четверг, 2 октября 2014 г.

Vrste talnih oblog 2010-10-05 11:54:38

Gradnja in rekonstrukcija.

Vrste talnih oblog
2010-10-05 11:54:38

Na parket je ena izmed glavnih vrst tla iz naravnega lesa. Praktičnost, prijaznosti do okolja, trajnost, in kar je najpomembnejše - edinstven občutek toplote, ki daje teksturo in barvo naravnega lesa iz jantarja za vse odtenke rjave, ne vključujejo eno izmed najbolj privlačno za potrošnike. Naravnega lesa je primerna za vse inter'notranjosti in lahko v kombinaciji z drugimi materiali.

Glavne prednosti parketa tla, je dejstvo, da je parket je narejen iz naravnega lesa - je ekološko čisto in neškodljiv material.

Ne smete postaviti parket iz različnih pasem drevo-krši Splošno sliko sestave.

Trenutno sodobna tehnologija je omogočila bistveno poenostaviti postopek izdelave parketa premazi različnih vrst in proces nastilki spolov.

Za izdelavo parket tradicionalno uporabo lesa listavcev vrst. V zameno, se ta les lahko razdelimo na lokalne (raste v Srednji Evropi) in eksotične (Afrika, Južna Amerika, Jugovzhodna Azija).

Na hrast parket
Hrast parket je najbolj pogosta, je trajna in lepa. Ta tip talne obloge izrazito v drevesni strukturi. Idealen je za talne obloge, kot to ne spremeni stopnji vlage in ima visok indeks togosti.

Zrel hrastovega lesa je odtenkih od svetlo rjave do jelevatornaja. Zelo lepa barvita hrast. Beli hrast postane sivkast odtenek po poliranju. Rdeči hrast ustvari dober nasprotju s svetlobo stene in v popolni harmoniji z pohištva.
Sčasoma, hrast malo temno, ki daje tla odtenek plemenito antike.

Parket bukve
Bukov parket gladko, je razglasil les design. Bukov les je manj gosta in zato enostaven za uporabo. To je popolnoma grinded in polirani.

Bukov les je svetlo, rdečkasto-rumeno ali sivkast odtenek. V radialni cut pojavijo svetle plošče, ki so na koncu vidni kot temne proge, ki daje najbolj dekorativna lesena kakovosti.

Na moč bukev skoraj nima enakih, vendar lesa, ki se zlahka absorbira atmosferske vlage, zato parket, je treba za nohte.

Javor parket
Parket iz ruske javor gosto Serono-nogo barve lesa z mehko sliko. Čez čas, javor zavijete rahlo rumeno. Še posebej lepo radialni rez.

Take lastnosti, kot so moč, vzdržljivost in gostote, ki omogočajo, da uporabljajo javorjev les za proizvodnjo parketa. Javorjev les je enostavno boljši in traja prograsses lahko simulira večino redkih vrst lesa z gladko strukturo.

Za proizvodnjo parketa uporablja les Ameriški, ali pepel-leaved javor, ki je komaj obdelujejo in polirani.

Parket bukve
Parket bukve je lahka, zelo lepo barvo. To drevo je neverjetno (fiber absolutno ni vidna). Moč hornbeam je enako kot bukev, zato je lahko ozdravljive. Poleg tega hornbeam je poceni.

Hornbeam je trd les belo-rumene barve, zelo težko, primerna za imitacijo ebony. Vendar pa moramo upoštevati dejstvo, da hornbeam pri sušenju razpoke.

Orehov parket
Les oreh, Mandžurijski oreh je rdečkasto-rjave barve, včasih s temnimi žilami. Planirani s težavo, polirani in pobarvane. Matica Kapy so še posebej lepa slika. Capa narežemo na deske, ki se zbirajo na iglavcev podlagi shields.

Orehov parket, trdna in trajna, je lep, teksture in različne barve, je na polirani in obravnava.

Parket iz pepela
Parket iz pepela, ki ima visoko gostoto, bolj kot hrastom. Lesni pepel slika-drevo je zelo podobna slika hrasta, vendar bliskavice parket v hiši ustvari svetlo Zlate ozračje napolni hiše z svetlobo.

Pepel - toga vrste lesa. Tla iz svetlobe bliskavice in homogena.

Trajne in'viskozne lesa pepel ima naslednje značilnosti: dobro upognjen, mala nagnjeni k razpoke, stabilno pred gnilobo, trajne, malo zvita.

Parket iz breza
Breza parket je bele barve z rdeče ali rumeno lesk barve.

Breza lesa zmerno trdna, homogeno gostoto, dobro obdelana. Ima visoko odpornost proti cepljenju, enostavno simulacijo v redu, dobro naslikal in polirani, impregnirani z antiseptiki.

Parket iz češnje
Parket iz češenj, roza-rjave barve, včasih rožnato-siva barva. Češnjevega lesa je zelo dekorativno, ima učinek segrevanja, ampak sčasoma se stemni.

Bambusov parket
Bambusov parket je impregniran s posebnimi sestava bambusa, ki je narezana na tanke trakove (kot tanka oblanci) in se nato pritisnili v parket letev. Posebnost teh parket je, da je ne polirani.

Opozoriti je treba, da bambusa talne obloge, kot so odporne na obrabo presega celo hrast parket. Naravna barva je Zlato slame'vse, posejani temnejše prečne proge.

Parket, mahagoni
Parket, tako imenovane rdeče-les - parket les merbau (rdeči hrast) je lep vzorec lesa, trajnost in trdoto.

Poleg naštetih pasem lesa za proizvodnjo parket se uporablja jelše-drevo, ebony, Doussie in druge vrste lesa.

Za naprave parket veljajo naslednje osnovne vrste talnih oblog:
• parket;
• mozaik parket;
• parket Odbora ;
• ščit parket.

Ščit parket

Parket Odbor je sestavljen iz parketne deske, kvadrat furnirja ali vezane plošče obrnjen plošče, ki so prilepljene na podlago z določenim vzorcem. Tak parket je imenovano modularno.

Tehnologija izdelave parket, obloge stari, ki je bil uporabljen v proizvodnji Palača parket. Prvič, sliko parket je bil zbiranje lesa, različnih pasem, borov plošče v delavnici. Ko končate vseh ščiti, jih je bilo vloženih, da Palace in zelo hitro dražljaje s seboj.

Debelina ščita maja 22, 25, 28, 30, 32 in 40 mm z največjo dovoljeno odstopanje ± 0, 2 mm Velikost plošče: 400 x 400, 500 x 500; 600 x 600; 800 x 800 mm z največjo možno odstopanje ± 0, 3 mm Parket letve so debeline 48 mm, širine od 20-50 mm in dolžina 100-400 mm Vlažnost lesa odbori bi morali biti 9 yo 2%.

Parketne plošče, odvisno od tega, na podlagi pogojno lahko razdelijo tako:
• PS 1 - okvir podlagi, ki je izdelan v obliki poročila'ASCI z'povezava v vogalih na trnje in na lepilo, in kaditi polnjenja pritrjen v reži PBE'povezovanje ne z neposredno trn.
• PS 2 - ima stojalo znanja, ki je premazan z obeh strani rotary rez lesa.
• PS 3 - je osnova od drevesnostruzhechnoj plošče blagovna znamka P3, ki je premazan z obeh strani rotary rezanega furnirja, ali na osnovi cementa-britje plošče.
• PS 4 - je osnova iz dveh slojev tirnice, ki so zlepljeni skupaj v medsebojno pravokotni smeri.

Na robu parketne plošče so reže za s' povezava deske med seboj na moznikov.

V pogledu na sprednji pokrov plošče lahko razdelimo v naslednje vrste:
• P - tla parket letve.
• W - tla kvadratov, rezan ali luščen furnir.
• F - tla kvadratov vezane sooča plošče.

Sprednji tla parketne plošče so narejene iz lesa hrast, bukev, jesen, acutifoliate javor, brest,'lang, bresta, kostanja, hornbeam, breza, bor, macesen.

Reiki in bari osnova je narejena iz iglavcev, breza, aspen in jelše.

Vrhnjo plast obloga parket-vdelan plošče iz lesa plemenitih, podjetje pasem, lepljene na podlago.

Ploščo debeline, kot pravilo, je 5 mm Obraz plast plošče Odbor parket je polirani, in potem zdravili z lak.

V mozaik parket

Mozaik, ali tip-nastavitev, parket, je zavihki kvadratne oblike, zaposlenih iz malih parket blokov enake velikosti. Deske, ki so prilepljena obraz za vrečo papirja ali drugih elastična in vzdržljiv material, ki je po nastilki parket enostavno odstraniti, sprati z vodo.

Velikost plošče 400 x 400 mm (+ali -, 0, 4), 480 x 480 mm (+ali-0, 5), 520 x 520 mm (+ali -, 0, 6), 600 x 600 mm (+ali -, 0, 8), 650 x 650 mm(± 0, 8).

Palice, ki so vedno bolj ščiti, lahko imajo dolžino 100-200 in širina 20-45 mm

Debelina strešne letve iz lesa, podjetje listavcev pasem 8 mm, ki so izdelani iz bor in macesen 12 mm

Uporaba ščitnikov, mozaik parket lepljena gume znanja. Pojav mozaik parket na elastična Temelj je motivirana z željo, da se izboljša kakovost zvoka izdelkih.

V mozaik parket je postavljen na istem načelu kot na tleh parket, obloge. To je prilepljen na tla, kot ščit parket, na debelino plasti mastic ne več kot 1 mm Polaganje parketa, da je potrebno ustvariti jasno geometrijske sliko, izogibanje pristranskosti. Za različne risbe med preproge kup železniške blazinice.

Mozaik parket je razdeljen na dve vrsti:
• parket letev, prilepili obraz na papir. Papir je odstraniti skupaj z plast lepila po talne obloge, parket, na podlagi;
• parket letev pritrjena na hrbtni strani elastična biostable materiala.

Za lepljenje mozaika parket, praviloma uporabljajo za hladno in vroče mastic. Čas za utrjevanje in razumevanje vroče tesnilne mase - 1-2 minut.

Papir, kopirane iz mozaik parket plošče se lahko odstrani, ne prej kot 35 dni, ko mastic ozdravela.

Da bi olajšali postopek piling, preden odstranite papir mora biti rahlo navlažite krtačo ali krpo, navlaženo z vodo.

Obstajata dva osnovna načina polaganja mozaika parket, neposredno in razširiti trg.

Ko polaganje strešnika tla, razširil kvadratnih panoji, postavljeni pod kotom 45 stopinj. To je potrebno upoštevati, da je takšno odločitev težje in postavitev, in v žaganje do velikega števila celic v steni vrstah.

Kos parket


Kos parket je homogena trak iz dragocene vrste lesa in vrhunsko kakovost lesa.

Parket letev (ali kovičenje) - malo dreves'Jan pravokotna plošča z gladko vrh. Njen spodnji del se lahko nemoteno ali z rezi (kosi različnih globinah).

Letve za kos parket, imajo dve rebro strani grebena, in na dveh drugih strank - utor. Trak proizvodnjo pare sobe: z desno in levo vršaci dolžina dovodne 150 do 450 mm in delitev 50 mm Širina letve 30-60 mm, s korakom 5 mm Debelina strešne letve iz masivnega trdega lesa 16 mm in iglavcev - 19 mm Greben je debeline 4, 9 mm in podpira rob na sprednji plošči, 5 mm Utor širine 5, 2 mm v globino, v baru ob 6 mm

Med popravilo dela v starih hiš lahko izpolnjujejo parket druge vrste. Parket letve z reže na vseh štirih robovih, se imenujejo "posebne", saj je namenjen le za polaganje na nohtih in dodatna trnje na drevesih'leseno osnovo. Za namestitev na vročem tesnilne mase proizvedene parket z poševni robovi. Za polaganje v sloj vroče asfaltne je namenski parket s krat", dno, ki je prirezani rob.


Vir: http://stroymart. com. ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика