вторник, 21 января 2014 г.

Rules (pravila): za otroke, dve

Vaš otrok je ena soba za dva? Starejši otrok mora računati s tem, da otrok spi dvakrat na dan, Mlajši dobi več "obresti", da nepremičnine starejši. In je pogosto postane priložnost za medsebojno nezadovoljstvo in teritorialnih konfliktov! Seveda, vi bi raje, da bi vsak otrok imel ločen prostor, vendar, žal, cene nepremičnin... No, v tem primeru smo lahko samo učijo, da prejeli iz življenja vse možne prednosti. In lahko storimo tako, da otroci skupaj je bilo udobno.

Otrok za dve

Vsak otrok določene starosti se začne sanjati svoje sobe, kos osebni prostor, kjer je lahko gostitelja. Za otroka je pomembno, da gredo sami, lahko pa vas prosimo, iz starševski nadzor, popolnoma zatopljeni v svoje misli in igre. In mi, odrasli, zdravljenje z razumevanjem potreb otroka v teritorialno neodvisnost, dvig idealno udobje in individualnost. In, seveda, Čad, ki se gojijo na to, da tla, težko je, da se ukvarjajo z dejstvom, da smo delež dnevni prostor s najmlajšega otroka.

"Kdo je to?

Starejši otroci niso vedno zadovoljni s širitvijo sedem'th: zdaj je mama in oče ne bo pripadajo jim popolnoma. In če se poleg tega ponujajo, da naredite prostor, ponavadi vodi do medsebojnega nezadovoljstvo, nesporazume in zamere.

Za starše je to težko situacijo: na eni strani - krivde pred višji za "persecutions", na drugi čakajo, in celo zahteva razumevanje in bratske občutke. Najmlajši otrok v mnogih pogledih, lažje, ko se je rodil, je imel brat ali sestra, in ga je lažje za njega, da bi to sprejeli kot edino možno resničnostjo. Težko je reči, da je nastanitev v eno sobo ima prednosti v primerjavi s lastništvo, ki spodbuja tesnejše in toplejših odnosov med otroki. Do neke mere to je že res. Ampak najprej za otroke, je posebno doživetje, ki jim omogoča, iz oči v oči v oči svoj egocentrizem, ljubosumje, jezo in sovraštvo. To je boleče spopad, če pa vas bo tam in bo v pomoč, da otroci spoznajo, te občutke in se sprijaznijo z obstoja drug drugega, bodo res lahko namestili več ponudbe in zaupljiv odnos.

Nasvet 1

Med reorganizacijo otroška soba v pričakovanju otroka, se morate vprašati za mnenje o starejših otrok, ne UAI'do njega nujno, njihovo oblikovanje idej.

In, seveda, starejši otrok ne bi smeli deliti odgovornost,-združljivost', povezane z na videz majhno, to je stvar staršev in staršev. Rojstvo brata ali sestre, v veliki meri spremenila življenje starejših, zato potrebuje določene ure za pristop na vprašanje, kaj se bo moral, da živijo v eni sobi z mlajšimi. S prihodom novega otroka firstfruits še posebej hude so doživlja občutek zapuščenosti, ker so navajeni biti v središču pozornosti staršev in nihče, da delež, svojo ljubezen. Zato je bolje, da opozarjajo starejši, ki se bo moral, da bi naredili prostor. Za vsak otrok, videz v sedmih'm en dojenček resen preizkus. Pustite mu, Izraziti svoje občutke, kar so lahko. Don ' t blame v prevelikih sebičnost in nezmožnosti, da bi dosegli kompromis svoje interese. Manjše bo otrok kritizirati kot več pozornosti bo obdan, lažje boste z odprtim srcem za komunikacijo s mlajši brat ali sestra.

Svetovni zemljevid

Na Splošno so otroci zelo pomembno, da se vzpostavi teritorialne meje, ob upoštevanju interesov in starost posameznega otroka. No, če je mogoče jasno razlikovati med sobi, če obstajajo težave, menimo, da je sistem sporazumov in medsebojne obveznosti'obveznosti, da bi konflikt na minimum. Če starejši otrok, ki se izobražujejo na šoli, proučevanega območja morajo biti jasno ločene od igre. Mlajši morajo biti njegovi mizi, kjer je lahko barve, skulptura, lepilo. Delo Desk starejših za uporabo za ta namen ni potrebno. Igra cona ima tudi razdeliti, bi morali vsi imeti svoje igrače polje. Otrokom zagotoviti, da se sami odločijo, da jih igrajo skupaj ali ločeno, da delite svoje igrače s seboj.

Če bi jim lahko pomagali vzpostaviti jasna pravila v zvezi z ozemlja in premoženjska razmerja, bodo lahko počutili varne. Poleg tega bo omogočila rešitev konfliktov. Pomislite, kaj želite, da se vsak otrok opremiti območje. To področje ni'mora biti veliko, vendar pa je bistveno za vsakega otroka, tako da lahko preživijo en udarec, da se sanje. Šotor, kjer si lahko privoščite, če želite zasebnosti. Krošnje nad posteljo, zapiranje ji, ki se znajdejo v prijetnem "hiša". Omarico, kjer je prepovedano videti mlajša, različne barve za stene, da omejujejo območja. Pokaži spoštovanje potrebe vsakega otroka, da so osebne stvari: svoje police, predali in svoje igrače! Lahko kupite višji zaklenjenem predalu. Če živijo v eni sobi heteroseksualne otroke, je še posebej pomembno, da mislim, da skozi nekaj podrobnosti, na primer, da bi dobili lepo zaslonu.

Nasvet 2

Skladnost s pravili hostel velja tako za otroke. Ne smete posegati v pravice starejših na račun mlajših pod pretvezo, da "on je še vedno majhen, bi moral odreči", Starejši otroci potrebujejo tudi zaščito svojih staršev.

Osebni urnik

Težava leži v različnih ritmih življenja. Višji dvigne na šoli, in mlajša je še vedno spal, je potrebno storiti vse, kar je po prstih, da je napol v spanju precej dolgočasno. In po šoli? Znova morate, da bo tiho, tako, da ne krši NAP. Težko je živeti v isti sobi z baby, ki "ves čas" spanje. Kaj lahko storite? Do leta baby je lahko usposobljen za spanje v različnih prostorov podnevi in ponoči. Lahko kupite jaslice na kolesih, kar je priročno za premikanje po stanovanju, in dal mu je v popoldanskih urah staršev spalnica. Potem je vaš starejši otrok bo lahko za nekaj časa play "njegov" sobi! Poleg tega starejši treba nočno omarico in bralna lučka, tako da je lahko preberete oziroma predvajate v večernih urah, ne moti spanje otroka. Sanje drobtinice, ne skrbite: mlajši otroci pogosto spijo bolje, tolaži s navzočnosti starejših bratov ali sester... Da, in najstarejši otrok je lažje, da prehod iz budnosti v spanje, če je prijeten malo wheeze.

Dragi sosed

Junior skoraj vedno z navdušenjem in predanostjo, pogled na smešen višji, tako da, ko so zrasli, bo zagotovo postala "zaveznice"! Včasih pride do vas, na primer, ko so združeni pripomorejo proti vam in palico trak na vratih znak "Prijavo zavrnili! ". In pridejo skupaj, da norec okoli in planil v smeh. in začetek bojev in prepirov. Ti trenutki, ki jih boste zapomnili za vse življenje.

Morda bodo želeli premakniti posteljo povedati drug drugemu na noč različnih grozljive zgodbe, da delijo skrivnosti. Pojdi, da jih izpolnijo. Če po enem mesecu bodo spremenili svoje odločbe, da jih premaknete spet! Ne pustite, da en otrok premagati druge. Seveda, razburjanja in boj je normalna sestavina odnosov med otroci, če le ne bomo govorili o tem, da je en otrok ustrahuje in zatiranju drugih. Ne vedno priznati resnico mlajši, bo to mu da priložnost za manipulacijo in starejši z'obstaja več vzrokov za zamere in nezadovoljstvo. Ko se stres začne rasti, moteča njih, bi starejših, na primer v kuhinji, je ostal bom z vami tako dolgo, kot si kuhati večerjo.

Otroka je treba mize za risanje in kiparstvo. Mizo, višji, da bi se izognili konfliktov, je bolje, da ne uporabljate.

Otroci odraščajo, odnosi med njimi se spreminjajo, in zahteve, da se osebni prostor, se lahko spremeni. Prosite jih, da spremenite nekaj v sobo s trenutnimi interesi in potrebe.

Ni pomembno, če je otrok v zadnjih letih, manj ujema vaš prvotni načrt. Medtem ko se otroci so mladi, se počutijo dobro v kopalnici, okrašena po vašem mnenju. Vendar, kot so dobili starejši, njen videz manj ustreza prvotni načrt: obloženo s plakati, polica za polno igrač, Spominke, nekateri nakit. Soba se je zdelo, da postanejo manj zapanovici vse te "potrebno" stvari.

Spremembe v otroke odražajo vaši otroci dobili starejši, mnogimi Hobiji, so tako različne. Ampak najbolj pomembna stvar, da se otroci počutijo udobno in prijetno v moji sobi.

Natalia Bogdanova, psiholog

Vir: Zadovoljni starši

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика