среда, 30 июля 2014 г.

"Koncept je kompleksna, skoraj nespodobno besedo" 2006-11-09 11:15:25

Gradnja in rekonstrukcija.

"Koncept je kompleksna, skoraj nespodobno besedo"
2006-11-09 11:15:25

Osebne razstave in projekti: 1995 - ", ki Spadajo Star, sociološke raziskave", Svetovni Art Gallery, new York, ZDA); "Vyzhigatel", Center za sodobno umetnost "Gates" (BC, Kijev); 1997 - "No comment", v okviru razstave, ki je "Fotografija... sinteza ", galerija Unije umetnikov Ukrajine v Hiši umetnikov, Kijev, ukrajina); nazaj prikazovanja filmov" Vonj ", " Da ", " Juggernaut ", contemporary art Center Spazio Umano (, Milano, Italija); 1999 - multimedijski projekt "Radio Evraziji" z DJ Derbastler (, Pariz, Francija), 2000 - "Prvi pam'spomenik DJ" skupaj z Ilja Chichkan, Kijev, ukrajina mednarodni festival, Kijev, ukrajina); 2001 - "Kuba,... por favor... Kuba,... por favor... "galerija" RA "(BC, Kijev); 2002 -" še vedno življenje - v kuhinji! Pokrajina - v spalnici... "v okviru festivala" Pobuda "Projekt-02"galerija "RA" (BC, Kijev); 2003 - glasbeni projekt "Glasba za prostor truckers"label Termovko Evidence. 1998 - restavracija " Khutorok", plavajoča restavracija "Chaika" (notranji); 1999 - restavracija " Planika " (zaprto; zdaj se v svojem kraju, restavracija-pizzeria Walter's); 2000 - restavracija "Brazilija" (zaprta, Zdaj na svoje mesto restavracija "Mambo"), slastičari "Marquis čokolada"; 2002 - restavracija "Formula club"; 2003 - cafe "avalon", kavarne'Arne "Kava-club", Japonski fast-food "nabodala". Družinski status: poročen, ima hčerko. Hobiji: kozmos. - Kaj vam je koncept restavraciji? Koncept je kompleksna, skoraj nespodobno besedo. Ampak resno, v večini primerov kupci pridejo k meni z že razvili koncept. Ampak obratno situacijo, ko se ljudje, ki želijo odpreti svojo restavracijo, ne vem, o prihodnosti institucije ničesar, tudi usmerjenost kuhinje in imena. V tem primeru, oblikovalec, seveda, veliko težje delo, ampak jaz ne bi kategorično trdijo, da je ta možnost je manj učinkovito od različice, ki jo od vsega začetka razvili restavracije koncept. V moji praksi je bilo v primerih, ko je ideja restavracija je prišla od mene. Seveda ne brezplačno. - In še več? - To je bil projekt, žal, ostal nerealiziran, ki je bil imenovan "Stroga učiteljica", restavracija hostesa-"Schoolgirls" in podoba Sigmund Freud na logotip. Ideja je bila moja, Tatjana Savadov in Georgy Senchenko. - Varno! Vendar pa, če primerjate vaše delo kot umetnik in kot oblikovalec restavracije, slednje je veliko bolj tradicionalnih. Zakaj ne dovoli, da pohajkovanje? - Ne verjamem, da sem ustvaril inter'karieri restavracije služijo tradicionalnimi in konservativne. V procesu komunikacije z gostilničarji sem včasih dajejo na gorskih "strupenih", radikalne ideje, ki je v večini primerov, stranka le zaskrbljujoče. Čeprav je za mene, kot "provokacije" tako banalen... Ampak vseeno lepo, ko te ideje, čez nekaj časa še vedno pojavljajo, se preoblikuje in končno spoznal. - Katere so glavne značilnosti optimalno pojmovanje restavraciji? Kot primer sem vedno uporabite enega od Skandinavskih restavracija, ki temelji na zelo tanke in lepa ideja: vse Jedilni pribor, pohištvo, itd., je malo večja od normalne velikosti. Rezultat je remake na temo otroštva: obiskovalci dobili priložnost, da znova počutim, pravijo, 12-year-old. Super ideja, spoznali boste samo tolarjev, in se vrne iz njega, je le prostor lestvice. Ne morete se vključiti samo estetika, pozabili na praktično stran stvari. Oblikovanje je nemogoče brez izvedbe, ideje morajo biti sposobni izvajati. Poleg tega je dober koncept mora biti celosten. Raje imam, da mislim, da z vsemi podrobnostmi, vključno z, na primer, natakar oblačila. Ne vedno, seveda, stranke, gre za to, kar je seveda njihova pravica, ampak jaz še vedno ustvarja celoten projekt, v katerem so vsi elementi so med seboj povezani,'s tem povezane. Ko sem povedal njegov odvetnik: "Vstop v mojo pogodbeno določilo, po katerem imam pravico, da določi obliko vaše sideburns restavracija osebje". In je napisal! Druga stvar, ki tega odstavka nato smo se prečrta, in še... Včasih je to sramota za gledanje preoblikovanje dobre projekte na Splošno, po gradnja je bila končana in oblikovalec jih "left". Inter'jer restavracija je živ organizem, najmanjše spremembe vse podrobnosti, ki lahko ubije. Tako da ni nič slabše kot "ustvarjalnost" med gostilničarji, ki je po odprtju restavracije začeli spreminjati nekaj, kar je pogosto dobijo nepismeni in nepravilne. - Vedno sem mislil, da je najbolj pomemben pogoj za pojem restavracija je njegovo izvajanje... - Seveda. Ne morete se vključiti samo estetika, pozabili na praktično stran stvari. Oblikovanje je nemogoče brez izvedbe, ideje morajo biti sposobni izvajati. Koncept ne bi smeli razumeti kot popolnoma brezplačno prostor, kjer hočejo, potem pa ne. Tam so o'objektivna realnost, in moramo graditi. Igra pomembno vlogo in kultura: medtem ko gradbeništvo boom, ki smo zdaj videli v Ukrajino, veliko projektov "pokrita z bakreno bazena" nesposobnosti ljudi, ki so odgovorni za realizacijo ideje, t.j. gradbena podjetja in dobavitelji. V naši državi je pogosto nemogoče, da bi dobili želeno ploščice ali kateri koli drugi gradbeni material. Domači dobavitelji preprosto ne more kosati s sodobnimi trendi, nekaj predlogov, predrag, brez vsebine je tudi zelo težko pridobiti. - Koncept lahko nadalje razvijala v procesu gradnje? - V vsakem primeru! Projekt mora biti v celoti odobrenih pred izvedbo koncepta restavraciji. Za oblikovalec te faze je predvsem izražena v nadzorom proces gradnje. Obstajajo stvari, ki oblikovalec mora spremljati ves čas. Najprej je pravilna uporaba gradbenih materialov, spoštovanje tehnologije in oblikovalske rešitve. Stroški nadzora odvisno predvsem na posamezen projekt: se strinjate, da je nadzor nad gradnjo KAV'kavarne s površino 100 kvadratnih m in 10-storeyed hiša je dve različni stvari, ki se mora plačati na različne načine. Uspeh restavracije, ki sem jih naredil, je v veliki meri odvisna utemeljenost njihovih lastnikov, ki so na začetku vedeli, kaj so počeli, in prišel do moje že popolnoma razvit koncept. Mislim, restavracije "Kozyrna Karta" - "noč" in "Počitek", institucije Falk, Rebiger - "Planika" in "Marquis čokolada"... Zelo sem zadovoljen s restaurant "Brazilija"všeč mi je "nabodala", ki ni bil zelo podoben Moskvi prvotne. V tem primeru je bilo zelo lepo, da je stranka prišla do mene, ki vam daje priložnost, da spremenite tisto, kar sem videl fit, ne presegajo Splošni format celotno omrežje. V primeru, da je spremenila barvo rešitev - v originalno je bila malo manj "Japonski", kot sem pričakoval. Moskva strani so bili zelo veseli, Kijev inter'RNIM rešitev. "nabodala" všeč mi je za svoj demokratični značaj, ki ne vpliva samo v cenovni politiki, ampak tudi v oblikovanju ostal je estetski, vendar bližje srednji razred. - Razen za lastne projekte, ki Kijev restavracije vam je všeč z vidika oblikovanja? - Danes zjutraj je bil v "Arizona" je odličen kraj. Stara restavracija, ampak sčasoma se dobi samo boljše. Pravzaprav, mi ni izrecne omejitve v preferences - lahko kaytanot v nekaterih Stetsko minimalističen inter'Yeri, preko klasike, med'Yeri 70-ih od XX stoletja, itd., - Kdo je vaša ekipa? - Zdaj delam z arhitekti Aleksander Popov in Dmitrij Vasiliev, sodelujejo z različnimi gradbenimi podjetji in dobavitelji. Ekipa je za mobilne naprave, kot sem zagovornik demokratične oblike sodelovanja. Meni je to lažje za delo z zanesljivo ljudi, tako SV'ASCO stare in zanesljiv. Plus imam stik s številnimi umetniki, mojstri nekaterih umetniških tehnik. V "Brazilija", na primer, je bila mozaik - seveda, to je bilo narejeno s poklicni umetnik. Sprva je bil sam, ampak v okviru projekta izkazalo, da je takšno število nuggets med plasterers, da smo se samo čudil, ustvarjalne "plodnost Ukrajine". Ko je ponudba, ki je napovedana za štiri projekta, njegovo izvajanje je plača stranka ali ne? Na primer, če je vaš Fort-projekt kupec ni zadovoljen in mu daje prednost drugi oblikovalec, vam denar za delo, ki ga ne bo dobil? - Včasih štiri projekt, ki se plačajo posebej, vendar ne vedno, ker pogoji vsakem odjemalcu posebej - so tako plačane in neplačane ponudb za štiri projekta. Včasih, ko gledam štiri projekt, naročnik plača ne samo za njega, ampak za delo projekta, tj. za tiste korake, ki so še, da pridejo. Zdaj štiri projekte, ki so v različnih vrstah - ne samo v 3D grafiko, vendar v obliki animiranega slike. V nekaterih primerih, ko čas je omejen, smo delo z lista, t.j. iz dvodimenzionalne slike, dobre izkušnje omogoča. - Bil je čas, da kupec je zavrnil iz projekta, na sredini njegovo izvedbo? Plačilo, če stranka v takšnih primerih kazen? - Se je zgodilo. V takih primerih, kupec plača znesek, ki ustreza količini deluje že. Sem se srečal z podobnih situacijah pri oblikovanju zasebnega inter'notranjost apartmajev, hiš, itd., Zasebni inter'jer ponavadi nič manj zahtevno od načrtovanja v restavraciji, se taki projekti so daljše in zahteva od strank pomemben denarnih naložbah - seveda, obstajajo primeri, ko na določeni stopnji stranka razume, da "ne pull" projekt. - Ukrajinski oblikovalec zdaj je donosen poklic? V primerjavi z Evropo, naši oblikovalci bodo prejeli malo. Celo v Rusiji za oblikovanje plačati dvakrat več kot v Ukrajini. Vendar pa finančne zahteve so zelo odvisne od števila projektov v preteklosti na slavo specialist. Vsak oblikovalec pozna svoje lastne vrednosti, in za manj denarja, delo ne bo enostavno. Projekti so običajno dolgotrajen v povprečju 3-5 mesecev, so bili projekti in za 2, 5 let. Časovni dejavnik, ki vpliva na stroške zasnove projekta: obstajajo primeri, ko je gradbeništvo je zamrznjeno, kot restavracije koncu sredstev. Če oblikovalec v normalne odnose s stranko in ljudi razume, finančne težave, restavracije, seveda, bo vplivalo na plačilo, ki ta oblikovalec bo potrebno. Ki je, da včasih oblikovalec, ki se opira najprej na eno znesek, rezultat dobi precej drugačna. Ko sem povedal njegov odvetnik: "Vstop v mojo pogodbeno določilo, po katerem imam pravico, da določi obliko vaše sideburns restavracija osebje". In je napisal! Celotno načrtovanje svet je razdeljen na dve glavni skupini - fashion-projektiranje in industrijsko oblikovanje. In če na prvi je samo oblikovanje oblačil, drugi - design veliko stvari: od zobne ščetke do avtomobila. Ukrajina industrijsko oblikovanje, dokler predstavlja zelo omejena: tam so oblikovalci zasebnih in javnih inter'Yorov, vendar nihče ne pa, recimo, oblikovanja pohištva. Mislim, da je v Ukrajini design, ki bo prišel na svetovni ravni, samo ko'bo predstavljajo trgu idej. - Oblikovanje gostinske - to je denar, ali ustvarjalnost? - Razumen kompromis med tema dvema pojmoma. Design ne more biti izključno plače - I zaklad moj ei'jamo, njihov poslovni ugled in lahko ne samo biti vodeni tako, finančni motivi. V moji praksi je bilo primerov, ko sem zavrnil donosne projekte, in to ni vplivalo na moj odnos s stranko - srečali smo se potem v druge projekte. Če jaz ne "glej" prihodnost restavracija, če projekt zame dolgočasno in nesmiselno, ne bom naredil, in denar tukaj ni nič odločeno. Nasprotno, projekt ni zelo donosen, vendar zelo zanimivo, v strokovni občutek, da me je vedno privlačna.
VIR: Poslovne

Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика