воскресенье, 12 октября 2014 г.

Toplo hišo. Kako izolirati koči

Možnosti izolacija koča

Izgovorite besedo "udobje", smo najprej predstavljamo toploto v hiši. Zato, lastniki države hiš vnaprej razmišljati ne le o tem, kako toploto vašega doma, ampak tudi o ohranjanju toplote.

Za zmanjšanje izgub toplote na vse, je verjetno ne bo uspešna, ampak da bi dosegli njihovo zmanjšanje je prednostna naloga pri načrtovanju hiše.

Ločimo tri vrste toplotne izolacije zunanje in toplotna izolacija talne odprtosti zaslonke Oken in vrat.

Zunanje ovire

Strehe, zidove, Temelje, najbolj v stiku z zunanjim okoljem. To je oni nosijo veliko odgovornost za ohranjanje toplote. Pristop k toplotna izolacija je lahko različna.

Na primer, za zaščito Fundacije se uporabljajo sloj grelec na obodu hiši.

Zunaj stene izolirane plošče iz ekstrudiranega polistirena pene, ki se uporablja v obliki zadržani opaž, ko opravljajo Foundation.

Skozi stene hiše traja do velike količine toplote, zato veliko pozornost je posvečena izbiri osnovnih in toplote-izolacijski materiali.

Na primer, uporaba poroznih materialov, kot so pena betona, sodavice beton, porozni keramike, imejte v mislih, da so ti materiali so higroskopski in skozi čas koeficient toplotne prevodnosti bo povečalo, in odpornost gradbenih se bo zmanjšala.

Za zaščito stene, ki se pogosto uporabljajo mineralna volna, manj steklenih vlaken materialov, celičaste plastične mase, organska Tiste, ki govorijo mineralnih materialov.

Prilepljena žarek nima slabosti bar, kot skoraj brez razpok in ne skrči.

"Mokro mavca ali omet na fasadi. Ta metoda združuje zunanjo dekoracijo in izolacijo. Ta izolacija sistem izdelano: 1) nosilna stena, 2) izolacija ploščo, 3) osnovni omet, 4) dekorativni omet.

Prezračevati ali brez fasade. Njegova oblika je sestavljena iz: 1) nosilna stena, 2) izolacija 3) zračni prostor, 4) vodniki, pritrjena z uporabo posebnega držala, 5) zaščitno-dekorativni sloj, ki je nameščen v priročniku.

Večplastna zidane. Načrt je sestavljen iz več plasti. Običajno, to je prevzemanje steno, izdelana iz opeke ali betona, nato plast izolacije, naslednji zunanji sloj, ki je izdelan iz opeke. Med notranje in zunanje plasti uvedbo prožnih krepitev komunikacije'ASCO ali alkalno odpornih steklenih vlaken.

Še posebej priljubljena v zadnjem času jeklen okvir. Takšne konstrukcije so sestavljene iz: 1) notranja podloga mavčne plošče, 2) vapor ovira, 3) izolacija, 4) zaščitno membrano; 5) zunanji kože, narejeni iz plošč.

Eden od načinov izolacijske stene, ki se lahko uporablja za dreves'lesene hiše - windproof ploščo iz vlaknene plošče. Na vrhu njih zagotoviti konča obloga ali stranskem tiru.

Med fasade in stene ustvari vrzel, tj. tako imenovani prezračevane fasade. Ta oblika je zelo vzdržljiv. Življenjsko dobo 50 let.

Če to ni mogoče izolirati hišo od zunaj, uporabite metodo za izolacijo od znotraj.

Za m'kaj grelnika nastavite okvir korakih števcev 600 mm To omogoča vam enostavno namestitev plošče iz bazalta izolacija, in na vrhu je - MDF ploščo, ki krepjat, da okostje in okrašena s Ozadje. Nato na vrhu okvirja in grelec namestite pare oviro. Lahko uporabite posebno membrano, ali običajno debel film. Glavna stvar - ustvarjanje hermetično plast.

Nato izpolnite več okvir za ustvarjanje zračne reže med notranjo dekoracijo in izolacijo.

Zadnji korak je, da konča prostorov. To storite s pomočjo stenskih plošč na podlagi DVP ali polistirena in keramične ploščice.

Krovstvo

Glavni strešne konstrukcije, ki omogoča toplotno in vlage zaščita je pod streho.

Na napravi izolacija strehe listov je priporočljivo, da uporabite spodnji sloj z "Trufa-H" visoke gostote.

Streha zahteva raznolikost plasti. Če bi stene lahko storite brez dodatne toplotne izolacije, streha je multi - večplastno strukturo, ki se vodna para in toplotna izolacija funkcije. Prva plast hidroizolacije fix pod Letve, nato dal difuzijo par-kratki film, plošča toplotna izolacija, pod njim - je ovira, ki preprečuje, da bi mokro izolacijo.

Za enokapno streho, uporabite toplotno izolacijo nizke gostote, za ravno treba debelejše izolacije.

Debelina izolacije material, izbran ob upoštevanju namen mansarda ali podstrešje. Za podstrešju potreben debelejši sloj izolacije.

Alternativne popularne mineralne volne je iz steklenih vlaken, ki je odporna na kemikalije, antiseptice in so dobri izolatorji.

Z zarezami

Tanko mesto v hiši so Okna in vrata. Za obvladovanje teh težko izgubo toplote.

V našem času, Okna so z vidika zvočne in toplotne izolacije. Trenutno okno je zelo drugačen od prednik drevo'vasi okvir. Sodobna stekla - tehnološke strukture, ki izvaja številne funkcije in ne zahteva dodatne izolacije.

Vrata na balkon, ki je narejen podobno, zato imajo tudi dobre lastnosti. Vhodna vrata obstaja občutek, da bi "čakalnici", ki bodo še dodatno zaščito pred mrazom.

Tla in notranje stene so tudi potrebujejo toplotne izolacije. Izbira vrste toplotne izolacije in izračun debeline pridobiva ob upoštevanju značilnosti načrta hiše.

Vrsta izolacije je odvisna od vrste stropi - žarek ali opečni, v prvem primeru, uporabi m'vrste izolacije, v drugem, bolj omejevalne. Pregrade nastavite odraža stranka v ogrevanih prostorih.

Upoštevajte, da ste pravilno izvedli izolacijo kleti bo vzdržujejo stalno temperaturo v vsakem letnem času.

Tako je, pravilno izolacijo, bo omogočila, da ustvarite udobno mikroklimo in prihranite denar na ogrevanje.


Vir: www. stroy. ru

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Яндекс.Метрика