вторник, 21 января 2014 г.

Notranje ožičenje 2010-09-29 11:16:17

Gradnja in rekonstrukcija.

Notranje ožičenje
2010-09-29 11:16:17

ožičenje Napeljava znotraj prostorov se lahko skriti in odkriti.

Odprite ožičenje, ki se uporabljajo v neogrevane in vlažnih prostorih, v kleti in podstrešja. Poleg tega drevesa'lesene hiše (tj. vnetljivih površinah) se lahko uporabijo le odprtega posla. V drugih primerih, bolje napeljave narediti skrito.


Odprto napeljave


Odprite napeljave, kot pravilo, ki jih na površini sten, stropov in krepjat na valjih, posnetki, itd. v sobe na višini ne manj kot 2 m od tal.

Za varnostne namene, ko o izpostavljenih razdalje med žicami in vnetljivih površinah razlogov mora biti vsaj 10 mm. Če ta pogoj ni izvedljivo, nato žice, ki je ločen od površinski sloj iz negorljive snovi (azbest, itd.) ki deluje na obeh straneh, ali je žica ne manj kot 10 mm

Odprt transakcijski krepjat na zid, plastičnih oblog ali objemke za ustrezno velikost in konfiguracija kositra ali svinca trakovi. Ti zaponke običajno pribil.

Pri označevanju upoštevajte, da odprete transakcijski je določena samo vodoravno ali navpično in nagnjena stene podstrešja - v vertikalni ravnini. Po porazdelitve prvi krepjat stene in strop rosalieousley omare, kljuke za svetilke, vtičnice in stikala, in nato tlakovanje linije posla.

Odprto transakcijo, se lahko namesti s primerno lepilo (ne sme biti agresiven do kabel jopič ), ga dal na kabel skozi 400800 mm kapljice in nato pritisnete na tla.

Lahko je ležala odprta transakcije in v plastične kabelske kanale ali electroceramic. Ta kanal je plastično žleba pravokotni profil s pokrovom.

Za nosilno površino kabla channel mogoče pritrditi "tekoče nohti" - posebno hitro sušenje lepila uporabiti na mejijo na steno površino kabelski kanal pade skozi 300-500 mm, nato kabel kanal gosto pritisnite na strop ali steno strogo na načrtovano linijo za nekaj sekund. Potem kup kabel, in ko je namestitev - seselkina pokrov.

Kabelski kanal enostavno odrežete in izraža ko zavijanjem.

Možno je, da pritrdite kabel kanal na steno in se priklopi z vijaki. Prav skozi dno kabelski kanal vrtanje lukenj v omet s premerom 3 mm, nato odstranite kabel kanal, kraj rassmatrivajut, da je premer zidnim vložkom, vstavite čepi, vijaki kabel kanal vijaki.

Kabelski kanali so določene po namestitvi, razdelilne omare, vtičnic in stikal, prilagajanje svojo rit vara konča teh proizvodov. Če je kabel kanal je, da določi vnaprej, njegova dolžina izbrana vnaprej, tako parka 20-30 mm za prihodnje vgradnjo dolžina med namestitvijo teh izdelkov.

Skrite napeljave


V urbanih naseljih ali v državi, hiše, poleg dreves'leseni, je običajno skrit napeljave. Kabli so iz notranjosti stene, po tleh, v kanalih gradbenih konstrukcij, pod plastjo ometa.

V stavbah za poenoteno oblikovanje elementov smeri kanalov v stenah in stropu so določene v svojo zasnovo na podlagi najkrajšem načine za žice.

Za namestitev skrite napeljave morajo biti v osnovi (stene, strop in tako naprej), da bi utora (chase) je potrebna širina (nekoliko večji od premera kabla) in globine (510 mm več premer kabla). Kabel, ki je položen v utor, oprijemalne ("Prorva") njegov alabaster ali cementa smrtnik, in po namestitev in preverjanje ožičenja utora ležala popolnoma mavca rešitev.

Dovoljeno je utrla napeljave v jeklenih cevi (kot skrito, in na površini).

Cev za ta namen je treba, da prestage. Cut off pravico pripravo, če je to potrebno, da se zvijemo prilagodljive naprave, nato odstranite burrs na koncu. Polmer krivljenja je treba:
• več kot 6 premerov - ko skrite o;
• več kot 4 premerov - na temperaturi trakovi;
• več kot 10 premerov v beton.

Črni cevi z zunanjo oblogo barve ali bitumna pokrov-lak, in v skritem - št. Pocinkane cevi niso slikarstvo. Dal kabla v cevi z varovalom (jeklene žice oziroma kabla).


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика