четверг, 2 января 2014 г.

Opomba oblikovalec: izberite žaluzije

Neizprosno žgočem soncu vedno naredi Rusi raje ne tradicionalne zavese in žaluzije. Prednosti zadnje: žaluzije, ne le zagotavljajo enotno in nastavljiva osvetlitev objekta, vendar ne ovirajo pretok svežega zraka.

Poleg tega je s tanko zavese iz ulice, lahko vidite, kaj se zgodi v stanovanju, medtem ko žaluzije varujejo vašo zasebnost od radoveden oči. Upoštevajte, čeprav okna žaluzije so izumili posebej za zaščito hiše pred sončno svetlobo, lahko postanejo odlična dopolnitev inter'jer. Vendar, za to, da izberete "shell okno" morali biti še posebej previdni.

Ampak najprej malo zgodovine. Ali ste vedeli, na primer, da je beseda jalousie v francoščini pomeni ne le "senčila", ampak... "ljubosumje"? In to ni smešno jezikovno incident, v tej igri besed se skriva ključ do zgodovine žaluzije. So izumili ljubosumni in strastni Orientalski ljudje niso radi videli na svoje lepe žene iz ulice stared tuji gospodje. Ideja je bila preprosta in učinkovita: drevesa'lesene palice, ki se nahaja pod kotom med seboj, prosto naj v svetlobo in zrak, vendar je služil kot neprebojna oviro za tuje radoveden oči. Opozoriti je treba, da so najlepše ženske na hitro cenijo prednosti žaluzij: v bistvu, po zaslugi domiselnega oblikovanja, so bili sposobni spremljati vse, kar se je zgodilo na ulici, in ostane neopažena.

Danes žaluzije po vsem svetu, je ena od najbolj zahtevane značilnosti. V Rusiji, vendar pa je njihova pot do zasluženo slavo je bil precej trnova. Stvar je v tem, da pri približno deset let nazaj žaluzije le z'pojavil na domačem ruski trg, postavljen le kot "moderne zavese za pisarne. In so res zelo hitro napolnil številne poslovni centri, vendar v stanovanjih in domovih začeli prišel šele zdaj.

In to je prav, vam povem! Ker žaluzije niso le lep in praktičen, ampak tudi zelo ekonomičen. To lahko osebno poskrbite, da vsakdo ve, da že več let je naš videz precej nežno sonce normalno krpo zavese. Za razliko od tradicionalne zavese, žaluzije ne zbledi in izgubijo svojo zaščito pred soncem lastnosti.

Poleg tega, žaluzije, ne le ponujajo pogled od zunaj, ustvarja igro svetlobe in odtenek zanimiv dekorativni učinek, ampak predstavljajo tudi pomemben element inter'jer. Lahko so eno-barva slik, in je neke vrste slike, risbe, ki so slike ali dela poklicnih umetnikov. Pravilo za izbiro žaluzije obstaja samo eno: če izberete "lestvica" za vaš Windows, morate upoštevati glavna barva letal te soba, tla, strop in stene.

Mimogrede, stranke, ki so skoraj popolnoma prepričan, da žaluzije kategorično ne v kombinaciji s zavese, Draperije in zavese, in oblikovalci vedno so, da bi jih prepričali o tem. V resnici je ravno nasprotno! Pravilna kombinacija tradicionalne zavese in trendy žaluzije lahko daje soba končni videz, občutek svečanosti, pomp. Če preveč drzno eksperimentov vas prestrašiti - stop vaši izbiri na multifakturnye žaluzije, mimogrede, izumili v Rusiji. Njihove prednosti so očitne: kombinacija različnih materialov omogoča, da uresniči praktično vse dekorater domišljiji. Na primer, za življenje in urad lahko izberete precej diskretno kombinacija barv in materialov, vendar pri otroku - "odmor" v celoti z ustvarjanjem najbolj zabavno in neokusen barvne kombinacije.


Oblikovalec lahko tudi ponudimo, da združiti v eno platno žaluzije letvice, drugačne barve in vzorec, in to mnenje je poslušati. Raznolikost, pravilno izbran in podpira druge elemente med'notranjosti ustvarja zelo nenavadno, dekorativni učinek.

Posebna vrsta senčila - drevesa'Yana. Morda je ta vrsta senčila je kot nobena druga, ki je zmožen, da zadovoljijo tudi najbolj zahtevne stranke, ki je idealen kompromis med uporabnostjo in laconism na eni strani in eleganco. Seveda, najprej je stojalo'zaradi edinstvene lastnosti lesa, njegovo sposobnost, da se prilega v stilov - od švedski minimalism za prestižno klasične in kot nalašč art Nouveau. Drevesa'horizontalna lesene rolete so prav tako dober in vzoren inter'Yeri, in v hiši, ki urejena v državi slog. Če vzdušju svojega doma, je otipljiv zraka eksotičnih, priporočamo, da izberete žaluzije z letvice iz bambusa ali ratana lesa.

Gradiva na temo

Zavese
Zastori, žaluzije, zavese: trendi - 2006-2007
Lep Windows
Različne zavese
Zavese in zavese - umetnost drapery
Seveda, najbolj težko izbira žaluzije iz naravnih materialov, je pravi odtenek. In tukaj moram vas opozoriti: ne izberite samo eno drevesnih vrst, kot teksturo in barvo pohištva in okenskih okvirjev. Ne, to ni napaka, ampak to ni dovolj, kaj dosežek v oblikovanju lastnih domovih. Poseben čar in subtilnosti inter'notranjosti bo harmonično združuje teksture in lakov - in tukaj, kot pravilo, brez izkušenega oblikovalca ne bo storil. Poleg tega, raje dreves'leseni ali bambusa žaluzije, pam'ne pozabite, da so zelo občutljiva na temperaturo in vlažnost. Zato ni priporočljivo, da visi v prostore z nizkim temperaturam ali visoki vlažnosti - v kopalnice, savne, bazeni.

Besedilo: Jan Tais
Foto: JP

Vir: Lastnik

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика