вторник, 29 июля 2014 г.

Kaj graditi naselja

Skoraj polovica lastnikov parcel v koči naselja raje živijo v drevesih'leseni hiši. Na drugem mestu so različne vrste betona. Istočasno zelo hitro trgu osvojiti frame tehnologijo.

Glede na pripombe udeležencev na trgu, za tiste, ki želite kupiti relativno poceni hiša, material, ni tako pomembno, kot je, na primer, za elito kupca. "Ekonomska" homeownership razlikovati model projektov, zemljišče je v takih naselij je za prodajo z pripravljen projekt ali hišo iz poceni materialov (pena betona, plinski beton), se pogosto uporablja okvir gradnje.

Kaj v drevo si moja?

Drevo je tako znano in dokazano stoletja material, ki je verjetno v bližnji prihodnosti bo zavrne in razvijalci, in potrošniki. Po Goskomstat, segment dreves'lesena hiša stavbe v naravni izraz raste letno pa za 40%. Podatki o Leningradu regijo, rast v tem segmentu je 35% na leto. Za primerjavo: v ZDA in Kanadi 70% zasebnih hiš iz lesa, v Skandinavskih državah, delež dreves'lesene hiše prihaja do 95%. To stanje je popolnoma jasno: v Zahodnih državah, predvsem v Skandinaviji, za eko-materialov za gradnjo hiše, preden'so zelo visok standard.

V Rusiji za začasno nastanitev priljubljenih hiš iz umerjen dnevniki, prilepljena žarek. Cena prilepljena žarek je odvisna od pasme drevo, iz katerega je izdelana. Macesen, na primer, prilepljena žarek je zelo drago. Sodobni materiali bistveno razširili paleto arhitekturno-planske odločitve. Uporaba naravnega lesa, danes se lahko izvaja praktično vsak projekt, ne glede na svoj slog in kompleksnosti, in ne samo za izgradnjo sam "ruski dom". Uporabite velike površine stekel, kovinske konstrukcije in dekoracijo iz naravnega kamna. V zadnjem času se je na trgu' "drevesa'les, opeko" - izdelana iz masivnega lesa sušenega lesa s posebnim štiri-način za zaklepanje. Proizvajalci trdijo, da so te ključavnice zagotoviti windproof stene, stene, sam je praktično ne skrči, je pohištvo površino, in celotna hiša je zgrajena za 2-8 tednov. Cena "drevesa'kamen, opeko" v 2-2, 5 krat nižja prilepljena žarek.

Prilepljena žarek ne skrči, začela letos na ruskem trgu podjetje Gumb. V letu 2006 družba je bila prva na svetu zavrne uporabo v proizvodnji lesa, lepila, ki vsebujejo formaldehid.

V bistvu dreves'kamen tehnologij, ki se uporabljajo za gradnjo hiše v poslovni razred. Različne ocene, so zdaj v predlogov v koči naselja so približno 49% dreves'lesene hiše. Vendar pa ta zajema zgrajeno hišo na plošči-frame tehnologijo. Neupoštevanje drevesa se uporablja za približno 47% koči naselja.


Gradiva na temo

Drevesa'leseni hiši: kdaj je najboljši čas za izgradnjo?
Opeke kot dokazilo o samozadostnosti
Drevesa'leseni hiši. Pregled trga
Dobra polovica trga še vedno zasedajo hiš, zgrajenih iz opeke in celičnega betona. Ti materiali so vodilni v segmentu hiš, ki stalno živijo. Najbolj pomembna razlika sodavice konkretnih od svojega tradicionalnega "brat", je odlično toplotno izolacijo prvega. Vendar pa mora pojasniti, kaj je mišljeno z "topleje". Seveda, vse sodobne koči - in dreves'lesene in zidane bo toplo. Drugo vprašanje, koliko energije je potrebno za ogrevanje stavbe. Značilnost hiše, ki so izdelane iz celičnega betona, je, da za ogrevanje svoje prostore bo potrebno bistveno manj energije. Proizvajalci trdijo, da je hiša od celičnega betona za 20-40% zmanjšuje stroške ogrevanja, kljub temu, da debelina stene je ostal standard za ta material. Hiša, zgrajena iz poroznega betona so razvrščene kot Kam'Yana stavbe, ta umetni porozni kamen. Najbolj pogosto uporabljajo tri vrste celičnega betona: konkretni, plin, silikat, pena betona.

Penasti beton, ki se uporabljajo tudi v tekoči obliki, kot ograda stalno opaž. Glede na relativno enostavnost takšnih blokov, gradnja se lahko uporabljajo lahki temelje. Poleg tega je pomembna velikost blokov omogoča, da se pospeši proces gradnje (vsaj v primerjavi z opeko zidane). S tem je zajamčeno storitev življenje takšnih stavb je 100 let. Na primer, tehnologijo "Izod" je hitro gradnjo sten iz armiranega betona, s pomočjo odstranljive opaž iz ekspandiranega polistirena. Zid, ki podpira takšnih blokov in armiranega betona-napolnjena izvira zelo hitro in za proizvodnjo toplote in zvukotehniky lastnosti ustreza sodobnim zahtevam, ki ne zahtevajo segrevanja, ker je že vključena v zasnovo za opaž.

Na podlagi monolitno tehnologije, tudi hiše so zgrajene v skladu z Avstrijskim tehnologije Velox (uporabljajo plošče, narejene v fiksno ohišje, ki je napolnjena z mešanico iz lesnih sekancev in cement). Do sedaj, je delež domove zgradili s to tehnologijo, je le okoli 4%, vendar pa skupina "Rostrum", ki je ekskluzivni proizvajalec plošč na Avstrijskem tehnologij, lani poleti odprli drugo tovarno za proizvodnjo plošč, Velox z zasnovo zmogljivosti milijon enot na leto.

Opeke nekateri strokovnjaki iz zastarelih materialov. Gradnjo ceste, ki so zgrajena za dolgo, in stene so zelo debele. Vendar ta material je še vedno v povpraševanju med določenih kategorij kupcev. Zidane stavbe vedno povezujejo trdne, zanesljive in ob istem času, prestižna stanovanja. Opeko, ki ohranja toploto, tudi v opečnem zidu, življenjsko dobo opeke hiša 100 do 150 let, tako da razvijalci, ki uporabljajo opeke v gradnjo hiše in mesta-hiše, so vodene z visoko stopnjo pretensions lastnikov. Vendar pa se vse pogosteje uporablja vse tehnologije gradnje celičnega betona, vendar s katerimi se sooča, stene ali plinth opeke (ali kamna). Te hiše se lahko poveča tudi statistika zidane stavbe. Vendar pa dejstvo, da opeke, proizvodnja narašča ves čas sprašujejo, ali je postulat, da je "out of date". Glede na Skupino, v LSR, rast opeke proizvodnje je v letu 2006 znašala 6%, z do 28% blaga, ki gredo na podeželje trgu. Vsebina je, da v zadnjih letih, opeko, ki se je spremenilo. Je "počutim bolje," dvakrat, oblike in barve je lahko poljuben. Proizvaja porozne opeke (nična lahko do 50% obsega), ki ohranja toploto, dobro in končal bloki vezane skupaj 14, 5 opeke (podjetje "Pobeda LSR").

Pridobiva zagon wireframe gradnji hiše: če menijo, da je to tehnologija ločeno, potem postane nesporni vodja na celotno število trenutno ponujajo vikend (30%). Vendar s pomembno opozorilo: pomembno rast je prišlo po zaslugi tega projekta, kot "Novaya Izhora", kjer 1 čakalno vrsto, ki se gradijo o 633 hiše. Na okvir-panel tehnologija se gradijo hiše, v "Malih Peterburgu" in Anna Vsevolozhsk, v okrožju. Podjetje RBI je napovedal začetek večjega projekta "Mostalove" v Vsevolozhsk območja, namenjena sprejme 4 tisoč ljudi. Mimogrede, več kot 80% nizko-dvig stanovanj v svetu, zgrajena na okvir tehnologije, tudi v območjih z ostrimi zimami (Kanada, Skandinavija, in tako naprej ).

Samhanji vasi

Obstaja tudi število podjetij, izvajanje razvojnih zemljišč, gradbeniki, kjer je postavljen zidanice različnih materialov. Na primer, podjetje "Bazen Express" na ozemlju celotnem območju naselja ponuja možnost gradnje različnih stavb, vključno z drevesi'lesena. Taki mešani tip stavbe se je imenoval "mix". Da razmislite o teh mešani vasi enega razreda ni mogoče. Mešani koči in nizko rast kompleksi nova oblika naselij, s'pojavila se je v zadnjem času. Takšnih naselij je na trgu strokovnjakov imenuje naselja "druge generacije", ker vključujejo ponudbe različnih, ne samo v razredu, ampak tudi po vrsti.

Strokovnjaki napovedujejo, da je okvir-panel tehnologija bo kasneje na trgu več in bolj pogosto, z najbolj priljubljenih ta material bo v srednji razred in gospodarstva. Vzporedno z aktivno povečati delež materiala, kot so beton, prav tako je zelo poceni material, ki se lahko uporablja za erekcijo, kako o'visoka cena, ki se giblje (podjetja), vendar z visoko kakovostjo zunanjosti in bolj ekonomično projektov srednjega razreda.

Lepljen lameliran les se še naprej uporablja aktivno v projekte elite razred, in deloma tudi v segmentu poslovanja, vendar zunanjega in / ali notranjega končna morajo biti visoke kakovosti.

Država eksotiko

Strokovnjaki napoved nadaljnjo rast proizvodnje, in to velja za vse, brez izjeme tehnologij. Glede na napovedi LSR Skupine je sposobnost opeke bo trg zrasel za 15-20% na leto, vsaj do leta 2015. V tej državi trgu, "bo" do 50% od opeke do leta 2012. Po mnenju strokovnjakov iz skupine podjetij "Skupnost", ki bo aktivno razvijati dreves'kamen, tehnologijo in oblikovanje-plošče hiša-stavbe, ne toliko zato, ker je poceni, ampak zaradi hitrosti gradnje. Podjetje "Ross Raken SPb" (ekskluzivni zastopnik za skrb HONKA v Rusiji) menijo, da v premium segmentu drevo bo vedno ostati korak pred konkurenco. Morda bo prerazporeditev povpraševanja med zaobljenimi dnevnik in lepljen les.

Vendar pa nekateri strokovnjaki pravijo, da je razlika v ceni stene materialov preneha biti odločilno pri nakupu državo hišo. Stalna rast cen zemljišč, parcel in povezovanje inženiring vodi do te komponente postavili stene v skupni vrednosti hiše s parcelo in vse omrežja, ki je le okoli 10%. In dokončne za kupca biti zgolj psihološki dejavniki (les je živ material)in tehnoloških zadevah (to je, hitrost gradnje). Zaključek: trg bo zmagal proizvajalci optimalne tehnologije.

Danes, ni veliko materialov, ki se uporabljajo v gradbeništvu v svoji izvirni obliki. Starost novih tehnologij dal ljudem priložnost, da izboljšajo svoje lastnosti. Opeko, kot pravilo, se je izboljšala toplotna izolacija in trpežnost značilnosti, za les, ki so ga izumili številne kemikalije, ki zaščito hiše pred požarom in škodljivcev. Najnovejši razvoj dogodkov upoštevati ne le zahteve za nosilnost gradbenih materialov, vendar enostavnost uporabe in učinkovitost.

Pred nekaj leti na trgu'prišlo je celo tako eksotične izdelka, ki so "pasivne hiše", ki stane skoraj brez ogrevanja. Sliši se fantastično, v praksi pa je še in drago. Ampak, glede na pripadnike te tehnologije, začetne stroške, se odškodnina med delovanjem. Dobra ilustracija pasivne hiše je Sončno hišo, ki ima velike površine Oken na Južni strani in solarnimi paneli na strehi, za akumulacijo energije za domače potrebe. Pasivne hiše poraba energije za ogrevanje se zmanjša na minimum, z uporabo materialov in konstrukcij z največjo odpornost na prenos toplote in rabo naravnih virov energije in energetske hiše. Danes se je število "pasivne hiše" v različnih Evropskih držav, ki presega dva tisoč in še vedno raste. Za gradnjo, kot pravilo, so izbrani okolju pravilna, pogosto tradicionalnih materialov - les, kamen, opeko. V Rusiji takšne hiše je še vedno "kos blaga".

Vendar pa prihodom novih materialov, povečanje proizvodnje komponent, tehnologij in pospešiti gradnjo ne pomeni, da cene za države hiš se bo začela zmanjševati. Naraščajoči stroški surovin, energije in dela, da ne dovoli, da bi zmanjšali skupni stroški gradbenega materiala. Poleg tega je gospodarski položaj v Leningradu regiji je tako, da se za razvijalce koči naselij obstajajo številni izzivi v prihodnjih letih ne more razpolagati. Tako, med naložbena tveganja, ki so značilna za LO, Vice-Guverner regionalna vlada Grigory Dvas klici: pomanjkanje inženiring in (skoraj vse občinskih okrajev) sheme za teritorialno načrtovanje, akutno pomanjkanje delovne roke, nezadostne zmogljivosti in slabo stanje cest.

Vendar, glede na zadnje javnomnenjske raziskave, skoraj polovica državljanov, ki raje živijo v individualni hiši. Najbolj pomembno za St. Petersburg prebivalci postali ugodno stanje okolja in lastno zemljišče.

Galina Sergeeva

Vir: zdspb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика