воскресенье, 27 июля 2014 г.

Abrazivna orodja: kdo in zakaj je to potrebno?

Brusni orodje je orodje, ki se uporablja za mehanska obdelava (brušenje, rezanje robov, poliranje, brušenje, raziglevanje in druge) različnih površinah.

Tradicionalno, brusni vključujejo diamond orodja, brusi, prevlečeni abrazivnih materialov in palice, kot tudi druge instrumente, ki so narejeni iz različnih priključkov in abrazivnih materialov (CBN, flint, Elbor, smirek, plovca, smirek, in drugi).

Če upoštevamo brusni orodje podrobneje je treba poudariti eno zelo zanimivo funkcijo, ki se imenuje samazinajumu. Tako, brusni material, ki je sestavljen iz katerega koli abrazivnega, kot smo že omenili zgoraj, je sestavljen iz več plasti akutna zrna. Kot rezultat, ko so nekateri delci brusni topi in sesekljan off, jih zamenjajte, takoj pridejo drugi. Torej, večje trenje zgornji sloj grobega orodje, hitreje samozaposljavanja.

Če imate težave, nepopolne samazinajuma, potem v tem primeru bo treba urediti orodje za odstranjevanje vrhnjo plast grobega. V procesu takšne spremembe obliki abrazivna orodja, ki bodo določeni.

Smo na kratko že omenili, abrazivna orodja obstajajo, in zdaj poglejmo najbolj priljubljenih teh v bolj podrobno.

Obseg sredstev za mletje



Brusni krogih, včasih imenovana brusni diski, obstaja zelo tanki listi, ki se z izvrtino v skladu center, ki je obdana z kovinsko ferula. Takšni diski so običajno narejene iz različnih delcev polnila, kot tudi posebne veziva masa, ki lahko volcanically ali bakelite. V proizvodnem procesu se vsi ti elementi so stisnjene skupaj.

Vse brusni krogih lahko razdelimo v brušenje in rezanje. Prvi, ki so tradicionalno najbolj pogosto uporabljajo za rezanje trdih nekovinskih in kovinskih materialov, vključno iz kaljenega jekla, opeke, zlitine železa in barvnih kovin, mavčne plošče, opeke in marmorja. Kot je za brusilne (včasih tudi imenuje vezane abrazivi), njihov glavni namen - ostrenje in brušenje deli narejeni iz istega materiala.

In cut-off kolesa, brusilne so glavne delovne naloge posebne mehanizme - stroji za brušenje in rezanje.

Brusni krogih zagotoviti brušenje in rezanje ukrepa zaradi ostre vrhove svoje brusni delci, ki med rotacijo krog narežemo na površini. Velikost teh delcev je od 100 do 2000 mikronov. Vendar, večja in trdna abrazivna zrna, višja učinkovitost kroga.

Kože poliranje krpo



Tkanine prevlečene brusila (to se imenuje tudi papir), ki je našla dovolj široke uporabe v številnih panogah. Torej, to je, se uporabljajo v metalurgiji, in v letalstvu, pohištvo, lesna, gradbena in elektronske industrije, in mnogi drugi.

Če govorimo o uporabi abrazivnih materialov, prevlečene natančneje, je tradicionalno uporabljajo za lahka, srednja in brušenje operacije, kot tudi za zunanjost, ravno, Centerless in notranje brušenje različnih delov.

Kot je za material, ki se lahko obdelajo s pomočjo prevlečeni brusila - jih seznamu so neskončne, vendar je najbolj običajna in pogosta lahko imenuje odporno na toploto titanove zlitine, les, jeklo, steklo, bron, usnje, marmorja, aluminija, litega železa.

Ker so prevlečeni brusila zelo prilagodljiv, se lahko enostavno uporablja v obdelavo kompleksnih curvilinear površine, in tudi za dimenzionalni in dekorativne poliranje.

Blok nož brušenje in poliranje



Bruski nož brušenje in poliranje je zelo priljubljena abrazivna orodja, ki se v glavnem uporablja za ročno ostrenje. V primeru, da s tem orodjem si načrt za delo prvič - nakup najdaljši model, širina pa nima posebnega pomena.

Palice za ostrenje, so različne. Najbolj tradicionalnih, kot bloki blokov, tako imenovani naravni. Vendar pa je njihov neposredni konkurenti so sintetični kamni.

Vbavarmove in brusila za to



Vbavarmove je postopek za mokro brušenje obdelavo, ki se izvaja na posebnih rastlin, ki pa morajo biti opremljeni s podlogo in voda odteče. Posebno pozornost je treba nameniti dejstvu, da običajno namestitev, ki bo potekal ta vrsta površine končna proces, obvezno'mora biti zagotovljena s tehnološkim postopkom.

Kot je za brusila za vbacastobj, ki so tradicionalno, z več in eden od takšnih sredstev lahko traja vam za nekaj mesecev.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика