среда, 1 января 2014 г.

Polaganje električne kable v zemljo

Polaganje kabelskih linij se običajno opravi v posebnem kabelske armature, kanali, v lončena jarkov, odprta na stene različnih stavb in objektov, na mizah, galerije, predori in cevi. Najbolj poceni in najcenejši način je polaganje električne kable v zemljo - jarek.






Prednosti te metode so naslednje : saj ne zahteva večjih stroškov za gradbena dela in hvala za ta način ustvarja ugodne pogoje za hlajenje kabel. Vendar pa je pomanjkljivost tako, da je kabel, ki je svojo ranljivost za mehanske poškodbe pri izvajanju rudarskih del, v bližini kabel teče. V isti jarek z globino mora biti 0, 7 m, naj ne sprejme več kot 6 kabli z napetostjo 6 do 10 kV ali dveh kablov za napetost 35 kV. Ob njih lahko iz enega žarka krmilni kabli, vendar ne več.

Kaj bi lahko širina jarka za en kabel na dnu? Za udobno delo, optimalna širina bi morala enaka 0, 2 m, če napetosti ne več kot 10 kV, z napetostjo 35 kV - 0, 3 m. Širina jarek, v zgornjem delu je odvisna od kota repose tal in globine jarka.

3 - pesek za steljo (mehka tla); 4 - kabli do 35 kV; 5 kabli do 10 kV; 6 - krmilni kabli.
Kadar se uporablja, in kaj

Uporaba distančniki v predorih je, če je več kot 20 kabli, predvsem v področjih velikih industrijskih podjetij.

Na stene različnih stavb in objektov odprete polaganje kablov izvede v primeru, ognjevzdržnih materialov iz gradbenih konstrukcij.

Na nadvozi in galerije kabel položen, če zemljišč je tako Temelj pogoji, ki negativno vpliva. Gre predvsem za vprašanja permafrostu.

Kabelski kanali so izdelani iz armiranega betona flume-elementov, ki so sestavljeni iz več komponent in imajo različne višine in širine.
Namestitev kabla linije

Polaganje napajalni kabli v tleh je tako, da bi kar najbolj zmanjšali možnost mehanske poškodbe med delovanjem. Tlakovanje kabel, boste potrebovali, da bi majhno maržo, da jo zaščitite pred morebitnimi premik tal in temperature deformacije. Park v kabel konstrukcij opravi puščice SAG, in znotraj stavb, na trdnih površinah in v jarkih on prispeva vijugasto kabli. Na račun prstanov ustvariti park nesprejemljivo.

Kabli, ki so določena vodoravno čez stene in različne strukture, ki bi morale biti odpravljene v končni in spojnice, na koncu točk, se pot obrne, z dveh strani kolena. Napeljete na navpični odseki, na vsak kabel strukture, ki so določene. V tistih mestih, kjer je težko konsolidacije unarmoured kablov v konstrukcijah, ki se uporabljajo za namestitev elastični material, kot so PVC, gume, stanja in druge

Kabli pa morajo biti zaščitene kot znotraj, zunaj, v tistih mestih, kjer je mogoče pretok blaga, stroji in transport, in dostopen tudi za nekvalificirane delavce parcel. Če želite to narediti, kabli, ki jih v tleh na globini od 0, 3 m na višini 2 m od tal.

Kabel je nameščen v fazah. Prvič nameščen v notranjosti objektov in zgradb za podporne strukture, namenjene za polaganje kablov. Potem napeljete in uresničevanje njihove povezave s sklepi električnih naprav.
Dostava in testiranje kabel

Pred odhodom polaganje električne kable v zemljo, ga je treba pregledati in preizkusiti. Kabel, ki je podal do mesta postavitve v posebnih zabojnikih, ki so poklicani, bobni. Pošiljko kablov v posebnem prevozu - TKB-6, TKB-10, ki ima kapaciteto 6 in 10 ton. S pomočjo avto premikanje traku TKB-6, s pomočjo traktorja - TKB-10.

Zunanji ovoj bobna se odstrani, nato je potrebno oceniti stanje zunanje tuljave kabla. Tako je treba paziti, da zaščitni pokrov in ogrodje, preverite, ali je kabel na temo luknje, odmori, madeži pregon sestava, vrzeli in odmiki med tuljave za branlent.

Morate odstraniti poškodovane zunanje tuljave kabla ali izolacija mora biti preizkušen z uporabo visoko napetost. Pomanjkanje vlage preverite papir izolacija pred test. Ta vosek je, ogreti na 150 stopinj in potopi v njega bližini jedra in lupine papir. Na vlažiti izolacija bo pričajo majhen izbor pene in pokanje. Če se to zgodi, je potrebno, da imajo drugi preverite, rezanja od konca kabla kos 250-300 mm. Na dotik trak za roko, je popolnoma nemogoče, saj lahko to povzroči napake pri preverjanju kabel na vlago.

Tehnični postopki kabel sestavljen iz naslednjih faz:

- Namestite boben s kablom;
- Vzpon na boben s pomočjo fantov;
- Odstranitev pokrivna iz bobna;
- Z uporabo enotnih vrtljajev vozni kabli in žice v design stališče na poti.

Ročno navijanje out kabel zagotavlja svojim vleče s pomočjo strokovnjakov-linemen. To je potrebno zato, da se določi ljudi, da obremenitev za vsakega od njih ne presega 35 kg,.

V hladni sezoni polaganje električne kable v zemljo, se opravi brez predhodne ogrevanje v primeru, če pred začetkom gradnje temperatura zraka čez dan ni bil pod ravni:

- 0 - moč mehko odrti vozil in oklepnih papir izolirani kabli, prevlečeni s aluminija in svinca;

- 7 - za moč in nadzor kabli z napetostjo, ki ne presega 35 kV z gumo ali plastično izolacijo, zaščitno prevleko iz vlaknatih materialov;

- 15 - za moč in nadzor kabli napetosti do 10 kV s PVC izolacijo in plaščem brez vlaknastih materialov;

- 20 - za nadzor, moč unarmoured kabli s polietilenom izolacijo in plaščem brez vlaknastih materialov.

Pred polaganjem grelni kabel izvaja v zaprtih prostorih. Polaganje kabla ne sme biti več kot eno uro, v tem primeru, če je temperatura zraka, ki se giblje od 0 do 10 C, medtem ko se temperature v območju od -10 do 20 C - več kot 40 minut, in če je temperatura pod 20 C, ne več kot pol ure. Ni dovoljeno polaganje kablov na temperaturi pod 40 C.

Postopek se konča napajalni kabel

Preden se bo zgodilo polaganje električne kable v zemljo, morate postopek se konča. To je treba storiti pred začetkom tesnila in sklopke. Tehnologijo za obdelavo je, da je fazni zaporedno uničenje zaščitne prevleke, školjk, oklep, izolacije, in zaslon za določeno dolžino od. V skladu s tehnično dokumentacijo, določa velikost rezanje.

Pred rezanje kabla, morate preveriti, ker ni vlage v žilah in papir izolacija. Mokra izolacija je odstranjena, če je to potrebno, kot tudi drugih napak in nepotrebnih dolžina kabla konča, rezanje jih s pomočjo sektorja škarje.

Koraki so naslednji: potrebno je, da ukrepa konec kabla razdalje in poravnati tem mestu. Po tem, morate pamatoti je Smolyan trak in uporabljajo povoj, izdelani iz jeklene pocinkane žice. Z klešče, primite konca žice, ki so zavite njih in loki, skupaj kabel.

Nato nastavite povoj roll out zunanji kabel pokrov, ne rezanja in šolanja, z namenom, da se zaščiti pred korozijo procesov po montaži spojka. Na razdalji B (50-70 mm) na oklep kabel (B) iz prve žice band delaš pokrov drugi band. Potem so rezano z žaga tračni oklep na zunanji rob, nato oklep odvit, odlomi in odstrani.

Če želite odstraniti lupino (O), od roba oklep na razdalji 50 do 70 mm je na okrogli rez majhne globine. On se izvaja s pomočjo posebne nož, ki je varovala, globina reza, nato lupine je odstranjena. Po tej vodi so izvzeti iz izolacijo in so primerni za ustrezno predlogo. Nato pripravi prostor za pritrditev ozemljitev.
Za pritrditev žice kabel sklepov imenik električne naprave morajo biti concavity nasveti, ki so pritrjene na žile z robljenjem, spajkanje ali varjenje. Z oblikovanjem nasvet od konca dirigent je lahko izdelana iz masivnega izdelek živel.


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика