вторник, 21 января 2014 г.

O ustvarjalni pristop

V zadnjih dvajsetih letih je doživel nov val zasebnih arhitekture,-združljivost'je povezana s pojavom inovativnih tehnologij v gradbeništvu. Tudi spremenila odnos do okolja, ki vsak arhitekt skuša ohraniti v prvotni obliki. Ustvarjanje projektov zasebnih hiš, Evropski arhitekti pogosto držijo načel modernizma, ki kraljuje nad svoje stvaritve v zadnjih nekaj desetletjih.

Kljub boom države, razvoj v naši državi danes, nekaj rusko ozemlje pri nakupu home kot glavno merilo izbire podajam nekaj idejo, koncept stavbe. Bolj pogosto bodite pozorni na priročno mesto, posnetki, število nadstropij, udobno bivanje. Glede arhitekture, praviloma zadovoljni predlagane predloge in celo gradili hišo zgolj "sam po sebi", ki je, z uporabo storitve arhitekturnega Biroja, redko gredo za poskuse. Gradnja nekaj nenavadnega v ruski zasebni sektor je postal svetovni dogodek. Torej, to leto na razstavi investitorjev iz celega sveta MIPIM-2007, ki je potekal v Cannesu, je bil predstavljen projekt državo hišo Zaha Hadid. Hiša je oblikovana za fizične osebe arhitekt te ravni, medtem ko je le eno v Rusiji. In žal mi je! Pomanjkanje izvirnih rešitev priča o nizki ravni arhitekturne pismenosti, o nepripravljenosti, da bi rasli v tej smeri. Vendar, ko se bližamo standarde življenja Evropejcev, morda, med Rusi z'bo imel veliko navijačev nenavadne odločitve, v zasebnem arhitekture. Zdaj je pač treba vzeti spoznanj iz najbolj napredni Evropejci.

V zasebnih arhitekture Evrope dogme moderne, obogaten z različnimi avtorjeva stališča arhitektov na razvoj tega sloga. Večina jih je polno filozofskih idej, ki so uspešno združili s banalen udobje. Enakovredno zamenjavo filozofske ideje lahko postanejo nenavadnih arhitekturnih rešitev z uporabo novih tehnologij - v bistvu, to je tudi filozofija...

Eden od primerov objektov, ki so objave v obravnavanem dela sodobne arhitekture, lahko služijo kot Moebius hiša (projekt van Berkel & Šef, Amsterdam) - vrsto arhitekturnih metafora življenja sodobnega človeka. Za oceno tega metafora, se moramo spomniti, da je Mobius trak je površina je pridobljen z lepljenje dveh nasprotnih straneh trak materiala. Če boste sledili tem površine, brez prečkanja svojih meja, ki jih lahko najdete na prvotno mesto, se z glavo navzdol, v primerjavi z originalno, tako rekoč "na napačni strani". Za vrnitev na prvotno stanje, kar potrebujete, da se premaknete na... V MEbius hiša, zgrajena v podobi enako ime trak, življenje prebivalcev postane dolgo vrsto socialnih, poslovnih, družinskih in posameznih dejavnosti, delno prekrivajo, ki je poudarjena z arhitekturo zgradbe; stalno cikel spanja, delo in dejavnosti, ki so v okviru strukturirane prostor. Prehod iz ene vrste dejavnosti, na drugi pa je postala glavno načelo oblikovanja tej hiši.

Ungers hiša je briljanten projekt nemški arhitekt O. M. Ungers. Avtor je v svojem delu preselil iz uporaba čistih in naravnih materialov, naravnih oblik skozi rationalism in simetrični abstrakcije, Zrelo in pozno dela za preprostost in varčevalnih ukrepov, kjer se nič ne moti kot nalašč razmerja. Ta in ta hiša v Kölnu - dva nadstropja, Platonske idealne deleže 3:4:2 (39 metrov širina-52 dolgo in 26 visoka), to je na ravni Kam'vasi ploščo. Za hišo vrt.

Unger je načrtovano, da bi hiša primitivni, relativno slabega načrtovanja na'predmet, ki je vgrajena v Raj. Zelo preprosta razmerja'predmet in narave, škrt in enostavna, zdrobljen samo zdi, da so naključno razporejene drevesa z gladke krivulje. Priti na lokacijo, morate iti skozi ulici, ki se nahaja vzdolž južne meje parcele. V hiši je glavna vhodna vrata so vsi isti in enaki (štiri vrata na štirih straneh sveta). Hiša ima skupaj p'pet, sob. Plastične na stenah in na tleh, tla iz apnenca, in v drugem nadstropju kot končna material je drevo. V srednjem delu hiše ločeno sedenje širina v p'pet metrov, kjer poslovnih prostorov. Cone se dodelijo v skladu z načelom Rimskega obzidja. V hiši je bazen. Stene v bazenu - Vermansky Liston poudarja modro vodo. Celoten projekt navedbo, kako popolnoma prostor je narejen v beli barvi.

Lahko Izrazijo ideje skozi delo s prostorom, in se lahko uporabljajo materiali in tehnologije. Ta projekt postal krova hiše - oblikovanje Londonski arhitekt Janez mlad. Ugotoviti njegov slog je naloga izvedljivo, tudi za laika. Ta hi-tech v svoji čisti obliki. Anglija je zibelka te slog in, še vedno kaže na svetu, kako briljantno je lahko vzorcev. Ne spustimo v podrobnosti, od katerih vsak lahko govori večno, morate le reči, da je ta projekt je zelo drago. Čeprav hiša je zgrajena v središču Londona, to je zasebni projekt, nastanitev za eno sedem'th. Za reševanje problemov o skladnosti okviru okoliških stavb v mestu ni lažje, kot bi iskati načine, preko katerih lahko vnesite hišno v naravno okolje. V tem primeru stavba je bila postavljena v nekdanji ladje doki na Temzi, ki so bili aktivno uporablja še danes za Britanski. Kaj je to všeč, ladijski krov, čeprav nobena od katerega drevesa je, ne le steklo, betona, kamna in kovin. Odprl skozi transparentne stene pogled na reko dodaja, da njegova fashionableness. Hiša naredi velik vtis. Potrebujemo pam'ne pozabite tudi, da je to eden prvih objekte svoje vrste - na domu za približno 20 let. Za njegov čas je bilo več kot napreden, tudi danes, napolnjena s kovinskimi inter'karieri povzroča zelo močna čustva.

Original zasebnih hiš ni, obvezna'nujno treba drago ali zapletene konstrukcije. Na primer, jedro-hiša arhitektov Baumschlager, Eberle je bila zgrajena na teden, z uporabo montažne plošče - v Splošnem je bilo vse zelo hitro in ni tako draga, kot se morda zdi na prvi pogled. Hiša je zgrajena skoraj v celoti iz stekla, to je vse jasno, od znotraj, v kateri koli točki prostora lahko vidite na okoliško pokrajino. Zato, ker zelo malo ljudi, ki so pripravljeni živeti v tej "akvarij", očitno to steklo struktura skril v "shell", ki dreves'lesene rolete, ki so bile opravljene neposredno na spletno stran takoj, ko postavitev stene. Trakovi za žaluzije se zdi močna dno in svetlobe od zgoraj zaradi dejstva, da je kot horizontalne plošče postopoma narašča do strehe. Spodnji del hiše z gospodinjskimi prostore (garaže, skladišča, skladiščenje, in tako naprej ) je skoraj v celoti zaprta. Če stojiš zunaj, lahko vidite, delno pa samo tisto, kar je nekoliko nad sredino zidu, in zvečer smo se ni mogel videti ničesar, razen svetlobe, ki prihaja skozi razpoke žaluzije. Spreminjanje zornih kotov žaluzije ustvariti crescendo, in vertikalnih elementov dodajanje nekaterih ritem celotne strukture. Notranje steklo ohišje je 20 centimetrov od drevesa'lesene stene, ki omogoča pranje in čiščenje stene. Za uporabo v gradbeništvu stekla daje hiši razkošje in nekaj supergalactic eleganco in uporabo lesa, ki se uporabljajo v gradbeništvu, saj nazepam'nepozabne trenutke, daje občutek topline. Notranji prostor je hiša čista, trdna in sodobno, navzven - na račun drevo zdi, da m'nejasna. Celotna stavba je zelo tradicionalni. Kontrast med sodobnost in tradicijo, deluje v redu, zamenjava super idejo filozofije.

Vsak Evropski arhitekt ima svoj pristop in svoj ustvarjalni stil. Stavbe, čeprav so narejene v modernem slogu, znatno razlikujejo druga od druge in tako dokazati, raznolikost ta slog. Na enem koncu spektra, čiste, minimalistične oblike; na drugi bleščeče kovinske konstrukcije high-tech. To je dobro označena kot regionalne posebnosti gradnje, korenine v tradicionalni Evropski arhitekturi prejšnjih starosti, in skupno,'dnouc sodobne podrobnosti v vse strukture, ne glede na geografske koordinate objektov.

Tatjana Zelenova

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика