih nepričakovano, nečistoče. Naši proizvajalci vedo točno, kaj je voda iz pipe tukaj. So ga pijemo vsak dan.
In še eno pomembno točko. Seveda, to je dobro, ko filter deluje brezhibno. Vendar, žal, gumijasto podlogo lahko pušča pokrov lahko poškoduje fine podrobnosti je izgubil. In kaj potem? Drago stvar, razvajen? Če filter ruski, skoraj vsak problem mogoče rešiti tako, da se obrnete na proizvajalca. "AQUAPHOR", na primer, nikoli ne zanika svojih uporabnikov, zamenjave okvarjenih delov filter, tudi, če je za to kriv uporabnik (zlomljene steklenice, zdrobljen ročaj, izgubljeni ali uničeni deli). In še več, ruski proizvajalec je veliko lažje za dokončanje popravila filter (še posebej drago stacionarni sistemi).
Ob tem, seveda, uvoz filtri so dražje domače. Ponavadi višjo ceno je povezan ne z boljšo kakovostjo in z visokimi stroški dostave blaga iz tujine.
Trenutno so na našem tržišču predstavlja dokaj veliko število podjetij, ki se ukvarjajo v vodi zdravljenje. To in uvožene in ruska družba. Med njimi so podjetja, ki delajo na tem trgu za precej dolgo časa, in podjetja, za katera je izdelek, ki je "naključno".
Seveda, lahko se zanesete na podjetje, za katerega proizvodnjo vode čistilniki je glavna dejavnost, in ki to dovolj dolgo,.
Poleg tega je treba razlikovati med podjetji, ki predstavlja "blagovnih znamk" in "izvijač proizvodnja iz družb, ki opravljajo resno proizvodnjo originalni izdelek. Najprej gre za "polnjenje" vode - sorbents - snovi, čiščenje vode.
Ne smemo pozabiti, da "stoji" ideje in rešitve mogoče patentirati. Torej, o podjetju lahko razsoja po številu patentov, izdanih v njeno ime.
Torej, odločite se!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика