четверг, 2 января 2014 г.

Igro svetlobe in fantazije

Mnogi od tistih, ki so bili v Evropo in videl Gotske katedrale, Nemčija, Francija, Italija in druge države, navdušeni povratne informacije o neverjetnih barvnih vitražni Okna, ki ponujajo fantastično svetu v notranji prostor stavbe. To je obarvano steklo dodaja inter'jer svečanosti in posebno vzdušje na počitnice. Ni čudno, da nekateri veliko imenuje arhitektura teh verskih stavb ' fire'anyco Gothic".

Kaj pomeni "vitraž" v francoščini? Samo "steklo" in nič več. Res, kot "pravi" zgodba, prvi okenske odprtine, ki je napolnjena z nizom majhnih, gladko površino stekla, ki je vstavljena v redu knjigoveštvo. Na ta način so bili glassed Windows stari Rimljani, vendar le v srednjem veku vitraž postala neto'capacious del inter'ERU-ja, ki nosi ne samo breme, utility, ampak tudi elemente neverjetno lepoto čarobno. V sodobna stanovanja vitraž se pogosto uporablja za izračun ne samo na naravo, ampak na umetni svetlobi. Če prej najpogostejša oblika je bila vitražni okna, je zdaj zgornja meja plafonds, fallstrom v stene, notranje stene. Praktično ni take inter'notranjosti, kjer vitraž je bil niti najmanj ne, mimogrede. In zelo pogosto postane Osrednji dekorativne temo inter'notranjost hiše, SV'Yasuyuki ločenih prostorih v Splošnem okviru art.



Kot pravijo strokovnjaki, je večino del sodobne vitraž je narejen iz Ameriške stekla. To je v Ameriki v poznem devetnajstem stoletju, Tiffany in La Farge izumil tehnologijo lepljenega stekla, ki so pripeljala do barvno paleto, ki je nedosegljiv za mojstrov srednjem veku. In to je Amerika'pojavil industriji vitraž. To se nenehno razvijajo in bogatijo domišljijo umetnika, ki vse nove in nove teksture (zelo zanimivo, na primer, izgleda stekla z naslovom "Uroboros" s površino, kot zamrznjene vode valovanje). Še ena novost - steklo z prestol spray - lahko dosežejo učinek kovin (za primer, zlato) površino.

Gradiva na temo

Vitražni Okna. Barva stekla
Vitraž: ko lučka igra z barvo
Vitražni okna v moderno stanovanje
Funkcije, vitraž, skoraj neomejene. Danes zelo priljubljena tehnologije, kjer je kozarec na tleh v prahu, z'v kombinaciji s posebno lepilo, in to mešanico znaki vitraž. V okviru tega zdravljenja po streljanje dobili kompleksna, o'capacious teksturo. Videti impresivno kiparstvo ali umetnega narejen iz kovine, ki je delno vključena obarvano steklo (ne sme biti industrijsko steklo, ročna dela, ki je še vedno opraviti v okviru delavnice na premog peči).
Vitraž lahko ovirajo prostore, da služijo kot je stolpec, stene v bazenu, strop-slikarstvo. V stanovanjskih inter'jer mu bo prinesla občutek veselja, da se nikoli ne zdi monoton. Dan vitraž diffuses svetlobe, in omogoča, da v hiši sončnih žarkov z močno svetlobo. V večernih urah se je razumljena kot lepe slika z neverjetno okus. Stekla izgubi preglednost in doseže svoj zrcalno-kot lastnosti: odbojno svetlobo svetilke, povzroči utripanje kot dragi kamni.

Za vitraž je bil poceni, se je zdelo, nova smer - režijske vitraž. Razvil se je v sredini prejšnjega stoletja, je hitro pridobil popularnost zaradi svoje umetniške in oblikovne značilnosti. Glavna razlika med klasično je, da se kot osnova je vzeta celotno tkanine iz stekla, zato se vsi elementi vitraž se nanese na površino obeh pogodbenic. Tako se poveča moč izdelka - po vsem, temelje stekla lahko različne debeline, kaljeno in celo triplex, ki omogoča širšo uporabo vitraž za velike zastekljene površine in odprtine, beamed strop in dvojno zastekljena Okna vseh velikosti.

Kot postavitve, ki se uporabljajo vodilo traku različne debeline in oddelek. V obliž vitraž take filme ne delijo stekla, kot pickup v klasični vitražni okna, vendar le ustvarite svoj linearni slika, tako da je vtis, medsektorske načrte.
Pomembno dejstvo: čas za njeno proizvodnjo traja precej manj kot zahtevno delo s klasično, ki je sestavljen iz več sto mislil, stekla krpo. Ustrezno vrednost računov vitraž v tri-štiri-krat nižja, zaradi česar so na voljo za široko paleto strank, in omogoča bolj verjetno, da zaprosijo za notranje zadeve'notranjost, fasade in celo uporablja za ustvarjanje umetnosti poudarki na vrtu, Parku ali na glade v mestu.

V zadnjih letih razširila patentnyi način izdelave vitraž, zelo podobna klasični, z edino razliko, da se robovi uporabljenih elementov odstranili ploščo. Odstranjevanje plošče zagotavlja dodatno osvetlitev.

Še posebej izrazit in lahko rečemo, edinstveno obarvajo steklena Okna, narejena v tehnologijo, ki se imenuje f'usingb. V svoji osnovi je metoda, s sintranjem, ali celo združevanje elementov iz stekla različnih barv. Barve stekla narežemo na ločenih elementov, ki so naloženi na stekleno podlago, in potem je šlo vse v pečici. Iz pečice dobili skoraj monolitno izdelka, kjer so vsi preparati, ki je bil zliti z oblog. Končni izdelek je precej nenavadno, valovite površine.
Izvirna izvedba in zanimivo, saj umetniška in dekorativni platno, ogledalo, vitražni Okna in vitražni Okna narejena iz peska-peskanje način. Prvi so narejene z brizganjem na hrbtni površini titan nitridom ali podobnih snovi. In odbojnosti takih ogledala se lahko razlikuje glede na katero koli želeno omejitev. Druga vrsta je zelo priljubljena metoda proizvodnje vitražni Okna. Pesek je na voljo pod pritisk na steklo, potrka na ranljivih mestih v delež površine, zaradi česar je moten. Sprejem slike na steklo, z uporabo šablono. Za lažje delo, ki se uporablja laser, ali vode, rezanje stekla, uspelo comp''yuter.

Vse bolj priljubljena kombinacija vitraž. So najbolj izvirno in jih dobite s kombinacijo različnih tehnologij. Na primer, uporabite kombinacijo tehnik, graviranje, pesek za peskanje in barvanje keramičnih barve. Kot sodobno tehniko, zaradi česar je pogosto mogoče videti v inter'Arah državi, vikend, rekreacija in nakupovalni centri.

Kljub zapletenosti dela in visoke cene, povpraševanje po vitražni izdelkov narašča vsako leto. To pomeni, da umetnost high "style" je vstopil v naš dom.

Victor GROZNO

Vir: "hiša in stanovanje"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика