вторник, 21 января 2014 г.

Zemljišče je na pobočju: kazen ali veliko sreče?

Ocenjuje se, da je najlažji način za načrtovanje in gradnjo hiše modro. In zemljišč, na hribu, mnogi razvijalci dojemajo kot kazen. Veliko, vendar ne vse.

Nihče ne trdi, dejstvo, da se na razgibanem terenu, lahko znatno otežuje kot gradbena dela, nadaljnje delovanje koči. Vendar pa lastniki hribovita območja zgodnje potresemo pepel na glavo, ker je "narobe" olajšav, če želite, ste lahko našli veliko prednosti. Najbolj očitna prednost je možnost, da igrajo z razliko višin, kar zagotavlja velike prihranke v primerjavi z gradnjo na običajno zemljišč. Za primer, v številnih uradov, kot pravilo, dal v kleti so lahko razvrščene v prvo nadstropje, ne da bi držali veliko količino izkopavalna dela.

Pogled na C

Glede na vrsto terena razlikovati območjih z naklonom 15 stopinj ali več. Majhen naklon nima bistvenega vpliva na oblikovanje koča. V tem primeru upošteva značilnosti terena, večinoma so v načrtovanju prostora. Ta pristranskost je možno postaviti dodatne zgradbe pod stanovanjske stavbe na različnih ravneh, in brez senčenja in zapiranje pregled področja. Prav tako lahko preprosto poskrbi, ločeni vhodi na različnih ravneh stanovanjske hiše, izolacija, spalne sobe s področja noč bivanje, in nastanitvenih objektih zabeleženih za podjetje.

Ko je naklon več kot 15 stopinj, če želite omejiti izbor projektov, namenjen za spletna mesta, na pobočju. Boste našli veliko novosti. Torej, v kleti hiše na hribu, pogosto na voljo na kraju, garaži, kleti in poletno kuhinjo. Ampak, če ideja z klet in garaža zdi zelo smiselno, ne takoj jasno, zakaj pod hišo, da to poletje kuhinji. Arhitekti menijo, da je ta postavitev kuhinje omogoča, da se prepreči pregrevanje v poletnih prostorov in zagotavlja naravne osvetlitve kuhinja-jedilnica in pregled območij, vključno z omrežno pred hišo. Kuhinje v tem primeru lahko uspešno funkcionira, tako poleti kot pozimi kuhinja-jedilnica.

Premišljena uporaba teren omogoča kompaktno mesto hiše velik dnevni prostor. To olajšavo, s strmimi in pomaga pri izogibanju množice, tudi na zelo majhne parcele.

Optimalno v večini primerov, naprave z ločenimi vhodi v kuhinji in kleti na del hiše, nasproti glavnega vhoda. Ne glede na strmine naklon hiša je dal na najbolj povišani del mesta, za zagotovitev, da se fizične odvajanje vode. Če se na sosednjih parcelah, ki se nahajajo zgoraj, je potrebno urediti odvajanje vode z njimi po poti in boljše cevi.

Sedel je na visokem hribu

Verjetno vsakdo želi videti v svojo hišo neke vrste odsev njegove osebnosti, znamenje dobrega okusa in sosedje primer. Uspešen projekt koča zapletenih olajšave rešuje ta naloga v najboljši možni način: prisotnost naravnih naklon omogoča, da ustvarite izvirne stavbe z nenavadno notranje zadeve postavitev ter značilno arhitekturo.

Ne bomo obsodijo razvijalci, ki iščejo "dal" na pobočju projekt, ki je namenjen ravno površino. Če strokovni izvajalci in (ali) nadzor nad takšno podjetje lahko uspe. Vendar pa, mnogi arhitekti menijo, da je zavrnitev koristi, ki razkriva, da je razvijalec kompleks olajšave, ni vredno.

Seveda, hiša na pobočju za izgradnjo zapleten kot "ravnino", in projekt, ob upoštevanju posebnih značilnosti krajine najti ni tako preprosto. Vendar pa je način, ki zahteva uskladitev spletno stran, je bolje, da vlagajo v gradnjo.

Dober primer uspešnega o'kratko in jedrnato-načrtovanje rešitve za spletno stran, na hribu ali na pobočju projekta G-0792-0. V relativno majhne količine te tri ravni konkretnih hiše s površino 236 kvadratnih m uspelo postaviti vse naprave, potrebne za udobno življenje in ostalo sedem'th.

V pritličju se nahaja poslovne in pisarniške površine. V pritličju, razen za kuhinjo, dnevno sobo, dve dnevne sobe, katere namen lahko spremeni. Torej, v kraj Omara je lahko opremljena kuhinja tako sprostiti prostor dnevna soba s kuhinjsko opremo. V mansardi na kraj sobe, bivalni prostor enostavno urediti dodatno spalnica. Prav tako lahko naredite brez stranišča v eni od sob, povečuje njeno območje.

Drug primer priljubljena projekt za zemljišče je na pobočju - dvonadstronim konkretne stavbe s skupno površino 150, 5 cm. m (projekt E-0917-0). Hiša je samo ena stanovanjskih tla, obstaja majhno klet. Velikost in prostor v kleti se lahko razlikujejo glede na topografijo. Inter'jer stanovanjskih nadstropij rešiti zelo zanimivo. Prostori so na različnih ravneh. In če menite, da imajo različno konfiguracijo, si lahko predstavljate, kako nenavadno notranjost doma. Medtem ko načrtovanje na Splošno, udobno in učinkovito.

In naše in vaše

Vendar, stroga zakonodaja glede na izbiro projekta s strani relief je eno izjemo. Dejstvo, da so projekti pripravljeni, vikend, izdelana za nemoteno parcel in težaven teren. Vzemimo za primer, armiranega betona koči, s skupno površino 217 sq m, ki ga je predložila projekt, sem-0964-0. Kupec izbral hribovitem območju. Z nadmorsko višino od sprednji strani hiše izgleda trdna dva-nadstropni dvorec, ampak nasprotno - kompakten prijetni hiši z podstrešje. Notranjost postavitve elegantno, udobno in v harmoniji z nastopom v koči. V pritličju se nahaja na pobočju hriba, in je dovoljeno brez povečanja površine, da ustvari soba je velika'glasnost. Glede projekta je kotel soba z majhno okno in se prijavite na streho garaže. Poleg Perila in savna. V savni pritrjena garderobo in dovolj velik prostor, da se sprostite. Je kraj, za sobi za goste. Iz hodnika v kleti boste lahko prišli do katerega koli del kleti in vhodna dvorana v prvem nadstropju.

Pritličje - kuhinja, jedilnico in dnevno sobo - zgrajena na načelu prostega načrt; ločevanje funkcionalnih področjih poudarjena z barvo in teksturo dodelavo materialov. Dnevna soba zavzema celoten razpon od hiše, je tristranski razsvetljavo, obstaja drugi svet, zato, da sije. V hiši je kaskado stopnišča in podporni zidovi. V drugem nadstropju so po spiralnem stopnišču, navijalec stopnicah. Dve simetrični sob skupna kopalnica in tuš. Eno od odprtih pam'pladnji hiša - biljard, ki je s dvuhsvetny vitraž čudovit pogled.

Plus ali minus hribu

Prvi projekt, ki sem-0964-0 je bil razvit za težaven teren, s sprednjo fasado stavbe v kleti se dviga precej višja kot na nasprotni strani, na vrhu hriba, kjer je bil prvi ravni je "potopili" v tla. Ideja je, da bi tak projekt izgubi nič pri prehodu na ravno ploskev, če lahko predloži eno nadstropje. Seveda, projekta, potrebno, da nekateri tehničnih sprememb. Če, vendar pa, je bil izbran za projekt, ki ne predvideva takšnih sprememb, bo naročnik izbere enega od dveh rešitve. Prvi, arhitekt lahko predlaga, da Dopolni osnutek priloge, ne kršijo slog stavbe. In drugič, vedno obstaja možnost, da v teh objektih izven objekta, če velikost parcele omogoča. Kot pravilo velja, da na spletnem mestu obstaja prostor za kopel in garaže in druge zgradbe. Pogosto takšne možnost s funkcionalnega vidika se zdi še bolj privlačen od hiše, kleti, kjer je "skrit" vsi, ki niso stanovanjskih območij.

Drug primer je projekt hišo na hribu in ravno površino, - G-0614-0. Tri ravni koči, s skupno površino 247, 2 cm. m lahko šteje kot odlična možnost za spletno mesto z olajšanjem. Višinska razlika ni pomembna, ker je odvisna samo od stopnje penetracije v pritličju. Na ravno ploskev kleti bo postala pritličju. Postavitev hiše je zelo preprosta in racionalno: na treh ravneh v skladu z načeli nadstropje coniranje dajejo vso potrebno opremo. Na prvem nadstropju, poleg prostorno dnevno sobo in kuhinjo, dve dnevne sobe, velika kopalnica in Pralnica. Posebnost konstruktivno shema hiše omogoča lastnikom, da bi potrebne spremembe v programu.

Kopel nad reko

Lastniki relativno velikih parcelah, ki se nahajajo na hribu, pogosto raje gradijo hiše na vrhu in na pobočju zagotoviti prostor za poslovne stavbe. In če je po hribu teče čista reka, Bog ukazal zgraditi v ta kraj bathhouse, da bi polistate seboj metle, s oslovski vožnjo navkreber, in da se potopite. To je razlog, zakaj projektov kopeli za kompleksne olajšav niso manj priljubljena, kot projekte hiše na pobočju. In če je arhitekt ni odvzeta domišljijo, tudi najbolj primitivni bathhouse lahko obrne v povsem izvirno arhitekturno o'CT. Preoblikovanje enega od teh Kupole prišlo po tem, ko stranka se je postavila na mejo parcele prijavite hišo iz otsilindrovannogo dnevnik, in nato se je obrnila po pomoč k arhitekt za pritrditev gost pas. Ker kad, je bila uvrščena na pobočju ob reki, se je odločil, da bi bilo dva-nadstropni. Iz lesenih razširitev zavrnil: stari okvir je že dobro uveljavljena, in "krčenja" novi dnevniki lahko vodi k izkrivljanju strehe. V prvem nadstropju je bila zgrajena iz betona, in drugi na drevesih'leseni okvir obložene blok hiša (vrste oblog pod skalo). Stene v drugem nadstropju je naslikal v tonu okvir, in prvi levi bela. Tako, hiša na pobočju začel spominjajo tradicionalni Alpski Chalet, podobnost s katero krepi balkon v drugem nadstropju. Chalet dobesedno vrsara v pobočju, tako da je vhod v kuhinjo, jedilnico na delu parcele se nahaja v drugem nadstropju, pogled na prvem nadstropju ponuja samo od strani reke. Poleg Chalet je urejeno, tlakovano površino z krošnjami in high street z mikrovalovna žar, žar in pizza je idealen kraj za piknik.

Tako se izkaže, da zemljišče, ki je na pobočju - glavobol samo za tiste, ki ne bo dal fantasy (beri: domišljijo arhitekt). Ko izberete projekta, uspešno uporabljajo za lajšanje mesto, imaginarni pomanjkljivosti, ki lahko vodijo do očitnih prednosti.

Vir: Podeželju ankete

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика