среда, 1 января 2014 г.

V ta rezultat?

Da bi imeli bazen v svojem domu, je koristno, da je prijetno in prestižno, vendar je to enostavno, da postane njegov lastnik? Kaj je treba biti pripravljen kapitan in njegova hiša? Odgovore na ta in nekatera druga vprašanja,-združljivost', povezane z gradnjo bazena v stanovanjskem območju, poskusite najti skupaj.


Zakaj potreba po bazenu?

Ali želite plavati v njem milj na dan, ali pa preprosto zaplavate po vroči savni? Ali želite uporabljati majhne otroke, ali je potrebno za celoletno izvajanje bikini-stranke? Pred gradnjo bazena, boste morali ugotoviti, njegov glavni namen. Računajo na njegov videz, velikost, tehnične zahteve in možnosti. Na primer, dolžino bazena je običajno 7-10 m, širina - pol, globina 1, 2-1, 4 m, da bi clap roke, ga bo dovolj objektov dolžine 4-5 m in globine 1, 2 m
Idealno bi bilo, da načrt za ustanovitev združenja v hiši, ki jo želite v fazi načrtovanja. Embedding tako zapletenem o'predmet v pripravljen doma, povzroča veliko težav,-združljivost', povezane z gradbena dela na napravi za bazen in namestitev vstopnih komunikacije. Tudi neizogiben zaključek ali obnovo prezračevalnega sistema in določitev ukrepov za varstvo tal in površin v prostoru pred prekomerno vlago pri visokih temperaturah. Praksa kaže, da včasih je bolj donosno graditi bazen z ločenim stavbe, kot pa integrirati v že obstoječe.
Pri načrtovanju bazena je zelo pomembno usklajeno in sinhronizirano delo inženirja in arhitekta. Le taka organizacija dela je zagotovljena ustvarja ustrezno ozračje in udoben design, in na koncu zdravo'I in užitek za vse vaše družine.


Kakšna bi morala biti tla pod bazenom?

Na vseh stopnjah izgradnje bazena močno vpliva vrsta tal, svojo gostoto in raven podtalnice. Še vedno v procesu oblikovanja stavbe, ste imeli, da bi to tehnično Pref'ASKO na terenu, in zdaj je čas za pogled nazaj v njeno pridržanje. Če'izkazalo se je, da tla pod svojo hišo heaving, da bi bilo treba temeljito ogreti in gidroizolirovat Temelj stavbe, kjer bo zgrajena bazen. To preprečuje, da bi tal vlago in mraz, da negativno vplivajo na svoj kelih. Če podtalnice pridejo zelo blizu površine, nato pa celotno spletno mesto (in ne samo posteljo, bazen) bo treba odpraviti. Bazen, sam je bolje, da dajo na betonsko podlago, čeprav skledo, lahko naredi iz katerega koli drugega materiala - beton, opeka, bloki, pločevine, polipropilen. Vsak od njih ima svoje značilnosti. Vendar je glavni pogoj za izbiro katerega koli od materialov, je dobro hidroizolacijo. Samo visoko-kakovostna izolacija iz vode, prodira iz tal in izvirki iz bazena, lahko postane jamstvo za dolgo delovanje te resne tehnične zmogljivosti.


Kjer se lahko bazenu?

Bazen lahko upravičeno šteje za sporočilo center hiše. Pri izbiri kraja od njegove lokacije zahteva pam,'ne pozabite, da njegovi strani, imajo nahaja v garderobo, kopalnica s tušem in ločen WC. V vseh teh območjih treba vzdrževati približno enako temperaturo. Posebna atrakcija bazen dvorani zagotavlja dostopnost naravne osvetlitve, zato je priporočljivo, da mesto ali v kleti (kleti objekta ali v pritličju v posebni Prilogi k hiši. Prednosti zadnja možnost je očitna: ohišje je zaščiteno pred vlago in bazen, za razliko od nahaja na ulici, manj onesnažena in lahko obratuje vse leto.
To ni priporočljivo, da zgraditi plavalni bazen v kleti, ker je to neizogibno vplivajo na ekologijo vso hišo. Možnosti, kot je namestitev zgoraj v prvem nadstropju lahko upravičeno šteje za ekstravagantno. Ker, kljub velik dodaten napor in materialov, porabljen za krepitev strukture stavbe, obstaja nevarnost, da bo nekega dne prebivalce hiše z bazenom bodo tla spodaj.


Kakšen je princip delovanja bazen?

Gradiva na temo

Betonski bazen
Bazen je občutljivo
Bazen hiša
Načelo delovanja porečja struktura je sestavljena iz več faz. Prvi, voda, ki je prepustna za črpalko iz površinske plasti od bazena. Ograjo je skozi posebno napravo - skimmer. On je votla plastično ali kovinsko posodo, dno, ki je povezan cevi vnos vode. Na strani skimmer je pravokotne okno za vnos plavajočega ventila. Voda prehaja skozi to in gre za sistem za obračun peščeni filter. Po tem je šlo za grelec, razpršilnik kemikalij in skozi šobe nazaj v bazen. Elektronski daljinski upravljalnik vam omogoča, da samodejno upravljanje vseh fazah bazena, kot so osvetlitev ali Skodelico, doziranje kemikalij itd.


Zakaj je treba za dodatno zračenje? Kaj potrebujete za vzdrževanje mikroklime v prostorih bazen?

Če notranji bazen ne zagotavljajo dodatno zračenje, lahko to privede do pogostih in večjih popravil hišo, in postal grožnja za zdravje'I njenih prebivalcev. Vzroke teh neželenih dogodkov dve:
Nasičeno z vlago v zraku, ker vsak kvadratni meter površine bazena za dan izhlapi v eno in pol litra vode.
- Pomanjkanje kisika v zraku, ki s'na relativno vlažnost 65%.
Sanitarne norme so spodbuja, da se ohrani relativni vlažnosti do 60%, temperatura vode je približno 24-26 C in zraka - 1-2 C toplejše vode. Skratka, v dvorani je potrebno zagotoviti zamenjavo maestral je suho in hladno - toplo. Če želite to narediti, prezračevanje ne sme biti manjša od 80 m 3 na uro na plavalcev, ki se lahko opravi samo brez povezave prisilno prezračevanje. Jo pritrdite na Splošni sistem prezračevanja hiše, ker ta ni namenjen za odstranjevanje zelo vlažen zrak.
Izhlapevanje vode se lahko zmanjša z uporabo plavajoči m'vse trdne (lamella) premazi na površini bazena. Poleg tega obstaja krhanje sušilniki, ki so "stisnemo" vlago iz zraka. Delajo v samodejnem načinu, in njihova poraba energije hkrati pretvori v toploto.


Kako toplote bazen?

Ogrevanje bazena je kompleksni inženiring sistem, ki vključuje vse vrste ogrevanja in je razdeljena na tri dele: ogrevanje sanitarne vode, tla sobe. Pogovorite se, vse je v redu.

Še vedno je zelo razširjeno napačno prepričanje, da je bazen lahko napolni s toplo vodo oskrba s toplo vodo sistem. V resnici je voda iz bazena mešanice zelo redko, in vode parametri, ki se vzdržujejo na določeno raven, s pomočjo posebnih inženiring opreme. Ogrevanje ali električni grelniki, katerih kapaciteta je omejena ali uporabe toplotnih izmenjevalcev.
Opomba: ko se odločate za ogrevanje vode glavna krivda lastniki bazena je pogosto povezava ogrevanje prostorov na obstoječi ogrevalni sistem, ki je bil prvotno niso bili zasnovani za to. Da bi se izognili težavam z "Kotlovka", priporoča ogrevanje z individualno ogrevanje na enoto, ali iz kotla soba, ki služi celotni sistem ogrevanja hiše. Vendar le, če povezavo izmenjevalnik toplote ločen krog je opremljen z lastno nadzorni sistem.
Talna ogrevanja, je električni sistem "topla tla", ali z ogrevano vodo. Ne pozabite, da je topla tla so ogrevani, in služijo le kot sredstvo za udobje. Topla tla z vodo, ogrevanje tudi potreba, da bi dobili energijo iz
neodvisni vezja.

Vodi postopke, ki so potekala v prijetnem okolju, bazen področju, ki ga je potrebno vzdrževati višjo temperaturo kot ostale sobe v hiši. Nadomestilo za vse toplotne izgube in zagotavlja udobno okolje za plavalce, zahteva namestitev kompleksne ogrevalne sisteme, vključno s tradicionalnimi radiator za ogrevanje, topla tla in izpušno prezračevanje. Skupaj s tem namestitev radiatorjev pod Windows omogoča za odpravo rosenje okna modelov v primeru, ko prezračevalni sistem ne spopasti s to nalogo. Praksa kaže, da so stroški toplotne energije potrebne za ogrevanje bazena, lahko presega energije, porabljene za ogrevanje skozi preostali del hiše. Za zmanjšanje porabe energije je priporočljivo, da uporabite ponudbo-in-izpušno prezračevanje z vgrajeno rekuperacijo toplote. V to posebno napravo, izmenjavo med prevozniki, ki je neprekinjeno skozi steno, ki loči jih, ki omogoča, da "nazaj" do 70% toplotne energije, ki vsebuje izvleček zrak se odvaja zunaj. Večja je temperaturna razlika med ponudbo in izpuh zraka, večja učinkovitost izmenjevalnik toplote in zato njegova uporaba je še posebej pomembno v zimskem obdobju, ko je dovod zraka za ogrevanje porabi ogromne količine energije.

Če menite, da po uspešno opravljenem načrtovanje in gradbena dela, lahko diha vzdih olajšanja in le dobili užitek od zapletenih gradbenih inženirskih objektov, ne hiteti, da ne bo to tudi rešiti problem varstva za te gradnje. Bazen zahteva stalno izvajanje ustreznih preventivnih ukrepov, ampak, da se vaša radost, ta prizadevanja lahko dajo na ramena specializirano podjetje, ki na določen urnik bo opravil zahtevno delo, da skrbijo za svojega ljubljenčka. In šele zdaj lahko začnete uživati to inženirsko čudo!

Vir: List Dvorec

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика