пятница, 24 января 2014 г.

Pametna hiša, kino, upravljanje, varnost in požarni alarm, sistemi za nadzor podnebnih, video nadzorni sistem

Naše delo
    +38 (044) 223-25-08

    +38 (067) 445-08-25

    ab * zabudova. kiev. ua
    Nalaganje...

    Nalaganje...

    S spretno roke, da pametni dom

    S spretno roke, da pametni dom

    Počitnice poslušnosti

    Vsak od nas je vsaj enkrat bil črni dnevi, ko sem sanje in življenje se bo spremenilo na bolje v tem trenutku, kot če s čarovnijo. Tako implicitno zavedaš, da te sanje je nedosegljiv, in vse dobro, je treba zaslužiti. In ko je še posebej težko, kaj bi lahko bilo bolje, kot je vrnil v udobno in ubogljiv hiša, ki vas pozdravi neodgovorjeni lastnik psa?

    Hiša je opremljena z avtomatsko kontrolo sistema, res postane živ. Komaj prestopimo prag, lastnik začne počutiti, da je srečen in da čaka nanj. Na kuhinjski mizi vre grelnik vode, mikrovalovna konča sir vroče sandwich in živi igrajo lepo glasbo. Sedi v vaš najljubši stol, lahko upravljate vse, kar je v hiši - univerzalni daljinski bo enostavno zamenjati čarobno palico, ki je za tako dolgo je sanjala.

    Sistem za upravljanje hiši - ne novice. Ti'pojavil dolgo nazaj, ampak vse obstoječe in do nedavnega razvoja predpostavlja najbolj zapletenih montažna dela. Vsaka komponenta sistema zahteva linijskih posameznih kabel, ki je skoraj dvakrat večja, tako zelo visoko ceno sistema. Zdaj je avtomatiziran sistem, ki si lahko privošči skoraj vsakdo. In brez žic!

    Brezžični sistem, razvit v ZDA in dobili naše ime pove, "Ubogljiv hiša", da uporabite celem svetu. Njegova priljubljenost je Zobov'je, najprej, je hitro in neboleče povezovanja, ki izvira na preprosta zamenjava stikala in vtičnice, kot da se vsa oprema v hiši je po rednem mrežo.

    Poleg komponent, odgovorne za upravljanje, avdio, video, gospodinjskih aparatov in luč, sistem lahko vnesete veliko število dodatnih modulov, izbor, ki je prepuščena uporabniku, in je omejena samo z domišljijo. Kot konstruktor "LEGO"sistem "Ubogljiv hiša" lahko zbirajo postopoma, ponovno postaja vse nove funkcije.

    Začnete lahko z minimalno kit, ki vključuje univerzalni upravljalnikom do osmimi napravami, in sprejemnik, ki omogoča nadzor naprav, medtem ko se je v drugo sobo. V vsem, kar dela apartma ste, vas bo ob upoštevanju vseh elektronskih napravah. Daljinski upravljalnik pošlje signal na sprejemnik v obliki srčkan piramide, ki pa daje ukaze za strojno opremo. Vendar pa vse veselje do posesti "Ubogljiv hiša" lahko resnično doživetje, s pomočjo dodatnih komponent.

    Če ste zelo utrujeni po napornem dnevu dela, sekluva nos v dnevni sobi, odločila, da se preveri začel, to je bil trak v spalnici, lahko to storite s pritiskom na vseh treh gumbov na vašem daljinskem upravljalniku. Eden bo izklopite TELEVIZOR v dnevni sobi, drugi pa bo tudi TV v spalnici in tretji bodo dobili sliko in zvok iz vaše VIDEOREKORDER. Brez izgube kakovosti in časa.

    Lahko pozabite na večno skrb ne bo zgodilo, če se je kaj s svojim ljubljeni otrok. Celo kuhanje večerjo, lahko enostavno videli, in slišati, kaj se dogaja v otroške sobe, z mikroskopsko brezžično kamero. Tudi na vse TV v hiši, lahko vidite, kdo je trambled navzdol na vaša vrata ali avto.

    V vaši odsotnosti, sistem bi zaščito hiše pred vsiljivci. Je nekdo, ostajal na vaša vrata, in grozno pes skorja bo sila, ga spremeniti svoje srce, da ga odprete. Če to ne pomaga, je bil oglušujoč sirene. Prevzemanje odgovornosti za to posebno detektorja gibanja, alarmni sistem, kot avto, vklop in izklop majhen daljinski upravljalnik.

    Nove naprave s'so v hiši, lahko priključite p'pet minut, celo brez pomoči strokovnjakov. Posamezne nastavitve, kot so samodejni vklop in izklop te ali druge naprave brez vašega sodelovanja, so narejeni z uporabo comp''yuter. Program je odgovoren za sistem, ki je tako preprosta, da njegov gospodar tudi ljudje precej razlikuje od tehnologije. Tudi za upravljanje, medtem ko v drugo mesto ali državo. Samo pokličite na telefon.

    Končno, obstaja v "ubogljiv hiša" ena neprijavljenega premoženja: več potegnite s svojo nakupa, več kot Corsi sebe, za vsak dan zamude. In zakaj pull, če tudi najbolj drage komplet skupaj z namestitvijo cenejše gorivo-učinkovito avto? Samo "Ubogljiv hiša" v nasprotju, ne bo nihče preganjal, in z njim, se bo vaše življenje spremeni v večni praznik.

    Izraz "pametna hiša" vse bolj postaja vsakdanji praksi in bolj pogosti v oglaševanju: inženirska podjetja, ki so trenutno tekmovali dati stanovanje inteligence, ki ponujajo kompleksne avtomatizacije, ki nadzira inženiring sistemov. Ta kompleks je še posebej pomembno za državo, hiša - on'predmet, opremljeni z različnimi življenja-podpora naprave. Medtem, ves čas, naše kulibins zahteva, da bi vaš dom bolj udobno. Edini razlog, da on ni postal "inteligentni". Stanje se je spremenilo pri načrtovanju sistemov za upravljanje gospodinjska je bila ustanovljena kot neodvisna podjetja.

    Štirideset let Vitaliy Novikov *, inženir za usposabljanje, delo kot Direktor v potovanje družba. Zdaj ima dostojno položaj (je solastnica podjetja)kupil na kredit pralni in dobro zasebni hiši. Vendar, tehnično oster um in občutek vacantness, majoring pravočasno prinesla veliko težav kot inženir in bližnjega. Veljati posebno miselnost, ni naprava, ki se poveže v omrežje 220 volt, vodo ali baterij, naš junak ni mogel izogniti pozornost.

    Nazaj v tiste dni, ko živijo v udobju ni bilo v modi, v staršev vrtnarjenja, kjer so vsi sosedje so bili zadovoljni dacha tuš s sod na polih, Novikov je zasnovan kompleksna vodovoda z več releji, Grelci in termostati in dve črpalki (eno - za dobavo vode iz dobro, drugi - od pralnega stroja za vroče prhe). Pred osmimi leti, ko so v uporabi je postal poceni avto alarm s Centralno ključavnic, Vitaly odločil, da varnostno napravo je mogoče kupiti na trgu, zelo primeren za domačo varnost. Ta oprema se je izkazala svoje izjemne zanesljivosti in ne, ko je prestrašena dacha tatovi in ključni FOB, ki ga izdajo vse hiše, ki je bila veliko bolj priročen in zmogljiv kot tradicionalni tipke. Težave prinesel le avto pospeševali vrata ključavnice: kot pri'pokazala v procesu dolgoročnega preizkusa, so neprimerni za domačo uporabo.

    Pod juriš sodobnih tehnologij potrošnikov trgu začela drastično spremeniti. V hiši Vitaly, redno potoval na tujih potovanja, postopoma s'zdelo, brezprekinitveno napajanje, blagovno znamko vodne črpalke, vodni filtri, različne upravljalniki, ki za nadzor razsvetljave in klimatizacije. Zdaj o najnovejših pridobitev. Eden od njih je elektronsko enoto, ki omogoča komunikacijo z doma inženiring na mobilni telefon preko SMS-sporočil ("Kupili na salon varnostnih sistemov. Zdaj prevesti priročnik in kako jo uporabljati, čeprav, seveda, zanimivo," je komentirala Vitaly). Drugi senzor, ki se prižge luč v kopalnici (smo morali dostaviti, ker dom ima slabo navado, da se ne sveti")...

    Vendar, glede na Vitaly Novikov, "v rokah Amaterski tudi najbolj intelligent engineering systems, so nič več kot drage igrače". Ko na mizico v dnevni sobi na šest upravljalniki od avdio in video oprema, alarm, je odgovorila na brownout od nenadoma se je pridružil ogrevanje kotla, pokliče policijo in rele, ki začenja klimatska naprava, začne posegati termostat "topla tla", prihaja tudi spoznanje, da je ustvarjanje inženiring nadev "pametni dom" ne dopušča spontanost in amateurism.

    Strokovni pristop

    Res, danes, ne Kulibin, in resno strokovnjaki ponujajo celoten kompleks storitve na načrtovanje in ustvarjanje kompleksnih sistemov "pametna hiša". Kaj je to? Znano je, da sodobni državi stanovanj - dobesedno nabit z različnimi inženiring sistemov. Te in številne svetlobne naprave, sistemi za plin in vodo, ogrevanje, klimatska naprava, informacije, komunikacije: telefon, Internet, satelitska in kabelska TV. Obstajajo varnost in zaščito doma (iz vsiljivci in ogenj). Brez stroškov doma in brez doma, gledališče in druge dobrine namenjeni uljepšati rutine. Vse to napravo, ki jo želite upravljati. Tradicionalni pristop k reševanju problema nakazuje na obstoj množico vseh vrst stikala, stikala, ventile, vrata in daljinski nadzor. "Pametna hiša" naredi vse sisteme in naprave za interakcijo v skladu z različnih scenarijev. Scenariji so določene z doma comp''yuter ali vgrajeni v procesor.

    Lahko upravljate vse naprave, v hiši z enim univerzalni daljinski. In če sistem nenadoma ne uspe, imajo začasno uporabo konvencionalnih stikala ali dotik plošče. Poleg tega, upravljati, "pametna hiša" ponudbe in na daljavo preko Interneta ali mobilnega telefona. Na primer, zapustijo mesto, "vrstnem redu" sami v savni ali tople vode v bazenu.

    Vse naloge,-združljivost', povezanih z upravljanjem gospodinjski aparati, lahko dajo na mikroprocesorski krmilnik ali upravljavce). Kaj in kako se upravlja procesor "možganov" pametnega doma?


    Nadzor svetlobe

    Posebno napravo, gladko uravnavanje osvetlitev vašega doma v različnih prostorih. Če Windows postane temno, naprava pošlje signal lučka, ki se takoj vklopi. Če pa, nasprotno, ne rose, in ki ga niste naročili, svetlo osvetlitev, ukaz senzorji postopoma zapre žaluzije. Prav tako uravnavajo nitke, ki varčuje z energijo.

    Če želite, lahko ne samo nadzor ravni osvetlitve različnih prostorih, ampak tudi za ustvarjanje posebna lahka zasnova notranjosti enega od njih, odvisno od situacije - romantično datum, poslovno srečanje ali družinsko srečanje. Tako občutljivih osvetlitev nastavite in okoli hiše.

    Bolj dostopni in postane masa senzorji gibanja. Na njihovi podlagi je enostavno organizirati samodejno sledenje svetlobe, ki prihaja skozi hišo moža.

    Sistem za nadzor podnebnih

    Sistem podnebnih nadzora, uravnavanje temperature in vlažnosti v prostoru, ki je odgovoren za klimatske naprave in grelniki. Mikroklima bo podprta z določenega programa. Lahko tudi nadzor temperature v hiši prek sobni termostat. Ponoči, na primer, za nastavitev temperature do +180 C, najbolj ugoden za spanje in zjutraj, ko je vse v hiši je buden, +240 C. In ko je kdo v hiši, sistem ogrevanja, se lahko izvede za delo v režim strogo varčevanje virov energije.

    Upravljanje varnosti in protipožarnih alarmnih sistemov

    Organizacija za zaščito vašega doma, je, ki na različne načine. Pogosto se uporabljajo detektorji, signalizacija vdor nepričakovane goste. Vključujejo sisteme posebno opozorilo sproži signalizacija, utripa lučka, sirene, klice na policijo, in tako naprej, vse, kar si program, ki za ta primer. Naloga zaščito pred vlomov in tatvin je rešen, predvsem z dobro zasnovan sistem alarmiranja. V "pametni hiši", ki se zelo pogosto uporablja dve vezja opozorilo: zunanji, ki je priključen na vse senzorje, odprite Okna in vrata, vse okoli hiše, in notranji, ki je sestavljen iz senzorji gibanja, ki se nahajajo v notranjosti. Bo šlo, ga vključujejo v krog. In, na primer, v večernih urah lahko uporabite samo zunanji obris in se sprostite s SIM'družina, brez skrbi o tem, kaj lokalni huligani, ki gredo v hišo skozi okno shrambo.

    Hiše so lahko opremljene z CCTV. Še naprej bo za spremljanje dogajanja znotraj in zunaj. Znano je, da domove, so bolj nagnjeni k taksist v odsotnosti lastnikov. Zato pred odhodom, lahko daš sistem, da ustvari učinek prisotnosti lastnikov. Sobe bodo vklopi / izklop luč, rolete na Okna bodo odprite in zaprite. Tudi najbližji sosedje nikoli ne mislim, da nihče ne doma.

    Še ena priročna funkcija, ki se izvaja v vseh sistemih, "pametno hišo", ki se običajno imenuje "izklopi vse". Gredo mimo, ga kliknite "Nihče ni domov", in v celo hišo izklop luči in vse vtičnice, ki so lahko ostali omogočeno železa. Hkrati blokira off Trubodetal plin, toplo in hladno vodo, ogrevanje, sistem začne delati v gospodarstvu način, zunanji in notranji obris alarmnega sistema so oboroženi.

    Doma gledališča

    Tukaj v osnovi enako sistematičen pristop. Prvič, vse avdio in video opremo stojalo'povezana v enotno omrežje. Drugič, sistem zajema vso hišo, da upravljate iz katerega koli področja. Velika družina ni obvezna'bodite prepričani, da namestite v vsak prostor in VCR, in stereo sistema - to je dovolj, da imajo eno skupno točko: nova kabelska omrežja vam omogočajo, da tok video in avdio signale na sprejemnik v vsakem prostoru. Tam je skrivnostno "multiroom" - virov audobon zbrane v enem stojalu, skupaj z distribucijo sistema A / V-podatki na dom, dobavo avdio-vizualnih vzdušje v druge prostore.

    Več prihrankov

    Seveda, to ne shrani v začetni fazi. Namestitev "pametno hišo", ki presega ceno standardne sistem za nadzor električnih naprav. Vendar delovanje "pametna hiša" stroški se zmanjšujejo zaradi varčevanja virov energije (tople in hladne vode, plina, elektrike). Medtem ko je v Rusiji, kot so prihranki ne tako velik kot v Evropi, ampak, glede na vse napovedi, da bo v bližnji prihodnosti cene toplote prevoznikov in električne energije se bo dvignila precej.

    Drug pomemben člen prihrankov, bi spoznal, smart home security funkcije. Preprečevanje izrednih razmerah, najprej puščanja in požari, zmanjšuje verjetnost nepredvidenih popravil.

    Na koncu

    Torej, kaj so prednosti lastnik "pametni dom"?

    1. Vse podsisteme intelektualne hiša delo dosledno. Na primer, klimatska naprava ne bo delovala, če je okno odprto, dvorišče zasveti lučka, če bi prišel tujec, in delo dizelski generator ne vklopi, nepotrebne luči.

    2. Upravljanje vseh naprav z enim daljinskim. Ta enota (ponavadi prihajajo z zaslonom na dotik) boste našli vsa navodila (v ruščini, v razumljivi obliki), ki so potrebni za nadzor razsvetljave okoli hiše, nastavite želeno temperaturo, nadzor, varnostni sistemi itd.,

    3. Inženiring opreme intelektualne hiša deluje neodvisno. Na primer, radiatorji, talne ogrevanje in klimatizacijo sami "izberite" moči, kolikor je potrebno, da vzdržuje optimalno temperaturo. In glede na sodišču je", brez opomnikov" zasveti noč in gredo ven zjutraj.

    4. Izbor skripte omogoča eno-gumb za izvajanje katere koli funkcije nastavite v hiši. Ko kliknete "nihče" povsod ugasne luč, prekriva voda, podnebje-nadzor preide na eko način.

    5. Prihranek energije in drugih energetskih virov.

    6. Podaljša življenjsko dobo dragih naprav in opreme.

    7. Preprečevanje izrednih razmerah, in s tem prihrankov na za vzdrževanje tehničnih sistemov.

    8. Priložnost za nenehno, daljinski nadzor in upravljanje različnih sistemov v hiši.

    Nedvomno izdelek "pametna hiša" - je trdil, realnost danes. To stand'je povezana s povečano zahteve za kakovost življenjskega okolja in objektov, miru in blaginje. Število ljudi, ki želijo kupiti ta izdelek lani, kaže ne le rast materialne blaginje ruski državljani, ampak tudi sposobnost predvidevanja razvoja naše gospodarstvo (povečanje stroškov energije, javnih služb in tako naprej), željo, da zaupa dnevna rutina, ki skrbi za vzdrževanje reda v hiši posebne "pametnih" naprav.

    Vendar pa je treba opozoriti, da inteligentni nadzorni sistem, ki je ne le draga igrača. Kako bi vi ne želite, da napolnite svoj dom z newfangled izum, ki naj ne bi sodelovali. Vrednost "pametni dom", je njegova sposobnost, da stroškovno učinkovito izpolnjujejo svoj življenjski slog, značaj in razpoloženje. Hiša naj služijo svojemu namenu, in ne obratno.

    Načrtovanje, montaža in programiranje inteligentni sistemi za nadzor so verjetno varno zaupati strokovnjakom. Po vsem, to je resno delo, ki zahteva in kakovost skript in pravilno smer.

    Več priporočil za tiste, ki so sprejele odločitev za nakup sistema "pametna hiša". Ko se obrnete na podjetje, ki ponuja to storitev, morate navesti, kaj tehnologij, ki jih uporablja. Danes obstaja šest tehnologij, ki so potrdila in dovoljenja za uporabo. To je dobra ideja, da se vprašati, ali to podjetje izkušenj pri namestitvi sistemov "pametna hiša" (projektiranja, nabave opreme, montažo, programiranje, zagon, dostave do kupca). Ker namestitev "pametna hiša" - postopek je zelo zapleten, morate biti seznanjeni s standardnimi naročila, ki ga je treba zagotoviti za faze dela, pogoje za njihovo izvajanje in nadaljnje vzdrževanje.

    In kar je najpomembneje - strokovnost podjetja odraža fleksibilnost predlaganih možnosti in sposobnost za doseganje skladnosti med ceno in določeni priložnosti.

    Ne premami, nizke cene, jih lahko privede v najboljšem primeru za razočaranje, in v najslabšem primeru do izpada vseh domov oprema.


    Vir: http://www. zabudova. kiev. ua

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Яндекс.Метрика