вторник, 21 января 2014 г.

Prezračevanje prostorov v hiši 2010-09-29 11:25:03

Gradnja in rekonstrukcija.

Prezračevanje prostorov v hiši
2010-09-29 11:25:03


prezračevanje v hiši Prezračevalne naprave mora zagotoviti na področjih oskrbe in odtok zraka, je potrebno ne le za ustvarjanje udobno razmere, ampak tudi za ohranitev življenjsko dobo hiše.

Izpušno prezračevanje dnevne sobe bi bilo treba storiti, kot skozi izpušni kanali (cevi), kuhinja, wc, tuš, in so neposredno iz dnevne sobe. Obseg izpušnega zraka ne sme biti manjša od 3 m3 / h na 1 m2 življenjskega prostora. V prostorih kuhinje, stranišča, kopalnice (tuš sobe) zagotavljajo pretok zraka skozi odprtine z naravno cirkulacijo, s canalization v notranje stene.

Izračunana zraka za ne-gasified regije kuhinje in plin, kuhinja z dve-gorilnik peč je 60 m3 / h za kuhinjo z trehmetrovaya štedilnik - 75 m3 / h za kuhinjo s štiri-gorilnik kuhamo štedilnik - 90 m3 / h, kopalnico ali wc - 25 m3 / h, za polno kopalnice - 50 m3 / h

V večini primerov, se za dobavo naravno prezračevanje poteka skozi vrata, Okna, pore material za gradnjo hiše, za razliko od tlaka in temperature v prostoru in zunaj njega. Glavni vrsti naravno prezračevanje je zračenje prostorov skozi odprta Okna, transoms, zračniki. Velikost in oblika Oken, odprtin, vrata so odvisne od obsega izmenjavo zraka.

Zračniki je zaželeno, da se to v vsakem oknu v zgornji del s področja, ki ni manjša od 0, 2 m2. Vendar, če okenski okvirji so odprli ni zelo dobra, tradicionalne okno, ki poganja steklom v območju okna lahko uspešno nadomesti metasternum vrata - ventil, ki se nahaja na robu okna. Najboljša rešitev je naprava pod izvenkrmni krmi v zgornjem delu okna.

V nekaterih primerih, načrtovanje stanovanja, ima velik vpliv na borzi. Tako, apartmaji s pomočjo prezračevanje je priporočljivo apartmaji brez njega. V stanovanje, kjer so Okna sobe, hiše s pomočjo prezračevalnih so Okna na obeh straneh obzorja, razkrivajo Ortac-Ki, Okna in balkonska vrata, lahko regulira pretok zraka.

Prostori bi morali biti na sporedu čez dan poleti, ko dnevne temperature ne presegajo 27 C. V bolj vroče poletje (južnih predelih) zrak ponoči in Okna zaprta in skrite. V povprečju skozi noč zračenje v Cham'lesene hiše zmanjšuje dnevne temperature v prostorih (v primerjavi z unventilated) za 2-4 C. Za prostor, usmerjene na Jug-Zahod; jug-Jug-Vzhod, kjer je sončno sevanje je eden od sestavnih delov toplotni tok, lahko dodatno pod pogojem, zunanje ukrepe za njihovo zaščito. Če želite ustvariti kul, položen na tla, mokro krpo na vrata obesili mokre zaveso, tako da ga ne doseže tla 30-50 mm Zrak, pritekale v to razpoko in pusti okna odprta na nasprotni steni. Iz pregrevanja hiše, morajo varovati izolirani mansardi, kjer, če je potrebno, lahko dajo dodatno plast izolacije - ekspandirane gline, polistiren, perlite v celofan vrečke.

Ko je naprava prezračevanje kuhinja in sanitarije, hišni Ljubljenčki'enotnosti: zbirka prezračevalni kanal iz kopalnica (brez wc) z prezračevalni kanal iz kuhinje; vodi za prezračevanje z wc in kad (ali tušem); prezračevalni kanali iz kuhinje in sanitarnih enot, ki se nahajajo na različnih nadstropjih.

Lokalni programi, ki se povezujejo v skupno kolektivno, mora biti opremljen z bari, omogoča namestitev odvodni ventilatorji v kuhinjo in v odsotnosti v njih plinski grelniki ). Naprava horizontalne mansardi modularni prezračevalni kanali (v tem primeru o'združevanje prostorov, s katerimi se sooča različne fasade) ni dovoljeno.

Na napravi sistemov naravno prezračevanje njen polmer, približno ne sprejema več kot 8 m

Vodi za prezračevanje kuhinje in flues iz generatorji toplote (peči, peči, kotli, itd.), na splošno izhod v obliki dimnikov. Kombinacija v eno enoto (opeke ali betona) in izpušnih flues izboljšuje naravno znamenitost v primeru, ko je generator toplote. Ta rešitev je primerna za kuhanje. Odvodni kanali kuhinje mora biti zasnovan tako, da odstranite zrak iz dnevne sobe v hiši.

Za izboljšanje higienskih pogojev v kuhinji, poleg obveznega'obvezna naprava normalno kanal za prezračevanje prostorov, je priporočljivo, da se dodatno opremljena s plinskim štedilnikom in izpušna naprava (skp, suncobran s filtrom ali brez nje) z integriranim hladilni ventilator za odstranjevanje produktov zgorevanja. Razdalja od izpušnih plinov, naprav, plinske peči, je treba 700-1100 mm

Če notranje stene so iz opeke, ki se uporabljajo za polaganje v vodi, ki je potekala v debelino stene ali v brazde, zaprta od zunaj plošče.

Če je velikost kanalov v stenah so pol je pol opeke (140x140 mm, debelina stene in pomoli med isti poti je enak polovici opeke, med oppositely (dimnikarska in prezračevanje) - 1 opeke. Kanali v notranje zidane stene ne okoli odprtine in steno sklepov vsaj 1/5 opeke. Pred stranski kanal za kvadratom njegove prerez naj bi trajalo več kot 1/3, več velikosti opeke.

Stene so bile narejene iz silicija opeke, žlindra beton in druge porozne ali Vologoda materialov kanali so izdelani z zaznamki azbest-cementne cevi. Te dele stene je mogoče doseči tudi od običajnega opeke.

V prehajanju notranjih opeke stavbe set priložen kanalov blok ali plošče. Najmanjša velikost kanalov - 100x150 mm Priloženo kanalov, na voljo so sobe z vlažnost regulativnih orodij iz mavca in slamgeesh plošče. Debelina plošče mora biti najmanj 35-40 mm V nekaterih primerih je primerno, da ne kanalov iz jeklene ali azbest-cementne plošče.

Pri povezovanju umestitev sesalni in izpušni poti, vsak od njih se izvaja na posameznika stene. Pri povezovanju lokacija homogene pritrjena kanalov hišni Ljubljenčki enota je skupno steno.

V reže kanalov v sobe, nastavite omrežje, opremljena s sistemom za prilagajanje naprave.

V gasified kuhinje zadovoljni z nepravilnimi predalčni (kovine, gipsolitovye ali plastike). Rešetka nameščen na razdalji 200-500 mm od stropa. Kvadratni mreži, je treba sprejeti v dva krat več področju kanal.

Dobava zraka pod vrata stranišča, kopalnice in kuhinje, ki bi moral zapustiti vrzel do 30 mm ali namestijo v odprtino v tleh sporedu območju, ki ni manj kot 0, 2 m2. Za prezračevanje lahko tudi luknje v dnu vrata s premerom od 10 do 15 mm

Odvodni kanali in rudnikov, ki je potekala v neogrevane prostore, morate toplo. Pri odstranjevanju vlažnost zraka ali neprijetnih vonjav, je treba zagotoviti z vodo in nepropustnost za zrak stene kanalov in njihovih spojev. V teh primerih veljajo tlak azbest cementnih cevi.

Stene kanalov, po podstrešju izstopna odprtina nad streho in opremiti ugolovnikom ali kupole. Skupina deflektor nastavite na blok prezračevalni vodi postavi nad streho v obliki cevi. Ko za določanje položaja enote po grebenu usta morajo dvigniti nad to ne manj kot 0, 5 m, Pri dajanju naprave na razdalji od slemena 1, 5-3 m usta nastavite na ravni; na razdalji več kot 3 m, je črto, potegnjeno iz grebena pod kotom 10 stopinj do obzorja. V vseh primerih, razdaljo od strehe do dna izhodni kanal ali cev deflektor ne sme biti manjša od 0,5 in ne več kot 1, 5 m

Ugolovnik nameščena na cevi, vgrajene v zid blokira jeklene žice, premera 0, 5-1 mm v štirih mestih. Pod vplivom vetra na odbijač varovala koncu skp pride do pozitivne, na nasprotni strani ščit obstaja negativni tlak, ki izhajajo iz večje izločanje zraka iz kanala.

V lopute se uporablja za povečanje vleko v izpušnih cevi ali kanala. Učinkovitost lopute je odvisna od smeri in hitrosti vetra, in tudi iz njihovo oblikovanje.

Za izboljšanje mikroklime v prostorih hiše, ko je njihova orientacija na Jug-Zahod - Jug-Vzhod, ki se lahko uporabljajo v gospodinjstvu Avtonomne zrak-klimatske okna in druge vrste. Zdaj v trgovini predstavlja zelo širok spekter klimatskih naprav. Zrak-klimatske zagotavljajo hlajenje zraka, samodejno vzdrževanje nastavljene temperature, čiščenje zraka iz prahu, prezračevanje, zmanjšujejo vlažnost zraka, hitrost gibanja in smeri zračnega toka, izmenjave zraka z zunanjim.

Križ in rose'capacious'edinost vodi, ki se nahaja zunaj stene, predelne stene in stropi.

Za prehod pravokotni kanal, preko gradbenih konstrukcij velikost luknjo traja 20% bolj primerno, njegove roke, krog - 20% več njenega premera. Neposredna pritrditev opustitve in prirobnice niso dovoljeni. Vertikalni kanali izdelani iz kovine ali plastike, naj ne odstopajo od navpične črte so več kot 2 mm na 1 m višine. V vodi, ki prevaža vlažiti zrak, določijo z naklonom 0, 1-0, 015.

Vijaki s prirobnico s'povezava vodi so matice na eni strani. Nasveti vijaki se ne smejo štrleti iz oreškov več kot 0, 5 premer vijakov Na navpični vodi, oreški, praviloma prihajajo iz dnu strani s'enotnosti. Vijaki z'povezave morajo privijte. Debelina trakov je treba 3-5 mm in tesnilom materiala, ki se prevažajo zraka. Trak med prirobnice morajo mejijo na gosto, da celotno vsako letalo prirobnico, ki daje pečat z'enotnosti.

Za zračni kanali, ki se giblje normalno vlažnost zraka na temperaturo do 70 C, naredite trak iz kartona, pojdi pramenov vrvi z mazanje miniate kiti za zrak, s temperaturo nad 70 C - iz azbesta karton ali azbesta kabel. Trak za prirobnico'povezave ne sme štrleti znotraj vodi, in doseči vijačne luknje.

V proizvodnji oblikovani deli in podrobnosti o zračni kanali barve (zemljo). Povezava komponente in oblikovanje zapirala strank po čiščenju z umazanijo na temperaturo transportiranega zraka do 70 C (znotraj in zunaj) z oljno barvo barvo jekla v času, ko je temperatura zraka nad 70 C - ognju sestava zunaj na eno uro. Povprečna življenjska doba prezračevalne jaške in cevi na podstrešju, strani izpušni prezračevalni kanali iz slamgeesh peči v zaprtih prostorih ali iz žlindre-betonske plošče v kopalnicah je 30 let.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика