среда, 30 июля 2014 г.

Drevo je

Nekaj ljudi, verjetno veste, da tako široko-širiti besedo "graditi" je začel naše vsakdanje življenje, samo Peter je čas. Do devetnajstega stoletja hiše, palače in stolpi rez. Še enkrat potrjuje, da je ciklične narave, zgodovine, ročno delo in svoje obvladanje sekiro v XX stoletju spet postala ustrezne, uporabne in zelo cenjena.

Danes je povprečna človek težko presenečenje stavbe tehnologije, pogojev ali materialov. Imeli so veliko tujih novosti, praks hitro gradnjo, ob preživela prevlade kartonske in plastične Eurostandard končno povsem zadovoljni z ekskluzivno, izjemno obdelavo, smo spet obrnil svojo pozornost proti ročno. Težko je reči, koliko vrstic ljubitelje ljudskih umetnosti oblikovanja dreves'lesenih izdelkov. Vendar, priljubljenost ročno izdelani, očitno po vsem svetu, samozavestno pride in rusko mentaliteto. Materni Domovinske, za več let dosledno podcenjujejo ustvaril prizadevanja obrtniki, ki so sakotneji v svojo dolgoletno podporo uvoženega remake, spomnil nacionalne tradicije. Drevesa'lesena arhitektura kot eden izmed najpomembnejših delov ruske kulture, ki se je pojavil v tej seriji eden prvih.

Predniki zares vedel veliko o in dreves'lesene gradnje, in v proizvodnji likovne izdelke iz naravnega drevesa.

Les za stoletjih je bil častili in je služil kot glavni material in je bila ovrednotena resnično bogastvo, ne glede na to, kaj je ustvaril mojster grobo hiša dnevnik iz dnevnika ali ljubek arhitekturni element, ki dopolnjuje podobo gradnje.

Prvi seznanjeni z pam'nacionalni zgodovinski mejniki dreves'lesene arhitekture, kar ne prenehajo občudujem, s kakšno pozornost in nego pripadala prej, da vse dele hiše, do oblikovanju sistema Windows, drsanje na strehi, zaključek zabrisan ali vklesani verande. V starih časih so posekali hiši je bilo nepredstavljivo, brez "kokoši" v spodnjem delu strehe ali "štirideset" na vrhu, brez okrašena drevesa'Jana nit okno ali vrata. V dobi plasterings in vinil tiru trdno pokoren nas in iz posameznih predložiti v hiši, in z zagotavljanjem prvotni obliki zgradbe. Dacha "skupine" z nekaj izjemami, se je začela tako, da spominja seboj kot bratje, in o'predmeti ozemlje je bilo omejeno na standardni nabor gospodarska poslopja kmetije, garaže in hišo kopel. Dodatne dobrine, kot so gazebo, ali, recimo, umetniško okrašena no, danes je mesto, ki je redkost: soočajo s steklom teraso in teče voda v hiši je več kot nadomesti stilizirane luksuzni sprva državi življenja.

Vendar pa je ideja stvarjenja v svojem primestnih posestvo nekaj lepega, nenavadnega, kar ne boste našli v drugih sq.m, očitno, ni prenehala agitate glavah posamezne pripadnike državi življenja.

Ustvarjalnost ljudski umetniki, ustvarjanje dreves'leseni mojstrovine v tradicionalni ruski način, s sekiro, se je izkazalo za zelo privlačno in priljubljeno.

Kakorkoli že, sodeč po reakciji lastnikov države hiš, ki se nahajajo v Vyborg področju. Vožnja 30-th km od avtoceste, je nemogoče, da ne, da bodite pozorni na drevesa'Yana čudež, da se je ulegla na cesti.

Jurij Popelensky, Direktor podjetja "Taiga":

Ustvarjamo takšne oblike manjših dreves'lesena arhitektura že več kot osem let. Vse se je začelo z običajnimi kopalne kabine in na prostem paviljonov. Postopoma se je obseg se je povečal. Današnje stranke, ki kažejo interes, da, recimo, lov hiše ali Teremki namenjene za igre ljubljeni otrok. Obstajajo naročil in proizvodnje izključno hiše v velikosti 10 x 12 m, ki je čisto možno, da poskrbi življenjski prostor za vso družino. Uporaba stara posoda, kovani deli, naši obrtniki ustvariti takšno dekorativne elemente za spletno stran, kot, na primer, voziček ali metali pravo. Izjemno lepo sodih, ki jo lahko uporabite kot vaze, in lahko ostane kot umetniški dodatek vrtu krajine skupaj z ograje, ograje in mostov čez potok.

V kategorijo stvari, bolj funkcionalno vključujejo, na primer, swing, zgrajena iz lesa in ustavi na železne verige. V zadnjem času lahko govorimo o modi, o stilizirane wells-žerjavi ali vodnjakov v obliki mlinov, ki služi tudi kot dodaten prostor za shranjevanje vrtnega pohištva. Pogosto ukvarjajo z nalogi za izdelavo vrtne mize in klopi...

No, to je čisto naravno: zložljivi stoli in mize, ki so razporejene okoli improvizirano ulica ognjišče, dolgo časa nihče ni presenečenje. Vendar sesekljan vrtno pohištvo preveriti je veliko bolj priročen in zanesljiv, vendar pa nedvomno dodaja lepoto pokrajine letoviško in traja veliko dlje.

Umetnost ustvarjanje takšnega fantastično estetika ima korenine v antiki. Kot je znano, "gozd je bil dolgo atmosferi ruskega življenja". Naši predniki zgradili dreves'leseni hiši in poganskih svetiščih, izrezljane lesene malike in vsakdanjih predmetov. Trenutno čarovnik sprejme paličja, ohraniti kontinuiteto in oživitev dolgo pozabljene umetnosti, ki je zaradi primchatsya način neverjetno luštna srce, čustveno bogate in privlačne. Ni naključje, da smo danes, so znane številnih oblikah neizogibno napredek, ne prenehajo, tako, da zelo cenijo izkušnje in izkušnje, ki z rokami, kar pomeni, ogreva toplino človeške duše. In smo začutili potrebo po lepoti in plemstvo sedanje izdelki iz Obrti. Še posebej, ko gre za drevo, ki daje energijo in ustvarja čudovito mikroklimo.

Danes jih izvajajo skoraj vse kaprica strank, ki segajo od povsem stalne strukture na mestu zahtevajo temelje, nestandardno projektov, kot so prikrito v krošnje dreves sentinel hiše, namenjene za igranje Indijci, in konča tako imenovani majhen vrt oblike. Pravljica znakov, crouched v spodnjem delu vrta, prinesel veliko veselja, ne le za otroke. Že zdavnaj prenehal biti strah Baba-Yaga in Škrat (ali hudič), smo se ne bojijo srečanja in z zelo hudič-rogom, še posebej, če so vse odrezane od drevo in skupaj z dobro palčkov so rejci od ognjišča. Po vsem, woodcarvers dal na fantastično znakov dušo, struženje redni lesa v dnevni umetniških del.

L. P. : Masters delo sekira - tako kot v starih časih. To obrtniki, prebivalci okoliških vasi in mesta, in obiskovalci iz sosednjih regij - Pskov, Novgorod, in iz Belorusije. Avtorji ekipo " smo praktično konstantna: ljudje delajo dobro, prežeta z vzdušje ustvarjalnost in privlačnost materiala sama. Obstajajo tisti, ki je vse svoje življenje, ki se ukvarjajo v mizarstva.

In tam so mladi ljudje, vključno z izvajalci, ki je v podrobnosti in podrobnosti risbe na papirju delo v prihodnje. In nato material, ki bi ga v stanju, t.j. kritje varovalna oprema, barve, če je to potrebno. V našem jeziku to pomeni "navijanja izdelek".

Gradivo za take mojstrovine čas služijo kot običajno poplar, ki ne najdejo delovna mesta v mestnem gospodarstvu. V metropoli jih redno uničeno, skrb glede opredelitve krajine in varnosti ljudi, in tukaj, samo zunaj mesta omejitve, ki jih spremeniti v vrt, kiparstvo, različne likovne izdelke. Mimogrede, poplar čarovnik ljubezni za vse, kar je suši veliko počasneje, kot tradicionalni Karelian isthmus bor, poleg tega zaradi posebnosti strukturo lesa ni toliko crack in trajajo dlje. Za zmanjšanje skulpture, ki so prav tako dobri, Lipa, vendar pa, kot priznan strokovnjak in poznavalec, je pred kratkim zelo malo. Neverjetno drevo ima pozitivne energije, so aspen. Učinkovito m'kakovost in fleksibilnost njen les je odličen material za izdelavo predmetov iz male plastike. Vendar, hiš in paviljoni so bolj primerna bor in smreka. So praviloma vloži v od nekje pade gozd in razviti parcelah. V kategorijo izključno v tem primeru se lahko iz za njeno Veličanstvo macesen, ki položajih prihaja iz Bajkalsko jezero. Vendar pa je v seznamu stalnih "improvizirane" ne - uporabljajo materiala stranke. Milost surovine - bukev žagan cut: drevesa'kamen krogih so zelo impresivno videti, kot stenske obloge za gazebos. Povpraševanje po teh malih arhitekturo in unedged Odbor, s svojo slikovito krivulje rob. To pogosto in strešne konstrukcije počnejo. Z drugimi besedami, obrtniki uporabite vse, kar narava lahko ponudi. Po vsem, dober gospodar, figurativno rečeno, z vsako palico bo ustvaril umetniško delo. In "stick", ki se lahko iz katerega koli drevo je vse stvar znanje in spretnosti.

V skladu z Jurijem Popelensky, kupci pogosto postanejo arhitekti, pridite in slavni umetniki - v besedo, ljudi, kot pravilo, kreativnost, razmišljanje zunaj polja in v veliki način. Najboljše oglaševanje, kot veste, od ust do ust je vtis, prvotno razstava prehajajo od ust do ust. Ona pa daje le Splošno predstavo o tem, kaj in kako je mogoče iz navadnih lesa. Prilagoditve naredi življenje samo, da je stranka pogosto ponuja idejo o oblikovanju lesa, nekaj nenavadnega.

Kako napisati dreves'vse mojstrovina v obstoječo spletno stran kompleksa stavb, upoštevati teren, stilizovati v okviru Splošnega značaja države, ansambel - vse to je obravnavano neposredno na mestu, kjer potovanja strokovnjaki. Delo poteka precej hitro, recimo, za teden ali dva, lahko zgradite gazebo je srednje velikosti. Po pregleda in odobritve s strani prejemnika vse podrobnosti in odtenkov končni izdelek razstaviti, prepeljati na mesto, kjer bo nazaj in se na njih opravijo končno obdelavo, zaščitenih z antiseptiki, in ki so zajeti z lak, itd.,

Različne tehnike, ki omogočajo, da "starost" les, označite svojo strukturo, določiti vozlov; za pečenje, vključno z močno, je, da zagotavljajo visoko likovnih del.

Glede na vrsto in velikost izdelka je včasih potrebna gradnja Temeljev. Če to ni potrebno, izključno slikovito izgleda stavbe, določena na korenu drevesa. Ko v stari čarovnik, ki se izvaja za strešne kritine, pravijo, TPP (kamnu deske) ali pasovec (malih plošč, ki so kot ploščice), trenutno obrtniki tudi raje naravnih materialov, uporaba dreves'les macesen skodle, skodle, trsje, slama. Skratka, poskušajo zagotoviti dreves'vasi stavbe prvotni videz.

Študij antične tehnologij, vključno z ohranjeno pam'spomeniki dreves'lesene arhitekture, obvladovanje načinov umetniškega potaknjenci, potopitvijo v material - les s svojo posebno naravo naravno teksturo in tekstura - vse to tvori slog kreativno delo novodobni gospodarji. Drevesa'Jan arhitekture zagotovo ima pravico, da obstajajo v vseh pojavnih oblikah, predvsem v teh umetniško bogata kot majhne arhitekturne oblike. Izraznostjo se doseže z uporabo kompleksnih bionic ali izjemoma preprostih geometrijskih oblik, ki pa se določi harmoniji z okoliško naravo.

Jan ROSSO

Vir: zagorod. spb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика