среда, 30 июля 2014 г.

Oživitev ruske stanovanj

Zdaj, ko je vlada nenadoma spomnil, za individualne stanovanjske gradnje, na obravnavi je bil glavni gradbeni material, ki je za stoletja pomagali Rusi za pobeg iz hud mraz - drevo. Zdaj je tehnologija lahko ustvarite dreves'lesene hiše, ki ohranja vse prednosti tradicionalne ruske hiše. Katere lastnosti so pomembne za dreves'lesena hiša, razume "Lastnik".

Preprosto

Delež posamezne stanovanjske gradnje na ozemlju naše države predstavlja približno polovico vseh v gradnji kvadratnih metrov. Vendar, kljub temu, da v Rusiji obstaja več kot ena tretjina svetovnih gozdov, v domačem gradbeništvu na 1 cm. m stanovanj v gradnji je ne več kot 0, 03 kvadratnih m lesenih materialov.

Za primerjavo: v Skandinavskih državah, je ta kazalnik je na ravni iz 0, 5 0, 7 km. m "Tako močnega zaostankov Rusije do pred kratkim je bilo pojasnjeno v trajnostni moda za o'nepremičnine analogne materialov: opeka in kamni, " pojasnjuje generalni partner skupine podjetij" Arhitekt", Mikhail Korolev. Ampak, ker 2002, analitiki domačem trgu praznovanje vrnitev obresti v tradicionalnih dreves'lesene gradnje ".

Razlog za to je, poleg zgoraj omenjene tradicije, najprej v relativno nizkimi stroški dreves'lesene hiše, gradnja in manjše čas gradnje. "V primerjavi z Cam'lesene hiše iz opeke, bloki, monolith, drevesa'lesena hiša lažje, jih ne potrebujejo tako močne temelje, da je lažje zgraditi v razmerah, gozdne ali relief terena, " pravi Generalni Direktor podjetja" Škandal "Alexander Črno. - Poleg tega, brez motečih naravne krajine: njihovo gradnjo ni potrebno težke opreme. Gradnja sama je zelo hitro, kot mesto, praviloma prihaja pripravljen in sputtering na osnutek gradiva, ki si je treba, da ga na pripravljen Temelj. V bistvu glavna pomanjkljivost dreves'lesene hiše, stavbe, - treba je ohraniti posebne pogoje prevoza, skladiščenja materiala sama (ker je njegova dovzetnost za okolje), in da izpolnjujejo določene omejitve, ki so neposredno v proces gradnje.

Naprej

Vse zgoraj navedene prednosti dreves'kamen gradnje je privedlo do dejstva, da je od začetka 2000th let interes, da se domovih drevo je začela ponovno rasti. "Danes povpraševanje po dreves'lesena hiša v Moskvi je povečala za skoraj 40% celotnega obsega in kmalu bo uravnotežiti povpraševanje po" Kam'Yana "doma", - predvideva, Aleksander Črno. Kot je za zvočnike, potem, po Mikhail Korolev, za obdobje od aprila do oktobra 2006, povečanje povpraševanja potrošnikov je omejeno na 30%. "Zadovoljiti potrebe v nakup primestnih stanovanj poskušal ruska in Zahodna podjetja, katerega delež je v letu 2006 predstavljal približno 4% prodaje dreves'lesene hiše," pravi king. - Vendar pa povpraševanje po Zahodni izdelkov omejena mer, presega povprečno za 20-25%, in dovolj razvit za ruski trg proizvodnih zmogljivosti ". Rezultat se je izkazalo, da bo zahteval doma "ročno", relativno poceni, vendar ne dovolj kakovosti za nizko kvalificiranih gradbenih ekip in pomanjkanje sodobne gradbene mehanizacije.

Prednosti in slabosti različnih tehnologij

Mimogrede, o tehnologiji. Danes v Pamasko' * uporablja več osnovnih vrst: postavitev trdnih materialov (les različnih oddelkov, okrogel les); lepljen lameliran les; drevesa'Jan-okvir gradnje, kot tudi druge možnosti. "Kot primer lahko slednja tako imenovane superlog: tanko Ploščo na zunanji zidovi izpolni nosilec funkcije, izolacija je naredil, kot v okviru hiše, mineralna volna plošče z oblogo na notranji površini stene lesa, " pravi Black. - V korist prvih dveh vrst, lahko rečemo, da je to najbolj neškodljiv iz vidika ostanejo doma, in okvir hiše so prednost za ljudi, ki so navajeni, da urbanistični načrt in raje svoboda, ki je končna rešitev."

Kot je za njega lesa, njegovo uporabo kot gradbeni material omogoča visoko stopnjo toplotne izolacije, zato, tako hišo, primerno za stalno bivanje. "Bruno debeline 140 mm, ustreza 640 mm zid, " pojasnjuje Mikhail Korolev. - Profilirani žarek ne zahteva dodatne obdelave, in gradnja tokov v obdobju od 5 dni, glede na prostor v hiši ".

V proizvodnji hiš uporabo kanadski tehnologije steno material je narejen iz dreves'leseni okvir debeline 100 in 150 mm Brez krčenja okviru hiše omogoča notranji konča takoj po izgradnji, in lahkih gradbenih, zmanjšuje obremenitve na terenu, ki omogoča uporabo bolj stroškovno učinkovito vrste Fundacije, v primerjavi z koč. "Ravni termostat doma, zbranih na okvir tehnologije, ki izpolnjujejo prenos toplote značilnosti opečnih zidov debeline do vključno 75 cm," pojasnjuje Korolev.



Vsak po svoje

Drevesa'lesene hiše med seboj razlikujejo, ne le v gradbeništvu tehnologije. Za njih je lastno klasifikacijo, ne tako, vendar pa je jasno, kot v "tradicionalne" počitniška stanovanja (ekonomije, poslovnih, Lux). Kot pojasnjuje Aleksander Črna, ločitev tukaj neposredno povzročila ceno na kvadratni meter (cena se giblje od $ 800 $ 1800 na kvadratni meter). "Ampak jaz še vedno mislim, da je to v veliki meri stanovanj za bogate, ne pa bogati ljudje, ki cenijo udobje in vzdušje doma, ne stanje," Alexander Črno. Tako, določen moda na drevo (za zadnjih 2 letih na ta material premaknilo, po različnih ocenah med 10% in 15% povpraševanja) so prizadete vse segmente, razen morda, a premije.

O glavnih smereh Pamasko'I, kjer drevesa'lesena hiša stavba je najbolj razvita, položaj tukaj je ta: na posameznih področjih, - Yaroslavka, Dmitrovka, Volokolamsk, Ryazan, Kijev, ukrajina, Mozhayskoe avtocesti; koči razvoj - Kaluga smer in Nove Rigi.

Besedilo: Valeria Semenova

Vir: Revija "Lastnik"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика