вторник, 29 июля 2014 г.

Hiša s poudarkom

Koncept "zasebni hiši" - na Splošno velja, da je seznanjen in prebivalci južne stepe, in prebivalci Severnih gozdov. Kot pravi pregovor, hiša je v Afriki hiši. Vendar pa je vsak ljudi, ki imajo svoje poglede o individualnih hiš, in, seveda, tu je najljubši metod gradnje. O teh "nacionalne značilnosti", ki bo obravnaval.

Ko rezervacije: v teh turbulentnih časih "globalizacija" govoriti o vseh nacionalnih značilnosti je težko pravilno. V središču sodobne stanovanjske gradnje so nekaj načel: funkcionalnost gradnje, hitrost gradnje, relativna cheapness (in posledično likvidnost), itd.

In tako ni težav z dobavo vse vrste materialov na kateri koli točki planeta, individualne hiše-stavba je postala serijska ogroženim nacionalnih značilnosti. Če želite to preveriti, preprosto raziskati območje za katero koli rusko ali Evropske metropole, kjer lahko srečate na različnih stil hiši, zgrajeni na različnih tehnologijah.



Vendar izročilo, ki od časa do časa, pogled skozi skozi ta stavba "unisex", kot žensko figuro iz pod grobo hlače za moške. V naši Palestine, zlasti, so začeli opažati med opeko in beton hiše so tradicionalne za Rusijo dreves'lesene kabine. Kar je razumljivo zgodovinsko: Rusija je dežela gozdov, in tukaj dolgo posameznih hiša, zgrajena iz lesa, predvsem iz razcepljena polena. Znani ruski koča, če je, tako rekoč, "v mislih", je zelo dobro premišljena in udobno stavbe, ki je v zimskem času ne zamudite mraz, poletna vročina ščiti pred vročino, zanesljivo ščiti pred dežjem in snegom. Z vidika arhitekture, koča tudi funkcionalna, je vedno ima velika soba - soba, majhne majhne spalnice, mansarda, včasih ji blizu, stene do stene so bile dodane gospodarska poslopja. Pogosto velikost in število sob je bil izpeljan iz bogastva lastnik, ampak v vsakem primeru je bilo, visoko kakovostne in so zelo udobni kmečke stanovanj.

V prihodnosti, žal, tehnologija dreves'lesene hiše, gradnja, če se ne izgubijo, to praktično ni razvoj. Razlog za to je razumljivo - Sovjetski človek je ne bi smel imeti individualno hišo, je po mnenju vodje so bolj primeren apartma "phalanstery". Šele v zadnjih letih začel učiti najnovejše tehnologije na tem področju: na primer, gradnja lepljen les ali dnevnike.

Edinstvenost Skandinavska hiša je bila določena, in klimatske pogoje - močna nevihta, veter, dež in zasnežene zime.

Ampak naši sosedje Finci na sedel, in za neumno smo porabili desetletjih postavljeno dreves'lesene hiše, stavbe za večjo višino. Kako zgraditi čudovito hišo, kot iz dnevnika in ga nalepite žarek. Značilno za te hiše je pomanjkanje pretentiousness, resnost arhitekturne rešitve ali funkcionalnost. V prostoru reševanja učinkovito, v tej hiši vladanja jasno, ravne linije, med'karieri vseh dreves'les, ki omogoča osebi, da se počutijo bližje naravi. In, seveda, moramo reči o finski kakovosti, ki je dobro znan, vendar za večino naših gradbeniki žal, nedosegljiv.



Drugi sosed, Švedi in Norwegians imajo bogato tradicijo dreves'lesene hiše, gradnja. Tradicionalni švedski hiše so bile večinoma dreves'leseni, le v slabe gozdne površine so bile zgradbe lesa-uokvirjena stavb. Posest je bil sestavljen iz stanovanjske hiše in gospodinjstva, stavbe,'United po vsem dvorišču. Arhitektura kmetje ' hiš in dreves'leseni bell-stolpi, skladišča in nastanitvene storitve je značilna stroga preprostost in varčujte dekor. Sobe, stene so bile prekrite z dreves'lesene plošče, pobarvane v belo ali zeleno, in v nastavitev nujno'bil vedno prisoten, z rdečimi detajli. Rdeča je tradicionalno pobarvan in fasade hiše. Vendar ne za lepoto drevesa'lesena hiša je bila pokrita s posebno rešitev od vlage, ki je dal drevo odtenek rdeče.

Glavne vrste gradnje na Norveškem, ki je bogata z gozdovi, preveč, je bil dreves'Jan arhitekture. Arhitektura se odlikujejo po izvirnosti: dekor je vplivala umetniške slike, ki se uporabljajo v poganskih templjev in stanovanj, v krogu Vikingi. Izvirnost norveški hiša je bila določena, in klimatske pogoje - močna nevihta, veter, dež in zasnežene zime. Zato, stavbe so bile zgrajene iz dveh slik: zunanji branil in okrepiti trajnost notranje - stanovanjske stene. Hiša je bila zgrajena v obliki pravokotni okvir brez enega samega nohta, in fasada je okrašena z zapletena rezbarije. Kasneje v norveških mestih začeli graditi Kam'lesena hiša, ki je bila naslikana na fasadi v različnih barvah, polnjenje monotonosti okus Severne pokrajine.

Kraljestvo kamna

V Angliji Kam'lesene hiše, gradnja razvil od leta dni Stonehenge. Kdo pa pam'spominja starih struktur ali Kelti, ali njihovi predhodniki? V ruski mislih, v vsakem primeru pa v angleškem slogu pa je povezana najprej z besedo "koča" (koči), kar pomeni, da ena družina zasebnih urbanih ali podeželskih hiša z zemljišče, običajno z dveh nadstropjih. To se morda ne zdi domače hiše s tri in štiri nadstropja, ampak encyclopedic dictionary razlaga pojem, da način. Hiše so bile iz opeke, z blokam'dekoracijo lesa, in v centru fasada je bila, ki se nahajajo vrata, uokvirjena z belimi stebri.



V bistvu je to "hiša - moja trdnjava", ali če hočete, "hiša - moje ladje." V tipični angleški vedno imel dveh etažah (dva krova? ), Kar pomeni, da njegova arhitektura je jasno pokazala, da skozi navpično načrtovanje. Osrednja stavba je bila tradicionalno bivalni prostor s kaminom in stopnice, druge sobe so razvrščene okoli njih. V prvem nadstropju je bila utility soba, kuhinja, na drugi - spalnica, vrtec, študija. Ta postavitev je bila značilna za mestne hiše, je dal priložnost tudi v utesnjen urbanih pogojih, da se počutijo absolutni lastnik stanovanja. Lastnik ni na noben način odvisna od sosede, od zgoraj ali od spodaj, ker je preprosto ni bilo. Sosedje so bili le levo in desno, in pozval, da je ni več koča in mestne hiše. "Mesto-hiša", strogo gledano, je preveden kot mestni hiši - tako Britanski poudaril, da je država hiši. Smo, kot vedno, je bil zmedo in "mesto-hiša" klic vključno z doma, v naročju narave, kilometrov v p'petdeset iz mesta.

V skladu z nacionalno tradicijo, ki je zakoreninjena v Gotskem preteklosti, pri gradnji individualnih hiš nizozemci uporabljajo opeke okrašena z belim kamnom. Zaradi visokih stroškov zemljišč v mestih model je bil "tri" stanovanjske stavbe, na ozki sprednji ki so blizu drug drugega, zasajene tri visoka in ozka Okna. Dekoracija fasade služil dekorativne balkon in nekaj vklesan blokam'leseni venci. Ob istem času, v majhnih provincialnih mest za arhitekturo hiše za dolgo časa ostal srednjeveški obliki, ko je tradicionalni stanovanj na Nizozemskem je bilo pol-šumovit hiše. Stojala in spandrel žarek, narejen iz dreves'leseni tramovi, dekorativni okrašena, in fasadni omet in pobeljene.

Sredozemski slog z'zdelo, kot rezultat mešanja in mešanje slogov iz različnih držav, katerih obale se opere z Sredozemlju: Grčija, Italija, Francija, Španija, Maroko.

Na Splošno Fachwerk bi rekli, še posebej, ker je nekoč je bil pogost tip hiše za več držav v Zahodni Evropi, predvsem v Nemčiji in na Nizozemskem. Kader je ogrodje tvori sistem horizontalnih in vertikalnih elementov in oklepaji dreves'leseni bar z zapolnitvijo vrzeli kamna, opeke, Adobe, stekla in drugih materialov. Medtem ko ležaja in širše strukture, ki so ločeni. Funkcija podporna struktura mora biti tog okvir iz lesa in stene so širše strukture in ne nosi vse breme. Ta kader igra pomembno vlogo ne le v oblikovanju, ampak tudi dekorativni element stavbe, deli z fasadne plošče različnih oblikah (in včasih slikarstvo) in daje zgradbo, edinstvena in zelo slikovit pogled. Polnjenje microcannula prostor zgodnje pol-šumovit stavbe so narejene iz lesa in pogosto, še posebej v stanovanjske hiše, okrašene z vklesan plošče.

Bolj na Jugu, v vročini Španiji, za potrebe stanovanjske gradnje je prav tako se uporablja predvsem kamen. Domovi so bili zgrajeni na različne načine, in eden-nadstropni in dva nadstropja, običajno streha je bila prekrita s ploščicami, in v nasprotju z drugimi nacionalnimi slogi je bila prisotnost notranji terasi, kjer se lahko na vrtu ali preprosto opremljene z postavite pod šotor za počitnice med Siesta. Skupni hiši, ki se imenuje Hacienda, ki je bila značilna za južni del Španije in je zelo prostorno, običajno dva-nadstropne hiše z obveznimi'obvezno dvorišče z loki in okraski lep mozaik ploščice.

Tipičen francoski zasebni hiši, kot pravilo, je vrt ali spredaj vrt, ki je deležen posebne pozornosti. Hiše so lahko različnih velikosti, število nadstropij, in raven udobja: zasebne vile, normalno državo, hiše itd., Tako kot v kateri koli Evropski enodružinska hiša, v take hiše so spalnice (običajno v prvem nadstropju in dnevni prostor s kaminom (na terenu). Samo-spoštovanju francoski, kot vemo, brez steklenico Bordeaux na mizi ne bo sedel, in za to, da ne vodijo v trgovini, je nujno'bodite prepričani, da opremiti pritličju poseben prostor za shranjevanje pijače - vinska klet.

V resnici, v južni Evropi pa ne samo nacionalne sloge hiše, ampak celotno slog, ki se imenuje "Sredozemlje". Je'pojavila se je v svetu kot rezultat mešanja in mešanje slogov iz različnih držav, katerih obale se opere z Sredozemlju: Grčija, Italija, Francija, Španija, Maroko. Značilno za ta stil je kombinacija piercing modro in bleščečih bele barve prihajajo iz Grčije in keramike z bogato okrasje iz Maroka. V individualnih hiš, zgrajenih v tem stilu, lahko vidite, stebri, oboki, niše, porticos, v idealnem primeru, bi bilo treba in teras s fontano.

Ameriški širitev

V Ameriki imajo vgrajene različne individualne hiše, lesa, opeke, in tako naprej, ker settlers prinesel svoje stereotipe gradnje in jih izvedli. Še enkrat, v gozdu pasu, seveda, so bile zgrajene iz lesa, medtem ko so v drugih krajih je bolj smiselno uporabljati kamen. Arhitektura zaradi zgoraj navedenih razlogov se je kmalu eklektična, brez posebej izrazito nacionalne značilnosti, gradbeniki so od vseh tradicij postopoma, in to velja od zunanjega videza hiše in inter''erov.

Iz sebe stilov je lahko ugotovil, da če Ameriški ranch, ki je edinstven na obisku kartico Zahodnih zda. Čeprav, če pogledati v njegove značilnosti, to neodvisnost, je lahko vprašljiva, saj so odkrili, da na kmetiji je zelo podobno Mehiški Hacienda. Hkrati tak individualni hiši, v veliki meri se ponavlja, preprost stil hiše-vagoni, v katerih migrantov v času potovanja v Wild West. Ranč je sestavljen iz enega nadstropja in je neločljivo povezano z naravo. Okna so velika in zavzema skoraj celotno steno. Strehe so ponavadi ravno in široko. Hiša vedno asimetrične. V tradicionalnih ranch ni bil razdeljen na jedilnica, dnevna soba in kuhinja - so nadomestiti eno veliko sobo, v kateri je bila kuhana, jedli, in gostje so bili prejeti, in včasih spal. Kasneje sobe postal bolj zaradi stene. Na splošno, v "ranch slog" pravila ne lepota in uporabnost.

V skladu z nacionalno tradicijo, ki je zakoreninjena v Gotskem preteklosti, pri gradnji individualnih hiš nizozemci uporabljajo opeke okrašena z belim kamnom.

Najpomembneje pa je, da je svetu dal Amerika je množično sodelovanje pri gradnji individualnih hiš. V rezultat hitrega razvoja države in aktivne stanovanjske gradnje v Združenih državah amerike, veliko prej kot v Evropi, se je začela uporabljati načela standardizacije, kar je v apartmajskih hiš mase stavbe, zdaj predstavila nabor standardnih modelov in podrobnosti. Zato je bila podoba "eno-kadjo Amerike". Čeprav to je, seveda, metaforo hiše v osnovi obstajata dva nadstropja, na primer, znana različica enodružinska hiša, imenovano "hiša prerije". Njihova konstrukcija uporablja les in kamen in konstruktivno, se je spomnil, nemško ali nizozemsko pol-šumovit hiše, zaradi zunanji dreves'leseni tramovi in previsnimi zgornjem nadstropju.

Kot je za širitev, je tukaj na prvem mestu moramo plošče na okvir tehnologije. Seveda, se uporablja povsod po svetu, ter v Evropi in v Rusiji, ampak na lestvici je bil uporabljen samo v Ameriki, ki ima milijone okviru hiše. So se razvija zelo hitro, relativno poceni in lahko simulirajo različne arhitekturne sloge. Takšna hiša ne more stati tornado ali orkan, kot je pokazala praksa zadnjih let, vendar še vedno zelo priljubljena med Američani.

Stanislav Frid

Foto Ruske Videz

Vir: Revija "Država pregled"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика