среда, 1 января 2014 г.

Ne poravnani, težave v

Bazen na mestu, ne kick laziest. Kopati, nato concreted, dampproof, in -- in s katerimi se sooča problem, inženiring, oprema. Da bi se izognili to dogaja, vam nudimo tega materiala.

Na Splošno, o inženirstvo je mogoče, in ne skrbi, ampak uporabljajte samo posodo, ki je napolnjena z vodo. Shranite to (in veliko), ampak tukaj je vprašanje: ali vode, je jasno? Bo non-nalezljiva? In kako pridobiti vode - vedra sem jaz, da nosijo? Da je pomanjkanje posebne opreme, se lahko štejejo le teoretično, v praksi pa brez njega ne more. Stroški opreme za bazeni so zelo primerljivi s stroški, vse ostalo (zemeljska dela, concreting in tako naprej), vendar brez njega plavati bo nemogoče ali zelo škodljive za zdravo'I.

Gradiva na temo

Bazen je občutljivo
Bazen hiša
Vroče bazeni: in zdravljenje, in komunikacijskih
O sestavi in moč inženiring, oprema za bazene je treba upoštevati. Ni nujno,'pazite, da med izkopa jarka v bližini, so bili že v celofan črpalke, ampak, da bi nekaj napovedi na ta račun je treba na zelo zgodnji fazi. Najprej je to potrebno zaradi finančnih razlogov, ker je, kot že omenjeno, vodi inženiring - a stvar ni poceni. In če ne bi bilo v skupno oceno stroškov, boste morda ugotovili, da je financiranje v skladu s tem členom, bo treba izrezati. Žal, ampak to so kosi, potem boste na stran: vi in udobje bo na slabšem, in zdravo'jamo bo tveganje. Drugi dejavnik, ki stojijo'je povezan s Splošnimi načrt za hišo ali parcelo (odvisno od tega, na prostem in v zaprtih prostorih, boste imeli bazen). Kot grelni kotel ali naprava Avtonomnih Kanalizacijskih sistemov, opreme za bazene treba nekam namestiti. In ko potrebujete načrt, kjer. Tako, na primer, umestitev v naglo whisked shed varno pripeljati opreme, da ne v prvem kopalne sezone. Poleg tega resno in pristojni zasidrana strojne opreme z vsemi komunikacijskimi sredstvi, sicer bazen vam bo, ampak, da je razburjena dela druge inženirske sisteme.

Vodi pripravo

Tisti, ki se potaplja v bazen, predvsem nanaša na kakovost vode v kateri plava, in to je naravno. Zato, vode v tem primeru, je glavno vprašanje. Vendar, če mislite, da je njegov sklep se začne z namestitvijo filtrov in črpalke, se motite. Vse se začne v fazi gradbeništvo: visoko-kakovostno hidroizolacijo. Če kakovost bo mehak, potem delovanje vsakega sistema za čiščenje vode bo prinesla nič, saj v skledo, bo prodrejo v podtalnico z vse nečistoče. Samo po zagotavljanje brezhibno hidroizolacijo boste s mir uma, da se ukvarjajo s hidravlično in čistilnih naprav.

Moram reči, za obdelavo vode v bazenih zdaj, preden'so zelo visoke: skoraj je treba pitno vodo. Ta voda je podal iz vodnjakov? Seveda ne, vode iz podzemnih aquifers skoraj vedno zahtevajo čiščenje, včasih zelo previdni. Filter enota je potrebno v večini primerov ustanovitev posameznih bazen, ker drugače boste morali plavati ali v temno rdečkasto tekočino, ali v tekočem stanju, pregleden, vendar z veliko škodljivih nečistoč.

Voda, čistilni sistem, ki je celoten kompleks dejanj. Prvi mehanske filtracije, ko je voda, ki se sproščajo iz suspendiranih delcev. Običajno za ta namen uporabite peščene usedline filtri, načelo, ki temelji na prehodu vode skozi kremenčev pesek. Vendar, majhnih delcev peska filter zamude, tako včasih uporabo bolj naprednih membranski filtri. So tudi čisto vodo, čeprav zamašene hitreje, za katere so pogosto morali spremeniti. Po mehansko čiščenje vode coagulants so dodali, zaradi katerega vode se prečisti od neželene nečistoče. Naslednji, voda je razkuženi, da nevtralizira bakterije in preprečuje okužbe.

Da bi zapolnili bazen z vodo, odcedimo vodo in črpalke skozi povratni vod z vmesnimi filtracija potrebno črpalko. Tipično za recikliranje vode uporabite več črpalke, in njihovo zmožnost, mora izpolnjevati določene operacije. Da je nesprejemljivo, da je bazen je bil napolnjen z nizko močjo črpalke nekaj dneh (čeprav presežne zmogljivosti, prav tako ni potrebno). Poleg tega je potrebno organizirati za ogrevanje vode v zameno avtocesti integriran električni grelnik ali izmenjevalnik toplote, v katerem se vroče vode prihaja iz ogrevalnega kotla. Začetno ogrevanje, sklede, še posebej v zimskem času, zahteva čas. Da se prepreči izgubo toplote strokovnjaki priporočajo, da kritje na tem času se vodne površine s plastično folijo. Naslednje, morate le, da vzdržuje prijetno temperaturo, pri kateri energije je že manj. Če ste namestili izmenjevalnik toplote, ki greje kotla, kotla mora teči ves čas, saj voda v bazenu ves čas hladi. Lahko uporabite instant električni bojler. Število potrebnih energije z izračuna glede na velikost bowl - o 0, 25 kilovatov na kubični meter.

Razkuževanje pripomočkov, kot so ultravijolično generator lahko montirate tudi v povratni vod. Ultravijolično svetlobo bo bistveno zmanjšala količina škodljivih bakterij v vodi. Tam se lahko namesti in doziranje posebnih kemikalij, ki bo prispeval k temu, razkuževanje.

Če je potrebno, analiza vode, lahko uporabite samodejni sistem, ki lajšanje lastniki nepotrebne težave. Posebno podvodno čistila omogočajo preprosto čiščenje dna bazena, in metode za pojasnilo in razkuževanje vode, bo zdravje'I kopanje. Čeprav je najbolje, da podpišete pogodbo za vzdrževanje bazena z specializirana podjetja.

Komponente udobje

Zdaj spregovorimo o opremi, ki pomaga ustvariti prijetno okolje, v zaprtih prostorih bazen. To se predvsem nanaša na notranji bazeni, ki se nahaja v notranjosti hiše. Udobno pogoji uporabe zunanji bazen v veliki meri odvisna vremenske razmere in inženiring v tem primeru nemočni. V zvezi z zasebnimi bazeni, pogosto hoja osnutki ali, nasprotno, lahko vroče, vroče in zadušljivo. Da bi se izognili tej situaciji, lahko greš na težave, ustvarjanje specifične mikroklime v prostorih. Kaj sistem je najboljši poveljnik podnebje? Pravilno: klimatske naprave. Sodobne klimatske naprave, kot je znano, ne samo greje in hladi zrak, ampak tudi uravnava vlažnost. Klimatske naprave v bazenu mora biti kvalitetno, zanesljivo in kar je še pomembneje, s popolno zbirko funkcij. Za pretok zraka se lahko vključi tudi sistem oskrbe in izpušno prezračevanje, še posebej, če klimatsko napravo ni kanal, in običajnih "split". Prav tako bi bilo treba zagotoviti, in možnost prezračevanje skozi Okna. Okno v kotlinah, pogosto nastavitev varčevanja z energijo, so vstavite očala z električno ogrevanje, včasih zagotavlja daljinsko odpiranje z električnim pogonom.

Seks v bazenu preveč je del Splošne inženirstvu. Strešnik, ki se običajno pojavijo bazen območja, material, mrzla, in hodil je bos, ni udobno. Tako v druge prostore v nadstropju je samo v tla in v bazen spodaj je običajno iz predtekmovanja kabel ali cevi z vročo vodo. Oprema za razsvetljavo morajo biti zaščitene pred vlago.

Vse te tehnične nadev služijo za en namen - izboljšati udobje v bazenu. Vendar, inženiring in polnjenje bazena ni omejeno, še vedno obstajajo številne naprave, ki bi ostali v bližini vode, svetlo in nasičenih.

Rekreacija in razvedrilo

Kaj menite, zakaj je treba za posamezne bazen? Nekdo bo rekel: jasno je, za zdravljenje, ton, itd., zanikanje ne bo, ampak bo dodati: in za zabavo preveč. Če sredstva dovoljenje, in fantazija deluje, v umetnem rezervoar, lahko ustvarite več spektakularnih "zabavo", v resnici, morajo biti opremljene mini-vodni park.

Veliko ljudi, kot curki, ki zmanjšuje utrujenost, izboljšuje krvni obtok in prinaša veliko pozitivnih čustev. Za zabavo, morate le namestiti v bazenu nekaj vroče šoba in priložite jim dodatne črpalke. Lahko kombinirate z vodo, masažo z zrakom - nato z nekaj vbrizgavajo pod pritiskom zraka, ki bo prišel.

Naprava, ki omogoča, da ustvarite imitacija potovanja in, spet, se zabavajo, se imenuje števec. V tem primeru, posebna oprema proizvaja tok vode, proti boje, ki je bil de jure enem mestu, ampak de facto je jadranje na večje razdalje. Nastavite lahko števec variable speed - ta možnost omogoča, da sodelujejo v "dirke" plavalci z različnimi izkušnjami in še naučiti plavanja otrok.

In, lahko simulirajo v bazenu, geyser. Voda bo zavre, močan dež in prinesite kopalke, veliko zabave. Lastno geyser je edinstvena priložnost, da se sprostite v toku mehurčki vode, kot tudi jamstvo za terapevtske in sprostitveni učinek. Spodaj gejzirji, se nahaja na dnu bazena. Struktura vključuje naprava, zmogljiv zračni kompresor, ki omogoča, da ustvarite živahno zraka, zračni filter in tako imenovani air masaža planote, prek katerega teče zrak. Seveda vedno pod pogojem, da prilagodite intenzivnost dovoda zraka. Poleg tega delovanje dnu geyser, obstajajo različne metode nadzora: normalno start, daljinski vklop in pnevmatične sodelujejo neposredno iz bazena.

Lastno slap je tudi ni problem: za realizacijo takšne sanje je skupaj sklopov opreme. Ena vrsta slap, ki se imenuje "Povezavi" - v obliki curek, ki je pod pritiskom pluje iz ploščate šobe in se postopoma širi. Komplet vsebuje črpalko, sesalne naprave, v primeru, da pade in vgrajena plošča pritrjena na ohišje. Črpalke moči 2, 7 kW, oprema in delovanje - 34 kubičnih metrov vode na uro. Slap "Swan" zagotavlja bolj ozek curek, medtem ko je njegov primeru, kot da se spominja, ukrivljen Labod vratu. Otrok raje slap "Dežnik", ki je, podobno kot gobe stavbe, iz katerih spadajo v bazenu voda teče. V okviru te glive je enostavno, da bi dobili, in lahko skrivajo za vodne megle ali stojijo pod široko pregledno tok in uživajte v Jacuzzi. Delovanje črpalke slap "Dežnik" big - 34 kubičnih metrov na uro. Višina gob, 2, 2 metrov.

Končno, v dom v Park, boste lahko nastavite stran ali deska. Strani za bazeni so narejeni iz steklenih vlaken, prekrite s akril. So majhne, z višino pet metrov, in veliko - šest-stopala. Poleg tega so diapozitivi z desno in levo rotacijo. Odskočne za bazeni, je prav tako narejen iz prevlečen z akrilom, steklenih vlaken, in si lahko izberete in pol metra deska, in dveh metrov in višina od 2, 5 metrov.

Skratka, zabavno, zdravo, veliko, in jih naročite v specializiranih podjetij zelo enostavno.

Vladimir MIKHAILOV

STROKOVNO MNENJE

Izpolnite bazen nepripravljene voda, tudi čista in pregledna, lahko privede do neprijetnih posledic. V ustanovni listini "bassanska" - SanPiN 2. 1. 2. 1188-03 "Načrtovanje, konstruiranje in delovanje stanovanjskih stavb, podjetij, komunalnih storitev, ustanove za izobraževanje, kultura, prosti čas, šport. Bazeni. Higienske zahteve za namestitev, vzdrževanje in kakovosti vode. Nadzor kakovosti "v poglavju 4. 1 izrecno določa:" Kakovost, sveže vode, ki teče v kadi, bazeni, mora izpolnjevati higienske zahteve, preden'je kakovost vode centraliziranega pitne vode sistemi, ne glede na sprejete sistem vodo in vodo exchange ". Vendar je kakovost vode, ki opredeljuje različne dokument - SanPiN 2. 1. 4. 1074-01 "za Pitno vodo. Higienske zahteve za kakovost vode centraliziranega pitno vodo sistemov. Nadzor kakovosti ".

Voda zdravljenje se začne z analizo njene sestave za določitev osnovne značilnosti, kot so skupno vsebnostjo železa, oxidability, togost, sredstvo za uravnavanje kislosti, pH, itd Vsebnostjo železa več kot 0, 3 mg na liter vode povzroča rjavo barvo vode, ki je še posebej opazno, ko je globina Pokal več kot polovico. Prisotnost v vir vode kalcija in magnezija (togost Splošno) vodi do pojava belkasta oblačno odtenek in oblikovanje apna obsegu na ogrevanje sanitarne vode. To je še posebej neprijetno, ne le iz estetskega vidika: apno vloge na elemente izmenjevalnik toplote in se uporablja za ogrevanje vode, močno zmanjšajo njegovo učinkovitost do invalidnosti. Poleg tega te vloge se tako držite hitro, da pa je včasih nemogoče razstaviti in očistiti elementi ogrevalnega sistema, je treba za resno in draga popravila s zamenjava toplotnega izmenjevalnika. Čeprav SanPiN omogoča vode trdota do 7 mg-EQ / l, je zaželeno, da se zmanjša stopnjo za eno. Permanganata oxidability določa vsebino v vodi in organskih onesnaževalcev; od tega kazalnika, tem bolje. Kislost vode, ki je določena s pH, kar je še posebej pomembno za bazeni s klorom, čiščenje vode. Torej, prvi korak je bil, da bi v ustrezno stanje voda, ki se bodo uresničili v bazen. In če bo vprašanje pripravo vode za hišo na Splošno, v večini primerov rešili tako, da so standardne metode, bazen bi morala biti neodvisna čiščenje sistema, drugače boste imeli pogosto možganov vzcvetelo vode, za pomivanje posode in nalijemo svežo vodo (to traja ponavadi nekaj dni).

Kirill Chikhachev poglavij. ekspertni sistemi za avtomatizacijo in upravljanje podjetja "Aguajet"

Vir: zagorod. spb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика