вторник, 29 июля 2014 г.

Prvotno iz podzemnih

Pritličje - mamljiva ponudba za vse, ki se resno razmišlja, nakup ali gradnjo države hiš. Razvijalci in realtors vedno predstavljena kot arhitekturne vrednosti stavbe. In to je res edinstvene značilnosti prostora.

Tla tla niso bili še posebej pogoste v zasebni hiši stavbe v Rusiji, čeprav je v graščino hiše je klet z veliko podzemnih področjih. V podeželskih varianta gradnje analogni skp je bila klop, čeprav to vzporedno lahko le vizualni: " v starih časih hiši ali sesekljane iz dnevniki, hiše nastaviti na katerokoli podlago, in celo brez pravne podlage pod koti sešteje hrastovih hlodov, velike skale ali drevo štori. V poletnih mesecih, hiša je bila hoja veter, sušenje dna Krovu "črnega" seks. Za zimske hiša je bila posuta na obodu tla ali razporejene na razdalji od 30-50 cm od zunanje stene jaška trkalište višina do drugega krono. Tako, navzven pryzba bi se spomnil znanja, čeprav bistvo slednje je precej drugačna.

Beseda "skp" italijanskega porekla in pomeni v vznožju stavbe, pam'spomenik, stebri (ponavadi v obliki majhne, slabo služi vodoravne črte nad zemljo). Klet - pritličje stavbe, zunanje stene, ki so namenjeni kot velike kleti naročil in plinth celotnega sistema stavbe.

Glede na gradbeni standardi, ki se imenuje pritličju, v nadstropju, spodaj prostorsko načrtovanje znamke več kot polovico višine prostora. Vendar, on je nad-pritličje (in je vključen v ugotavljanje nadstropij zgradbe), če njena zgornjem nadstropju stoji nad zemeljsko površino več kot dva metra.

Za primerjavo je potrebno pokazati značilnosti podzemnih talne ali podzemne. Enako gradbene norme, to je na tla, tla pod raven načrtovanja rabe zemljišč znamke več kot polovico višine prostora. Čeprav so stene in pritličje in klet, ki je nastala z gradnjo temeljev, na strogih merilih višino prostorov glede na površino zemljišča, meje med njimi preživijo zelo preprosta. Tako, tla je klet, če prostorov višine 3, 2 m je dvignjen del višine 1,8 m in se nahaja pod zemljo na globini 1, 4 m, Vendar če isto višino pokop bo ne več kot 1, 1 m, pritličje opredeljena kot višji, kot če površina določeno višino "listi" v deželi več kot 1, 6 m, je že subfield. Prva nad tlemi tla, tla, ki ni nižja kot v načrtovanje zemlje. Če nekaterih delov stanovanjskih hiš, ki imajo različno število nadstropij nad tlemi, njena višina je določena z najvišjo del. Tla je pomembno najprej zato, ker v individualne stanovanjske gradnje so se rešili hišo v dveh etažah (ne za štetje v mansardi).

Vrnitev na razlike kleti iz podzemlja, smo upoštevajte, da je, najverjetneje, nevedni gradnje gost ne odlikujejo po visoki subfield od standardnih kleti, ampak za lastniki od hiša je pomembno. Zlasti, ker so tla dovoljeno, plinski kotli, in da ima kotel soba v isti hiši veliko lažje kot v ločeni stavbi.

Okrasitev hiše je

Pritličje omogoča diverzifikacijo arhitekture stavbe, kar je pomembno za tiste, ki si prizadevajo za individualnost, izvirnost, stanovanja v gradnji. On lahko presega površina glavne stavbe ali manjše. Vse možnosti so skrbno izdelani z arhitekti, da ne bi motili harmonijo, in hiša ni bila podobna koča na piščančje noge, ali obratno, da je glavna stavba ni videti, kot smešno add-ogromen bunker.

Če je površina kleti večje od območja iz prvega in drugega, kot pravilo, njena zgornja meja je vedno izkoriščajo ravno streho. Te površine lahko postanejo osnova za zasebno teraso ali balkon na obodu stavbe. O pomenu terase za državo, hiša pove veliko - njihova pomembnost narašča vzporedno z željo, da se stalno živi izven mesta. Na terasi lahko spočiti pas, ki bo vključevala mini-vrtovi (podobno "zelenih streh") ali majhen, zasebne plaže, kjer se lahko, poleg katedre, se lahko namesti tudi bazeni, SPA (v tem primeru, prekrivanje pritličju delaš še posebej močno), da ne omenjam, dajanje na terasah čaj vogalih. Če teraso, odprto, brez zavetja, hidroizolacijo strehe kleti mora biti narejen z veliko pozornosti in zavetje, je to nepotrebno.

Če je površina kleti je manjši od površina glavne stavbe, daje tudi možnosti za nestandardno arhitekturnih odločitvah. "Ne-identiteta" poskusite, da se poudari in premagati, in načine, tukaj so neskončne.

Večina se ustavi na varianto "istost" vseh nadstropjih hiše na načrt. V tem primeru, pritličje pa vizualno massiveness, doseganje občutek, da se je zdelo, da raste v zemlji. Že stoletja se prepričali, da je to možnost, ki je razumljena kot bolj zanesljivi in trdni, kar ustreza definiciji skp kot na podstavek. Doseči podoben učinek, je zelo pomembna končna kletne stene od zunaj. Tako pomen materialov z različnimi teksture, barve in premazi. Najbolj priljubljena je imitacija določeno vrsto Kam'zidane. Uporabljate tako naravnih in umetnega kamna, kot tudi ustrezne podatke za namen gradnje keramika in keramični granit. Poleg tega je sporno tiru in različnih dekorativni omet. Izbira konča v klet, je treba obravnavati nič manj temeljito kot svoje arhitekture, drugače lahko pokvari vse, kar je, in spremembe dodatnega denarja, časa in živcev.

Vsakdo, brez kletne etaže ne more storiti, ne?

"Z označbo" za gradnjo kleti je pogosto relief mesta. Na primer, na pobočju, še posebej na strmih, pritličje pogosto skoraj edina pot ven. To vam omogoča, da uporabite multi-raven teren čim bolj učinkovito. To prihrani estetike je eden od glavnih dejavnikov, ki v arhitekturi. Ko je bila hiša z pritličju nameščene na pobočju, del, ki nadstropju je skoraj v celoti po zemlji, v celoti zajeti v soncu. Včasih je dovolj insolation omejitve seznam prostorov, ki se lahko postavi v klet, in v tem primeru so vhodna vrata, jedilnico ali dnevno sobo.

Pritličje dobro in tam, kjer je to preprosto ni dovolj prostora, izgradnjo enega ali drugega razloga ne more.

Omejitev za njegovo izgradnjo, bi lahko postal podzemne vode ravni. V tem primeru morate napravo je kompleksna drenažni sistem, po možnosti z uporabo črpalke, kot tudi zagotavlja dobro tesnjenje. Vse to močno vpliva na stroške gradnje in obratovanja stavbe.

RPG

Funkcije v kleti nekaj. V Skandinavskih državah, zlasti na Norveškem, v zadnjem času stavbe s podzemno tla so postali izjemno priljubljeni, in se jim, kljub šibki svetlobi, spalnice, kopalnice, savne, uradov, vrtci in tako naprej, in v prvem nadstropju opravlja funkcijo javnega zone, se postavi kuhinja in dnevna soba, običajno v enem prostorskih odločitev, brez predelne stene.

Gradiva na temo

Nič, vendar zelo pomembno
Temelj dreves'leseni hiši: kalejdoskop možnosti
O nianse nič cikel
Šola za razvijalce: stoletju Fundacija
Ko že govorimo o osvetlitve: trg viri svetlobe danes se razvija tako aktivno, da vse prostore lahko sveti v zahtevani način. Na primer, pritličje lahko zavetje v svojem naročju, tudi tropski toplogrednih z ribnik. V tem primeru lahko prihranite denar na gradnjo samostojna, prosojne strukture, zmanjšuje stroške za vzdrževanje visoke temperature. Naravno svetlobo, da lahko rastline pod pogojem, če skp, ki je večje od glavne stavbe, strop nad zimski vrt je narejen po analogiji z strešna konstrukcija teh rastlinjakih. Vendar, kot je bilo že rečeno, se lahko storite umetno razsvetljavo. Prevladujoči med viri svetlobe bodo kompaktne fluorescentne žarnice, nizko porabo energije, ki dajejo močan svetlobni tok. In optimalni obseg bo pomagalo, da se zagotovi Led, ki v rastlinjakih samo "cepljeni".

Izkušnje Skandinavskih bivalnih stanovanjskih prostorov v pritličju, bi bilo lepo, da sprejme in naših rojakov, običajno dojemajo ta prostor je kot pripomoček prostoru, kjer se, poleg kotla hiš na njihovem mestu so postrojki, kopalnice, kleti (velikost kotla hišo za koči, približno 100 km. M je približno 3, 4-3, 9 kvadratnih metrov, preostanek prostora se lahko izvajajo v okviru različnih ciljev). Minimalna višina takšnih "delo" na tla morajo biti 2, 1 meter.

V njegovem času je bilo zelo razširjena izboljšanje v kletni garaži, vendar najnovejši podatki kažejo, ecologicheski to možnost, in to je vedno zavrnejo. Poleg tega pogosto dajanje garaž v kleti pomeni, gradnja ploščadi z'poje" dober kos lokalnega območja.

Zdaj več in bolj pogosto, v pritličju, opremljeno območij za sprostitev: bazen, rekreacija soba, fitnes, biljard, domače kinodvorane. Če je vsebina kleti ni tako tehnično kot "zabava", mora segrevati skoraj kot stanovanjski. Vendar pa šel dol v hladno pranje Perila ali neogrevana kopalnica - zelo povprečen užitek. Druga stvar je, da je za ohranitev pozitivne temperature lahko razlikuje - od tu in razni stroški...

Tisti, ki skrbi za zdravje'postavil sem se na tla tla so savne, parne kabine-ustrahovanje. Opremite tudi prenosni sol jame, v njih je zelo učinkovito obravnavati težave s sklepi, pljučne bolezni in drugih bolezni (velik seznam navedb). Kopanje objektov v kleti popolnoma ekološke, in najprej zato, ker so po definiciji ne potrebujejo naravne svetlobe. Gradnjo kopeli, savne, bazeni in celo kopalnice v "ječo" potrebuje prezračevanje.

Urnik pritličju ali je omejena v kleti - vsak se odloči zase. Če se ravnajo po načelu "Arhitektura je sposobnost, da idealize realnost", v pritličju je postal tako idealization, in trditve pragmatists, zlasti njihov opomnik o visoki stroški, prenehajo biti velik.

Tatjana Zelenova

Vir: zagorod. spb. ru

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика