воскресенье, 26 января 2014 г.

Kako, da povečanje vlažnosti v prostorih

Ko že govorimo o vlažnost v stanovanju, pogosto smo lahko samo moti plesni, ki nedvomno kaže, vlage in visoki stopnji vlage v prostoru. Vendar v zimskem času, med dela sistemov za ogrevanje in poleti - v času delovanja zraka, zrak je v hiši vsebuje premalo vlage, ki negativno vpliva na zdravje ljudi, rastline, pohištvo in glasbila.

Znanstveniki verjamejo, da je normalno stanje zdravja ljudi v prostoru, zato je potrebno za optimalno vlažnost zraka v stanovanju, ki je bilo približno 40 do 60%. Na to, največjo količino vlage v prostoru, ki se izrazi v tako imenovani "rosišče", če vlage se začne, da pridejo v kapljice in kondenziranje. V drugi, v nasprotnem primeru, ki se pojavlja predvsem v zimskem času, ko je ogrevanje in naprave, električne peči toliko suh zrak, boste želeli, da razmišljajo o svojih vlage.

Posledice pomanjkanje vlage v prostoru

Suh zrak v prostoru daje vedeti o svojih zlonamerno dejanje takoj. Prvi, ki se čutijo spremembe "vreme v hiši", so rastline. Ko suhega zraka, nasvetov, njihovi listi so začeli, da zarumeni, in sčasoma sodijo proč.

O vlaženja je aktivno skrbi, če imate otroke, še posebej za dojenčke. Pomanjkanje vlage v vrtcu lahko povzroči dihal otrok ne bo stojalo: otrok bo suho sluznico, se bodo začeli, da se določi nos in nemirni noči s pogostimi joka bo na voljo. Ta sluz bo kopičijo v ustreznih votline in postane hranilni medij za bakterije. Skozi to se bo zgodilo, otekanje dihalnih poti, zoženje grlo in težave z dihanjem.

Vendar suhega zraka sem ne le rastline in majhne otroke. Vsi domači ljudje in živali lahko izkušnje grdo boleče grlo, koža postane suha in suho sluznico. Tako, pljuča začnejo delati manj, bolj pogosto allergical reakcije pojavijo, in napadi kašelj. Poleg tega je na tem ozadju, običajno večja utrujenost in razdražljivost.

Ko je suh zrak v prostoru hitreje neuporabna dreves'Yana pohištvo in talne obloge: so razpok in razpok. O tej lastnosti suhega v apartma znanih glasbenikov, kot so klavir, violino ali kitaro hitro zaslužiti razburjen, in pojdite ven, da.

Kako izmeriti vlažnost

Za merjenje vlažnosti v prostoru, ki lahko hitro in učinkovito uporabo enostavnih gospodinjskih higrometer. Zdaj prodajajo v trgovinah so običajno napravo, v kombinaciji z termometer in barometer (ukrep atmosferski tlak), ki je v življenju zelo priročno.

Obstajajo različne domače metode za merjenje vlage v stanovanju, ki temelji na poznavanju fizikalnih zakonitosti. Zanimivo je, da ljudje običajno, ki prvič kupujejo higrometri, zelo presenečen, ko je njihov instrument kaže le 15-20%, kar, seveda, zelo malo. Za primerjavo je mogoče, da bi dejstev: v Saharo relativna vlažnost zraka je okoli 25%.

Kako vlaženja soba

Najlažji način, da navlažite zrak v sobi je redno mokro čiščenje prostorov. Lahko takoj vidite, kako lažje je dihati po pranju tal. Vendar ta učinek bo trajal le uro ali dve in se ne more šteti radikalno.

Drugi način za povečanje vlažnosti v prostoru, ki je visela mokre rjuhe, brisače. Torej je potrebno omeniti, da je vlažnost v prostoru, ki bo zelo nizka, če obesili pred spanjem mokrih listih, ki jih zjutraj so popolnoma suhi, kot pripravljen za boj smodnika. Predstavljajte si, da isti proces se zgodi z vašo kožo, usta in oči.

Naslednjih metod, kot umlani zraka v prostoru, se nanaša na akvarijih, fontane, posajenih rastlin in vode, rezervoarji na plošči: so premalo shrani položaj. Poleg tega, da povečanje vlažnosti in s pomočjo poroznih keramičnih posod, ki je napolnjena z vodo in se nahaja med radiator oddelkov ali katero koli rezervoarji za vodo, nameščen pod radiatorji. Dober način, da navlažite zrak v sobi, tam je zračenje stanovanj v mokrem vremenu.

Tudi, na srečo, sodobne industrije ima dolgo zgodovino, ki proizvajajo naprave, ki omogočajo učinkovito navlažite zrak v prostorih. Vse gospodinjske vlažilniki so razdeljena v tri glavne vrste: parni, ultrazvočno in tradicionalne. Vsaka od teh naprav ima svoje prednosti in slabosti, da pred nakupom tega izdelka obvezen'biti prepričani, da razumejo.

Hiter ritem sodobnega življenja, oseba, ki je prisiljen, da preživijo večino časa - žal - ne v naravi in zaprtih prostorih, ki lahko urad, apartma ali državo hišo. Upoštevajte, ustvarjanje udobno mikroklimo v teh pogojih, saj je to ključ do naše zdravje'I & zdrava'I tistih okoli nas.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика