среда, 1 января 2014 г.

In v vročem vremenu in snegu

Notranji bazen v državi, v hiši - ne poceni. Toda ta igra je vredno svečo, kot uživali v kopanju v vsakem letnem času in ne glede na vremenske razmere.

Ne pokvari zabavo, ki jo je treba pristop, oprema, notranji bazen resno in odgovorno. Kot smo že pisali v gradiva o zunanji bazeni, najprej je treba upoštevati rezultate inženirsko-geološke raziskave, ki so bile izvedene na vašo spletno stran pred začetkom nič cikel gradnje. Predstavljajte si'capacious skledo vode, ki je določena v center hiše in so namenjene človeški rastni ali več. Če svojo integriteto je zdrobljen, voda bo pronica v kleti, in nato čakati spodkopava skew nosijo struktur, itd. Če želite ustvariti bazen vedeti in globine, mraz prepustnost tal in podzemne vode na tem območju. Narava tal je tudi v veliki meri določa obliko bazena.

Gradiva na temo

Bazen hiša
Jezero pod streho
Pri gradnji tako notranji in zunanji bazen v začetni fazi mora skrbeti o tem, kje pripraviti vode, in kjer je izsušena. In drugi problem, morda celo bolj pomembno. Če ni čisto vodo, potem verjetno vrtati dobro, vodo, iz katere sčasoma se lahko napolni s celo zelo velik bazen. Vendar, kjer je nato dal te ogromne mase vode, če ni Yar ali jezera, ali nekaj stream? Nekaj vroče glave se odloči, da nalijemo vodo, nad rob mesta, vendar pa to pripelje samo do podtalnica, kjer si zgradili hišo.

Skratka, kot smo videli, gradnja odprti in zaprti bazeni so številne skupne probleme. Vendar pa naprava bazen doma ustvarja poseben izziv. Kako napisati "bazen" v Splošnem okviru koči? Se strinjate, da ne gre za spalnico, garderobo in študije, da bi mogoče povsod, toda, če želite, da se spremenijo iz druge sobe. Bazen je kompleksna hydroengineering gradnje, tako da je bilo treba izbrati v fazi skupnega projekta.

Bazen potrebuje posebno sobo. Vendar pa se zastavlja naravne soseda, na primer, z telovadnici ali savni. Vendar ne s spalnico ali, recimo, otroški sobi. Kaj bi bilo kot nalašč pogojena niste nastavili, nato bazen bo še vedno soba z visoko vlažnost zraka, zato jo je treba izoliranih iz dnevne sobe.

Drug problem je, razsvetljava bazena. Sodobno razsvetljavo, seveda, lahko ustvari iluzijo naravne svetlobe, vendar le iluzija. Vendar naravno svetlobo, ki sije skozi prosojno gradnje, veliko bolje. Še posebej, če v ozadju Windows viharja in sneg, medtem, ko boste uživali v kopanju v toplo in čisto vodo. Hkrati pa je zaželeno, da se zagotovila večja ogrevanje, ker toplote je udobje in toplotne izgube skozi velika Okna so velika.

Kaj pa, če je ideja, da se bazen vam daje mir, ampak prišel na misel, je, žal, prepozno? V nobenem primeru ne bi smelo spremeniti nujno načrt koči, da bi nosite par stene in na mestu kotel sobo in biljard je urejen v kleti hrepeneti bazen. Najboljša možnost, praviloma postane gradnjo bazen v obliki razširitev do hiše.

Zgrajena zadovoljstvo

Dohodek veliko ruskih državljanov v zadnjih letih se je močno povečalo, in ko skromno državi hiši v oči, spremeni v immodest na račun zgrajena tla in pritrdi zimski vrtovi in bazeni.

Če priključite bazen, nič strašnega se bo zgodilo. Bi bilo še nekaj prednosti, ker bazena zunaj doma odpravlja nekatere težave, predvsem zaradi visoke vlažnosti. Bazen, ki se nahaja v Prilogi stavbe, ki je ločen kompleks, ki delujejo deloma neodvisno od doma. In če je priložena različico kot je bilo prvotno načrtovano, da ni presenečenj, najemodajalec ni ogrožena.

Bolj pogosto pa ta bazen je zgrajena po hiši je bila dana v obratovanje. Tukaj smo, da trdo delo. Na primer, če razširitev za bazen, ki se nahaja blizu hiši, potem je treba nameniti posebno pozornost na hidroizolacijo, sicer obstaja nevarnost, da ogroža Temelje. Večina težav v tem primeru je, kot pravilo, inženirske narave.

Če bazena načrtujejo vnaprej, izračun inženiring omrežij in komunikacij je že razmišlja, njegovo delovanje. In če je želja, da začne v zimskem bazenu so nastale v procesu izgradnje hiše? V tem primeru je to neizogibno, prilagoditve, zlasti sanacija ogrevalnega sistema. Prvič, bazen je prostor, v veliko o'obseg, poleg ljudi, ki jih gola, in zato je treba toplo. Drugič, je potrebno toploto in vodo, še posebej v hladni sezoni. Zato, brez povečuje moč ogrevalnih kotlov je potrebno. Bo poskrbel o sistem prezračevanja in klimatizacije, kot bazen zahteva učinkovito prezračevanje in odstranitev vodne pare. Poleg tega, "kadi", ki morajo biti dobro osvetljeno, tako da je električna energija bo zahtevala spremembe.

Recimo na enkrat: vse te in številne druge težave, ki nastanejo v času gradnje in delovanja integriranega bazena, je v celoti rešen. Pa po možnosti bi še vedno je treba izogniti, da se ne osredotoča na danes in za prihodnost.

Možnosti

Strukture bazen v hiši, kot tudi na ulici, so lahko različne. In če smo neupoštevanje lahki spa možnosti, vse bazen zahteva rudarskih in gradbenih del, in v veliki meri. Tukaj poseben pomen, da bi jih. Torej, ne morete začeti kopati Temelje jarku pod bazenu, ko se je zdelo, sten in stropov. Pri izgradnji bazena je treba jasno sledite gradbenih predpisov, kot tudi za oceno stroškov in priložnosti, ker različne vrste bazenov močno razlikuje vrednost. Kopanje v mirovanju, notranji bazen ni najbolj drago vrsto dela. Kjer je veliko sredstev so porabili za gradnjo bazena tip, ki je izbran na podlagi obstoječe pogoje.

Večina gospodarskih sekcijska, ali, z drugimi besedami, montažnih-stacionarni bazeni. Skledo za njih je sestavljena iz posameznih delov, ampak enkrat za vselej. Plošče deli so izdelani iz valovite pločevine in posebnega film. Da bi dosegli zahtevano stopnjo mehanske trdnosti, plošče so okrepljene z rebri. Kljub kovinski podlagi teh elementov ni tako ogromen, da je, težkih strojev med gradnjo sekcijska bazeni ni potrebna. Vendar, konstrukcijskih značilnosti teh bazenih omogočajo skledo praktično vseh oblik in velikosti. Če ste upoštevali vse tehnološke nianse in zahteve, sekcijska bazen bo trajno. Čeprav, seveda, bolj zanesljiv betonski bazen.

Pri gradnji betonskih bazenov jamo pod Pokal je bil dosežen z zalogo, nato concreted. Beton mora zagotoviti varnost skledo, v pogojih, ki zmrzali metalo po tleh. Nič manj pomembno napravo, ki zanesljivo hidroizolacijo (hidro-prebojna), kot tudi izbire konča. Oblika, tehnologijo concreting vam omogoča, da ustvarite katero koli bazen: okrogle, ovalne, poligonske, itd. slabost je velika količina dela, porabljenega materiala, zato so se finančna sredstva. Bolj konkretno samo coffered bazen, ki ga želite opremiti, ko podzemne vode na ploskve ležijo zelo blizu površine. Med njeno gradnjo, prvi kopati jamo na dnu kupa, fero-betonsko ploščo, se na njej zavarovano kovinsko skledo, v prostor med stenami Pokal in jame pour betona. Rezultat je zelo robusten design, le torbici, veliko je praznih.

Material posledice

Zdaj imate za povedati o materialov, ki se uporabljajo v gradbeništvu mirovanju zaprtih bazenih. Jasno je, da cementa za ustvarjanje konkretne skledo mora biti najvišje kakovosti in hidroizolacijo - ne pustite, da se tudi v okviru okoliščin višje sile. Izvedba hidroizolacije delo, ki zahteva temeljito čiščenje Foundation iz umazanijo in ostanke starih premazov. Če je površina betona struktura, ki je poškodovana, potrebne kakovosti popravila podlago visoke trdnosti cementa kompozicije. Šele nato plast hidroizolacije. Kot hidroizolacijo v tem primeru je najboljša elastomerne kompozicije, ki so voda razpršenost sintetičnih parcel. Vode, ki povzroča dodatne obremenitve na konstrukcijo, tako da se prepreči razpoke na pločnik, še posebej v vogalih in sklepih, večjo fleksibilnost je to potrebno. Razpoke se lahko pojavi na enem do dveh milimetrov, vendar prilagodljive strukture listi tla celostno in zagotavlja vodotesnost.

Visoke zahteve, preden'so zaključna strešnik, ki ne more storiti, ne da bi pri gradnji bazenov. Tudi, če uporabljate bazen posebnih sintetičnih folije za stene ali tla se uporablja ploščice. In ne tako, kot ploščice za kuhinjo ali kopalnico.

Ploščic ali mozaika za bazeni morajo vzdržati resno delujejo obremenitev, ne da bi ogrozili pokritost. Ker je v stalnem stiku z vodo in paro, ploščice mora imeti najmanj absorpcije vode. Ta zahteva je v celoti odgovoren klinker ploščice, ki ima skoraj nič absorpcije vode. Vendar se v praksi sooča bazeni so veliko bolj raznoliko. Redni keramične ploščice, keramične, granit, naravni kamen in druge sooča materialov je prav tako zelo slabo vpija vlago in se uspešno uporablja za polaganje ploščic bazene.

Posebno pozornost je treba nameniti tehnologijo polaganja ploščice v bazenu. Vsak bazen je gradnja visoke kompleksnosti, ki je napolnjena Pokal, ki se je pojavila cela vrsta loadings. Torej, materiali, ki se uporabljajo, morajo izpolniti operativne zahteve. Tako je, na primer, ni dovoljeno temeljnega znanja vodne raztopine sintetičnih smol - hidroizolacije bazena je izključno posebne kompozicije, plast z debelino 2-6 mm.

Vladimir MIKHAILOV

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика