среда, 30 июля 2014 г.

Na valu dreves'leseni fashion

Razmerje med edinstvene in tipično arhitekturo in oblikovanje stanovanjskih vozni in muhast. "Katalog" projekt običajno prilagaja potrebam kupca, včasih do neprepoznavnosti. Vabi arhitekt za oblikovanje individualne hiše, naročnik nehote reference znanih vzorcev o zgodovini arhitekture, revij ali samo za stanovanje, prijatelj, znan po svoji verodostojnosti v smislu okusa.

Da, in to je način, če ne posnemajo sveže ideje?!

Paradoxes stanovanj

Svetovni vodilni dreves'lesena hiša-stavbe - podjetje Honkarakenne Oyj, pod polnimi jadri približuje polovici stoletja obletnico, izjavlja, strateški premik od standardnih modelov za posameznika. Vendar napoveduje mednarodni arhitekturni natečaj, da bi našli najboljše univerzalnega modela sodobnega doma. V Honka blagovno znamko, ki je znana po vsem svetu in več kot 100 tisoč srečo v 30 državah, ki že živijo v uvedbi poslovne hiše. Vsako leto podjetje proizvaja v dveh tovarnah v Karstula in Aarw, da v Srednji Finska, okoli 2.500 domov, so vse bolj prevzema naročila in javno uporabo. Pred kratkim "Honka" podrla še en rekord, ki imajo izdelana največjih dreves'kamnita hiša - smučarski kompleks na Sochi področju 4500 km. metrov.

Zanimiv prizor. Tisoč letno tradicijo dreves'lesene hiše, gradnja, si prizadeva, da ostanejo pred moda. Industrijskih proizvajalcev, ki se zanima za posameznega naročila. Poznavalci nacionalnih značilnosti stavbe iščejo univerzalni obliki. Končno, vodja proizvodnje dreves'lesene hiše spodbuja arhitekte drznejši, da uporaba drugih materialov. In to ne tava skrivnostno finski duši.

Predsednik podjetja ESCO Teencock povzema: "Zdravo'sem in dobro počutje so glavne vrednote. In v naše domove prinesejo ljudi. Naši modeli se med seboj razlikujejo v različnih delih sveta, ampak v glavnem smo stavbe za posebne ljudi. Seveda, imamo standardni model, vendar smo se nameravajo usmeriti v prihodnost, to je posameznih projektov."

Finci od Tokia do salt lake city

Ruske novinarje povabil na Finskem, na obletnico pritisnite-tour, ki je imela redko priložnost primerjati koristi lastnikom različnih delov planeta. "S pomočjo naše Agencije omrežja, smo se nenehno zaveda, trendi in okusi kupcev v tistih državah, kjer je zgrajena naše hiše", - pravi, komercialni Direktor Rista KLCC in leafing z diapozitivi: morju koči na južnem Finskem, dom za brezplačno vodenje času, v salt lake city, drugi največji dreves'lesena hiša na svetu, zgrajen za svetovno nogometno zvezde Steve young. Projekt za Mongolija, dveh hiš na Japonskem, eksponat za Nemčijo.

"Honka" se ve, da so Američani in Rusi raje največji hišo, in Japonski so malo bolj natančno, za zelo skromno parcelah. Francoski bolje spoznajo prijaznosti do okolja.

Cena na svetu najdražja zasebne hiše zgrajene "Honka", Rista KLCC klic ni uspel, ker dodatno delo na dodelavo in oblikovanje inter' " ne seštevajo in se pogosto ne spremljajo. Vendar predlogi: vesel, lastnik je objavil več kot 10 milijonov evrov.

Direktor Vzhodnega trga Martti Kyyronen ponosen, da je Rusija prevzela prvo mesto v "Honka"-izvoz in njen delež v prihodka v trgovini podjetja znaša 15-20%.

Gradiva na temo

Drevesa'Jan razpoloženje
Drevo ni nikoli preveč!
Les angleški koč
Drevesa'leseni hiši. Pregled trga
Marco Saarelainen, sina enega od p'pet bratov, ustanovitelji podjetja, polovico svojega življenja je živel na Japonskem in zelo dobro v okusu sodobni Japonski. Tam "Honka" gradi hiše, zasebne domove in poslovnih stavb, razred "standard" in "premium". Japonski ohišje dimenzije znatno manj, Evropski, ruski, vendar invisibly prisotna povsod sledi tradicije in posebnosti lokalnega modela. Dacha - velika ruski kopel-hiša, Vila premija na morju, med palmami - samo čez sto kvadratnih metrov. "Radi bi, da se prodajajo na Japonskem hiša ruske velikosti, ampak v resnici povprečni Japonski hiši, približno 120 kvadratnih m, in v Rusiji bomo dostavili na dom v 3-4 krat več, " pravi Marko. Svojo hišo je zasnoval priznani Japonski arhitekt Edward Suzuki. "To je bil njegov prvi delo v drevo. To je delal dobro, in Edward je dejal, da je bil načrt dokaj enostavno ".

Nemški trg, po besedah Direktorja smeri Matti Naukkarinen, zelo konkurenčen. Njena posebnost: tipične stranke več kot 50 let, in to je posebna ciljna skupina. Opazne regionalne posebnosti arhitekture v Nemčiji: "Smo precej teče planinskih domovih v južnem zemljiš za gradnjo težko in zelo zahtevna. Mi tudi ne more izročiti materialov tovornjak, tako uvoženih delov, ali celo helikopter.

Pot za srce je Francoz, po distributer'Utara P're Vacheron je skozi estetiko, tako kmalu po začetku razvoj tega trga se je odločil, da ustanovijo v Parizu design center. Strategija delal osem let, letna prodaja pa se je povečala od 30 do 100 projektov, in Pariška ekipa usposobljenih strokovnjakov za širitev "Honka" v Španiji, veliki BRITANIJI in na Irskem. Francoski reprezentančni prostovoljno sodeluje z mnogo arhitektov, vključno z rusko, ki so cenjena zaradi svoje visoke kvalifikacije.

Neighborly

Vodstvo podjetja priznava, da je doslej v ZDA "Honka" nima uspeha, da je bilo pričakovano. Ne gre le za zaščito lokalnih oblasti, da njihovi proizvajalci, ampak tudi posebnosti okus Američani so veliko bolj tradicionalnih. Kot je za Ruse, so precej delež željo, finske arhitekture sodobnih laconic oblike. Samo verjeti, da je dobre stvari treba veliko. Martti Kyyronen, ali se šali ali resno verjame, da s Pavlom Pavlinov, Predsednik St. Petersburg hčerinsko podjetje Rossa Rakenne, ki jih bo ruske smer na prvo mesto, pred finski trg. On je očitno pristranski in eksotičnih manifestacije, ruskega duha: obesili na njegovem domu v okvir ploščice z veliko lončeno peči, ki je bilo postavljeno v sredino hiše pred "Honka" v nekaterih Sibirski vasi. V tem projektu veliko ročnega dela, vključno s stropnih plošč, vendar pa je še vedno izjema. Po Jura Kuusalo, kustos finskega trga, naših rojakov, nakup stanovanja na južnem Finskem, glede na dosežke lokalne arhitekture in oblikovanja, med''erov. Kakorkoli že, na razstavi "Honka" v Jarvenpaa slišali predvsem v ruski jezik.

Najbolj vodstvenimi živijo v drevesih'lesene hiše "Honka", in Martti preveč. Njegova hiša je zgrajena novega Odbora, ki se ne skrči. Drugo vodja podjetja - Nepremičnine Saarelainen dragi'yazno dovoljeno, da bi videli njegovo družinsko gnezdo, ki so obtičali v Tuusula projekta "Unelma". Majhne velikosti, le okoli 130 kvadratnih m, to daje vtis trdne se nahaja na hribu v bližini jezera.

Drugo impresivno hiša, v preteklem letu zgradili "Honka" za stanovanje sejmu v Hameenlinna. Namerno moderne, vendar precej umirjeno oblike, ki so predmet ponos njegov mladi gospodar. Projekt vključuje več novih funkcij in tehnološkega, arhitekture in oblikovanja. Mokre prostore, ki na Finskem je tradicionalno narejen iz dreves'pijan, tokrat iz kamna, ki pokažejo, kako lahko z'odklopite preteklosti z lesom. Hiša je nenavadno za nas je usmerjeno v prostor: utilitaristične pogled na fasade sooča na ulici, in na teraso in velikimi okni, odprt na pine grove, v središču mesta, manj kot 12 hektarjev. Hiša področju 128 cm. m rešen v dveh stopnjah in je namenjen za sedem'Yu štirih. Načrtovanje temelji na igre različnih površin, vključno z veliko različnih vrst lesa: sesekljan, krekirani, pobarvan in oguljena.

Lastnik je priznal, da je vse to bilo vredno dva tisoč evrov na kvadratni meter, vključno z zemljo. Za nakup hiše na letni finski sejmih donosna. Ker so mesta, ki tekmujejo za pravico do gostitelja ta priljubljen dogodek, tla pod eksponatov prodali veliko ceneje, včasih skoraj nič.

Julija Hopta

Vir: zagorod. spb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика