четверг, 9 октября 2014 г.

Etnične slogu v notranjosti'Yeri

To je dobro tam, kjer smo, ne - to je načelo ljudi, ki so se odločili, da svoje domove v etnično slog. In jih lahko razumeli. Tujec oči barvne kombinacije, eksotične stvari" in povsem nenavadno pohištvo iz neizrekljivo lesa naredi to tipično moderno stanovanje v "čudež-otok" tuje kulture, skrivnostno in zanimivo.

Rek "znanstveno", etnične skupine, slog je kombinacija barv, dekoracijo, pohištvo, materiale, značilne za državo. In države, kot veste, je veliko. Zato, in slogi s predpono "etno" veliko. Na vse, ne da povedati. Torej, vzemimo najbolj eksotične (in zato zanimiva) etnične stilov - Indijske in Afriške. In v naslednji številki bo seznaniti z posebnosti inter'jer "Kitajski" in najbolj priljubljenih na svetu, danes - Japonski stil.

Ganesha iz zgornji polici

Kaj najprej pride na misel ob omenja Indijski stil? Nekdo tukaj se zdi, m'kaj razkošno zofe, kot "najeti" iz Palače nekaterih Maharaja. Nekaj svetlobe prosojne zavese in nekoliko grobo na otip Indijske svile. In nekdo, ki spominja na čudovito aromo kadila, spodbujanje meditacijo, in oster vonj začimb, ki spodbuja apetit.

Res, to je nepojmljivo, Indijski etnične slog. Kot je za pohištva, med'notranjost kraljuje velik široko kavč. Res, da je običajno edini zastopnik m', ki" pohištvo za zbiranje. Ne Turki in stoli. Vendar dreves'leseni stoli hirovit oblike dobrodošli! Pohištvo v Indijski domovih je "majhna rast in skoraj enako višino. Zato ne preseneča, na primer, na celo dni tabela za uporabo kot stol in stol - kot tabela, in na nenavadno - nasprotno. Večina Indijskih pohištvo narejeno iz zelo trajen les klopi. Poleg tega ročno.

Indijanci plačati veliko pozornosti do vhodnih vrat. Površina ne sme biti gladko je, da je slabe sreče. Vendar cut slike cvetje, listje in ptic, ki blagodejno vplivajo na vzdušje doma. Pomembno je tudi, da opomba, kakšne neželene svetlobe, ki gre skozi vrata. No, če Vzhoda, ki ga prispeva moč, slavo, in "marketing sanj". Ni slabo, če na Severu je za srečo in plodnost. Ampak, če vratih je usmerjena na Jug ali Zahod, tako da boste morali braniti sami od zlih duhov. Najboljša rešitev "obrambo" varstvo Jantro (ogled grafikon - prodaja v katerikoli računalnik, v trgovini, ki služi dober dekorativni element.

Indijski ornament - geometrijsko obliko. Posebna čast - krog. Simbolizira sonce, da Hindujci častili, za tisoče let. Bo mimogrede vsi nasveti o Svetlobe: iz ravne linije-žarki sevalnih svetle lise na stene in zavese.

Barve, značilne za Indijski stil, zelo posebno za Vzhod. Najbolj priljubljene barve - cyan, maline, pomaranče. Precej pogosto uporabljajo rdeče-rjave barve na paleti. Pazi belo! Za Hindujci, kot za nas - črno: barvno žalosti in žalosti.

Iz dodatki v ozračju "a La Indiji" "navajeni" polje kamele kosti, glasbeni instrumenti in zvonovi, ki celotno nit obesil na vrata jambs.

Vendar obstajajo štiri stvari, brez katerih si je nemogoče predstavljati Indijski inter'jer.

  • Ta kipec HaNasi, Bog z slon glavo, ki prinaša uspeh in blaginjo, če se na glavo postavite nekaj kovancev.
  • Ta kipec, ki je neposredno slon je simbol Kraljeve moči. Slon simbolizira trajnost, blaginjo in srečo.
  • To je slika s kačo, božansko ljubezen. In to je opica, aktivira plodnost in sposobnost, da se pozdravi...

Oaza, z protja stoli

Afriške etnične slog je morda najbolj eksotične. In, nenavadno, kot se zdi, gospodarske. Da bi stanovanj romance "črni celini" včasih je dovolj, da dodate v inter'jer več "izrazito" slog poudarki:

  • drevesa'leseni jedi za eksotično sadje (po možnosti napolnjena s plodovi),
  • perilo blazino vezene številke sloni in tigri, palme,
  • kot tudi blazine, odeje in pohištva, tapetništvo, posnemajo krzno Afriške živali, kot so zebre.

Vendar, če si resno želim obrniti svoje "kvadratnih metrov" v koči na črni lovec, tukaj med palmami ne bo. Bomo morali spremeniti veliko tega, kar vas obdaja v stanovanju...

Namestitev je sestavljen iz "Afriške" ponavadi grdo. Toda to "nered", ki je organizirana. Jedro apartma je treba živeti, okoli katerega se "razvija" ves preostali prostor. Na posebno intimni pas od "navadne" najboljši na več nadstropij, mobilne predelne stene, zavese ali pleteni zasloni.

Materiali poskrbijo za stene, je lahko zelo raznolika. Lepo, da se prilega v ozračje, pestro simuliranje naravnega kamna in gline. Vendar je mogoče, da bo omejeno in preproste bele vode-disperzija ali akrilne barve. Za talno oblogo, je bolje, da uporabite keramične ploščice, spet imitates kamen, ali Mat - talne obloge iz naravnih rastlinskih materialov. Na tla izgleda dobro in volne preprogo s tradicionalno Afriško sliko.

Pohištvo v našem primeru potrebno preprost: ne ne pobarvan in ne zlato. Njena oblika je tudi ni treba zadeti pobeg. V Afriških inter'jer fit, "kot družina", protja stoli, naslonjači, mize, in celo posteljo iz bambusa ali ratana. Poglej dobre stvari in približno predelanega lesa, kot so počena od bremena stoletja ali utrpela od barbarizma termite.

Posebno pozornost je treba nameniti za novost na ruski trg eksotičnih predmetov, med'jer. Ta izdelek je narejen iz redkih vrst tropskega lesa:

  • mesečna,
  • kava
  • črna in ebenovine.

Ebony, moči primerljiva s jekla, in po ceni, ki je primerljiva z zlato, v vseh časih je bil objekt želje močan. Izdelki, narejeni iz ebenovine (figurice, svečniki, vaze itd.) bodo postali pravi okras hiše je urejena v etnično slog. To drevo ima močno energijo, ki lahko vključite zaščitnih sil telesa. Tla iz ebenovine ali "železna drevo" Pintado, je zaslužen za zdravilne lastnosti. Na njem prijetno je hoditi bos, je koristno, da leži na tleh.

Podoba sodobne inter'notranje zadeve (tudi Afriške etnične) je ustvarila predvsem zaradi barv. Zato je poseben pogovor. Če želite ustvariti Afriške eksotiko potrebujejo toplo in celo vroče barve. Na primer, Umbra vseh odtenkov zelenkasto rjava, temno rjava, oljčno. In ochre - Zlato rjave barve, bledo rumena, terakota. Ta kombinacija pomeni, ostre toplote puščave opoldne, in hkrati daje občutek prijetno toplino večer za vlivanje.

Najbolj opazen del Afriške inter'jer so eksotični izdelki umetnostne obrti:

  • različne maske,
  • luči
  • drevesa'lesene vaze, okrašena z bambusove palice
  • in sveto kipi.

Za celoten stylization pod "Afrika", boste lahko visi na steni kopje Tanzanian materni. Glavna stvar je, da ne pretiravajte z dodatki. V nasprotnem primeru namestitve se bo podobno etnografski Muzej.

Malo Raj za samurai

Poslovne kartice Japonski etnične slog dekorativne minimalism v ohišju dogovoru. To je povsem razumljivo. Prebivalci Japonske je zelo majhno ozemlje. Zato v tej državi so najbolj cenijo prostor vsaj v ločeno sprejeti apartma. In še - zadrževanje v ozračje, enostavnosti in miru.

Ni preobremenjen prostor je prva stvar, ki označite, da se v notranjosti hiše samurai". Del prostorov je lahko popolnoma gola. Edini okras: na tla prekrita z Mat ali tatami. Vendar, nekaj pohištva, ki je še v Japonskih inter'Yeri svoje mesto pod soncem (bolj natančno, v svetlobi). Bi bilo primerno nizko zofe in kavči, bambusa mize z okrašeno, nefakturnaya površino in garderobne omare z drsnimi vrati. Povsem navadili in dreves'lesene police na stenah. Le polnijo svoje "dokaze" življenje ne bi bilo - so se spopadati tudi z vlogo polnopravni udeleženci med'jer.

Sobe pod "samuraj" ne dopušča trdne stene. Prostor je zonski z zasloni, ki so izdelani iz motnega stekla, posnemajo rižev papir, ali drsna plošče - izključno Japonski "čipi". Vendar pa je v sodobni ruski apartma ljubitelje Japonskih etnične slog je malo verjetno, da se popolnoma znebiti "gluhih sten - v tem primeru bo prišel na pomoč sodobnih steklenih blokov.

Prebivalci v deželi vzhajajočega sonca še posebej previdni odnosa do narave. Zato, barve, uporabljeni v notranjosti,'Yeri, blizu naravni. V posebno čast, svetle barve: mlečno bela, smetana in bež barve vseh odtenkov. Pohištvo, stene, tla in tkanine (gotovo iz bombaža in svile), morajo biti take rože.

Ne brez znakov. Danes ni težko kupiti komplet posteljnino, zavese, Tapete, bedspreads, prti, okrašena z nacionalnim Japonski hieroglyphs in slike. Enako velja, posoda in pribor. Kompleti za čaj slovesnosti, posebnih naprav za tradicionalno ribje jedi, skoraj verodostojno samurai meči, skulpture-netsuke in škatle - vse to se prodaja v velikih količinah.

Rdeči zmaj in čaj tabela

Boom v Kitajski slog, ki je hodil po vsej Evropi, v stari XVII-XVIII stoletja, v dobi Rokoko, ko je bil tako "sateen", ki se izogibajo ime "Kitajski. Od takrat veliko vode, ki je tekla, in Kitajski stil na novo vključenih v najlepših hiš in apartmaji.

Skate Kitajski slog - želja, da bi simetrije. To je še posebej pereča na lokacijo pohištvo in oprema. Ti so nameščeni v parih ali v obliki treh del kompozicije. Stoli so postavljeni na straneh tabela obvezna'nujno, da drug drugega. Na isti mizi ni nikoli samo ena vaza - le dva in strogo simetrično.

Opozoriti je treba, da Kitajski etnični slog ni tako asketski kot Japonski. Če bomo še naprej je zgodba o pohištvo, predmete, ki so običajno bogato vdelan z več lesa, biserovine, baker, okrašena z olajšanjem rezbarije z nacionalnimi ornament (praviloma rastline, pagodas in živali: slonov, tigrov, levov in fazani).

Kot pravilo, pohištvo pod "Kitajska" je izdelan v obliki nizov, p'petih predmetih:

  • triple kavč,
  • dveh foteljih,
  • velika in mala čaj mize.

Kavč in naslanjači v celoti dreves'Yana, brez zajema. Sedež tudi dal leglo ali v svilene blazine prevleke. Na tla - Mat. Mimogrede, beseda "Mat" je moten prepis francoski Kitajska (Kitajska): prvi preproge so bili res prinesel iz Kitajske. Mat je Mat, stkano iz rastlinskih vlaken.

Kot surovine se uporabljajo:

  • reed,
  • juta,
  • včasih riž,
  • lan in konoplja.

V vogalih sten dobra ideja, da dajo visoko vaze, bogato poslikane in obvezno'vedno s cvetjem. Na stenah se bo, kot kjerkoli pomembne za klasično slikarstvo:

  • zmaji,
  • različne maske,
  • luči.

Bogastvo vzorci so dobro kombinirana s učinkovitost barve. Na Kitajskem ljubezen Sijaj zlata in brona, rdeče in zelene barve, kontrasti črne in bele, SIP'aksen tople barvne sheme. Globoko rjava barva pomirja. In tudi dodaja inter'jer trdnost in omejitev, kljub temu, da se bogastvo slike.

Vse zadeve v najmanj

Enega od teh stilov, ki jih izberete, obstaja nekaj Splošnih pravil, ki so primerne za ustvarjanje koli etnično inter'notranje zadeve - od Kitajske do Afriške.

Eno od teh pravil je, da ne nered prostor. Japonski netsuke, Afriške kiparstvo, Kitajski vazi in Indijski bubenicku potrebuje svoj habitat, ki ne bi napadel tujih jim stvari.

Windows v nobenem primeru mora biti plastike. Bolje, da uporabljajo dreves'leseni okvirji za naravne barve. Vtičnice, stikala in drugi atributi sodobnega življenja bo videti smešno naslednji Afriški palm ali Indijski kavč. Morate, da jih nevidna - spretno prikriti ali stilizovati v pravem duhu.

Ampak najbolj pomembno, da se prepreči nepremišljeno kopiranje. Malo čudno izgleda ravno tako, kot so planinski pošiljatelja Afriške sekte, katere Okna gledajo na sodobno trgovino in prometni avtocesti. Dobro inter'kariera je vedno temelji na podrobnosti in odtenkov. In vem, da vse profesionalni oblikovalci z občutkom okusa in ukrepov. Pomembno je, da ustvarjajo toplo nastavitev, v katero oseba, ki bi se počutili udobno in naravno. V resnici, zaradi teh lastnosti in cenijo etnične slog v svetu.

Denis Glazyrin

Vir: Revija "Najemodajalec VIP"

Vir: www. eremont. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика