суббота, 24 мая 2014 г.

Barvni učinek na dojemanje prostora v notranjosti'Yeri 2008-10-10 15:04:48

Gradnja in rekonstrukcija.

Barvni učinek na dojemanje prostora v notranjosti'Yeri
2008-10-10 15:04:48

Barva je najbolj pomemben dejavnik, ki jih morate upoštevati, ko oprema. Vsaka oseba, ki vedno želi ustvariti harmonično vzdušje v vašem domu. Če želite to narediti, morate vedeti, kaj različne barvne kombinacije, ki ne vplivajo samo na našo psiho in razpoloženje, temveč tudi na dojemanje prostora.

S pomočjo barv lahko ustvari iluzijo ogromno prostora v majhnem formatu, in "zožiti" velika prostranstva. Če želite to narediti, smo izvedeli, da pozna barve.

Barve in njihove kombinacije, so velika. Razdeljena so glavna, temeljna in kompleksna.

Glavni barve: rdeča, rumena in modra. Jih tudi imenujemo primarni. To je po njihovo mešanje, smo prejeli veliko število barv in odtenkov.

Primarno barvo z'tuši vsak drugi obliki sekundarnega: Rdeča + Rumena = Oranžna. Rumena + Modra = Zelena. Rdeči + Modri = Škrlatno. Rdeča + Rumena + Modra = Rjava.

Torej, osnovna barva je oranžna, zelena, vijolična, rdeča, rumena, modra.

Če smo'združiti vse sekundarne barve med seboj, bo zagotavljanje terciarne barve: Oranžna + Zeleni = Rumeno-rjave barve. Vijolična = Rdeče-rjave barve. Zelena + Vijolična = Modro-rjavo.

Vse druge barve, pridobljena z uporabo kombinacije, se imenuje Kvartarja, Paterna. In to je težko barve.

Kot barve so razdeljeni v lahka, srednja, težka, tople, hladne in nevtralne. To je verjel, da je vse modro gama hladno. To je barva vode, ledu in nebo. Zelena gama - nevtralno. Od rumene do rdeče, je toplo gama barva ognja.

Svetloba, barve, se šteje, hladno, malo najedel, svetle barve - modro nebo.

Težka - temno, gosto barvo. To je oljčno, rjava.

Tako, PPP'em up. Tople barve optično zmanjšajo prostor, in da je intimen značaj. Uporabijo se lahko tudi za poudarjanje posameznih elementov med'jer. V majhnih sobah, uporabo svetlobe odtenki teh barv, če je ne želite spremeniti svoje razsežnosti.

Svetlejšo barvo stene, prostoren zdi prostorov, lažje je, da diha in dela. Tudi, uporabi barv lahko popravimo razmerje vaš prostor ali predmet, vizualno zmanjša ali poveča o'prostornina, naredite stene, zgoraj ali spodaj.

Tople barve - rumena, oranžna, rdeča - ponavadi prinese poslikane površine. Kul barve zdi, da je daleč od opazovalca.

Če ste si prizadevajo optični zoom sobo, nato pa uporabite svetle barve, temne barve, so prikrajšani za to lastnost. Ker hladni ton ravnanja kul izkušnje, je bolje, da uporabite v spalnici. Nizka soba s stropa, svetlo pobarvane hladno ton, vizualno zdi višje.

Če je soba zelo iztegnjena na dolžino, če želite odpraviti to težavo, boste lahko barvanje daleč bolj intenzivno tone in tako "bi". Mala soba pobarvane v pastelnih barvah, zato je zdela soba brezplačno in prostorno.

Pri zaključku pam'ne pozabite, da je znak, vzorec, sestavi ornament, slika velikost in usmerjenost linije zelo spreminja pojmovanje o'prostornina prostorov. Višina se lahko poveča, če je žep Ozadje s navpične proge, vodoravne črte, nasprotno, bo tvoja soba je široko in z nizko višino.

Pravilne geometrijske vzorce bo prostor statične in diagonalno in zigzags svojo vodilno vlogo.

Kaj je nasičenost barv?

Poleg barvo prehodov med bogatimi barvami je njihov ton raztezanje. Stretch barvo iz zelo lahka do zelo temno nam daje več odtenkov. Ko dekoraterstvo inter'notranjosti, lahko uporabite svetli in temni odtenki iste barve. To se imenuje kombinacija ton na ton. Za velike površine, uporabljajte mehko in light tone.

Za naglasi sobe traja svetlo in nasičenih barv. Združuje ton na ton, ki lahko ogrozi vas z monotonijo, ampak to bo zmanjšalo prisotnost rastlinstva ali dodatki v kontrastni barvi.

Kakšen kontrast barve?

Vsaka barva ima samo en naglas barve. Za udobje, priporočamo, da uporabite barvo kolesa SLIKO!!! Število oddelkov v barvnem krogu je lahko od 8 do 160 in več. Če kontrastne barve, da kraj v bližini, lahko ustvarijo dovolj oster kombinacije. Tako jih uporabljajo zelo previdno. Nem odtenki teh barv lahko daje dobre harmonije.

Priporočamo, da uporabite kontrastne barve v različnih količinah, da je ena barva mora biti večja od druge.

Na krepitve ali slabitve človeški percepciji kontrastne barve vplivajo razdalje in razsvetljavo. Večja razdalja med kontrastu par barv in oči, manj aktivni so videti in obratno. V okolici ozadju vpliva tudi na krepitev ali slabi kontrastov: na črni podlagi, so močnejši kot vse luči. Kontrastne kombinacije, je bolje uporabiti za jedilnico, sobe, hodnike, sobe za igre ali v kuhinjah.

Barvni kontrast je bolj učinkovita, če vam je uporaba barv, ki so na nasprotnih straneh barvo kolesa. Zelena In Škrlat. Rdeča - Modra. Oranžno - Modre Barve. Rumena - Vijolična. Ampak najbolj prijetno barvno shemo je mogoče dobiti za ujemanje barv ni tako močno kontrastne s seboj, kot so lepa olivno-zelena z anilin - rdeče. Kontrast sheme, ne izgubi svojo učinkovitost, kot da je sestavljen, v nekoliko umirjene tone.

Na primer: klasične rdeče in zelene nasprotuje coral pink ton in Zlato-zeleno. Črna in bela, je polno nasprotij, se ne štejejo niti mraz niti tople barve. V skladu z zakoni harmonijo barv, črna, siva in bela v kombinaciji s katero koli od kromatične barv (vse barve spektra). Siva barva sam se morda zdi dolgočasno, tako da je zelo primerna kot ozadje, in se uporabljajo v kombinaciji z drugimi barvami. Nevtralno in umirjeno tone lahko odlično ozadje za masivnega pohištva in lepe slike, za vse drago in dragocene stvari.

SIP'aksen nasprotju

Kontrastna, barve ne bi bilo zatreti vsako drugo. Na primer: namesto običajnih čista modra in oranžna bomo z modro svetlobo odtenek zelene in koral oranžna. Kontrast je še vedno zaseden, vendar pa ni tako oster kot kombinacija konvencionalne kontrasti. Obstaja še en način za doseganje takšne harmonije je, da se premaknete navzgor ali navzdol na barvo lestvice v obeh barvah, dodajanje belo ali črno.

Ostrih kontrastov

Začetno vrednost, ko delajo z kontrastne barve je upoštevanje načela sorazmernosti razmerje med barvami. Vsaka barva je razlagajo različno, odvisno od tega, kakšne barve je soseda. Če dva močna barva razpostavljene v enakih deležih, oči obupno, od ene do druge, ki povzroča draženje kože. To je zato, ker vsaka dodatna barva je enostavno, ker ste bili spomini na nianse drugi, ustvarjanje vizualni zmedo.

To lahko preverite učinek, 15 sekund videti na svetlo zeleno zadevo, potem, zapiranje oči, ko gledam isto sliko naslikal za več rdeče.

Za olajšanje napetosti, ki izhajajo iz primerjava dveh dodatnih barv, naj bi se razlikujejo količino vsake od njih. Ko delamo z kontrastne barve, nato postavili tople barve zraven hladno. Ko imamo opravka s tako drzno kombinacijo, potem je najbolje, da so hladni ton na večjih ravninah kot ozadje, medtem ko toplo uporabite kot barvni poudarki.

Kaj je črno-bele barve?

Črno beli kombinaciji, je najlažji način, da se doseže harmonijo v izvedbo in izvedbo inter'jer. Ta metoda temelji na nuance in različnimi odtenki iste barve.

Pravila mešanje

  • Bela vedno rodi novo barvo.
  • Black "ubiti" vse barve.

Nepscout barve

Nazaj na barvni krog. Vse barve, ki so v barvnem krogu na kotom 90 stopinj, in tam nepscout barve. Za vsako barvo obstajata dve napucenosti (rdeče - oranžno, rdeče - vijolično).

Tonske barve

Za m', ki ne draži inter'jer. Rdeče-oranžna ton. Oranžno - rumeni barvni odtenek. Rumeno - zelene barve. Zeleno - modri ton. Modra-modra ton. Modro-vijoličen ton. Vijolična-Magenta ton. Crimson - rdeče tone.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика