среда, 1 января 2014 г.

Svetloba: Psiholog in Arhitekt 2008-12-10 14:09:04

Gradnja in rekonstrukcija.

Svetloba: Psiholog in Arhitekta
2008-12-10 14:09:04

Za nikogar ni skrivnost, da je luč v prostoru, ki se uporablja ne le za navigacijo v prostoru v temi. Intuitivno trudimo se, da upravlja z njimi, ko želim ustvariti določeno vzdušje. Mi ne oklevajte, da svetloba sveče, obdajajo prostoru pridih romantike ali skrivnost, in vklopite luč na vso moč, ko jih potrebujete poslovni mislečih in popolno koncentracijo.

Utrujen od monotonosti in rutine vsakdanjega življenja, želimo si, da bi v hišo novost in svežino občutke, zatekanja k stari uporablja recept: spreminjanje razmer. In se začne popravila, nakup novega pohištva ali vsaj radikalno prerazporeditvi stare. Recept je brez napak, vendar zahteva resne fizične in finančne stres. Medtem, tam je veliko bolj učinkovito, naravnost "Express-metoda" spremeniti svojega doma, z običajnim, znane do nevidnosti, električnih luči.

Ne bomo razpravljali o tukaj o pomenu pravilno izbrano razsvetljavo, in druga vprašanja, skrb za vid. Bomo govorili o čarobnih lastnosti svetlobe, o njegovi sposobnosti za preoblikovanje prostora in ga na različne čustvene obarvanosti, iz drame, igriv, iz podjetja ali praznično. Ker je svet, tako kot ljudje, lahko veselo in resno, mirno in oster, odprto in skrivnostno in tako kot druga oseba, ki vplivajo na naša čustva in občutke. Zakaj smo tako redko in pogosto tako ineptly so tako cenovno ugodne in zanesljive katalizator razpoloženje, ampak, vzdih je posegel na svetovnih sprememb v domačem okolju?

Potiskanje steno


Za nikogar ni skrivnost, da je luč v prostoru, ki se uporablja ne le za navigacijo v prostoru v temi. Intuitivno trudimo se, da upravlja z njimi, ko želim ustvariti določeno vzdušje. Mi ne oklevajte, da svetloba sveče, obdajajo prostoru pridih romantike ali skrivnost, in vklopite luč na vso moč, ko jih potrebujete poslovni mislečih in popolno koncentracijo. Ampak naši domači eksperiment s svetlobo v večini primerov omejena na iskanje primerne lokacije za svetilko ali rov in določi optimalno število sijalk v lestenec. Celo tak dosežek, oprema za razsvetljavo, kot vgradne halogenske žarnice, ki nam veliko novih možnosti, bomo uporabili le kot eno od modnih izdelkov inter'jer, ni res razmišljanje o tem, saj smo izbrali sistem razsvetljave, ki bo v končni fazi vpliva na psihološko klimo in notranjo arhitekturo življenjski prostor. Glede na raziskave, ki jih psihologi in v nasprotju s splošnim prepričanjem, ne pohištvom in ne dekor elementi so ključni sestavni deli inter'notranje zadeve, in sicer svetlobe, njeno intenzivnost, barvo in porazdelitev v prostoru. In če stvari, ki so nam izpolnite svojo hišo, in Splošno predmet poravnave, med'jer dokaj statično, njegova dolžina ureditev prilagodljiv in spremenljive.

Začnimo z dejstvom, da se svetloba lahko spremenite postavitev in konfiguracijo prostora. Če, na primer, za enakomerno osvetlitev stene, prostor vizualno razširi, postane večji. Pravokotni prostor s optični kvadrat. Za to, poleg monotono ozadja tri stene je izražena svetlobe osredotočite na oddaljeni steni. Odprite prostor za še en vrhunec nižje kote sobe, in ozko - daje luč v zgornji koti. Nizek strop ne bo "potiska", če ne bi sodelovali zajetno lestenci, preobremenjen dekorja.

Lahko tudi vizualno dvigniti, s svetlo hladno ton in tanke, sijoče teksturo. Poleg tega pod določenimi obliko in položaj light spot strop lahko kupite navidezna pristranskosti in smisla na podstrešju. Z uporabo svetlobe strop v Splošnem je mogoče "sprostitvi" s stene in bi mu "lebdijo" v sobi. Paro učinek je dosežen s pomočjo enakomerna osvetlitev na prostem ali zakamskoe svetilke. Vendar, to panoramsko razsvetljavo dobro deluje le s popolnoma ravno površino stropa. Sicer pa je vse, tudi najmanjše napake bo nastala z maščevanjem, kot pod povečevalnim steklom.

Podobno svetlobe, ki se povezuje s predmeti inter'notranje zadeve, "pomeša" opisuje, nato pa, nasprotno, poudarja, da se več kontrast. Refracted na poseben način, glede spremembe svojo podobo, ustvari novo, drugačno od dnevne slike. To lahko prinese predmet, potegnil je iz oddaljenem kotu, ali, da se premaknete v globoko, v senci. Dobili v središču nočno razsvetljavo, staromodna kavč izgubi starost in najde nov slog, ampak je blede zavese vrne bogastvo in globino prvotno barvo.

Svetloba igra z ogledali in "razkrivajo" stene, ustvarja v zaprtem prostoru med'jer drugi realnosti. Vendar bodite previdni! To lahko igrajo opustošenje s tistimi, ki ne vedo, preprosto pravilo: ne postavljajte luči na straneh ogledala. Podvojitev v ogledalo, žarki bi's oči, označite pomanjkljivosti in napake ličila. Veliko pametneje, da se lučka nad ogledalo - naj bo svetloba počaščen, izgled in daje zaupanje, da tisti, ki bo to videti.

Edinstven slog in individualnost postane inter'EP, ki določa jasne svetlobe osredotočiti na elemente, okrasnih rastlin, akvarijev, figurice, svečniki. Ta možnost osvetlitev daje dvojni učinek. Na eni strani, od skupno inter'ovira sestava izstopajo najbolj zanimivih in izvirnih značilnosti, in na drugi najbližje mu steni spremeni v neke vrste zaslona, ki kaže fantastično sence. Omamljanje estetiko in element unreality ustvarja osvetljen smerna točka svetlobe slik in dekorativne plošče.

Eden od najbolj dejanske smeri načrtovanje razsvetljave - nekaj večjih talne svetilke, prelijemo m', ki mirno luč. Od njih graditi bogate kompozicije, ki je nastala otočkov in linije osvetlitev. Ti se lahko nahajajo v kotu sobe, ki se razteza vzdolž stene ali ga razdelite na cone.

Mimogrede, glede coniranje prostorov je poseben in zelo zanimiva tema. Smo že vedeli, da s pomočjo svetlobe, ki jo lahko zelo enostavno manipulirati velikost in postavitev v prostoru. Vendar pa lahko greš naprej. Na primer, če ima hiša sobo, ki je o'združuje dve funkcionalnih območij (recimo, kuhinja-dnevna soba), je smiselno, da skrbijo za njih popolnoma Avtonomne razsvetljavo, "off" iz inter'jer določenem območju, preprosto obrestujejo svetlobe v njem.

Med najbolj zanimivih idej na področju razsvetljave design je uporaba v gospodinjstvih med'Yeri svetlobni učinki, na primer učinek "zvezda neba". Če želite to narediti, uporabite sistem, sestavljen iz vlaken z različnimi debeline vlaken, projektor in filter. Za ogrevanje na enoto disk filter se vrti počasi, in projekcijah na Tolok "zvezdnato nebo" gladko spremembe barve.

Skratka, lahka, usmerjanje med'jer praktično ni predvidljivih meja. Poskusi s svetlobo, omogočajo nove oblike odkritij, in med'jer rezultat postane bolj udobno, prilagodljivo in upogljiva.

Vsi odtenki razpoloženje

Ustvarjanje inter'Yeri z vidika različnih prizorov, bi pam'ne pozabite, da različne vire svetlobe povezujejo različna čustva. Pomemben regulator razpoloženja, ki je del oddaja spektra. Višja temperatura nitke in več v spektru modro komponento, bolj jasno zaznati okoliških predmetov. Enak vizualni učinek dajejo fluorescenčne sijalke. Vendar nizka svetlobni viri niso ravno nasprotno - ne dovolijo oko, ki hitro izostri sliko, "zameglitev" obrisi predmetov.

Zaključek je jasen. Če želite ustvariti toplo, sproščeno vzdušje, uporabo nizko-temperaturni viri svetlobe in živahne, poslovno, kot so pristop, visoko svetilke. Če želite ustvariti svetel, praznično vzdušje bo pomagalo fluorescenčne in halogenske sijalke, natrijeve, Gasovyye, nasprotno, bo nekaj občutka za alarm. Na Splošno, če je pokritost hiše, da pridejo pametno in premišljeno, potem morate najprej, da se odločite za sebe, kaj čustev, ki jih želite izkušenj v posebno sobo, in šele nato določiti, kje, kako in kateri so viri svetlobe, je treba uporabiti. Vendar pa celo v istih prostorih je možno urediti v kombinaciji razsvetljavo in, v različnih izvedbah, in za željo, da spremenite vaše čustveno stanje.

Izbira modi zdaj barvne luči, upoštevati barvo stene, m'pohištvo, preproge in zavese. Drugače toplo rumeno luč lahko modre, obseg inter'notranjost odkrito sivo in hladno modro pokvari vse vtis, bež slušalke.

V skladu z zakoni klasične kompozicije svetla točka nenavadne barve morajo biti v inter'Yeri eno, ne za vsako barvo lahko thoughtlessly za uporabo v eno ali drugo funkcionalno območje stanovanj. Tako, rdeče svetilke dobro dvorani in dnevni sobi. Če dajo m', ki ni preveč intenzivna luči, bo to spodbuja dobro razpoloženje, mobilizacijo virov in pozornosti. Ampak modro, še posebej njegovo globoko ton, za dnevni sobi ni preveč dobro, in za jedilnica in kuhinja in popolnoma nesprejemljivo - to je negativno "v stiku" z izdelki, ki jih navzven neprivlačan. Modra lahko varno preizkusa v kopalnicah in wc sobe. To bo poudariti bele ploščice, čisto keramika in krom prevleko površine. Je to ogledalo v kopalnici ne dojemajo modra svetloba, ali raje ne bomo sprejeti, sam v tej luči. Zato ogledalo bolj logično, da označite belo difuzne svetlobe.

Zelo lepo in nenavadno temno vijolična, svetlo - psihologi menijo, da spodbuja ustvarjalno razpoloženje. In skoraj univerzalno zeleno. On umiri in je za komunikacijo, zato je zelo primerna za bivanje ali pisarne. In zelena lučka v spalnici z globoko, mirno spanje.

In še. Luč se lahko uporablja kot sredstvo za antidepresivno terapijo, v katere večina od nas morali v zimskem času, ko je primanjkljaj z naravno svetlobo. Recept je preprost in povsem na voljo: najmočnejši vir se oddajajo belo svetlobo, in dodatne luči, rov, talne svetilke - rumena. In ne fluorescenčne sijalke in rdeče in modre izpostavlja!

VIR: http://www. illuminator. ru

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика