вторник, 29 июля 2014 г.

Moderno "bystrostroy"

Industrijske tehnologije stanovanjske gradnje so odobreni na državo trg, postavlja nove standarde in prioritete. Eden izmed prednostnih nalog je hitrost gradnje. In eden od načinov za zagotavljanje tega hitrost - proizvodnja individualnih hiš v tovarni.

Moram reči, gradbišča, ki ima dolgo in je prenehala biti prostor, ki se gradi državo hišo, tako rekoč, od "a" do "ž". Vzemimo za primer, ki je Temelj: to je zdaj ni nujno,'vedno prelijemo tekočino betona, lahko naredite končal betonskih blokov, ki so proizvedeni v tovarni in nato dostavljeni do gradbišča in hitro namesti v pripravljen jarek. In stene? Celo tradicionalno leseno steno v nekaterih primerih, najprej izdelani v trgovini, kjer so vsi primerni, in potem posameznik prijavi podal za Montažo na mestu. In razdalja sistem? Včasih zavrnejo iz njega, kot za strešna konstrukcija bo uporabljen pripravljen plošče, proizvaja spet v specializiranih podjetij.

Ne bomo dotik tehnologij, nastavi tudi kot prednost, hitrost gradnje, vendar v katerih večina dela, ki se izvajajo na gradbišču. To zlasti gradbeni tehnologiji z uporabo trajni obliki. Ta opaž se sestavi, kot so podrobnosti modela, to ustreza železa ventili, po katerem je napolnjena s tekočino betona. V rezultat, stene, ki se gradijo dovolj hitro. Ampak, prvi, je to dobro za državo, hiša betonski zid? Drugič, hitrost in kakovost gradnje) v tem primeru odvisna od vremenskih razmer, ki lahko resno zamudo pri gradnji hiše.

Osredotočili se bomo na industrijske metode gradnje posamezne države hiš. In začnimo z že omenjeno tradicijo - drevesa'leseni dnevnik in žarek hiše.

Posodabljanje tradicije

V starih časih šumovit hiše je bil zgrajen v celoti s strani in je na oči: v sodih so bili izdani iz vej in lubja, in nato z'dovali v krono, sklenitev Komlev nasvete. Ne zdaj, ko tehnologija dreves'lesene hiše, gradnja je narejen korak naprej. Trenutno elemente drevesa'lesena hiša lahko proizvaja industrijsko, z najbolj sodobno opremo.

Za začetek dnevnik ozoldruvas, da je, da je posebno strojno strogi geometrijski obliki. To odpravlja problem vgradnjo rit in vrhovi, ki traja toliko časa in energije naših prednikov. Ampak je samo ena cylindering dnevniki vreme ne - še puff na mestu, carving iz Skodelice in utori in razširitvene prijavi kron. Vse tehnološke lukenj in utorov, zmanjšal na drugi stroji, ampak tudi v tovarni. Sodobna oprema omogoča, da to storite s tako visoko natančnost, da je hiša lahko zbirajo, da je, z zaprtimi očmi. Čeprav proizvajalci, seveda, oči se ne zapirajo - so pre-sestavite okvir na ravni podjetja in opraviti prilagoditve, če je to potrebno. Po tej okvir razstaviti za dele, to število, in se vozi v kraj, kjer je zbranih v zelo kratkem času.

Hkrati s steno materialov, rastlin lahko v proizvodnji in drugih elementov dreves'leseni hiši: vrata in okna bloki, ornamenti, po stopnicah, itd. Trenutno comp'računalniška tehnika omogoča oblikovanje hiši od ustanovitve do konca, in vse elemente, ki se lahko proizvaja v tovarni.

V hiše, ki so prilepljena žarek sama steno material je izdelek tovarne, ker rezanje lesa letvice in kasnejše sušenje in vezave je mogoče samo v razmerah sodobne proizvodnje. Proizvodnja natančnost v tem primeru je celo višja, in tudi dejstvo, da lepljene žarek, kot je znano, praktično ne spremeni geometrija skozi čas. To nam omogoča, da ohrani velikost milimetra. Vse luknje, ki delajo na posebno opremo, zato po proizvodnjo delov za celo predhodno tovarniško Skupščine, na Splošno, ni potrebno: zagotoviti, da se na gradbišču, okvir je sestavljen za nekaj dni in bo skrčil manj kot 1%.

Obstaja na tem področju in nekatere kompromis: lepljen lameliran dnevnik. Te stene material še bolj "napredni", kot dnevniki. Kot lepljenega lesa, furnirja lesa, lepljenih krov je izdelek visoke tehnologije, in zato je idealna oblika, točno velikost in praktično ne veljajo za krčenje. Vse te prednosti so zaviti v koncu, visoka stopnja proizvodnjo in Montažo hiš. Poleg tega je hitrost gradnje okvir pri uporabi lepljene na kvadrat žarek in lepljen les je dodatno zagotovljena s tem, da zunanje in notranje stene tako hišo, zahteva le minimalno predelavo, ki se lahko konča v nekaj dneh.

Plošča možnosti

Smo večkrat pisali o panel-okvir hiše so sestavljeni iz pripravljene plošče proizvajajo v obratu. Ta način gradnje je bistveno drugačna od drugih tehnologij za uporabo dreves'leseni okvir dejstvo, da je večina operacij na oblikovanje stene, je, ki jih izvajajo specializirana podjetja. Normalno uokvirjena hiša prevzame gradnjo okostje, praznin, ki so obloženi iverne ali OSB-plošče, ali podoben material, ki je napolnjena z grelec in tako naprej, medtem ko je plošča okvir hiši je približno 90% je ustvarjen v tovarni tekoči trak.

Lažje zidne plošče so proizvedene na proizvodno linijo, ki je konfiguriran za ustrezno. Temelji stenske plošče so zgoraj navedenih materialov, ponavadi OSB in visoka drevesa'leseni tramovi. V procesu gibanja na proizvodni liniji na plošči "pridobi" toplotno in hidroizolacijo, prilepili vrata in okna bloki, zmanjšanje reže in odprtine za prihodnje komunikacije, v nekaterih primerih celo naredil električne napeljave. Notranja površina je pripravljena za dodelavo, zunanje - zunanje (včasih z zunanjimi končna). Take plošče-stene se lahko doseg 12 m dolg in 3 m ali več v višino. Napaka v velikosti, ki je le nekaj milimetrov, ki izključuje fit in zelo poenostavi namestitev.

Kaj je rezultat? V resnici, štiri pripravljen stene, ki se dostavijo na gradbišče posebnih prevoznih sredstev in so nameščeni direktno v kolesih. Nato nastavite razdalja sistem, je iz strešni material in toplotno krogotok je zaprt! Ostanejo le nianse, kot so montaža inženiring in zaključna dela. Kaj je pomembno: vse to-vreme tehnologije z odsotnosti "mokro" operacije, ki je za namestitev na steno in deževne jeseni, in sneg v zimskem času. To je treba poudariti, priložnost za realizacijo v okviru te tehnologije skoraj vse arhitekturne rešitve oblikovalci in fantazije stranke. Še vedno obstaja mnenje, da se je industrijska proizvodnja nizko-rast stanovanjskih stavb - kovanje, nato ponovil in brezosebna. Vendar ni tako! Oprema na take rastline ne vozi serije in je enostavno nastavljiva da bo ustrezala posameznega projekta.

Trenutno plošča okvir hiše so zasedli v trg državi stanovanjske gradnje nišo, ki se vztrajno širi. V naši regiji so že več tak tok proizvodnje, ki je, je konkurenca, ki za potrošnika, seveda, plus.

Obstaja pa še ena možnost hitre gradnje z montažne plošče. Ta eksotična (vendar, kakorkoli že) prilepljena dreves'lesene plošče. Prilepljena žarek je znano, da veliko, ampak malo vedo, da se enako lahko proizvaja v tovarni stene z ready-made okna in vrata odprtine. Plošče so dostavljeni na gradbišče prihodnosti in s pomočjo žerjava je nastavljena samo za tri ali štiri dni. V tem primeru, ni okvir ni potrebna - prilepljena dreves'Jan plošča ni samo ò, vendar nosijo design. Ko so stene pripravljen, iste plošče (brez kotička! ) Izgradnjo strehe, nato vstavite Okna in vrata " in "polje", je dejansko pripravljen.

Ta hiša, seveda, se nanaša na montažne hiše tovarniških predelovalnih dejavnostih. Poleg tega, da je okolju prijazna, kot od drevesa. Zato ne preseneča, da je v Evropi in Ameriki doma podobno zasnovo postajajo vedno bolj priljubljeni, izziv in okvir hiš in dreves'leseni kvadrat. Monolitna dreves'Jan plošča z drevesa, se lahko izvede z dolžino do 18 m in višino več kot 3 m, lepljene plošče lahko ne gradijo le ena zgodba, ampak tudi dva-in tri-nadstropni državo hišo.

Mobilni izhod

V skladu montažne modularne zgradbe, zasedajo posebno mesto. Inherentna enostavnost in hitrost gradnje obrnite homeowners, ne predstavljajo državo hišo brez trenching in konkretne lije v opažev; drugi te tehnologije je zelo zadovoljni. Jasno je, da koča na področju 300 do 400 cm. m ni mogoče modularno, po definiciji, je struktura kapitala. Vendar za majhno, vendar udobno in prijetno državi hiša je zelo primeren modularno zasnovo.

V starih časih modularne zgradbe, zbranih predvsem na gradbišču, ponavljajočih se, v bistvu, tehnologije, slike stanovanja. So se razlikovali nizka trdnost, slabe izolacije, nepopolna sklepov, in spali kot tekmo.

Danes, vendar pa, način proizvodnje in gradnje, modularni domovi so se spremenile. Vsi njihovi sestavni deli (kot zgoraj hiše) so izdelani v obrat pogoji, ki povzroča številne prednosti: natančnost, samostojnost stavbe na vremenske razmere in hitrost izdelave. Materiali za proizvodnjo modularni domovi so danes najbolj moderno, okvir, ki je običajno narejena iz lahkih, vendar zelo trajen kovinski elementi, ki bistveno poveča moč celotna struktura. Za širše strukture, ki so posebej obdelane kovinske plošče, plastične plošče ali "sendvič"plošče z učinkovito izolacijo. S tem se bistveno poveča toplotno učinkovitost hiše (v tovarni izolacija je boljša) in vam ni treba izolacija stenske strukture.

V bistvu, je ena različica že omenjenih "oblikovalca", elementov, ki so sestavljeni na mestu v high-speed mode (graditi hiše na parceli traja teden v večini). Temelj za tako doma in, če je potrebno, najlažji, kot majhen betonski bloki; in po montaži stene in streho lahko le opeko, fasada in teči, napeljave, strojne sisteme in notranje predložiti.

Še en rekord v hitrosti erekcijo nastavite pripravljen modularni doma. So skoraj v celoti izdelane v tovarni, v skladu s risbe, in v nekaterih primerih celo založena. Ki je na voljo z zunanjo in notranjo dekoracijo, kot tudi vodovodne, naprave in pohištvo.

Standard postavitev hiše običajno vključuje dnevna soba, spalnica, kuhinja, kopalnica in WC, ki vam omogoča, da živijo v bližini narave z relativno udobje. To in gradnja kot taka, ne: to je potrebno le jasno, tla, dal bloki-rekviziti, nastavite hišo in se povezati z zunanjo komunikacijo.

Montažne modularni domovi tovarniške proizvodnje je redko uporablja kot glavno prebivališče. Vendar pa je za goste, hišo ali poslovni enoti, to je velika možnost.

Mikhail SKVORTSOV

Vir: Gradbeništvo države hiš - www. zagorod. spb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика