вторник, 29 июля 2014 г.

Prostorsko razmišljanje 2007-04-13 11:42:32

Gradnja in rekonstrukcija.

Prostorsko sklepanje
2007-04-13 11:42:32

Ni rekah brez obale. Ni na zemljevidu države, brez meja. In, da ne bi našli takega glades, ki ne bi bili robovi.


Vse o'predmeti za svojo umetnost, krajinski oblikovalec deli v dve kategoriji: nekateri so zasedeni z nečim, ostalo je brezplačno. Nekdanji vključujejo stavbe, konstrukcije in vse vrste parklands. Drugi robu, glades, travniki (v krajinskih parkov) in partnerji (redni parki).

Znanstveni odgovor na otrokovo vprašanje,

Kaj je Polyana? Čudno vprašanje: kdo ve! Vsi zbrani v gozdnih jagod. prostor, ne zasedajo stavbe, konstrukcije in zasaditev in omejena sadovnjakih. Vendar obstaja precej znanstvenih odgovor. Glade je prostor, ne zasedajo stavbe, konstrukcije in zasaditev in omejena sadovnjakih. Na osebne meje parcel lahko deluje ograj in zidov.

O sobe in se obrne


So glades in razvrstitev. , ali teče . So preprosta in kompleks ali teče.


obračun s katere koli točke si lahko ogledate v celoti. Preprosto obračun s katere koli točke si lahko ogledate v celoti. In ni važno, kaj ona oblike - okrogle, ovalne, podolgovata.

glade je polna ugank. Kompleks glade je polna ugank. Prihod na njem lahko vidite samo del jase, preostali prostor na voljo za vaše oči, presega pa, skriva dreves.

(Fig. 1), lahko, v primerjavi z sobe v Palači. Glade enfilade (Fig. 1), lahko, v primerjavi s prostori, v palače. To je vrsta majhnih jasah, nanizani na eni osi (track). Klasični primer takšnih glades in priročnikom področju lila plemenskih Kolesnikova na VDNH bližini paviljon " gojenje cvetja". Naprej po cesti, obiskovalec iz bele dvorani dobi v vijolično, nato pa v roza, rdeča, itd.

Zakoni polja


Če ste tekoč, da bi vaš vrt, travnik (polje, travnik, travnik), se seznanite z osnovnimi pravili, ki zahtevajo's tem povezana, da predloži odprtih prostorov vrta.

Širina glade ne sme biti manjša od širine fasada glavne stavbe, ki ga je v bližini.

Ni vsaka hiša ima priložnost, da se obrnejo, kot koča na piščančje noge v gozd, se je vrnil na obiskovalca - spredaj. Zato se njeni sprednji fasadi, mora biti popolnoma odprta, da navdušeni izgleda. Na fasadi, da bi upoštevajte, da je težko narediti iz gozda ali zaraščenih vrt.

Kaj bi moralo biti razmerje? To je potrebno, da bodite pozorni na razmerje med širino polja in višina vidnega bar're, svojem okolju, bodisi doma, ograjo ali dreves in grmovnic. Kaj bi moralo biti razmerje?

Skratka, harmonično. Majhno jaso, obdano s stoletnimi jelka je ne spodbuja dobro razpoloženje, kot oviro mu ječo ali temno dobro. Kot glavno kategorijo, ki je odprto krajino, oblikovalec, je čustva. Vendar, žal, da bi dosegli idealno razmerje med višino roba ter velikosti odprtega prostora, v resnici je zelo težko. Tukaj učinkovati bolj stroga in posebne kategorije.

Strogo gledano, za drevesa prvega razsežnosti optimalne velikosti obračuna - približno 1, 5 ha Za večino vrtnarji ni izvedljivo zaradi očitnih razlogov. Zato na majhnih ozemljih, imamo opravka z zelo različnimi trgi in drugi izbor dreves.

Nekaj, kar bi zapolnilo praznino?

Glade - odprt prostor, vendar je ne miruje. Tukaj je treba dati lahko vse, kar hočeš, če le to "" je relativno ravna in ni ustvarjen velik obseg: cvet postelj, grmičevje, sestava inertni material, igrišča in počivališč.

Zbs-relief z birches

Marže so preprosta, bas-olajšave in visoki relief* . Meje med stoji in zunanji prostor se imenuje trate. Marže so preprosta, bas-olajšave in gorelenko *.

. Če posamezna drevesa ali skupine dreves, nekaj prestavljen na sprednji glavni array - edge bas . Končno, f če drevesa, ki so bili predloženi, iz množice, kot bi morala, za nekaj metrov, to je rob visoki relief (Sl. 2). Če drevesa so ločuje od gozda glades, ki se vrstijo v vrsti pred nami, glade preprosto. Če posamezna drevesa ali skupine dreves, nekaj prestavljen na sprednji glavni array - travnik bas-olajšave. Končno, f če drevo so bili predloženi iz množice, kot bi morala, za več metrov, je travnik visoki relief (Sl. 2).

Pred - najboljši


Drevesa na robu gozda, ponavadi asimetrična. Obrnjena proti soncu in svobodo, je bolje; obrnjena proti gozd slabše. Ampak vedno in povsod "opushenii" drevesa, ki izstopajo od dreves iz globin goščo. Močnejši so, večji, lepši.

Pri ustvarjanju lesa zbs-oprostitev ali olajšavo, je smiselno, da uporabite najbolj koristne in zanimive drevesne vrste, ki se razlikuje od osnovne ozadju sadovnjakih v njihov videz, ali vam je všeč listi javor "king Crimson", ali cvetje, kot so kostanj. So - dekoracijo gozdov, svetlo opremo, pritegniti pozornost.

Ne boli, malo


Smo rekli besedo "glade" in "gozd". In če je v vašem naročilu ni gozd, tam primernost mu prostorov, in obstaja le majhen prostor? No, in medtem ko je stran svoj čas brez roba? V vsakem primeru! Podobno robovi v oblikovanje krajine majhen vrt glade dekorativne, ona je angleški vrt steno. Katera pravila morate upoštevati pri ustvarjanju?

(za ograjo), center za pustite odprt prostor za ljudi. Vse o osnovnih'embrasse sadovnjakih so potisnjeni na obrobje parcele (to je, do ograje), center za pustite odprt prostor za ljudi.

) . Rob mora biti zložene: veliko rastlin, ki se nahajajo za majhna - naprej (Sl. 3). Kot je očitno, saj se to morda zdi pravilo, ga svari pred eden od najbolj pogostih napak novice vrtnarji. Zelo pogosto postaviti ljudi, ki so posajene v čast prvi vrstici močno velike primerke, zaradi česar "otroci", da languish v nejasnosti, oklepa ograjo. Glede na rastline, ki je ne samo grd, ampak tudi, po našem mnenju, neetično.


* SLOVAR

Čas bas bas-relief je nizek relief) in relief (haut-olajšave - visoko olajšavo) se ne uporablja zgolj pogosti, ampak tudi v krajinsko arhitekturo

VIR: http://www. sadovnikmag. ru

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика