среда, 1 января 2014 г.

Kopel vsa pravila

Ker se je odločila, da zgradi na državo kopel področju, boste morali najprej odgovoriti na tri vprašanja: ali je v ločeni stavbi, če je tako, kaj materiala za postavitev in končno, kaj je tip peči bodo uporabljali.

Kopalna kad in kopanje rituale za ruske ljudi, kot toast - East: predmet, ki je lahko govori neskončno. Kopel obisk kopel povabi, v kopeli opomba. Včasih celo kopel ali pošljite nekoga, ki bo ustrezala, vendar pa te dejavnosti niso neposredno povezane z vodo zdravstvenih postopkov. V vsakem primeru, tako za mestni in primestni prebivališče kopel je sestavni'capacious znak zdravega načina življenja. In če državljan, v najboljšem primeru, bo dodate na seznam izboljšati svoje velike apartmaji v savna ali parna-tuš kabina, lastnik države območja (in država hiše) lahko privoščijo, ločeno, udobno "movnitsa", vgrajen na vaši lastni želji in presoji.

V sodobnem svetu je sprejemljivo, da ločimo tri vrste kadi: turški, ruski parni sobe in savne. Vendar v tem članku smo vam bo povedal o zadnji dve, ker v naših zemljepisnih širinah, redki sybaritic bodo dani na svoj dacha "p'atiti" Hamam, več kot SPA-center kot kopel v tradicionalni ruski pogled.

Kopel je ne medicinska sestra, in kdo bo poklical

Preden začnete gradnjo kopel, jo je treba obravnavati tri vprašanja, in ne, da bi vsaj treh pomembnih odločitev. Najprej: ali ste zadovoljni z integrirano znotraj sobah, kopel ali pa bi raje ločeni stavbi. Če ste nagnjeni k drugi možnosti, boste morali izbrati material za kopel: kad-hiša, opeke kopeli ali pod-shield. Končno, tretja rešitev, ki ste obvezno'potrebe, da bi vnaprej: kaj peči za uporabo električnega, plin ali drva'Jan.

Gradiva na temo

Bazen je občutljivo
Z vidika prihranite prostor (z majhno gospodinjstvo plot) in finančnih sredstev, ki so vgrajeni v stanovanjsko hišo kopeli ali savni izgleda bolje. Prvič, ko je Centralno ogrevanje, izolacija le sobi, drugi, vgrajene v savni lahko rezervirate ali kupili razstaviti za naknadne vgradnje. Montažne savna na trgu zastopa tri variante gradnje: kabina izdelana iz masivnega lesa, kabine iz kvadrat bloki in montažne plošče (panel) kabin. Najcenejša oblika ščit savna. Oblika spominja "sendvič": med dvema vrstic oblog izolacija (večinoma mineralna volna) in ovira - aluminijasto folijo. Stene so pogosto iz enotnega, skrbno obdelani les oddelek 50 x 100 mm 100 x 150 mm, ujetnik "v tačko". Oblikovanje stropov je podobna gradnji zidov. Obloge plošče narejene iz Linden, aspen, North American smreka, abachi (Južna Afrika), cedra in bor.

Kabine iz masivnega lesa in kvadrat bloki, običajno precej dražji ščit. Pripravljen modularni savne (na primer finska Harvia, Helo, švedski Tylo itd), praviloma določijo predstavniki podjetja, ki jih prodaja. Vendar pa lahko to storite neodvisno. Mimogrede, moraš razumeti, da gradbeni tehnologiji plošča-kopel ni odvisna od tega, ali je vgrajen v prostoru, ločeno okvir ali zidane hiše. Edina razlika je, da v sobi lahko samo uporabo električnih peči-Kam'Yankees. Moram reči, da ista različica je primerna za drago, relativno gledano, mestnih projektov, razen če je čakajoči soba, tuš pogosto predpostavlja in gradnjo relativno majhen bazen in ostali prostori, Biljard soba, ki je malo osebnih entertainment complex.

Vendar, če je prostor in finance omogočajo, in tradicij, ki jih imajo globok pomen, seveda, če bo poudarek na gradnji prosto stoječe kadi. Kaj je najboljše stavbe: zidane zgradbe, ščit ali shell hiši ali da je hiša cel hlodov ali lesa? Opeke kopel je prišel v modo v XIX. stoletju iz dveh razlogov: varnost in visoko toplotno kapaciteto materiala. Vendar se moramo spomniti, da je gradnja takih kopeli cenah "stroškov" (to je, bo to najdražja možnost), poleg delno izgubljeni in estetski užitek, ki daje okus lesa. Obstaja še en razlog, da raje dreves'Yana stavbe: še vedno na dacha ljudi, večinoma zgodi pogosto, in zato ne, imajo sposobnost, da vzdržuje stalno temperaturo v kopel hiš v celotnem letu. In drevo nosi temperatura pade bolj mirno kot opeke.

Seveda, najbolj ekonomična poraba materialov in delovne sile, je gradnja montažne plošče hišo za kopel. To zahteva skoraj 2-krat manj lesa kot dnevnik in brusovaya. Poleg tega obstaja veliko standardnih modelov, ki so lahko nameščeni in sestavljeni. Zidovi te hiše so sestavljene iz trde dreves'leseni okvir, ki je nameščena na Temelj, in sheathe iz obeh straneh plošče. Notranji prostor med črevo je napolnjena z izolacijo. Okvir je sestavljen iz montažne slike, sestavljene iz tkane tkanine'komunikacije, drogovi in tramovi.

In še, za kopeli in savne bolje klasičnih dreves'leseni sečnjo lesa ali dnevnike. V predelovalnih dejavnostih traja dva tedna, vendar se nameščanje 1-2 dni. Če zahtevnost gradnje, sten in nekaj več kot ploščo ali okvir, trajnost in udobje, je veliko večja. Najbolj preprosta strukturna varianta ločeno stoji kopeli (savne) - šumovit hiše,, ki sestoji iz ene sobe, v katerih so sočasno garderobe in savna. Za ogrevanje uporaba peči je nameščen v kotu pare. Tri police širine 60 cm razporedi drug nad drugim. Če širina para soba 216 cm lahko sprejme od tri do šest oseb. Za gradnjo kopeli (savna) zahteva najmanj znesek gradbenega materiala in stroški dela.

Čeprav, seveda, izgleda bolj udobno kopel je sestavljen iz dveh sob: čakalnici in parno kopel. Včasih v ruski dnevnik savne in predpostavlja, tri sobe: sobi, milo (tuš) in garderobo (garderoba). V Splošne zahteve za velikost in postavitev kopeli zaradi njenega imenovanja. Pomembno je, da v vsaki sobi, medtem ko za kopanje vedno je treba strogo temperatura v sobi - 50-55 C, v milni (tuš), ki je nekoliko nad telesno temperaturo približno 40 C v slačilnici - ne manj kot 21 stopinj C. Samo v tem primeru ne pa potem bolezen.

V zvezi z izbiro Fundacija za kopel hiše, tukaj sledijo isti zakoni kot v izgradnjo države hiš. V tleh, ki omogoča plitve Temelje, to razporejeni trakovi temelje. V prsti, ki zahtevajo globoko polaganje temeljev in stenske modele svoje, ki ne potrebujejo neprekinjeno podporo na vseh dolžina, da pomol Temelj. Kot gradivo za te namene, z ruševinami kamna, gramoza betona, betonskih blokov.

Prijaznost je govora, da je peč

Kakšne pečica, je bolje uporabiti za kopel? Če imate možnost, da zaloge na drva v zadostnih količinah, da je najboljša možnost, saj ni plin ali električna pečica ne dajejo prijetno aromo, ki je pogosto nujen pogoj za dobro pranje. Čeprav je, seveda, najbolj praktično električna peč. Poleg tega moramo paziti na to, ali za vgradnjo peči vroče vode, cisterne. Če želite kopel uporabite le kot finski, je najbolje, da izberete pečici brez tank: tank prazen zelo hitro priteče, in je napolnjena, ki ga bodo ustvarili prostore za več vlažnosti, ki je v načinu savne nesprejemljivo. Za ruski kopel je potrebno z tank peči. No, če ste se domneva, da delujejo kopel in v resnici, in v drugem načinu, morate izbrati pečica z odstranljivo posodo.

Najbolj priljubljenih modelov drv'les peči na trgu, - Harvia, Helo, Parra (Finska), "Vulkan", "Buleryan", "Slovanska'Janka" (Rusija). Les'Yana peči podjetje Harvia, Helo (Finska) je zasnovan za kopeli glasnost 6-36 m 3. Narejene so iz ogromen jekla, ima dve odprtine za dimnik, železna vrata. Set vsebuje posebej izbrani kamni, dolgo držite v savna toplote. Vendar "naš" peč nič slabše. V design valjaste "Slovanski'Yankee", na primer, uporablja izvirno inženiringa, razvoja in tehnologij. Peč je mogoče enostavno razstaviti na dele: zgorevalne komore, Kam'iancului in ring-tank-zaslon - za enostaven transport, montažo, čiščenje.

Kot drva'leseni Kam'Yankee lahko uporablja in klasičnih krušna peč, ker se je njena zasnova je univerzalna in omogoča, da uporabite ta pečica je ne samo, da potapljanja kopeli, ampak tudi za ogrevanje, sušenje, ogrevanje vode. Toda take peči o najboljši prepuščena strokovni, ker je to precej zapleteno zadevo, in jo popravite po vaše "Amaterski" nihče ne bo. Kot smo že omenili, najbolj praktične in cenovno ugodne električno peč: compactness, dobro odvajanje toplote, je možnost hitrega ogrevanja, zagotoviti ustrezno kroženje zraka, kot tudi udobje in varnost delovanja. Vsaka električna peč je opremljena z vgrajeno ali remote control panel, ki temelji na termostat. Na nastavljeno temperaturo in senzor, ki se nahaja v sobi, določa, da je zaposlitev. Ko je želena temperatura dosežena, se pečica izklopi in počaka, da se naslednji signal senzorja, ki je že na vključitev. Vendar, da namestite electrocam'Yankee je smiselno samo takrat, ko je neprekinjeno napajanje.

Navadno kopel peči, ki so sestavljeni iz treh glavnih delov: ohišja, električni grelec in toplotno zaščito. Ohišje je izdelano iz pločevine (pogosto iz nerjavečega) jekla, debeline 2-4 mm varjene način ali s pomočjo split (običajno - vijak)'povezave. Kamni so postavljeni na sporedu v peči primeru. Toplote, ki proizvajajo električni grelni elementi, Vlogo toplotne zaščite lahko opravlja eno ali več jekla zasloni, ki se nahaja ena po drugi. Izbira opreme za moč je narejen glede na obseg savna: s posebnim pristopom lahko predpostavimo, da za 1 kW je dovolj za zagotavljanje toplote 1-1, 5 m 3'obseg savna. Če izbrani močan peči, je že ni dovolj standardno 220 V in zahteva tri-fazni tok z napetostjo 380 Stoletja

Na trgu električne peči prevladujejo finski in švedski modeli, vendar bolj dostopne finančne peči, ruske in ukrajinske proizvodnji. Strokovnjaki ugotavljajo, proizvedene v Rusiji peči "Pojem" in "Galan". V slednjem velja visoka hitrost nizka temperatura trak grelec nove generacije z veliko izmenjava toplote površino, ki zagotavlja visoko učinkovitost, hitro ogrevanje, ekološke in požarna varnost, varčevanje z energijo in denar.

Seštejemo, lahko rečemo, da v sodobnem svetu obstaja veliko načinov udejanjanja uporabe vroče vode in pare za doseganje treh ciljev: kožo čisto, zdravo'I telesa in dobre volje. Glavna stvar je, da izberejo, ki je dearer srcu in bolj dostopno na vašo denarnico.

Elena Denkova
Avtor hvala za informacije, LLC "ruski kopel"

PRO ' NASVET

Dmitrij Snezhkin, upravljanje LLC "ruski kopel"

Zdaj, seveda, obstaja tradicija, da zgraditi bathhouse na primestnem območju svoje. Več in več povpraševanja kopeli, posodo tip, namestitev, ki je od moči 3-5 dni. Na trgu takih kopeli so dobro zastopani, so izdelani, praviloma iz profiliranih žarek, robovi na notranjih oblog. Skupaj funkcijo in pečica. Mimogrede, želim poudariti, da je peč iz domače proizvodnje enake kakovosti, kot uvaža, na primer, peč za Kirov rastlin "Ermak". V vsakem primeru je bolje, da poveri gradnjo ali namestitev kopeli strokovnjaki. Prvo, s čimer se boste izognili napakam, drugič, ga bo rešil najdražja po današnjih standardih - njegov čas.

Vir: zdspb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика