воскресенье, 27 июля 2014 г.

Vse, kar morate vedeti o vajah na kovinski

Svedri za kovine, kot že ime pove, so namenjeni za luknjo, zaradi česar v proizvode, ki so narejeni iz različnih kovin: legirano in nelegirano jeklo, nodularne in sive litine, kovine, neželezne kovine. Poleg tega, vam lahko prav tako jih uporabljajo, delo z trdne plastike.

Praviloma se uporabljajo twist vaje, ki so jedro valjaste oblike z 2 spiralni utori. Žlebovi so pod kotom od 10 do 45o na os vrtanje in obliki samem vrhu. Funkcija vijak utori čip, ki nastajajo v procesu vrtanje.

Vrste kolenom svedri za kovino

Twist vaje obstajajo s steblom erlenmajerico, valjast, včasih v obliki parcelo. Najbolj pa sta prvi dve možnosti. Običajno svedri s kolenom v obliki valja s premerom do 12 mm, z zožitvijo kolenom - od 6 do 60 mm.

Cilindrične peclju nameščena v 3 Cam vložek ali drugo napravo, ki jo želite s'enotnosti vaja vretena svedri. Priloženo koničastimi kolenom v pralni vretena. V tem primeru, če obstaja neskladje cone vaje z konus vretena, uporabite adapter za rokav.

Kateri materiali se uporabljajo pri proizvodnji kovin bitov

Posebnosti uporabe zaradi proizvodnji kovin bitov jekla 9ÕÑ in hitroreznega jekla P9, P18. Uporaba teh materialov, ki zagotavlja visoko trdnost in dolgo uporabo blaga, kar omogoča, da se doseže največji učinek pri vrtanju proces.

Barva vaja je odvisna od načina njegove končne obdelave. Pregreto vodo, ki se uporablja za povečanje trajnosti izdelka, daje črno. Dim odtenek zlata označuje, ki je bil uporabljen, počitnice, za odstranjevanje kovin notranjih napetosti. Svetlo Zlata barva pomeni, da so bile narisane titan nitridom plast, ki poveča moč vrtanje in zmanjšuje trenje. Če vaja je siva, to pomeni, da so dodatne obdelave na krepitev ni bila potrebna.

Ce svedri za kovino

Ce vaje domači proizvajalci uporabljajo glede na premer izdelka: če je manj kot 2 mm, ce ne uporabljajo; 2 do 3 milimetrov - dajanje jekla razreda in premer izdelka; več kot 3 mm - razen jekla in trdega zlitine plošče premer izdelka, označuje blagovno znamko proizvajalca, in v nekaterih primerih - natančnost razred proizvodov.

Tujih proizvajalcev, ne le označi izdelke same, ampak tudi podatke o kraju na embalaži izdelka. Pridobitev takšnega orodja, si lahko ogledate na svoje paket ime države, v kateri se proizvaja izdelek, blagovna znamka, proizvajalec, dolžino in premer svedra, jekla razreda. Zelo pogosto na proizvode in navedite material za vrtanje, ki je priporočljiva.

Uporaba kovin bitov za delo z drugimi vrstami materialov

Za razliko od drugih vrst proizvodov, svedri za kovino lahko uporablja v delo, ne samo s tem materialom. Vendar je treba vedeti veliko nianse, ki bo pomagalo, da ne pokvari proizvod. Za primer, ko delajo z komponente, izdelane iz lesa, vrtanje v kovino lahko uporablja kot grajo vlakna, obe skupaj. Vendar luknje lahko netočna, z "raztrgana" rob. Samo vaja, s posebnim ostrenje spopasti z lesom tako enostavno, kot s kovino.

Ko vrtanje lukenj v organskega stekla lahko druge težave - lahko poškodujete napravo sama. To se zgodi v primerih, ko je vaja je pregrevanje brez ustreznih dodatnih hlajenje.

Kakovost vaje zagotavljajo dolgoročno uporabo

Za vse različne možnosti, ki so predstavljeni v specializiranih trgovinah in v gradnjo za trg, za nakup vaja, ki bo trajalo dolgo časa, ni tako enostavno, kot se zdi. Potrebujete pam'ne pozabite, da se poceni vaja bo trajala dolgo, tako da boste morali izbrati le kakovost izdelka iz zanesljivih proizvajalca. Kakovost vaja iz zelo visoke kakovosti instrumentalne zlitine, hitroreznega jekla ali iz ogljikovega jekla ki je odporen na lom. Za njeno proizvodnjo uporabljamo samo posebne eno trdne kos. Vrtanje v kovino, ne glede na državo, v kateri je dosežen, mora biti oznaka, ki nakazuje, njen premer je lahko oster na stroju ali ročno.

Izkušenega mojstra, ki nenehno uporablja vrtanje, ve vse podrobnosti, in komaj je kaj narobe z izbiro izdelka. Za začetnike je smiselno, da kupujejo nakit in ničvredne materialov, da jih je samo v specializiranih gradbenih trgovinah. Tam nestrokovno gradbeniki lahko posvetuje s prodajalcem in prejeti in zagotovilo, da bo kupljeno blago dejansko ustrezajo standardom kakovosti.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика